Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Daniel Cezarek - Ο αντικαταστάτης

Μετά από ένα διήμερο τρέλας, επιτέλους μια ευχάριστη είδηση... Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ στον Άρη για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως είναι γνωστό η είδηση της αποδέσμευσης του Χαβιέ Κάμπορα έφερε διχασμό στην ομάδα του Άρη. Από τη μια υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν την ενέργεια της διοίκησης και την εμπιστεύονται (σκεπτόμενοι ότι ok ένας καλός παίκτης έφυγε, ένας καλύτερος θα έρθει - στηρίζω τη διοίκηση), από την άλλη αυτοί που κατακεραυνώνουν κάθε ενέργεια πλέον της διοίκησης και υβρίζουν Αθανασιάδη, Κόντη, Super 3 και δεν ξέρω εγώ ποιους άλλους.



Τελικά πού βρίσκεται η αλήθεια; Προσωπικά θεωρώ κάπου στη μέση. Θεωρώ ότι ήταν επικοινωνιακό λάθος της διοίκησης, το γεγονός ότι άφησε ελεύθερο τον Κάμπορα. Μπορεί να είχε τους λόγους της, ok το δέχομαι. Απλά πιστεύω ότι έπρεπε πρώτα να ανακοινώσει τον Τσέζαρεκ και στη συνέχεια να αποδεσμεύσει τον Κάμπορα, από την στιγμή που το είχαν πάρει απόφαση και οι δύο πλευρές.

Από όσα έχουμε ακούσει αυτές τις δύο ημέρες, αυτό που βγάζω ως συμπέρασμα είναι ότι ο Κάμπορα αρχικά ανανέωσε το συμβόλαιό του. Στη συνέχεια, και με την σφικτή πολιτική που ακολουθούν πλέον όλες οι ΠΑΕ, του έγινε πρόταση να μειώσει τις απολαβές του προκειμένου να καλυφθεί και η εφορία κλπ. Μάλλον προφορικά έδωσε το ok, αλλά στη συνέχεια άρχισε να κλωτσάει (να θέτει ως πρόσχημα τους οικογενειακούς λόγους), μια και είχε και από αλλού προτάσεις. Και έρχεται η διοίκηση και σκέπτεται: για δύο χρόνια πρέπει να δώσω στον Κάμπορα σχεδόν 1.000.000 €. Μήπως είναι προτιμότερο να κλείσω τον Τσέζαρεκ με 300.000 € τον χρόνο (αν έχω ακούσει σωστά), και τα υπόλοιπα που θα μου περισσέψουν να τα δώσω ως πρόταση για την αγορά του Τζόνσον; Κάπως έτσι λογικά πρέπει να φθάσαμε στην ανακοίνωση αποδέσμευσης για οικογενειακούς λόγους του Κάμπορα.

Λάθος της διοίκησης πιστεύω ότι ήταν που δεν ανακοίνωσε στον κόσμο το σκεπτικό της, (αν αυτό που ανέλυσα παραπάνω ισχύει). Λάθος, επίσης, το γεγονός ότι ανακοίνωσε την αποδέσμευση του Κάμπορα, χωρίς πρώτα να ανακοινώσει την απόκτηση του Τσέζαρεκ (με τον τρόπο αυτό δίνεις τροφή στους κακοπροαίρετους να σε χλευάσουν και να σε κακολογήσουν, δυστυχώς στην κατηγορία αυτή ανήκουν και αρειανοί, εκτός από τους συμπολίτες).
Ας έρθουμε όμως και στα θετικά της κίνησης αυτής. Κλείνεις έναν σταθερό σκόρερ (Τσέζαρεκ), που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, με σταθερές χρονιές τα 3 τελευταία χρόνια στον Αστέρα Τρίπολης, και για τον οποίο έχουν ενδιαφερθεί όλες οι κορυφαίες ομάδες της Super League, ψηλό, μαχητή και κεφαλοσφαιριστή. Πέστε μου εσείς αν τον έκλεινε ο Ολυμπιακός ή η Αεκ αν δε θα γινόνταν πρωτοσέλιδο η είδηση. Επίσης με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει η διοίκηση κάνει μια νέα προσπάθεια για να αποκτήσει δανεικό ή με μεταγραφή τον επίσης πολύ ικανό Τζόνσον (που άφησε άριστες εντυπώσεις με την παρουσία του το τελευταίο εξάμηνο).

Τώρα ας αναφερθούμε και στο επιχείρημα που χρησιμοποιούν πολλοι: για ποιον λόγο δεν πούλησε η διοίκηση τον Κάμπορα. Λογικά σκεπτόμενος, μάλλον πιάστηκε απροετοίμαστη. Δεν περίμενε ότι θα άλλαζε γνώμη ο Κάμπορα. Επαναλαμβάνω ότι πριν φύγει για τις διακοπές ο Κάμπορα, είχε δεχθεί (με πίεση μεν, αλλά το δέχθηκε) προφορικά μια μείωση αποδοχών (100% αυτό). Τελικά  δεν ξέρω αν το ξανασκέφτηκε, πάντως άρχισε να κλωτσάει. Η διοίκηση σε μηδενικό χρόνο έπρεπε να αποφασίσει, πως θα δράσει. Εγώ πιστεύω ότι η απόφαση που πήρε ήταν η ορθή.

Ας αναφερθώ και στο κεφάλαιο συμπολίτης
Πού πας ρε Καραμήτρογλου; Εγώ αυτό πιστεύω και αυτό λέω. Μπορεί να γίνω ρόμπα. Αλλά νομίζω ότι ο παοκ δεν θα αγοράσει τον Κάμπορα.
1ον: θεωρώ ότι ο Κάμπορα δεν θα κάνει αυτό το λάθος.
2ον: η διοίκηση του παοκ έχει να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα (οικονομικού χαρακτήρα). Έκλεισε έναν προπονητή με 400.000 € (Β' κατηγορία Ιταλίας). Παίκτες δεν αγοράζει, έκανε μια υπέρβαση για τον Σαλπιγγίδη, θεωρώ ότι δεν μπορεί να ρισκάρει να υπογράψει τον Κάμπορα με 500.000 € - 600.000 € για έναν επιπλέον κοντό (όταν το δυνατό τους σημείο είναι τα στημένα), μόνο και μόνο για να κάνει καζούρα στον αρειανό. Αυτοί παρακαλάνε να παίξει ο Κοντρέρας στο Μουντιάλ μήπως ενδιαφερθεί καμιά ομάδα και αγοράσει τον 32χρονο γύπα. Τον Μούφι τον έβγαλαν στο σφυρί, (καλά αυτόν ποιο θύμα θα βρεθεί να τον αγοράσει;)
Το όλο θέμα περί ενδιαφέροντος του συμπολίτη για τον Κάμπορα πιστεύω ότι είναι στημένο. Εδώ η φυλλάδα αναφέρει ότι επικοινώνησε ο ίδιος και παρακαλάει να τον αγοράσουν. Πόσο αφελής πρέπει να είναι κάποιος για να το πιστέψει; Όμως πέτυχαν τον σκοπό τους. Σήμερα έκαναν ρεκόρ στην πώληση διαρκείας. Έτσι είναι ο Έλληνας: δώστου ελπίδα και πάρτου την ψυχή (ή τα χρήματα)...

Οφείλω μια συγγνώμη που δεν αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες για τον παίκτη Τσέζαρεκ, αλλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται συστάσεις, τον γνωρίζουμε όλοι. Εδώ είναι και η επίσημη ανακοίνωση του Ντάνιελ Τσέζαρεκ από την ΠΑΕ Άρης.

Ντάνιελ σε καλωσορίζουμε στον Άρη, και σου ευχόμαστε πολλά γκολ με τη φανέλα του Θεού...

5 σχόλια:

jim είπε... 25 Ιουνίου 2010 στις 1:37 π.μ.

Έλα..Ενδιαφερον σχόλιο.Καταρχην, οπως λες υπαρχουν καποιοι που κατακεραυνωνουν την δοικηση.Θεωρω οτι πρεπει να δουμε την κινηση και με τα θετικα και με τα αρνητικα σημεια της.Το θεμα ηταν καθαρα οικονομικο και δεν ειναι καθολου ντροπή.Όλες οι ομαδες σε ολη την ευρωπη αντιμετωπιζουν τεραστια προβληματα οικονομιας.Ζούμε ίσως στην δυσκολοτερη οικονομικη εποχη της 50ετιας.Πολυ σωστη η αναλυση σου με το λυσιμο του Καμπορα και τον ερχομο του Τσεζαρεκ και την αγορα του ικανοτατου Τζονσον που γραφεις.Κερδιζεις δυο πολυ καλα εργαλεια επιθετικα λυνωντας ενα.Αλλα εδω ειναι το θεμα..Γιατι λύνωντας και οχι πουλωντας..;;Θα μπορουσαν να τον ανανεωσουν πριν ενα χρονο και να τον πουλησουν τωρα.Κανεις δεν θα ελεγε κατι.Απλα η διοικηση μας ισως πονταρε σε καποια εσοδα τα οποια δεν υλοποιηθηκαν και ετσι αποφασισε να μειωσει πολλα συμβολαια.Και ο Καμπορα δεν γουσταρε γιατι νομιζε οτι μπορει να τα οικονομησει απο αλλου..Όμως αυτο εχει μαλλιασει η γλώσσα μου να το λεω ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΗΣ, ΤΟΥ ΑΡΗΣ ΦΜ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΩΣ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ (εννοω αυτην την μειωση και τις ενδεχομενες φυγες ή οτιδηποτε αλλο θελει) ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΦΟΝΤΗΛΙ.Εγω, νόμιζα οτι αυτος θα ηταν ο ρολος του επισημου ραδιοφωνου μας..και νομιζω οτι αυτος ειναι ακομα..Επισης, αν εβγαιναν και μας ελεγαν οτι υπαρχει οικονομικη στενοτητα και πρεπει να πουλησουμε 2-3 και 4 ακομα παιχτες (αλλα να μας το λεγαν αυτο) εγω προσωπικα, χωρις να θελω να το παιξω αισθηματιας, θα εκοβα τις διακοπες μου και τα γουστα μου και θα αγοραζα διαρκειας στην 2 ή στην 9 απο την ενα που ειμαι..Ετσι γιατι ειναι καθαρο χρημα..Η ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ..

jim είπε... 25 Ιουνίου 2010 στις 1:52 π.μ.

Τωρα στο γιατι δεν τον πουλησε..Σου ειπα,πιστευω οτι ισως (αυτο που λες και συ) πιαστηκε απροετοιμαστη και ενω περιμενε καποια εσοδα , αυτα αργησαν να ερθουν ή δεν ηρθαν...Και ετσι αναγκαστηκε να κανει μειωση..και ο Καμπορα δεν την δεχτηκε (δικαιωμα του αυτο) και λυθηκε κοινη συναινεση..ίσως δεν υπηρχε αυτη η περιπτωση πωλησης ως όρος στο συμβολαιο αν ερχοταν μειωση αποδοχων.Γιατι δεν μπορει και αυτοι να μην το σκεφτηαν το πωλητηριο...Ισα ισα πιστευω..Προφανως καποιοι όροι εμποδισαν την πωληση και ευνοησαν την απλη λυση..Αναφορικα με τους μισητους ασπρομαυρους αυτοι τον θελουν σαν τρελοι..Δεν υπαρχει οπαδος τους που να μην τον θελει.Και αυτοι ειναι σφικτοι οικονομικα αλλα εφαρμοζουν τις δικες τους τακτικες..Θυμασαι περυσι με τον βιτολο πσοη υπομονη εκαναν..και τον απεκτησαν στο τελος..Δεν το θεωρω απιθανο να κινηθουν για καμπορα αν τους πανε καλα 3-4 πραγματακια που θελουν να τους πανε..Και φυσικα αυτα εχουν να κανουν με οικονομικα δεδομενα...Αλλα γιατι να μη λεμε οτι μπορουν να κινηθουν και ο παναθηναϊκος και ο ολυμπιακος που ειναι και πιο πλουσιοι (καλλιστα μπορει να παει και στους δυο ο καμπορα) και να λεμε μονο για τον μισητο;;Μηπως όλοι μας δινουμε τεραστια προβολη στο συγκεκρμενο θεμα...;;;

ξιμ είπε... 25 Ιουνίου 2010 στις 2:03 π.μ.

και με αυτα και μ' αυτα δεν ειπαμε και τιποτα για τον Τσεζαρεκ..Παρα πολυ καλη κινηση..Με εμπειρια στο ελληνικο πρωταθλημα και σε καλη ηλικια..Εχει αισθηση του γκολ και περα απο αυτο ειναι και πασέρ..και καλος στον αερα..ηθελε να κανει το επομενο βημα στη καριερα του και το κανε..Μενει να δουλεψει 2-3 πραγματακια ακομα και θεωρω θα κανει δουλιτσα....Μου αρεσει επισης που ο Κούπερ δουλευει με τους 6 νεαρους..Και ισως ειναι καλυτερα, καποιες θεσεις που περιμενουμε μεταγραφη για βαθος στον παγκο που λενε, να χρησιμοποιησει αυτα τα παιδια παρα να γινουν μεταγραφες που θα στοιχισουν πολλα ευρω...συγνωμη για τα πολλα λογια αλλα ειχε ενδιαφερον το αρθρο σου..

Ανώνυμος είπε... 25 Ιουνίου 2010 στις 6:23 μ.μ.

Εγω γενικοτερα βαζω μεσα στο σπιτι μου ανθρωπους που θεωρω οτι με σεβονται. Αυτους που με προσβαλουν τους διωχνω και αυτους που καθονται με το ζορι δεν τους κραταω. Αν θελεις κ.Καμπορα να εισαι ο αρχηγος της φυλης τραβα σε αλλα μερη. Δε μπορει ολοι να δεχτηκαν μειωση αποδοχων και εσυ οχι. Εμεις θα σε κανουμε πλουσιο? Πατησες τα 31 και ψαχνεις να πλουτισεις? Αντε να σε δουμε τωρα...

Ανώνυμος είπε... 26 Ιουνίου 2010 στις 6:03 μ.μ.

ΩΡΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ! ΜΠΡΑΒΟ! ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΒΟ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ... ΤΟΝ ΠΟΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ... ΕΙΔΑΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ αεκ... ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ