Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σενάρια Επιστημονικής Φαντασίας

Μία εβδομάδα πλέον έμεινε για το ραντεβού που έχει δώσει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τους ποδοσφαιριστές του Άρη για το διήμερο εξετάσεων. Στη συνέχεια ακολουθεί η αναχώρηση για Αυστρία όπου και θα μπούν οι βάσεις για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Πώς κύλησε όμως η τελευταία εβδομάδα για τον κόσμο του Άρη;
Με αγωνία και ανησυχία... Στην αρχή όταν είδαμε τα πρώτα δημοσιεύματα του τύπου για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Κούπερ, δεν τα πιστέψαμε και απλά τα αγνοήσαμε. Από εκεί όμως που στην αρχή το έγραφε μια εφημερίδα του Ολυμπιακού, ξαφνικά τις φήμες υποστήριζαν όλες οι αθηναϊκές εφημερίδες, ενώ τη σκυτάλη πήραν και τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, (εκτός του ΑΡΗΣ FM), που υποστήριζαν ότι "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά". Τότε άρχισε λίγο και η ανησυχία, μια και όπως λέει και η σοφή παροιμία "όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι". Ανησυχία για το λόγο ότι δεν είναι καλό μια εβδομάδα πριν την έναρξη της προετοιμασίας να μείνεις χωρίς προπονητή και να βγεις στην γύρα για να ψάχνεις. Το πάθημα που πάθαμε με τον Μπάγεβιτς ήταν πολύ πρόσφατο και σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να βιώσουμε ένα αντίστοιχο κάζο. Όλοι λοιπόν πιστεύω αναρωτηθήκαμε αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε: "Λες να αληθεύει και να μείνουμε ξαφνικά χωρίς προπονητή, σαν τον συμπολίτη;"

Το πρωτοσέλιδο ΦΩΣ της Πέμπτης μάλιστα προχώρησε το θέμα, ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται και για τον Μπλάτ!  Ρε παιδιά μην κουράζεστε πέστε μας τι άλλο χρειάζεστε, και εμείς εδώ είμαστε: από παίκτες Σέρχιο, Σηφάκη, Νέτο, Κάλβο, Ναφτί κ.α... Ότι πάρεις 100! Μέχρι και μαθήματα κερκίδας αν θέλετε μπορούμε να σας προσφέρουμε: ρωτήστε τον Super-3. Μην μας γυρνάτε τα μυαλά και μην παίζετε με τα νεύρα μας...

Τελικά τι παίχτηκε στην πλάτη του Άρη αυτή τη φορά;
Πιστεύω ότι ήταν καθαρά θέμα των manager. Ο Ολυμπιακός ως γνωστόν ψάχνει για προπονητή. Πιάνει τον manager του Κούπερ ο Ολυμπιακός και του κάνει μια πρόταση για 2.000.000 € τον χρόνο. "Ενδιαφέρεστε; Ναι απαντάει ο manager, (από την στιγμή που οσφρίστηκε χρήματα), αλλά ο κος Κούπερ έχει συμβόλαιο με τον Άρη". Πρέπει να κάνετε και πρόταση στον επίσημο Άρη". Και εδώ έρχεται το γέλιο, γίνεται η ερώτηση στον Άρη από τον Ολυμπιακό, αλλά όταν άκουσαν τις απαιτήσεις του Άρη τους έπεσε το ακουστικό. Θέλεις Κούπερ και Σηφάκη κε Κόκκαλη; Ε, θα πλερώσεις... Κάτι που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή δεν έχει πρόθεση να κάνει, οπότε και κόλλησε το θέμα. Για αυτό και ξαφνικά ξεπετάχτηκε ο Λίνεν! Καλά για το άλλο κάζο με τον Μπλατ δεν το αναφέρω καν. Το θέμα διήρκησε μόλις μία ημέρα!

Ο Κούπερ δεν είναι χαζός. Για ποιον λόγο να αφήσει μια ομάδα στρωμένη, που γνωρίζει και σίγουρα μπορεί να πάει μόνο καλύτερα του χρόνου, για να πάει σε μια ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς παίκτες, χωρίς χρήματα διαθέσιμα για μεταγραφές; Δηλαδή ο Βαλβέρδε που αρνήθηκε τί ήταν χαζός;

Συμπέρασμα
Επικοινωνιακή ήττα για τον Ολυμπιακό, και ασφαλώς μια νίκη για τον Άρη που δείχνει ότι πλεον μεγαλώνει. Πλέον ο Άρης είναι ελκυστικός. Όπως δέχθηκε να έρθει ο Κούπερ, έτσι στο μέλλον θα δεχθούν να έρθουν και άλλοι μεγάλοι προπονητές και παίκτες. Μακάρι ο Κούπερ να πάει του χρόνου καλά στον Άρη μας και να γουστάρει ώστε να υπογράψει για άλλα 3 χρόνια. Αλλά δεν πρέπει να μένουμε στα ονόματα. Ότι και να γίνει υπάρχει μια διοίκηση που αν μη τι άλλο προσπαθεί πολύ...

4 σχόλια:

RedDragon είπε... 14 Ιουνίου 2010 στις 9:42 π.μ.

Που να δεις τι διάβασα εγώ σε τοπική φυλλάδα χθες...θα γράψω ολόκληρο post για να τους ξεμπροστιάσω..

jim είπε... 14 Ιουνίου 2010 στις 12:33 μ.μ.

Γενικοτερα στην ελλαδα υπαρχει ενα θεμα με τα μεσα ενημερωσης με τις προσεγγισεις παιχτων και προπονητων και πως αυτα τα περνανε ή τι τους λενε να περασουν..Εμας δεν μας ενδιαφερει..Μονοι τους ξεφτιλιζονται και μετα απο 1-2 μερες γραφουν οτι κλεινουν αμεσα αλλον προπονητη...Το βασιλειο του ζαμαμφουτισμου και του οτικατσισμού..Παντως η διοικηση μας στα θεματα με τις ανανεωσεις παιχτων και προπονητη τα πηγε παρα πολυ καλα (Καμπορα,Νετο,Καλβο,Σηφακης και Κούπερ)..Και νομιζω πως αν καταφερουμε και κλεισουμε τον Νασουτι θα μιλαμε ισως για απολυτη επιτυχια σχετικα με ανανεωσεις..Και περναμε στις μεταγραφες μετα..Ηδη εγιναν δυο και εχει ο θεός..

Σωτήρης είπε... 14 Ιουνίου 2010 στις 11:40 μ.μ.

Όλα καλά αλλά το άρθρο έχει κάτι που δεν είναι απόλυτα σωστό.
Ο Ολυμπιακός δεν χρειαζόταν να δώσει τίποτα στον Άρη. Απλά μας πετούσε ο προπονητής μας μια παραίτηση και τέλος....Την άλλη μέρα είναι όπου θέλει χωρίς την παραμικρή δυσκολία.

VardARIS είπε... 14 Ιουνίου 2010 στις 11:59 μ.μ.

Σε αυτό έχεις δίκιο φίλε Σωτήρη, ήταν η μοναδική περίπτωση να μην πάρει ο Άρης καμία αποζημίωση. Απλά δεν το ανέφερα γιατί πιστεύω ότι η διοίκησή μας όταν θα του έδινε αναγκαστικά την ελευθέρας του, θα του έβαζε έναν όρο να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα του ζητούσε.

Επιπλέον ο Κούπερ όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι είναι σοβαρός άνθρωπος και δεν κάνει τέτοιες π0υ$... Δεν το έκανε όταν ήταν στην Μαγιόρκα και τον ζητούσε όλη η αφρόκρεμα της Ισπανίας, λογικά δε θα το κανεί ποτέ.