Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Oriol Lozano - Η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του Άρη

Τον τελευταίο μήνα παρακολουθούσαμε με αγωνία τις εξελίξεις στο θέμα Νασούτι - Ρίβερ - Άρης. Μπορεί να κούρασε πολύ η όλη υπόθεση, αλλά πραγματικά άξιζε να περιμένουμε να δούμε τις προθέσεις της Ρίβερ από την στιγμή που ο Νασούτι ήταν ένας αμυντικός που τον γνωρίσαμε και ικανοποίησε ιδιαίτερα προπονητή - διοίκηση - φιλάθλους. Τελικά όμως η εξέλιξη δεν ήταν η επιθυμητή με αποτέλεσμα να στραφούμε σε άλλες περιπτώσεις πρωτοκλασάτων αμυντικών.

Τελικά ο νέος μας βασικός αμυντικός για τα επόμενα 3 χρόνια θα είναι ο Οριόλ Λοθάνο (23 /05 /1981). Βιογραφικό του παίκτη θα βρείτε στο site της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε το βιογραφικό του Οριόλ και από το site της Racing Santander, μια και τον εμφανίζουν ακόμη ως παίκτη της Racing.



Ο Οριόλ είχε φέτος συνολικά 19 συμμετοχές με την ομάδα της Racing. Δε δείχνει να είναι ιδιαίτερα βρώμικος παίκτης (είχε μόλις 4 κίτρινες κάρτες). Συνολικά στα έξι χρόνια που έμεινε στην Racing είχε 124 συμ. / 1 γκολ, οπότε μάλλον το ψηλό παιχνίδι και οι προωθήσεις στην αντίπαλη περιοχή δεν είναι το δυνατό του σημείο (έχει ύψος 1.83).

Το γεγονός και μόνο ότι έμεινε στην Σανταντέρ έξι χρόνια (διετέλεσε και αρχηγός της) είναι ενδεικτικό της αξίας του. Η εμπειρία που αποκόμμισε αυτά τα χρόνια που έπαιξε στην Primera με την Σανταντέρ σίγουρα θα είναι πολύτιμη για τον ίδιο και τον Άρη. Φέτος είχα την ευκαιρία να δω αρκετά παιχνίδια της Σανταντέρ, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν τον παρατήρησα πολύ, για αυτό και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Δεν μου άρεζε και πολύ ως ομάδα (αυτοί που παίζουν στοίχημα θα συμφωνήσουν μαζί μου), μια και ήταν ζημιάρα εκτός έδρας, αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει εντός έδρας. Δυστυχώς πρόσεχα μόνο τον Canales που ήταν μεταγραφικός στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη φετινή Σανταντέρ ο Οριόλ (1445 λεπτά συμμετοχής) στην ουσία μοιράστηκε τη θέση με τον Torrejon (αναντικατάστατος με 2.400 λεπτά συμμετοχής) και οι δύο άλλες λύσεις για τη θέση των back ήταν ο Moraton (827 λεπτά) και ο γνωστός μας Μόρις (1004 λεπτά). Το γεγονός ότι ο Μόρις ήταν back up του Οριόλ και αυτό κάτι αποδεικνύει (αν και πολλές φορές ο Μόρις έπαιζε και ως δεξί μπακ). Ο Μόρις σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα εκφράστηκε με θετικά λόγια για τον πρώην συμπαίκτη του.

Λογικά ο Οριόλ θα αγωνιστεί δίδυμο με τον Ρονάλντο στο κέντρο της άμυνάς μας. Μακάρι να έχει τα χαρακτηριστικά που δεν έχει ο Ρονάλντο (δηλαδή τρέξιμο και κάλυψη χώρων) προκειμένου να αλληλοσυμπληρώνονται και να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό δίδυμο, αντίστοιχο με το περυσινό (Νασούταρος - Ρονάλντο). Τα πάντα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο, οπότε περιμένουμε...

Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω και έχει ιδίαν άποψη, τον παρακαλούμε να μας ενημερώσει.

Ας δούμε και κάποια videos που κυκλοφορούν στο youtube (μιας και είναι της μόδας)!
Το καλώς όρισες στον Άρη:


Εδώ σε μανούρα με τον Ανρί:


Το γκολ που πέτυχε με την Βαλένθια:

2 σχόλια:

Skoxli είπε... 21 Ιουνίου 2010 στις 8:29 μ.μ.

Φαντάζει έμπειρος και καλός αμυντικός. Σαν όνομα τον γνώριζα, δεν τον είχα δει όμως να παίζει. Το ότι έχει σταθερή παρουσία σε μια από τις καλές ομάδες της Πριμέρα είναι ενθαρρυντικό. Όλα θα φανούν στο γήπεδο. Με Νασούτι δεν ξέρω αν το παρατήσαμε, αλλά πιστεύω θα έκαναν εξαιρετικό δίδυμο.

jim είπε... 21 Ιουνίου 2010 στις 10:22 μ.μ.

Ο Οριολ πιστευω ειναι καλη επιλογη για τα μετοπισθεν..Θα μας βοηθησει..Φαινεται πως δυνατο στοιχειο του ειναι η ταχυτητα..Αυτο ειναι καλο στοιχειο γιατι ο Ροναλντο θελει διπλα του παιχτες με ταχυτητα..Και μονο που ο Οριολ εχει ερθει αντιμετωπος με Ανρι, Μέσι, Βιγια, Ιγκουαϊν και αλλους τοσους και εχει σταθει σε εδρες οπως το Μεσταγια, το Μαδριγαλ,το Σαν Μαμες, Καμπ νου και Μπερναμπεου αυτο λεει πολλα..Τωρα αρχιζει η προτοιμασια και πρεπει να ειναι ησυχοι και αφοσιωμενοι οι παιχτες..Τα υπολοιπα στις επισημες υποχρεωσεις...Πάντως, ευελπιστω πως συντομα θα ειμαστε σε θεση να φερνουμε Οριολ και να διατηρουμε και Νασούτι γιατι με αυτη την κινηση θα κλειδωναμε την άμυνα μας για τα επομενα 3-4 χρονια..