Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κριτική παιχτών 2009-2010: Νάτσο Γκαρσία

Ο Ρόναλντ Γκαρσία γεννήθηκε στις 17 /12 /1980 στην Santa Cruz de la Sierra της Βολιβίας. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην πιο γνωστή ίσως ομάδα της πατρίδας του την Μπολιβάρ, ενώ δύο φορές πέρασε τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκές ομάδες, την πρώτη στην Αλβέρκα (Πορτογαλίας) και τη δεύτερη στον Άρη.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Άρη καθιερώθηκε και στην εθνική ομάδα της Βολιβίας. Πλέον υπολογίζεται από τον ομοσπονδιακό προπονητή ως ένας από τους πιο ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες της εθνικής Βολιβίας (45 συμμετοχές / 2 γκολ).

Στον Άρη το πρώτο του συμβόλαιο το 2005 ήταν στα 100.000 €, (άλλες εποχές τότε)... Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το 2008 είχαμε σίριαλ για το αν θα υπέγραφε νέο συμβόλαιο. Τελικά υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο (λήγει το 2013), με αποδοχές από ότι ακούγεται στα 2.000.000 €! Ο "Nacho" είναι από τους πιο παλιούς παίκτες του Άρη, για αυτό και στις αρχές της χρονιάς επιλέχθηκε ως δεύτερος αρχηγός της ομάδας μετά τον Κόκε.


Γενικά

Κοιτώντας και μόνο τις συμμετοχές του Γκαρσία μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει κανείς ότι φέτος ίσως να ήταν η χειρότερή του χρονιά, από τότε που ήρθε στον Άρη. Συνολικά είχε μόλις 20 συμμετοχές / 0 γκολ, (17 για πρωτάθλημα και play off, ενώ 3 για το κύπελλο). Αν τη συγκρίνουμε με την χρονιά 2007/2008 (μάλλον ήταν η καλύτερή του - την επόμενη έληγε το συμβόλαιό του) τότε είχε συνολικά 34 συμ. / 4γκολ.

Φέτος, προσωπικά πίστευα ότι θα ήταν η χρονιά του. Προερχόταν από μια επίσης μέτρια χρονιά και πίστευα ότι αφού θα έχει χρόνο να ξεκουραστεί το καλοκαίρι θα μπορούσε πλέον να ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τον κούρασαν αρκετά και να τα δώσει όλα πλέον για την ομάδα. Και πραγματικά ξεκίνησε καλά. Στο φιλικό με την Boca Juniors ήταν ίσως ο καλύτερός μας παίκτης. Έτρεχε, μάρκαρε, ίσως και μερικές φορές στο όριο του αντιαθλητικού, (αλλά αυτός είναι ο Νάτσο και για αυτό τον γουστάρουμε!). Την κάθετη πάσα, όπως και την μακρινή πάσα ξέρουμε ότι την έχει, όπως έχει και δυνατό ευθύβολο σουτ, ενώ είναι δυνατός και στις κεφαλιές.

Το πρόβλημα με τον Νάτσο είναι οι τραυματισμοί του και η περίοδος θεραπείας που κρατάει πάντα περισσότερο από την αρχική πρόβλεψη. Φέτος μετά τον τραυματισμό του στην αρχή του πρωταθλήματος (με την ομάδα της Βολιβίας) δεν βρήκε ρυθμό, συν του ότι υπήρχαν στην ομάδα 4 αμυντικά χαφ, με αποτέλεσμα σε καμιά φάση της περιόδου να μην επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα.

Όταν τον χρειαζόμασταν και με το που έπαιζε 2-3 παιχνίδια ως βασικός τραυματίζονταν και πάλι. Επομένως λογικό και επόμενο ήταν θέση βασικών να έχουν τα δίδυμα: Ναφτί - Φερνάντεζ (στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος) και Ναφτί - Πρίττας (στο δεύτερο μισό).

Πλέον, με το που βλέπω τον Νάτσο να πέφτει στο έδαφος αυτομάτως τρομάζω μήπως και έπαθε κάτι...


Highlight
Πραγματικά προσπαθώ να θυμηθώ ένα παιχνίδι της φετινής χρονιάς που να είδα τον "Ινδιάνο" και να "γούσταρα". Το αστείο είναι ότι μου έρχεται μόνο το φιλικό με την Boca!!!


Χειρότερη στιγμή

Βασικά θα πρέπει να αλλάξω τον τίτλο και να τον μετονομάσω σε "Χειρότερες Στιγμές", και αυτό γιατί φέτος ολόκληρη η σεζόν ήταν μια κακή παρένθεση (θέλω να πιστεύω για τον Γκαρσία). Σε όλα τα παιχνίδια του έλειπαν τα τρεξίματα στο κέντρο, έκανε αβίαστα λάθη στο κέντρο, γλυστρούσε, κρατούσε περισσότερο την μπάλα από όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να του την κλέβουν. Είχε πολλά νεύρα και φαινόταν στο παιχνίδι του (πρόλαβε να πάρει 7 κίτρινες στα παιχνίδια που έπαιξε).

Αποτελεί οπωσδήποτε θέμα το γεγονός ότι το πιο ακριβοπληρωμένο σου αμυντικό χαφ είχε μια τόσο μέτρια θα πω, ως κακή, χρονιά. Είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους γενικότερα στην ομάδα για αυτό και όλοι μας περιμέναμε κάτι καλύτερο. Τον καλό Νάτσο Γκαρσία προσωπικά τον θέλω με χίλια στην ομάδα. Το θέμα είναι τι γίνεται με τους τραυματισμούς και τις αποθεραπείες;


Γκάλοπ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 27 Μαΐου 2010 στις 12:45 μ.μ.

Ακουσα τις προαλες σε μια τηλεοπτικη εκπομπη του Μακεδονια τον Πετρο Πασσαλη να λεει πως απο ολους τους παιχτες του Αρη ο μοναδικος που εχει ηγετικη φυσιογνωμια ειναι ο Νατσο.
Το να το λεει αυτο ενας ποδοσφαιριστης ο οποιος εχει φαει με το κουταλι τα γηπεδα και εχει ζησει τα αποδυτηρια του Αρη κατι θα σημαινει.
Ο Νατσο εκανε τη καλυτερη του χρονια επι Μπαγιεβιτς τοτε που ψηφιστηκε ως ενας απο τους καλυτερους μεσους του πρωταθληματος.
Απροσπελαστος, δυναμικος και χωρις να φοβαται κανεναν εχει συνδεσει με τον Νεμπε ενα απο τα καλυτερα κεντρικα διδυμα του πρωταθληματος.
Τι συνεβει ομως και αυτος ο πολυ καλος ποδοσφαιριστης ειναι αυτη τη στιγμη 3-4 επιλογη για την ομαδα?
Ο Νατσο ειναι κλασικη περιπτωση παιχτη ψυχολογιας, αυστηρος με τον εαυτο του, χωρις πολλα λογια που δινει τα παντα στο γηπεδο.
Καθοριστικο ρολο πιστευω στην ψυχολογια του επαιξε κατα την γνωμη μου εκεινο το απιστευτο αυτογκολ που εβαλε μεσα στην Κροατια.
Τοτε που ο θεος κοιμοτανε και η κωλομπαλα πηρε μια απιστευτη τροχια και βρεθηκε στα ποδια του ξαφνιασμενου Νατσο.
Μετα ηρθαν και οι τραυματισμοι και απο τοτε ουσιαστικα ο Νατσο δεν ξαναεπαιξε ποτε ξανα μπαλα οπως τον ειχαμε συνηθισει.
Στο ερωτημα εαν μπορει να βοηθησει πλεον την ομαδα δεν μπορω να απαντησω διοτι αυτο το ξερουν μονο οι Γιατροι.
Δεν ξερουμε τη ζημιες εχει υποστει μετα απο τοσες επεμβασεις και τοσες εγχειρησεις.
Παραδειγματα παντως απο αλλους ποδοσφαιριστες με αναλογα προβληματα εδειξαν παντως οτι πολυ δυσκολα επανερχονται στην αρχικη τους κατασταση και αγωνιστικη ετοιμοτητα.
Πραγματικα στεναχωριεμαι γιατι το συγκεκριμενο παιχτη τον εχω μεσα στην καρδια μου!
Νατσο σου ευχομαστε τα καλυτερα και μακαρι να εισαι δυνατος και να μπορεσεις να βοηθησεις την ομαδα.

Ρουκουνας.

RedDragon είπε... 27 Μαΐου 2010 στις 1:20 μ.μ.

Τον καλό το Νάτσο όλοι τον θέλουμε αλλά μετά από τις 2 προηγούμενες χρονιές έχω πάψει να πιστεύω σε αυτόν τον παίχτη...

Το κακό όμως είναι ότι ούτε ο Κούπερ φαίνεται να τον πιστεύει, διότι αν και σε πολλά παιχνίδια ήταν ετοιμοπόλεμος, τον είχε ως 4η επιλογή.

Φοβάμαι ότι ακόμη κ αν μείνει στην ομάδα κ ξεκινήσει γερά το πρωτάθλημα, θα έρθει πάλι ένας τραυματισμός κ θα τον αφήσει πίσω...

Μάλλον είναι καλύτερα να φύγει...

jim είπε... 27 Μαΐου 2010 στις 1:47 μ.μ.

Την καλυτερη του χρονια την εκανε την σεζον 2007-08 με Μπαγιεβιτς στον παγκο οπως ειπε ο ανωνυμος..Αλλα τα τελευταια 2 χρονια ειναι σε κακη κατασταση..Για το θεμα ψυχολογιας με το γκολ στην κροατια διαφωνω ανωνυμε γιατι ολοι οι παιχτες εχουν κακες στιγμς στην καριεαρ τους..Για παραδειγμα πως να αισθανοταν ο Τερι οταν εχασε το πεναλτι στο τελικο του τσαμπιονς λιγκ το 2008 απο ενα γλιστρημα;;;και αν το εβαζε θα επαιρναν τον τιτλο..Η ο Μεσι που ειχε αλεπαλληλους τραυματισμους πριν 1-2 χρονια...Η αληθεια ειναι οτι ο Νατσο ειναι πολεμιστης μεσα στον αγωνα..Αυτο κανεις δεν μπορει να το αμφισβητησει..Ομως πλεον φαινεται οτι ειναι σαν χαμενος μεσα στο γηπεδο..Δεν εχει την ηγετικη φυσιογνωμια που ειχε και φαινεται οτι η αδρανεια τον επηρεασε..Το να μπουμε στην διαδικασια να σκεφτουμε οτι κακως τον ανανεωσαμε και επρεπε να τον πουλησουμε ειναι λαθος σκεπτικο γιατι ολοι μας τον θελαμε και καθε πρωι ανοιγαμε τους υπολογιστες μας για να δουμε αν υπεγραψε το καλοκαιρι του 2008..Κατα την γνωμη μου στην περιπτωση του πρεπει να γινει μια μεγαλη συζητηση απο ολους στην ομαδα για το μελλον του και να βρεθει μια λυση συμφερουσα για ολες τις πλευρες..Γιατι εδω που τα λεμε τα χρηματα ειναι αρκετα και η αποδοση του παιχτη τα 2 χρονια τωρα δεν ανταποκρινεται σε αυτα..Σιγουρα ουτε εφορια ειμαστε, ουτε διοικηση απλα οταν παιζουν χρηματα κοιτας και την αγωνιστικη συμπεριφορα του παιχτη...Πανω απο ολα το καλο της ομαδας...

salonika3 είπε... 27 Μαΐου 2010 στις 2:41 μ.μ.

Τον καλό Νάτσο τον θέλουμε όλοι στην ομάδα μας.Πού είναι όμως;Έχουμε να τον δούμε 2 χρόνια και δυστυχώς αμφιβάλλω αν θα τον ξαναδούμε ποτέ.Έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του,τα τρεξίματά του και τον καλώς εννοούμενο "τσαμπουκά" του!!Ειδικά μετά το 60΄έχει πάντα μαζί του μια φιάλη οξυγόνου όπου ανά τακτά διαστήματα "τραβάει" ανάσες!!Αποτέλσμα της κούρασης είναι να θολώνει το μυαλό του και να κάνει αβίαστα λάθη και ανόητες ενέργειες (όπως στο εντός με τον Τέλη και την κόκκινη που πήρε στο 60΄αφήνοντας την ομάδα με 10 παίκτες).Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε καλά τη χρονιά μέχρι τον τραυματισμό του με την εθνική.Κι αυτό ίσως να είναι και το παραθυράκι στην ελπίδα που έχουμε ΟΛΟΙ οι Αρειανοί ώστε να ξαναδούμε επιτέλους τον Νάτσο που όλοι ξέρουμε!!
Υ.Γ.Θέλω να πιστεύω πως όσα ακούγονται για επιστροφή Μπατιόν είναι δείγμα κακής ποιότητας χιούμορ όπως και για τα περισσότερα -αν όχι όλα- από τα "Ελληνικά" ονόματα...

Ανώνυμος είπε... 6 Ιουνίου 2010 στις 3:44 π.μ.

ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ.... ΝΑΤΣΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΠΡΟΠΕΡΣΙ...
ΑΝΥΠΡΚΤΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2

XRISTOS5002 είπε... 10 Ιουνίου 2010 στις 1:07 μ.μ.

mesa sta nevra synexeia mas exei katakapsei se polu simantika mats, ena xrono pisw se oles tis faseis.. xalia