Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πολωνία - Ελλάδα 1-1 Αδικημένη αλλά παθιασμένη

Αυτό που κρατάμε από τον πρώτο αγώνα της Εθνικής μας, κόντρα στους διοργανωτές Πολωνούς είναι το πάθος και η αυταπάρνηση που έδειξαν οι παίχτες μας. Όταν μένεις με 10 παίχτες από το 35ο λεπτό και μάλιστα άδικα, είσαι πίσω στο σκόρ και αγωνίζεσαι στο εθνικό στάδιο της πρωτεύουσας της Πολωνίας που έχει πάνω από 45.000 Πολωνούς και καταφέρνεις όχι μόνο να ισοφαρίσεις αλλά από ατυχία να μην κερδίσεις, τότε αποδυκνείεται ότι οι Έλληνες έδειξαν πάνω απ' όλα τεράστια ψυχικά αποθέματα.


Καταρχήν, οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν απαράδεκτες έως τραγικές. Δύο κίτρινες κάρτες υπερβολικές πάνω στον Παπασταθόπουλο και γενικότερα αρκετές κίτρινες κάρτες οι οποίες ήταν τραβηγμένες. Και η κίτρινη στον Καραγκούνη, ήταν άδικη, καθώς ούτε που άγγιξε τον αντίπαλο.

Εξαιτίας αυτού του διαιτητή το Euro δεν άρχισε καλά. Αν είναι έτσι, ας έβαζαν την διοργανώτρια Πολωνία απευθείας στα προημιτελικά και όχι στους ομίλους. Η Ουέφα εκτίθεται με τέτοιες καταστάσεις. 

Όσων αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της Εθνικής μας, ήταν ολοφάνερο ότι το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν πολύ άσχημο για μας. Έγιναν πολλά λάθη - κυρίως πουλήματα μπάλας στο κέντρο - που απέφεραν το γκόλ των Πολωνών.

Γενικότερα, οι γραμμές μας ήταν ασύνδετες. Αποδιοργανωμένες. Οι "λίγοι" Πολωνοί δεν το εκμεταλλεύτηκαν αυτό, για να βάλουν κι' άλλα γκόλ. Επιθετικά, τίποτα. Κάτι σέντρες μόνο που κατέληγαν στα κεφάλια των Πολωνων.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα άλλαξε εντελώς. Γρήγορα ισοφαρίσαμε και είχαμε και τις περισσότερες ευκαιρίες για να προηγηθούμε. Δυστυχώς, το πέναλτι που κερδίσαμε (δεν πίστευα ότι θα το έδινε) δεν το μετουσίωσε σε γκόλ, ο Καραγκούνης.

Σε εκείνο το σημείο, με δεδομένη  την ψυχολογική άνοδο του Σαλπιγγίδη - που με την είσοδό του άλλαξε το ματς -  έπρεπε εκείνος να εκτελέσει το πέναλτι. Και ένα πέναλτι στην ροή του αγώνα που κρίνει αποτέλεσμα αλλά ουσιαστικά και πρόκριση, το βαράς με δύναμη στο κέντρο της εστίας. Ο τερματοφύλακας, ήταν κρύος και θα διάλεγε πλευρά για να πέσει. Ωστόσο, αν ηταν τόσο "γάτος"
και έμενε στο κέντρο και το απέκρουε, ας του δίναμε και χειραψία μετά. Αλλά κατα 95% θα διάλεγε πλευρά...

Το ακυρωθέν γκόλ, ήταν όντως οφ-σ'αϊντ.

Αυτό που με εκνευρίζει πάρα πολύ είναι ότι ακούς το κάθετι για τα παιδιά που αγωνίστηκαν. Ο ένας είπε για τον Χαλκιά, ο άλλος για τον Καραγκούνη, άλλος για Νινη, αλλος για Χολέβας, άλλος για Σαμαρά. Χιλιες δυο απόψεις. Και φυσικά επαληθεύεται το συμπέρασμα στο οποίο από μικρός κατέληξα.. Ότι, δηλαδή, οι απόψεις είναι σαν τις πίσω διόδους... Κάθε ένας έχει και από μία...

Ο Χαλκιάς, δεν έχει ολική ευθύνη στο γκόλ. Την γκάφα την κάνει ο Χολέμπας. Και η σεντρα δεν ήταν μέσα στην μικρή περιοχή που πρέπει ο τερματοφύλακας να καθαρίσει την φάση.

Για τον Σαμαρά που λένε πολλοί. Ο πάιχτης έχει δύο σπουδαία στοιχεία. Το κράτημα μπάλας και την κίνηση μακρυά από την μπάλα. Δεν του πέρνεις την μπάλα από τα πόδια. Το ότι είναι "τσικι - τσίκι" έξω από την περιοχή και δεν έχει τελείωμα και σούτ, αυτά τα ξέρουμε. Θα έμενε και στην Σίτυ, αν τα είχε κι' αυτά.

Ο Σαλπιγγίδης, καλό θα ταν να ξεκινήσει βασικός. Είναι μόνιμη πηγή κινδύνου και εδώ που τα λέμε η μόνη πηγή κινδύνου.  Δεν γίνεται να παίζει ο Νίνης βασικός και όχι ο Σαλπιγγίδης.

Ο Χολέμπας, είχε πάθος αλλά έκανε πολλά λάθη. Θα τον δούμε και στα επόμενα μάτς. Σκεφτείτε όμως, ότι από αριστερά δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Το κέντρο άμυνας μας, καλό. Πρόβλημα αποτελεί η απουσία των Παπασταθόπουλου - Αβραάμ. Ο Παπαδόπουλος είναι εξίσου καλός, όμως. Εκεί κάπου όμως στερεύουν και οι επιλογές.

Καλός και ο Φορτούνης, που έδωσε ώθηση στην ομάδα. Ο Καραγκούνης, προσπάθησε να τα κάνει όλα. Αλλά, πλέον τα χρόνια δεν κρύβονται. Ο Τοροσίδης, άργησε να κάνει τις επικίνδυνες κούρσες του απο τα δεξιά.

Καλό το 1-1 για αρχή. Πρέπει όμως να κερδίσουμε τους Τσέχους. Τους αφελείς έτσι πως έπαιξαν με τους Ρώσσους, Τσέχους.

Υ.Γ. 1: Ιρλανδοί, Έλληνες σήκωσαν και ακούγεται ότι και οι Ισπανοί θα σηκώσουν πανό που να ειρωνέυεται την Γερμανία . . . Εεεεε Γερμανοί, σαν πήραν χαμπάρι ρε εεεεεεεε . . . Κουμπώστε καμμιά ρόμπα ρεεεεεε ! ! !

Υ.Γ. 2: Έχετε δει ποτέ σε Mundial ή σε Euro να εκτελεί κόρνερ παίχτης αντίπαλης εθνική ομάδας, μπροστά σε οπαδούς αντίπαλης Εθνικής και οι αντιπαλοι οπαδοι να πετουν αντικέιμενα ; ; ; Το είδαμε χθες με τους γελοίους γερμανούς να πετούν αντικείμενα στους Πορτογάλους . . .

Υ.Γ. 3: Αλήθεια, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί αυτό το φιλελεύθερο, αυτό το φιλο-δημοκρατικό κράτος, αυτό το κράτος που είναι ο ορισμός της φιλανθρωπίας, αυτό το κράτος που δίδαξε την ειρήνη σε όοοοοολο τον κόσμο (στην τουαλέτα είμαι και ετοιμάζομαι...) φοράει ασπρόμαυρα, ενώ τα χρώματα της σημαίας του είναι κιτρινο, κόκκινο, μάυρο ; ; ; Για την γερμανια λεω . .

Υ.Γ. 4: Θα έχει γούστο να τους βρούμε στους 8. Και ακόμα πιο μεγάλο να τους αποκλείσουμε. Και όλο το στάδιο να δονείται από το γνωστό σύνθημα περί χρωστούμενων (τρομάρα τους). Και μαζί μας τα 4/5 της Ευρώπης. Με εξαίρεση τους 3-4 δορυφόρους τους . . .





4 σχόλια:

geokampour είπε... 11 Ιουνίου 2012 στις 12:13 μ.μ.

Jim αν βγούμε 2οι και οι Γερμανοί 1οι συναντιόμαστε.....!!!

jim είπε... 11 Ιουνίου 2012 στις 12:31 μ.μ.

Το ξέρω geo . . . Και ψήνομαι άσχημα να τους πετύχουμε . . .

VardARIS είπε... 11 Ιουνίου 2012 στις 2:44 μ.μ.

Περιμένετε να περάσουμε πρώτα... Μονόδρομος το να μη χάσουμε από Τσεχία αύριο! Και με ισοπαλία όλα είναι δυνατά.

jim είπε... 11 Ιουνίου 2012 στις 3:13 μ.μ.

Την Τσεχία, όπως την είδαμε με την Ρωσσια ήταν αφελής. Το θέμα ειναι να βαλουμε γκολ. Οι Τσεχοι εχουν και γκρίνιες μεταξύ τους και θα είναι αγχωμένοι.

Και κατα την γνώμη μου, υποχρεωμένοι να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο γιατί με μία ηττα ηδη και με 1-4 παθητικό, δυσκολα τα πραγματα γι αυτους