Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ερωτηματικό η πρόκριση του "βασιλιά" του γκαζόν

Να σας πω την αλήθεια, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έφτιαχνα ένα άρθρο για τέννις. Αλλά, ο αγώνας που παρακολούθησα πριν λίγο μεταξύ του Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ και του Γάλλου Μπενετό, μου άφησε μία γλυκόπικρη γεύση. Ενώ οι δύο αθλητές ήταν ισόπαλοι 2-2 στα σέτ και ετοιμαζόταν για το πέμπτο και τελευταίο σετ, το οποίο θα καθόριζε και τον τελικό νικητή, ο Γάλλος τενίστας "έβγαλε" πρόβλημα στο αριστερό γόνατο και ίσα που στεκόταν στα πόδια του.


Σε κάθε διάλειμμα, ο φροντιστής έκανε μασάζ στα πόδια του Γάλλου τενίστα. Ο Ελβετος, απτόητος "καθάρισε σαν αβγό", τον ανήμπορο να προβάλλει αντίσταση, αντίπαλό του. Με 6-1 game τον κέρδισε και μάλιστα στο τέλος χαμογελούσε κιόλας στις χειραψίες.


Μάλιστα, υπήρχε και ένας υπεύθυνος δίπλα στον Γάλλο που τον μιλούσε. Σίγουρα, ένας τραυματισμός δίνει πρόκριση στον αντίπαλο στα grand slam, αλλά δεν νοιώθω ότι κέρδισε ο καλύτερος, βλέποντας τον αγώνα . . .

Έχω την εντύπωση, ότι δεν έγινε fair play. Καταλαβαίνω, ότι, δεν υπάρχει ο χρόνος και η δυνατότητα συνεχόμενων διακοπών σ' αυτά τα τουρνουά, όμως δεν είναι δίκαιο να κερδίζει κάποιος έτσι.

Ίσως, μια διακοπή προσωρινή και μία εξέταση θα ήταν μία λύση. Και μετά, ας εφαρμοζοταν οι κανονισμοί.

Πάντως, ο Γάλλος τενίστας ήταν εξαιρετικός. Προηγήθηκε με 0-2 σετ. Ο Φέντερερ κέρδισε με ευκολία το τρίτο σετ και μείωσε σε 1-2.

Το τέταρτο σετ, που αποδείχθηκε και το κλειδί του αγώνα παίχτηκε "σώμα με σώμα". Όποιος αθλητής είχε το σερβίς κέρδιζε και το game. Με αποτέλεσμα να οδηγηθούν, οι δύο τενίστες στο 6-6. Το 7-6, το έκανε ο Φέντερερ, αφού το πρόβλημα του Γάλλου άρχισε να τον ταλαιπωρεί.

Ο Μπενετό, έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία λίγο πρίν στο 10ο game του 4ου σετ να κερδίσει τον Ελβετό, αλλά ο τελευταίος έδειξε ωριμότητα. Άλλωστε είχε και πλεονέκτημα λόγω σερβίς.

Το 5ο σέτ, όπως προείπα ήταν μια "αγωνιστική τραγωδία". Ανήμπορος ο Μπενετό να αγωνιστεί, ίσα που στεκόταν στα πόδια του. Απτόητος παρόλα αυτά ο Φέντερερ και ο διαιτητής συνέχισαν τον αγώνα, που εξελίχτηκε σε απλή διαδικασία για τον Ελβετό.

Συγκηνιτικός ο Γαλλος Μπενετό. Δεν τα παράτησε στιγμή. Όντας ανήμπορος να κάνει το παραμικρό σπρίντ, στάθηκε όρθιος και πάλεψε σαν λύκος. Αυτό, άλλωσετε ήταν που με έκανε να κάνω και άρθρο.

Με αυτήν του, την στάση ο Γάλλος κέρδισε τον σεβασμό και το χειροκρότημα όλων και πέρασε το μύνημα, ότι δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες, πρέπει να στεκόμαστε στα πόδια μας και να παλεύουμε για το καλύτερο.

Μύνημα ζωής.

Μπράβο Μπενετό.

Είσαι ο πραγματικός νικητής . . .

Υ.Γ. Μέχρι τώρα ήμουν φίλος του Ελβετού στο τέννις. Το αποψινό, δεν μου άρεσε καθόλου. Νόλεεεεεε . . .  Φάτον λάχανο, όταν τον βρείς ! ! !

0 σχόλια: