Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Λουκόιλ Ακαντέμικ - ΆΡΗΣ 74-78

Το πρώτο βήμα έγινε. Με σχετικά καλή εμφάνιση πήραμε το διπλό στη Βουλγαρία κ τώρα μένει μια τυπική ρεβάνς στο Αλεξάνδρειο.

Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας δεν έδειξε κ κάτι το ιδιαίτερο στον αγωνιστικό χώρο κ στηρίχτηκε κυρίως στα 3ποντα κ στα μακρινά σουτ για να επικρατήσει. Όσο έμπαιναν είχε το προβάδισμα στο σκορ αλλά όταν σταμάτησαν να μπαίνουν ήρθε το φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Από τη πλευρά μας, ενώ ξεκινήσαμε πολύ άσχημα βελτιωθήκαμε αρκετά στην πορεία. Θα μπορούσαμε όμως κ καλύτερα διότι χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια μέσα από τη ρακέτα αλλά κ στην άμυνα δεν ήμασταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι. Τέλος καλό όλα καλά όμως.


Τι ξεχώρισα από το χθεσινό παιχνίδι:


  • Το ότι η ομάδα σούταρε 14 τρίποντα και 57 δίποντα. Επιτέλους! Τα τελευταία χρόνια είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε τρίποντα.
  • Το ότι το πρόβλημα μας στους ψηλούς έμεινε για άλλο ένα παιχνίδι σε θεωρητικό επίπεδο! Όλοι λέμε ότι θέλουμε έναν ψηλό αλλά  η ομάδα αποδεικνύει ότι δεν τον χρειάζεται τόσο πολύ. Ίσως όμως κ οι αντίπαλοι μας να μην ήταν τόσο δυνατοί.
  • Καλά για τον Τάκερ τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: 26 πόντοι και 13 ριμπάουντ παρακαλώ! Αυτό όμως που εμένα μου άρεσε είναι η διείσδυση του.
  • Ο Ταπούτος συνεχίζει να με εντυπωσιάζει κ σιγά σιγά να μου αλλάζει τη γνώμη μου γι'αυτόν. 12 πόντοι και 9 ριμπάουντ. Αν έπαιζε κ λίγο καλύτερη άμυνα σε κάποια σημεία θα ήταν σούπερ.
  • Αξίζει μία αναφορά κ στον Πιέρ Πιρς ο οποίος παρόλο που δεν υπολογιζόταν (;;;;) από τον Ντρούκερ έπαιξε πολύ καλά τόσο σε άμυνα όσο κ σε επίθεση.  14 πόντοι κ 5 ασσίστ. Ήμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να τον αλλάξουμε; Θα βρούμε καλύτερο από αυτόν;
  • Ο Μπορόβνιακ αν κ έχασε μερικά εύκολα καλάθια, με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ συνεχίζει να με κάνει ρόμπα. Γιατί; Γιατί όταν τον πήραμε τον είχα αποκαλέσει "25χρονο παλτό από Σερβία"! Οπότε μη παίρνετε κ πολύ στα σοβαρά αυτά που γράφω...
  • Τέλος να πω 2 λόγια για τον Χρυσικόπουλο ο οποίος σε 11 λεπτά συμμετοχής δεν έβαλε κάποιο πόντο. Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι το παλικάρι θα είναι η αποκάλυψη της χρονιάς. Μου αρέσει πολύ η κίνηση του. Είναι πολύ ευέλικτος κ γρήγορος για το ύψος του. Όταν βρει τα πατήματα του θα κάνει παπάδες. Και όταν πω κάτι εγώ βγαίνει πάντα :-|

Ήταν το 3ο επίσημο παιχνίδι και τα θετικά μηνύματα συνεχίστηκαν. Βλέπουμε μία ομάδα γρήγορη, επιθετική που προσπαθεί να παίξει μπάσκετ όχι να καταστρέψει όπως έκανε επί Ματσόν. Προσπαθεί να πάει τη μπάλα κοντά στο καλάθι κ όχι να σουτάρει από μακρυά.

Το ξέρω ότι είναι ΠΟΛΥ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά.

Πήρατε διαρκείας ή ακόμη; Προλαβαίνετε να αλλάξετε γνώμη...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:00 μ.μ.

Καλα κανεις και εισαι αισιοδοξος φιλε Δρακε μιας και η ομαδα δειχνει παρα πολυ καλα στοιχεια!

Καταρχας παρολο που ειναι αρχη ακομη, δειχνει να εχει καλη συνοχη και χημεια, και οι παιχτες βγαζουν αρκετο παθος μεσα στον αγωνα!

Δεν υπαρχουν εκεινα τα περσινα κενα διαστηματα που η ομαδα επεφτε μεσα σε μια μαυρη τρυπα και εκανε κανα 5λεπτο να σκοραρει.

Και μην νομισει κανεις οτι η Ακαντεμικα ειναι κακη ομαδα!

Λιγα λογια για τους παιχτες.....

Αυτος ο Τακερ βγαζει ματια! Τι παιχταρας ειναι αυτος! Ειναι ενας μικρος Τσαλρς Μπαρκλευ (για τους παλιους που θυμουνται ακομη)! Κανει τα παντα μεσα στο γηπεδο και δειχνει οτι εχει τα καρυδια να παρει πανω του φασεις οταν η ομαδα κολαει!

Πολυ καλος και ο Πιρς. Ψηλος ασσος με καλο χειρισμο της μπαλας και σχετικα καλο σουτ! Πιστευω πως με τον καιρο θα παιξει πολυ καλυτερα! Στο συγχρονο μπασκετ ειναι μεγαλο προσον να εχεις ψηλα γκαρντ.

Ο Μποροβνιακ μου θυμιζει λιγο τον Ουιλκινσον με την διαφορα οτι δεν εχει το τριποντο! Πολυ καλος παιχτης στο 4 αλλα αδυναμος για πενταρι! Ο Καμπαλα χτες τον εβαζε συνεχεια μεσα στη ρακετα!

Ο Νταστον ενω ειναι φιλοτιμος υστερει σε ταλεντο! Φυσικα μπορει να δενει με τη χημεια της ομαδας και να ειναι χρησιμος για μερικα 5λεπτα αλλα πιστευω πως η ομαδα εχει αναγκη απο ενα καθαρο βαρυ 5αρι.

Οσον αφορα τους Ελληνες εχω μεινει εντυπωσιασμενος απο τον Ταπουτο που μοιαζει να ξαναβρισκει την χαμενη του φορμα και την ορεξη του για μπασκετ, ενω πολυ καλοι ειναι και ο Χατζηβρετας (λιγο αστοχος ομως) και ο Χαραλαμπιδης.

Απο Σκορδιλη και Χρυσικοπουλο περιμενω πολυ περισσοτερα μιας και εχουν την ευκαιρια να αποδειξουν τι αξιζουν και να παρουν πολλα λεπτα συμμετοχης στο φετινο πρωταθλημα.

Σε γενικες γραμμες, η ομαδα δειχνει φετος οτι θα παιξει γρηγορο και θεαματικο μπασκετ και ελειψη φοβερου ανταγωνισμου θα καταφερει αρχικα να μπει στην τετραδα και απο κει περα βλεπουμε!

Ελπιζω ο κοσμος να σταθει διπλα στην ομαδα και να βαλει και αυτος το χερι του (οπως ξερει) στην αναταση του μπασκετικου τμηματος που περσυ μας ξενερωσε απιστευτα!

Ρουκουνας

jim είπε... 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:27 μ.μ.

Η ομάδα μας βρήκε ρυθμό στην διάρκεια του αγώνα..Κάναμε κακή αρχή αλλά ευτυχώς, ισορροπήσαμε..

Εμένα αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα, παιδιά, είναι ότι ο Ντρούκερ διαχειρίζεται πολύ καλά το υλικό του..Κάνει τις κατάλληλες επιλογες κατά την διάρκεια του αγώνα..

Συμφωνώ μαζί σου red, ότι ο Χρυσικόπουλος θα παίξει στο μέλλον...Είναι πολύ καλό που του δίνονται λεπτά συμμετοχής...Έτσι πρέπει...Καιρός ήταν να βγάλουμε νέα παιδιά..Και ματς με ματς θα είναι καλύτερος...

Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα (Ταπουτος-Χαραλαμπίδης-Χατζηβρέττας) και αυτό είναι σημαντικο γιατι ξέρουν πως να διαχειριστουν τις καταστασεις σε εναν αγωνα...

Καταπληκτικος αυτός ο Τάκερ..Απλά τον απολαμβάνεις..Αν συνεχίσει έτσι νομίζω ότι θα τον θυμόμαστε για χρόνια...Μου θυμίζει κάτι από Τσαρλς Μπάρκλεϊ..και η σωματοδομή του και οι κινήσεις του γενικότερα...

Νομίζω, όμως, ότι θέλουμε ένα πεντάρι για να καθαρίζει τις φάσεις μεσα στην ρακετα...χασαμε καποια "ευκολα" ριμπαουντ και κάποιες φάσεις μεσα στην ρακετα όπου με ενν παίχτη τυπου Μπέτς εκει μεσα, δεν θα τα χαναμε...Θα δούμε..