Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Λίγα λόγια για το Μπάσκετ


Είναι αλήθεια ότι το μπάσκετ το έχουμε παραμελήσει πολύ.

Λίγο οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο (μεταγραφές, ευρωπαϊκοί αγώνες), λίγο η απαξίωση του μπάσκετ ως αθλήματος, ξεκινάνε κ αργά οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας...

Αρκετά όμως με τις δικαιολογίες, ας δούμε που βρίσκεται η ομάδα, τι παίχτες έχουμε κ τι προοπτικές υπάρχουν για φέτος...



Γενική αίσθηση
Προσωπικά η γενικότερη αίσθηση που μου δημιουργείται είναι θετική. Έχω την εντύπωση πως γίνεται καλή δουλειά.

Ξεκινήσαμε νωρίς προετοιμασία, με καλό (;;;;) προπονητή κ με σχεδόν όλους τους παίχτες του ρόστερ.

Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι δουλεμένη φέτος, θα είναι πιο "ομάδα". Βέβαια οι παίχτες που έχουμε δεν έχουν την ποιότητα προηγούμενων ετών αλλά δε μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό.

Άλλωστε γίνεται να πάμε χειρότερα από πέρυσι; Δε νομίζω.


Για να δούμε το ρόστερ:
Από πέρυσι έμειναν ο :  Χατζηβρέττας, Σκορδίλης, Μούρτος, Χρυσικόπουλος

Επέστρεψε ο Τσαϊρέλης που είχε δωθεί δανεικός.

Πήραμε τον Ταπούτο κ δοκιμάζουμε τον Κουμπούρα. Ο οποίος προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό. Αν ικανοποιήσει θα αποκτηθεί.

Από ξένους πήραμε τους:  Πιρς (παίζει στον άσσο), Ντάνστον (4άρι), Τάκερ (3άρι), Μπορόβνιακ (5άρι)


Σύμφωνα με τον προπονητή χρειαζόμαστε άλλους δύο παίχτες κ συγκεκριμένα γκαρντ. Ασσό-δυάρια απ'ότι καταλαβαίνω εγώ.

Είπαμε οι παίχτες δεν γεμίζουν το μάτι...



Nίκη με 97-54
Ξεκινήσαμε με νίκη τα φιλικά μας στην Ιταλία επί της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Δε γνωρίζω τη δυναμικότητα της ρώσικης ομάδας (με προπονητή τον Σβι Σερφ) κ ούτε παίζει ρόλο το αποτέλεσμα σε ένα φιλικό. Αλλά σίγουρα είναι θετικό το αποτέλεσμα.

Αύριο παίζουμε με την Εφές Πίλσεν.

Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη στα τέλη του Σεπτέμβρη όπου θα δώσει τους δύο αγώνες για να μπει στους ομίλους του Eurocup. Αυτός είναι κ 1ος στόχος για φέτος.


Βγήκαν τα διαρκείας
Από προχθές κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας. Σε μειωμένες υποτίθεται τιμές. Στην πραγματικότητα δεν είναι μειωμένες απλά είναι μέσα κ το Eurocup στο οποίο όμως δεν ξέρουμε αν θα προκριθούμε.

Τα 100 ευρώ για το πέταλο είναι καλή τιμή αλλά είναι ίδια με πέρυσι. Πόσο πιο κάτω να το βάλουν θα μου πείτε; Εδώ σκάσαμε 80ευρώ προχθές για 3 αγώνες Europa League στο ποδόσφαιρο...

Στις πλαϊνές θύρες οι τιμές είναι 200ευρώ όσο κ πέρυσι. Εγώ θα το έβαζα στα 150. Λίγα θα μου πείτε αλλά από το να μην πουλήσεις διαρκείας καλύτερα να το βάλεις φτηνά...

Το κακό πέρυσι ήταν ότι στο πέταλο (θύρες 5 κ 6) δε μπορούσες να τα πάρεις από την ΚΑΕ αλλά μόνο από τους συνδέσμους. Ελπίζω φέτος να αλλάξει αυτό διότι δεν είμαστε όλοι γραμμένοι σε συνδέσμους.

Όσοι μπορείτε να στηρίξετε ας το κάνετε. Εγώ το σκέφτομαι να το δώσω το 100άρι. Έτσι όπως πάει δίνουμε στον Άρη έναν μισθό το χρόνο...


Εθνική ομάδα
Να πω κ δυο λόγια για την χθεσινή ξεφτίλα. Διότι ξεφτίλα είναι να παίζεις για να χάσεις. Καλά έκανε ο Μπλατ κ μας έκραξε.

Γενικά δεν μου δημιουργεί κ κανένα ιδιαίτερο συναίσθημα αυτή η ομάδα. Καλομαθημένοι, εκατομμυριούχοι μου φαίνονται που παίζουν για την πάρτη τους κ ανά πάσα στιγμή την παρατάνε την ομάδα.

Κρίμα γιατί κάποτε ήμασταν δεμένοι με αυτή την ομάδα...

6 σχόλια:

VardARIS είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:32 μ.μ.

Ομάδα ερωτηματικό πραγματικά το σύνολό μας στο μπάσκετ. Προσωπικά τον πρώτο καιρό θα δυσκολεύομαι να αναγνωρίζω ακόμη και τους παίκτες μας!!! Πλην των παλιών και του Ταπούτου, όλους τους άλλους δεν τους ξέρω και δεν τους γνωρίζω καν (ούτε τον Κουμπούρα). Τι να πω, μακάρι να μας αναγκάσουν με την απόδοσή τους να τους γνωρίσουμε πολύ καλά και να τους μάθουμε με τα μικρά τους...

Από εκεί και πέρα για τα εισητήρια διαρκείας, πάλι γκρίνια. 200€ για την Θ8, ίδια τιμή με πέρυσι, που υποτίθεται ότι η ομάδα μας υποτίθεται ότι ήταν επιπέδου Ευρωλίγκας (άλλο που στην πραγματικότητα δεν ήταν ούτε για 8ος)... Δεν ξέρω τι να πω...

Για την εθνική δε συμφωνώ Red, οποιοσδήποτε αν ήταν στη θέση μας το ίδιο θα έκανε... την Γαλλία γιατί δεν την κράζει κανείς, που επέλεξε και αυτή? Προφανώς πρέπει να αλλάξει κάτι στην διοργάνωση για να μη δίνεται αυτή η δυνατότητα στις ομάδες να επιλέγουν αντίπαλο.

RedDragon είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:04 μ.μ.

VardAris δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι.

Εμείς θα έπρεπε ΠΑΝΤΑ να παίζουμε για τη νίκη.

Μη σου θυμίζω καταστάσεις από το ποδόσφαιρο...

jim είπε... 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:27 π.μ.

Γεια σας παιδιά..red όλα τα λεφτα αυτο που εγραψες ότι ετσι οπως παει θα δινουμε στον ΑΡΗ ενα μισθο το χρονο....χαχαχαχα....όντως το 100 ευρω στο πεταλο ειναι καλη επιλογη για το μπασκετ..το 200 ευρω και αυτο καλο ειναι εδω που τα λεμε αλλα ζοριζεται ο κοσμος αυτες της μερες...κριμα..Νομιζω οτι περα απο παο και οσφπ όλες οι ομαδες ειναι λιγο-πολυ γριφος...ειναι ρισκο να πεις ποια παει για 3η, ποια για τετραδα, ποια για να σωθει κλπ..αλλαγμενα ροστερ..Εμεις θελουμε 2 γκαρντ συμφωνα με τον Ντρούκερ..

Όσων αφορα για τις επιτηδες ηττες στο mundobasket, ααυτο που πρέπει να αλλάξει είναι οι κληρωσεις...οι οποιες πρεπει να γινονται κατα την διαρκεια των διοργανωσεων και οχι να βγαινουν 10 μηνες πριν..Για παραδειγμα εχεις τους ομιλους και λες περνουν 2-3-4 στην επομενη φαση...Τοτε κανεις την κληρωση για να κρατησεις το ενδιαφερον..φανταζεστε αν στο champions leauge ηταν ετσι τα πραγματα..θα εχανε την αξια του...οι κληρωσεις να γινονται κατα την διαρκεια της διοργανωσης...

Φυσικα στο mundobasket πρεπει να αυξηθουν οι ομιλοι για να ισχυσει αυτο..

Τέλος, πειτε μου ποτε ειναι τα 2 ματς με ακαντεμικα στο μπασκετ για τα προκριματικα του eurocup;;;

Ανώνυμος είπε... 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:06 π.μ.

Γεια σας αδελφια,

Μπραβο για την ενημερωση στο μπασκετ!

Πραγματικα στεναχωριεμαι που εχει καταντησει η ομαδα στο μπσκετ, και πολυ φοβαμαι πως η χρονια που ερχεται θα ειναι μια απο τα ιδια! Φυσικα ολες οι ομαδες αντιμετωπιζουν προβληματα εκτος ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, οποτε εαν παρεις την τριτη θεση θα ειναι σαν να παιρνεις πρωταθλημα!

Αυτο ομως που με προβληματιζει ακομα περισσοτερο ειναι η ποδοσφαιροποιηση της ατμοσφαιρας του Αλεξανδρειου! Μεχρι και πριν 5-6 χρονια ειχαμε συνηθισει την κερκιδα του Αλεξανδρειου να εχει ενα διαφορετικο χρωμα με αλλα συνθηματα και μια διαφορετικη τρελλα απο αυτην του Βικελιδης.

Πλεον βλεπω μια μεταφορα του Βικελιδης στο μπασκετ με πολλους απο τους νεαρους σε ηλικια
οπαδους της ομαδας να μην εχουν καμια συναισθηση για το τι σημαινει μπασκετικος Αρης και το ποσο σημαντικη ειναι η ομαδα αυτη!

Γιατι ας μην ξεχναμαι οτι σε περιοδους δυσκολους για το ποδοσφαιρικο τμημα, το μπασκετ ηταν αυτο που μας εκανε περηφανους και χαρισε μαγικες στιγμες σε ολη τη φιλαθλη Ελλαδα!

Πρεπει λοιπον να μην το αφησουμε το τμημα τωρα που μας εχει αναγκη και ολοι μας να στηριξουμε την ομαδα, οπως μπορει ο καθενας, ετσι για το γαμωτο ρε φιλε!

¨Οτι θυμασαι δεν βουλιαζει, και γω ακομα σ' αγαπω"

Ρουκουνας.

Ανώνυμος είπε... 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:46 π.μ.

Αυτο που με ενοχλει στο μπασκετικο τμημα,ειναι οτι ενω εχουμε την ιδια διοικηση 10 χρονια,δεν εχουμε αποκτησει ταυτοτητα ομαδας εχοντας αλλαξει σχεδον 30 προπονητες διαφορετικης φιλοσοφιας, κ περιπου 10 παιχτες καθε χρονο.
Κανεις δεν περιμενει να κοντραρουμε γαυρο-βαζελο,αλλα με ανυπαρκτους παοκ-αεκ,που ειναι οι κυριοι ανταγωνιστες μας,θεωρω ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην μπορουμε να επιβληθουμε σε ομαδες τυπου αμαρρουσιου-κολοσσου!
Ειδικα για την περασμενη χρονια,που την θεωρω την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ αναλογικα με τους παιχτες που ειχαμε κ τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ανταγωνισμο απο τις αλλες ομαδες, με ενοχλει που δεν εγινε μια απολογιστικη συνεντευξη τυπου,οπου καποιος(Δαμιανιδης)θα αναλαμβανε τις ευθυνες του.
1 Γιατι ενω η Γενεσις ουσιαστικα διαχειριζεται εσοδα,βρεθηκε με τοσο μεγαλο ελλειμα,ωστε επρεπε να πωληθει ο Παπανικολαου?
2 Γιατι κ μετα την πωληση εξακολουθει να υπαρχει μαυρη τρυπα κ ποσο μεγαλη επιτελους ειναι αυτη?
3 Ενω η ομαδα ειχε τεραστιο προβλημα στους ψηλους,ολη την χρονια,ποιος θεωρησε οτι η λυση ηταν ο υπερβαρος κ περιορισμενων δυνατοτητων Λεμποβιτς?
4 Γιατι ο Αυτοκροτορας ειναι τοσο αδυναμος παραγοντικα στο τομεα διαιτησια, ωστε με ομαδες τυπου αεκ εκτελουμε 6 βολες εναντι 30?
Ανατριχιαζω στη σκεψη τι θα γινοταν αν ειχαμε μια σοβαρη διοικηση σαν το μαρουσι, με λιγα λεφτα αλλα σταθερη φιλοσοφια κ οργανωση.Με το ειδικο βαρος που εχει η φανελα μας κ τον φοβερο λαο μας θα καναμε θαυματα.Αντι για αυτο,καθε χρονο βουλιαζουμε κ πιο πολυ.
Avenger 3

VardARIS είπε... 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:37 μ.μ.

Φίλε Avenger, πολύ σωστά όλα αυτά που αναφέρεις, λογικές οι απορίες σου και τα ερωτήματα που θέτεις...

Επειδή δεν πολυ-ασχολείται ο κόσμος με το μπάσκετ δεν υπάρχει πίεση. Αν συνέβαιναν τα περυσινά καθέκαστα του τμήματος μπάσκετ στο ποδόσφαιρό μας, τότε θα είχαμε ξεσηκωμό κόσμου και απαίτηση για απολογιστική συνέντευξη τύπου του προέδρου.

Ο κόσμος έχει παγώσει και πολύ λογικά. Ήρθαν και οι τιμές των εισητηρίων για να δέσει το γλυκό... Για το κλίμα ποδοσφαίρου που λες φίλε Ρουκούνα, λογικό δεν είναι? Ο ίδιος οργανωτής και η ίδια μπάντα που είναι στο ποδόσφαιρο, είναι και στο μπάσκετ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό! Η προσέλευση κόσμου τα χαλάει όλα, που δεν δίνει περισσότερο παλμό.