Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Κριτική παιχτών 2009-2010: Καμέλ Μεριέμ

Ο 31χρόνος Γαλλοαλγερινός μέσος ήρθε στον Άρη τον Ιανουάριο μετά από αγωνιστική απραξία 6 μηνών.


Πρόλαβε να κάνει 14 συμμετοχές (5 για το πρωτάθλημα, 5 για τα Play Off κ 4 για το κύπελλο), πολλές από αυτές όμως ως αλλαγή.

Να σας πω τη αλήθεια ο παίχτης εμένα δε μου άρεσε καθόλου. Χωρίς τρεξίματα, δε μάρκαρε, δε σούταρε.

Και μη μου πείτε για πάσες διότι μία ασσίστ έβγαλε στο τελευταίο παιχνίδι των Play Off.

Απ'ότι ξέρουμε έχει συμβόλαιο κ για του χρόνου, πρέπει όμως να τον κρατήσουμε;



Γενικά


Ο Μεριέμ είναι παίχτης κοψιά Κόκε. Αν κάποιος με λίγη μυωπία πάει στο γήπεδο κ δεν φοράει τα γυαλιά του δεν θα καταλάβει αν παίζει ο Κόκε ή ο Μεριέμ.

Εκτός από την κορμοστασιά (!!!) έχουν κ ίδιο στυλ παιχνιδιού με την διαφορά ότι ο Μεριέμ χρησιμοποιεί κ τα 2 πόδια. ΟΚ κ ο Κόκε κάποτε είχε καλύτερο τελείωμα. Αλλά θα τα πούμε για τον Κόκε σύντομα.

Όσες φορές χρησιμοποιήθηκε στα άκρα δεν βοήθησε και είχε την τάση να πηγαίνει προς το κέντρο διότι απλά εκεί είναι η θέση του.

Το θετικό του φαίνονται να είναι οι στημένες φάσεις. Να τις εκτελεί κ όχι να παίρνει κεφαλιές διότι δεν είναι κ το πρώτο μπόι! Βέβαια δεν είχε κ τπτ εξωπραγματικές εκτελέσεις...

Ένα ελαφρυντικό μπορώ να του δώσω: το γεγονός ότι είχε να παίξει μπάλα πάνω από 6 μήνες. Λογικά με σωστή προετοιμασία θα βοηθήσει περισσότερο. Το θέμα είναι πόσο περισσότερο;


Highlight

Καλύτερη στιγμή θα βάλω τα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε στον αγώνα κυπέλλου με την Ξάνθη. Εκτέλεσε κ το φάουλ από το οποίο έβαλε το γκολ ο Νέτο.


Χειρότερη στιγμή

Πολλές οι κακές εμφανίσεις του. Θα ξεχωρίσω ως πιο σημαντική την εμφάνιση στον Τελικό όπου ίσως κ να μην ήταν τόσο κακός δεν έκανε όμως κ τπτ για να βοηθήσει την ομάδα.


Γκάλοπ


6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 26 Μαΐου 2010 στις 10:20 π.μ.

Καλημέρες!

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι οι επιλογές των γκάλοπ που βάζεις είναι πολύ εύστοχες!

Από κει και πέρα νομίζω ότι του χρόνου θα δούμε διαφορετικό παίχτη. Θέλω να μείνει, να κάνει προετοιμασία και να μαγέψει.

Το ότι ξέρει μπάλα φαίνεται. Από τα κοντρόλ, το πως σπάει την μπάλα με την μία, γενικά έχει δείξει πολύ καλά στοιχεια που πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν θα βγουν στην επιφάνεια. Όσο για την σύγκριση με Κόκε έχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά όχι τόσες πολλές. Στον ασβέστη δεν τα πήγε και τόσο καλά όσο αγωνιστηκε εκει, αλλά τι να λέμε τώρα, 6 μήνες χωρίς ομάδα ήταν. Εδώ άλλοι με προετοιμασίες και σερνόντουσαν αγωνιστικά πολύ περισσότερο από τον Γάλλο.

jim είπε... 26 Μαΐου 2010 στις 1:23 μ.μ.

Ειναι πολυ καλος παιχτης με παραστασεις και εμπειρια.Απλα δεν ειχε αγωνες στα ποδια του για αρκετο καιρο οταν ηρθε σε μας και ετσι ηθελε χρονο προσαρμογης.Φαινεται οτι ειναι παιχτης που διαθετει καλη πασα καθετη και μακρια..Θεωρω πως αν βγαλει προετοιμασια στα χερια του Κουπερ θα ειναι ενα πολυτιμο εργαλειο...

Ανώνυμος είπε... 26 Μαΐου 2010 στις 4:00 μ.μ.

Μαγκες ο τυπος ξερει μπαλα αλλα ειναι πιο αργος και απο την καθυστερηση.
Η θεση που παιζει θελει γρηγορους παικτες. Δεν τον ειδα ποτε να προσπερναει σε σπριντ αντιπαλο αμυντικο.
Παντα σταματουσε τη προσπαθεια ειτε για να ξανατριπλαρει(οπου συνηθως τον κοβουνε) ειτε για να κανει σεντρα της απελπισιας ειτε για να δωσει μια πασα σε μισο μετρο χωρις να μπορει να ξανατρεξει για να γινει το ενα δυο.
Ενας παικτης φαινεται εαν ειναι γρηγορος η οχι και δεν εχει να κανει η προετοιμασια με αυτο το πραγμα. Η προετοιμασια εχει να κανει με την αντοχη και οχι με την εκρηκτικοτητα.
Χωρις να θελω να τα ισοπεδωσω λοιπον ολα, νομιζω πως ο παικτης αυτος για δεξι η αριστερο εξτρεμ δε κανει με τιποτα.
Ισως σε ενα αλλο συστημα που να παιζει πισω απο τους επιθετικους να ειναι πιο χρησιμος.
Ο Κουπερ ομως δεν αλλαζει το 4-4-2 πραγμα που σημαινει οτι αργοι ποδοσφαιριστες δυσκολα θα εχουν θεση στο αρχικο σχημα.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη η ομαδα θελει οποσδηποτε:

1 Ενα κεντρικο αμυντικο στυλ Αβρααμ (εαν αποκτηθει ο Λαζαριδης αλλιως θελει δυο)
2 Ενα μοντερνο αριστερο φουλ μπακ (ο Αρανο δε κανει)
3 Ενα αριστερο χαφ (αντε βρες τωρα - πολυ λιγοι οι καλοι και πολυ ακριβοι)
4 Ενα Κεντρικο χαφ διπλα στο Ναφτι που να μπορει να κανει και μια τριπλα και μια πασα
5 Εναν ψηλο επιθετικο - παλικαρι που να ριχνει και καμια κλωτσια να τον νιωθουν οι αντιπαλοι αμυντικοι

Αυτα.
Ρουκουνας

biologion είπε... 26 Μαΐου 2010 στις 5:38 μ.μ.

εμένα μου αρέσει πολύ σαν παίχτης, τον θεωρώ στολίδι για την ομάδα μας αν και λόγω απραξίας και έλλειψης προετοιμασίας δεν μπόρεσε να δείξει το 100% των δυνατοτήτων του. Το θέμα είναι εάν και κατά πόσο ταιριάζει με τον Άρη που χτίζει ο Κούπερ. Κάτι προφανώς που θα έχει ήδη αποφασίσει ο ΕΡΚ

RedDragon είπε... 26 Μαΐου 2010 στις 7:53 μ.μ.

Τελικά μόνο σε μένα δεν άρεσε αυτός ο παίχτης; Μακάρι να κάνω λάθος κ να βγει παιχτάρα του χρόνου...

jim είπε... 26 Μαΐου 2010 στις 10:30 μ.μ.

χαχαχα...reddragon να σου πω την αληθεια μολις ειδα το σχολιο σου για τον Μεριεμ παραξενευτηκα..τον αδικεις...έχει αγωνιστει στην γαλλια δε υψηλο επιπεδο για αρκετα χρονια..ο συγκεκριμενος θα βοηθησει τη ομαδα αρκει βεβαια να εχει την ορεξη για δουλεια...διαφορετικα παπαλα..