Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Άρης - Ολυμπιακός 75-63, Match Review (Play Off)

Καλός για ένα ημίχρονο παρουσιάστηκε ο Άρης μας που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και να κάνει το 0-1 στη σειρά των αγώνων. Επόμενο ραντεβού πλέον τη Δευτέρα με τη νίκη να είναι απαραίτητη προκειμένου να στείλουμε τη σειρά αγώνων σε τρίτο παιχνίδι, μετά το Final Four της Euroleague (από όπου ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει και κουρασμένος και επηρεασμένος
ψυχολογικά - είτε θετικά, ή αρνητικά). Αλλά πρώτα πρέπει να φθάσουμε στο 1-1...

Το χθεσινό παιχνίδι διεξήχθη σε ένα μισο-άδειο ΣΕΦ, και στην ουσία δεν υπήρχε ατμόσφαιρα! Πότε - πότε άκουγες κανένα Ο-λυ-μπι-ακός και αυτό ήταν... Για όποιον δεν είδε το παιχνίδι απλά θα αναφέρουμε ότι οι φωνές του Μπλάτ ακουγόταν πεντακάθαρα! (ειδικά μια ατάκα του προς τους διαιτητές ήταν χαρακτηριστική: "Are you kidding me"?)...



Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός μπήκε χαλαρά στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Άρη που είχε την ευτυχία να ευστοχεί σχεδόν σε όλες του τις προσπάθειες (και μάλιστα 3ποντα). Η ζώνη που παίζαμε δημιούργησε προβλήματα στην επίθεση του Ολυμπιακού, ενώ η επίθεση πετούσε(!): χαρακτηριστικές είναι οι διαφορές: 7-18 και 9-21... Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 20-26. Η ευστοχία του Άρη διήρκησε ως το 15' (τότε είχαμε 7/10 τρίποντα).

Η βοήθεια από εξωγενείς παράγοντες...

Εδώ οι διαιτητές δεν μας σέβονται σε ένα γεμάτο παλέ, θα μας σεβαστούν μέσα στο ΣΕΦ, με την παρουσία των Αγγελοπουλέων? Από το 15' και μετά και αφού έβλεπαν ότι ο Άρης παίζει καλά άρχισαν τα παράξενα σφυρίγματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ολυμπιακός με το τέλος του δεύτερου δεκάλεπτου είχε εκτελέσει 16 βολές, ενώ ο Άρης μόνον 4!!! Εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τον Μπλάτ να διαμαρτύρεται τόσο πολύ σε άλλο παιχνίδι.

Τελικά το πρώτο ημίχρονο έληξε με προηγούμενο τον Ολυμπιακό με 40-35, με τον Λουκά Blackhead να μας κάνει ιδιαίτερη ζημιά αφού μπήκε και έβαλε αμέσως 6 συνεχόμενους πόντους.

Κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι...

Από την στιγμή που πέρασε μπροστά ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά, εκμεταλεύτηκε πλήρως την αδυναμία μας κάτω από τα καλάθια και με τους Κλέιζα, Sofokli (πώς έγινε πάλι έτσι αυτός - μάλλον έφαγε καλά το Πάσχα), Μαυροκεφαλίδη, Μπουρούση και Βούισιτς έκανε πλάκα. 40 από τους 75 πόντους τους δεχθήκαμε από τους ψηλούς του Ολυμπιακού. Στον Άρη οι ψηλοί πέτυχαν μόλις 20 πόντους! 
Να τονίσω πως η διαιτησία βελτιώθηκε στα μέσα του 3ου και 4ου δεκάλεπτου, αφού όλα πλέον είχαν κριθεί. Ο Άρης φαινόταν ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει, οπότε ησύχασαν και οι διαιτητές. 
Όσο έμπαιναν τα τρίποντα στον Άρη, όλα καλά, όταν σταμάτησαν να μπαίνουν τότε άνοιξε και η διαφορά. Στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο είδαμε τον γνωστό Άρη, να παρατάει το παιχνίδι, να μην παίζει καλή άμυνα, να μένει από δυνάμεις και να χάνει αναπόφευκτα...

Στραβοχυμένος Λουκουμάς...

Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του Βασίλη Σκουντή (που μπορεί να μη μου άρεσε την ώρα που την άκουσα, μια και αφορούσε την ομάδα μας, αλλά μετά που το καλοσκέφτηκα δεν είχε άδικο): "Ο Άρης είναι σαν ένας στραβοχυμένος λουκουμάς, ότι και να κάνει κάποιος μετά δεν μπορεί να τον βελτιώσει". Και είπε τη συγκεκριμένη ατάκα με αφορμή το γεγονός ότι άλλαξε 3 προπονητές κατά τη διάρκεια της περιόδου, με τον Μπλάτ να είναι μεν καταξιωμένος και σοβαρός προπονητής, αλλά να μην μπορεί να κάνει κάτι, από την στιγμή που όλος ο σχεδιασμός ήταν λάθος από την αρχή.

Χαρακτηριστικό του αγώνα το γεγονός ότι μόνον ο Κλάρκ και Γουόλς πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων (14 και 10 αντίστοιχα). Μάλλον καλύτερός μας παίκτης ο Μπετς που προσπάθησε όσο μπορούσε με τους ψηλούς του Ολυμπιακού και κουράστηκε μετά αναπόφευκτα. Ο Μάιλς 0 ποντους σε 28' συμμετοχής, αλλά 9 ασίστ. Θετικός ο Χατζηβρέττας που ήταν γενικά πολύ εύστοχος αλλά δεν έπαιξε πολύ (12 λεπτά). Να τονίσω ότι έβαλε και 2 πόντους ο Πάουνιτς!
Τη μεγαλύτερη ζημιά μας την έκαναν οι Κλέιζα, Τσίλντρες και Μπέβερλυ που έπαιξε καλή άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 40-35, 59-49, 75-63


Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 5, Πεν, Τσίλντρες 17 (1), Βούιτσιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 3, Παπανικολάου, Κλέιζα 19 (2), Μαυροκεφαλίδης 6, Μπέβερλι 4, Τεόντοσιτς 9 (1), Σχορτσανίτης 10.

Άρης: Κλαρκ 14 (4), Μάιλς (9ασ.), Μπετς 8, Ουόλς 10 (1), Ρίτσαρντσον 9 (2), Χατζηβρέττας 8 (2), Ντικούδης 2, Σκορδίλης, Πάουνιτς 2, Κακιούζης 8, Μπάρλος 2.

Ραντεβού Δευτέρα στις 19:00 για το 1-1.

0 σχόλια: