Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Στο ίδιο έργο θεατές - Η εμφάνιση της ομάδας (vid)


Το σημερινό παιχνίδι με την αεκ όπως είπε κ ο Κούπερ είναι δύσκολο να το εξηγήσει κανείς. Η ομάδα ενώ φαινόταν να το ελέγχει πλήρως, ξαφνικά μετά το 70 έπαθε ένα ανεξήγητο μπλακ ουτ με αποτέλεσμα να το χάσει κ μαζί του τις όποιες ελπίδες για την 1η θέση στα Play off.

Βέβαια μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε κ ο διαιτητής κύριος Κουκουλάκης αλλά επειδή πρώτα πρέπει να βλέπουμε τι κάνει η ομάδα μας κ μετά τα υπόλοιπα, σε αυτό το post θα ασχοληθούμε με το παιχνίδι κ σε επόμενο για τη διαιτησία του παιχνιδιού.


Πραγματικά είναι δύσκολο να γράψω κάτι για την ανάλυση του αγώνα. Κάναμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο, δεν κινδυνέψαμε σε πολλές φάσεις κ τελικά βρεθήκαμε να χάνουμε 4-2.

Πρόβλημα στα τελειώματα
Χάσαμε ούτε λίγο ούτε πολύ 4 τετ α τετ! Στο 1ο ημίχρονο αυτό με τον Κάλβο που αργεί να δώσει πάσα στον Τζόνσον, στο 2ο ημίχρονο αυτό με τον Χαβίτο (που τελικά κατέληξε στη φάση που πήραμε το πέναλτι), αυτό με τον Κάμπορα που πλασάρει πάνω στον Αραμπατζή,  και αργότερα ένα με τον Τζόνσον.

Δυστυχώς η ομάδα έχει μεγάλο πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων. Είναι ένα πρόβλημα που το έχουμε από την ομάδα του Όγιος. Υπήρχαν βέβαια περίοδοι που η ομάδα "ξεμπούκωνε" π.χ. το 1ο εξάμηνο του Κίκε Ερνάντεθ κ κάποιες περιόδους επί Μπάγεβιτς αλλά γενικά έχεις πρόβλημα σε αυτό τον τομέα. Δεν είναι δυνατόν να χάνεις τόσες ευκαιρίες.

Η άμυνα
Αν κρίνεις από τα 4 γκολ θα πεις ότι η άμυνα δεν πήγε καθόλου καλά, είναι όμως έτσι; η Άεκ ουσιαστικά δεν έκανε άλλες φάσεις. Ότι έκανε το έβαλε (έκανε μερικές μετά 4-2 που το ματς είχε κριθεί). Ας δούμε τα γκολ που φάγαμε:

Στο 1ο γκολ σταθήκαμε άτυχοι, διότι κόβει την μπάλα ο Γκιάρο αλλά αυτή στρώνεται στον Τζιμπούρ που πετυχαίνει ένα πολύ δύσκολο γκολ.

Στο 2ο γκολ όμως ρε παιδιά που είναι η άμυνα; Δεν είναι δυνατόν να τρως τέτοιο γκολ με όλη την άμυνα σου πίσω. Δεν ήταν αντεπίθεση. Μου θύμισε λίγο τη φάση που κέρδισε πέναλτι ο Πάντος στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Το 3ο γκολ ήταν πέναλτι (για τη διαιτησία στο επόμενο post) κ το 4ο γκολ το κάνει δώρο ο Σηφάκης. Ουσιαστικά όμως μετά το 3-2 κ την αποβολή του Κάμπορα το ματς είχε λήξει...

Να κράξω τους παίχτες;
Σίγουρα ο Κάλβο έχει πρόβλημα συγκέντρωσης, δεν τρως τέτοια κάρτα (όσο αυστηρή κ να είναι) κ κρεμάς την ομάδα σου. Και ο Σηφάκης δεν είναι σε περίοδο φόρμας. Ειδικά στις εξόδους του θέλει να δουλέψει πάρα πολύ.

Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Τζόνσον. Έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Άρη.

Ο Κούπερ;
Σίγουρα έχει ευθύνες κ ο Κούπερ. Οι 3 αλλαγές που έκανε δεν βοήθησαν, το αντίθετο θα έλεγα, ειδικά αυτή του Αράνο με τον Φερναντές. Αλλά τι να σε κάνει ο Κούπερ όταν τρως 2 γκολ σε 5 λεπτά κ ενώ παίζεις με παίχτη παραπάνω...

Τι έφταιξε;
Ακόμη κ τώρα δεν έχω καταλάβει πως χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Έχω την αίσθηση ότι πετάξαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία σήμερα. Φέτος όσες φορές παίξαμε στην Αθήνα με της ομάδες του ΠΟΚ όσο καλά κ αν παίξαμε δεν πήραμε αποτέλεσμα.

Είναι θέμα ψυχολογίας; θέμα ατυχίας; θέμα ανικανότητας; θέμα διαιτησίας; Καταλήγω ότι είναι ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω.

Υ.Γ. Αυτόν τον Λεονάρντο έχουμε βαλθεί να του σώσουμε την ποδοσφαιρική του καριέρα. 2 γκολ πέρυσι στην Λιβαδειά, 2 γκολ σήμερα ακουμπώντας 2 φορές τη μπάλα. Α, αυτός εκτέλεσε κ το κόρνερ από το οποίο φάγαμε το γκολ στο ματς του πρωταθλήματος...

0 σχόλια: