Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Κριτική Παικτών 2009-2010: Darcy Neto


Ο Darcy Dolce Neto (07 /02 /1981) ήρθε στον Άρη το 2007 έχοντας υπογράψει συμβόλαιο για 3 χρόνια.

Φέτος, λοιπόν, έληγε το συμβόλαιό του και είχαμε ένα μίνι σίριαλ μέχρι να ανανεωθεί τελικά για άλλα τρία χρόνια, μέχρι τον Μάιο του 2013.

Η διοίκηση του Άρη έκανε το αυτονόητο, μια και είναι ένας παίκτης περιζήτητος στην Ελλάδα, ίσως το καλύτερο δεξί full back που παίζει αυτή την στιγμή στην ελληνική αγορά.

Πολλές φορές ακούστηκε ότι είναι μεταγραφικός στόχος των ομάδων της Αθήνας, παρόλα αυτά ο ίδιος σε κάθε συνέντευξή του τόνιζε ότι αν φύγει ποτέ από τον Άρη θα είναι μόνο για κάποια ομάδα του εξωτερικού.

Πέρυσι το καλοκαίρι έπαιξε έντονα το όνομά του για Μπόλτον αλλά δεν τον ενθουσίαζε η προοπτική. Από ότι έχει πει ο ίδιος προτιμάει Ισπανία...


Γενικά

Φέτος ο Νέτο σε πρωτάθλημα και play off είχε συνολικά 31 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ για το θεσμό του κυπέλλου έπαιξε σε 6 παιχνίδια σκοράροντας 1 φορά. Αλλά τι γκολ: στο 93' με την Ξανθούλα... (τάβλα ο Πανόπουλος).

Το βασικό ατού του Νέτο είναι η καλή του τεχνική, η αντοχή του και το πάθος που βγάζει σε κάθε παιχνίδι. Τις πρώτες δύο χρονιές είχαμε το πρόβλημα ότι είχε περισσότερο το μυαλό του στην επίθεση παρά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να προωθείται και να ξεχνάει να επιστρέψει. Φέτος τα πράγματα ήταν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, με σχετικά καλές επιστροφές, βελτιωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, με καλή συνεργασία με το δεξί χαφ, ενώ πλέον αναλαμβάνει και τις εκτελέσεις όλων των στημένων (φάουλ) με σχετική επιτυχία (από φάουλ πέτυχε τα 3 γκολ του στο πρωτάθλημα).

Στα αποδυτήρια από ότι ακούγεται είναι ο χωρατατζής της ομάδας, κάνοντας πλάκες με όλους τους παίκτες. Πολύ αγαπητός στην κερκίδα, καθώς όλοι του αναγνωρίζουμε το πάθος με το οποίο αγωνίζεται, χωρίς να διαλέγει παιχνίδια.

Συχνά ακούγεται στα ραδιόφωνα της πόλης ότι βγαίνει, ότι πίνει κ.λπ. Για τον συγκεκριμένο παίκτη δεν με ενδιαφέρει πραγματικά. Ας κάνει ό,τι θέλει. Αυτό που εμένα με ενδιαφέρει είναι να μπαίνει στο γήπεδο και να τα δίνει όλα. Και το παιδί αυτό πραγματικά τα δίνει όλα. Στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας μας ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου!


Highlight

Αναμφίβολα η καλύτερη στιγμή του τη φετινή χρονιά (αν και γενικά είχε αρκετές) ήταν το γκολ που πέτυχε στην Ξάνθη και στην ουσία χάρισε την πρόκρισή μας στον τελικό του Κυπέλλου.


Χειρότερη στιγμή

Μάλλον η χειρότερη του στιγμή και γενικότερα εμφάνιση ήταν στον τελικό του κυπέλλου. Είχε σημαντικά προβλήματα στο ένας με έναν με τον Λέτο, με αποτέλεσμα να μην ανεβαίνει καθόλου και να μην μπορεί να συνεργαστεί με τον Μεριέμ. Παρόλα αυτά, στο γκολ που πέτυχε ο Λέτο δεν έφερε ευθύνη, καθώς το σουτ δεν έγινε από την πλευρά του, (ευθύνη εκεί είχαν τα αμυντικά χαφ που έπρεπε να μη δώσουν την ευχέρεια στον Λέτο να σουτάρει).


Γκάλοπ


Υπόλοιποι παίχτες:

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 23 Μαΐου 2010 στις 3:30 π.μ.

Plaka mas kaneis re VardAris?!!!Den se noiazei an pinei h an ksenuxtaei!!!arkei na apodidei!!!! o exthros tou kalou einai to kalutero....an exei tetoies sinithies mporei na vlepoume to 70-80% tou Neto sto ghpedo.Oi megaloi paixtes fainontai sta megala paixnidia oxi me tous Paniwnious kai tis Kavales......Min paramuthiazomaste an theloume h omada na ftasei psila prepei na allaksei nootropia, oxi me to pou upografoume sumvolaio na ta grafoume ola st' @@ mas!!Ainte....


geokampour

KANTHAR0S είπε... 23 Μαΐου 2010 στις 10:52 π.μ.

Αυτό με τα ξενύχτια είναι μεγάλη κουβέντα και δεν είμα πρόθυμος να συμμετάσχω σε αυτή. Τον συμπαθώ τον Νέτο και θα ήθελα του χρόνου να τον δω με μπακ απ τον Γριαικό. Είναι πιθανό ο Κούπερ να προσανατολίζεται σε ενα τέτοιο δίδυμο.

Από κει και πέρα ο Νέτο πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά. Είναι χρήσιμος παίχτης και ιδανικός για το 4-4-2, αλλά θέλω να ελπίζω ότι του χρόνου με καλύτερη φυσιική κατάσταση η ομάδα και κατ' επέκταση ο Νέτο θα έχει περισσότερα τρεξίματα και καλύτερες επιστροφές.

VardARIS είπε... 23 Μαΐου 2010 στις 11:57 π.μ.

Φίλε Geokampour,

εγώ εκφράζω προσωπική άποψη, μπορεί να κάνω και λάθος. Πάντως επαναλαμβάνω και πάλι ότι ο Νέτο νομίζω ήταν από τους πιο σταθερούς μας παίκτες φέτος (μαζί με τον Νασούτι).
Από εκεί και πέρα αυτό με τα ξενύχτια πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσει σύντομα. Θα πέσουν πρόστιμα από τη διοίκηση γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνουν κάποιοι...

RedDragon είπε... 23 Μαΐου 2010 στις 12:42 μ.μ.

Όλοι τον συμπαθούμε τον Νέτο διότι τα δίνει όλα στο γήπεδο.

Έχουν ακουστεί πολλά για εξωγηπεδική συμπεριφορά, δεν ξέρω αν ισχύουν αλλά η διοίκηση θα πρέπει να είναι αυστηρή με όλους τους παίχτες ΧΩΡΙΣ εξαιρέσεις.

Πάντως φέτος κατάφερε να σκοράρει, το κυνηγούσε 3 χρόνια τώρα...

Wackenas είπε... 23 Μαΐου 2010 στις 12:58 μ.μ.

Καμια φορα ειναι καλυτερα να μην ξερουμε τι γινεται εξω απο το γηπεδο.εμεις πρεπει να κρινουμε τους παικτες ΜΕΣΑ στο γηπεδο.

Και οσο ο Νετο μας ικανοποιει δεν χρειαζονται αρνητικα σχολια.Απο τους καλυτερους παικτες.

περασε καλυτερο δεξι μπακ τα τελευταια 20χρονια και δεν το θυμαμαι;;;

Τα νυχτοπερπατηματα το ξαναλεω ειναι θεμα της διοικησης.

jim είπε... 23 Μαΐου 2010 στις 2:44 μ.μ.

Αναμφισβήτητα η αξια του Νετο ειναι μεγαλη όπως και η προσφορά του στην ομαδα.Ειναι ενας παιχτης προικισμένος με ταχυητητα και τεχνικα χαρακτηριστικα που καλλιστα θα μπορουσαμε να τον δούμε και δεξιο μεσο (στην θεση του χαβιτο δηλαδη)..Το αρνητικο του ειναι τα αμυντικα του καθηκοντα εκει που πολλες φορες εξεθεσε την αμυνα μας..Σιγουρα δεν εχει και την καλυτερη εξωγηπεδικη ζωη αλλα αυτο ειναι θεμα διοικητικο..Υπαρχουν δεξια μπακ στην θεση του πολυ χειροτερα απο αυτον σε αλλες ομαδες που τερματισαν ψηλοτερα απο εμας στην βαθμολογια.Αυτο σημαινει οτι το ελληνικο πρωταθλημα ειναι δομημενο ετσι ωστε οι ακραιοι μπακ να ειναι περισσοτερο κοφτες παρα δημιουργικοι παιχτες..Στο ουεφα που θα παιξουμε βεβαια αλλαζει αυτο..Θεωρω οτι αν η διοικηση μπορει να βγαλει λεφτα απο μια ενδεχόμενη πωληση του Νετο στο εξωτερικο ΟΜΩΣ ας το κανει...Μαγκια της που τον ανανεωσε πριν μερικους μηνες..Ειναι πλεον περιουσιακο στοιχειο της ομαδας..