Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Κάποια θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν Νο 2: Είσοδος στο γήπεδο

Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου, ένα άλλο θέμα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την ΠΑΕ, είναι η είσοδος των φιλάθλων του ΆΡΗ στο γήπεδο. 

Όπως ανέφερα και χθες, τα τελευταία 8 χρόνια μένω Αγγλία και έχω πάει σε όλα τα γήπεδα του Λονδίνου (στο παλιό Upton Park αλλά και στο νέο Olympic Stadium της West Ham Utd, στο γήπεδο της Chelsea, στο Emirates, στο Wembley, αλλά και σε πιο παλιά γήπεδα όπως αυτά της Fulham, της Millwall ή της Watford κλπ). Κάποια από αυτά τα γήπεδα μοιάζουν με αυτό του Βικελίδης, και στα χρόνια αλλά και στην εμφάνιση ή στην χωρητικότητα. Σε κανένα όμως γήπεδο, δε συνάντησα αυτό που είδα την Κυριακή στο Χαριλάου. 

Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός πως ο φίλαθλος του Άρη πρέπει να περιμένει στην ουρά 40 και 45 λεπτά για να εισέλθει στο γήπεδο. Για να περάσει από τα συνολικά 4 τουρνικέ της Θύρας 1, θα πρέπει πρώτα να στιβαχθεί, να σπρωχτεί, να πατηθεί και να ακούσει τα μπινελίκια των υπόλοιπων που βρίζονται με τους σεκιουριτάδες που οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ προσωπικά έφτασα στις 15:20 και μπήκα στο γήπεδο 15:55. 


Εννοείται πως κατανοούμε την κατάσταση:
  • Αναγνωρίζουμε το γεγονός πως για καθαρά οικονομικούς λόγους, δεν μπορούσαν να μπουν παραπάνω τουρνικέ στο γήπεδό μας. 
  • Αναγνωρίζουμε πως το γήπεδο είναι πλέον απαρχαιωμένο, ενώ έμεινε και στο έλεος του Θεού τα χρόνια που αγωνιζόμασταν σε Β' και Γ' εθνική. 
  • Αναγνωρίζουμε πως υπήρχαν άλλες προτεραιότητες: π.χ. η αντικατάσταση χλοοτάπητα, η ανακατασκευή στα αποδυτήρια, ή ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου με νέα όργανα. 
  • Αναγνωρίζουμε πως η ΠΑΕ δεν μπρορεί να προσλάβει περισσότερο προσωπικό, για οικονομικούς λόγους. 
Αλλά από την άλλη, η ΠΑΕ πρέπει να καταλάβει πως από θαύμα δεν έχει γίνει κάποιο κακό/δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα, σε ένα από τα προηγούμενα παιχνίδια, (π.χ. στο παιχνίδι με τον συμπολίτη που η ουρά έφτανε μέχρι την Παπαναστασίου και υπήρχε τρομερό στριμωξίδι και ταυτόχρονα οι αστυνομικοί έβαζαν μπροστά τα λεωφορεία τους, με αποτέλεσμα όλο το καυσαέριο να πηγαίνει στον κόσμο που στοιβαζόταν σαν σαρδέλες)...

Την Κυριακή υπήρχαν γονείς με παιδιά που έπαιρναν αγκαλιά τα παιδιά τους και έφευγαν από την ουρά, γιατί υπήρχε πολύ πίεση και σπρώξιμο. 

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι σεκιουριτάδες (λογικά από το πυγμαχικό τμήμα του Άρη), είχαν την ιδέα να βάλουν και ένα κάγκελο το οποίο σε καμιά περίπτωση δε βοηθούσε, αντίθετα έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση...

Μήπως η ΠΑΕ θα πρέπει να εξετάσει την περίπτωση να ανοίξει και την είσοδο για την 1 από την Παπαναστασίου (στα πλάγια, όπως παλιά;). Το ίδιο και από την 4, από την κάτω πλευρά; Ας ενημερώσουν πως θα μπορούν από εκεί να περνάνε αυτοί που έχουν εισιτήρια και να γίνεται η ακύρωσή τους χειροκίνητα, με ένα σκάνερ... 

Στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με Ατρόμητο, λογικά θα περιμένουμε πολύ κόσμο. Καλό θα είναι να γίνει η σχετική πρόβλεψη για να μην ξαναέχουμε τα ίδια... 

0 σχόλια: