Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΆΡΗΣ - Πάοκ 62-66 Ντροπιαστική ήττα, ανάγκη για άμεσες αλλαγές

Καλησπέρα σε όλους. Το αποκορύφωμα της κακής πορείας της ομάδας μέχρι στιγμής στη σεζόν ήρθε χθες, καθώς ηττηθήκαμε από τους συμπολίτες με 4 πόντους διαφορά μέσα στο Παλέ. Τώρα που τα τσιτωμένα νεύρα έχουν ελαττωθεί νομίζω ότι μπορώ να εκθέσω κάποιες απόψεις με μεγαλύτερη νηφαλιότητα.

Δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε και τόσο πολύ το χθεσινό αποτέλεσμα. Έκπληξη θα ήταν αν στα προηγούμενα ματς κεντούσαμε και χθες ήμασταν σε κακή μέρα. Ωστόσο το χθεσινό ήταν απλά η συνέχεια μίας ομάδας που από την αρχή της χρονιάς μοιάζει να είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών.


Από το χθεσινό ματς περίμενα οι παίκτες του ΆΡΗ να αντιδράσουν. Ναι ήσουν σε κακή μέρα με Ρέθυμνο έχασες, ναι έγινε το ίδιο την Τρίτη με τους Σλοβένους και νίκησες με πολύ μικρή διαφορά, ναι η ομάδα είναι καινούργια, ναι ο Σανικίτζε τραυματίστηκε. Αλλά ρε γαμώτο όταν έχεις 7.000 κόσμο που ζουν και αναπνέουν εδώ και μέρες για αυτό το ματς, που έχουν κάνει sold out την 3η μέρα διάθεσης των εισιτηρίων, που σε υποστηρίζουν από μισή ώρα πριν αρχίσει το ματς, είναι απλά ανεπίτρεπτο να δίνεις οτιδήποτε λιγότερο του 100% σου!

Υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι η περσινή ομάδα δεν θα έπαιρνε το χθεσινό ματς; Οι Γουότερς και Χάγκινς που είχαν έρθει από τον... Κολοσσό Ρόδου, παθιάζονταν τόσο πολύ με την κερκίδα που έπαιζαν ακόμα και πάνω από τις δυνατότητές τους! Αντ' αυτού, βλέπω χθες τον Μαρμπλ και τον Μπάκνερ και τον Τζένκινς να μπαίνουν απαθείς στο γήπεδο λες και παίζουν φιλικό, να το παίρνουν ήρεμα και χαλαρά. Και όχι αυτά δεν είναι σημάδια εμπειρίας, είναι σημάδια αδιαφορίας!

Δεν είμαι εγώ ο μπασκετικός επιστήμων που μπορώ να κρίνω αναλυτικά έναν παίκτη. Από τα λίγα όμως, που γνωρίζω, και από τα λίγα που έχω δει, οι φετινοί ξένοι παίκτες (με μοναδική εξαίρεση τον Κάμινγκς) απλά δεν κάνουν! Ομολογώ ότι έκανα μεγάλο λάθος που άκουγα τις φανφάρες των δημοσιογράφων. Τα φετινά μας παθήματα έως τώρα είναι απλά άλλη μία τρανταχτή απόδειξη ότι ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Και εκεί οι περισσότεροι παίκτες μένουν μετεξεταστέοι.

Μπήκε ο Σίμτσακ και έβαλε τα γυαλιά στον Μπάκνερ. Μέχρι και τρίποντο έβαλε ο Σιμ! Μπήκε ο Ζάρας και έκανε τον Μαρμπλ του... ΝΒΑ να μοιάζει παίκτης εφηβικού. Μπήκε ο Τσαϊρέλης και πρόσφερε 5 φορές περισσότερα από ότι ο Ντραγκίσεβιτς. Δεν είναι δυνατόν ο πάγκος σου να είναι καλύτερος από τους ακριβοπληρωμένους βασικούς σου!

Δικαιολογημένα τα γιουχαρίσματα στο τέλος από έναν κόσμο που απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλος είναι. Ξελαρυγγιαστήκαμε και τι εισπράξαμε; Αδιαφορία από την ομάδα και πρήξιμο από τους δίπλα. Και δεν μπορείς να τους πεις και τίποτα γιατί έχουν απόλυτο δίκιο. Μία ομάδα που θεωρητικά ήταν 5 επίπεδα κάτω από εσένα ήρθε και σε ξεβράκωσε στην κατάμεστη έδρα σου!

Πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές για να μη χαθεί μία χρονιά που ξεκίνησε με τόσες προσδοκίες. Δε με νοιάζει πώς και τι, βρείτε τρόπο, και γρήγορα!!!

1 σχόλια:

VardARIS είπε... 25 Οκτωβρίου 2016 στις 1:11 π.μ.

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις Nick.

Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι πως ακούγαμε όλο το καλοκαίρι από τους "μπασκετικούς δημοσιογράφους" της πόλης, πως έγιναν πολύ προσεκτικές κινήσεις, άκουγα από τον Βλαχόπουλο να λέει πως πριν ο Πρίφτης πει το ναι για έναν παίκτη τον περνάει από κόσκινο, ρωτάει και μαθαίνει αν πίνει, αν ξενυχτάει, αν αν αν...

Τελικά από ότι φαίνεται ο Πρίφτης έμαθε όλες αυτές τις λεπτομέρειες για τους παίκτες, αλλά δυστυχώς ξέχασε να ρωτήσει για το αν οι παίκτες ήταν ικανοί να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του Άρη. Από ότι φαίνεται ορισμένοι δεν μπορούν, για αυτό και κινούνται οι διαδικασίες αντικατάστασής τους.

Ο Μακνίλ συμφώνησε προφορικά και πλέον μένει να ανοίξει η θέση του Μαρμπλ, ώστε να έρθει Θεσσαλονίκη. Το κακό είναι πως η πλευρά του παίκτη (Μαρμπλ), ζητάει να του δοθεί άλλη μια ευκαιρία, ενώ προφανώς και ζητούν αποζημίωση...

Όπως και να έχει, στις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα.