Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

FC Σέρρες - ΆΡΗΣ 2-3 Της ανατροπής

Καλησπέρα σε όλους. Χθες ο ΆΡΗΣ πήρε άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής (8 νίκες σε 9 ματς), αφού έκανε ανατροπή στην ανατροπή στο παιχνίδι μέσα στο Σιδηρόκαστρο κόντρα στον Εθνικό Σερρών/Εθνικό Γαζώρου/Σέρρες/FC Σέρρες.

Κέρδισε με 2-3, με σκόρερς τους Καπνίδη (2) και Τάτο. Πάμε να δούμε αναλυτικά το παιχνίδι.



Ο αγώνας

Ο Αναστόπουλος παρέταξε το γνωστό 4-2-3-1, κάνοντας την αλλαγή που είχα ''προτείνει'' σε προηγούμενα άρθρα, να βάλει δηλαδή τον Ν'Λουντούλου βασικό (αντί του Πόι), μιας και στα προηγούμενα 2 παιχνίδια είχε μπει αλλαγή και σκόραρε. Οι υπόλοιποι παρέμειναν ίδιοι: Τζινάρ τέρμα, Μελισσάς-Ιντζίδης-Καζναφέρης-Ρ.Μπράβο άμυνα, Ρόβας-Καλογέρης στα χαφ, Τάτος 10, Ντούνης δεξιά και Καπνίδης φορ. Έπαιξαν ως αλλαγές και οι Πόι, Κυβελίδης, Τσουμάνης (από βδομάδα λογικά επιστρέφει στη βασική 11άδα και ο Μπράβο στόπερ).

Ο ΆΡΗΣ μεσοεπιθετικά έκανε ένα από τα καλύτερά του φετινά παιχνίδια, αλλά τον πρόδωσε η αδράνεια της άμυνάς του σε 2 φάσεις, τις μοναδικές που έκανε ο αντίπαλός του στο παιχνίδι. Κάτι που πρέπει γρήγορα να εξαλειφθεί.

Από την αρχή του ματς ο ΆΡΗΣ είχε τα ηνία και τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων. Με τη συμπλήρωση του 20λέπτου ο ρέφερι σταμάτησε τον Καπνίδη, μάλλον λανθασμένα, από θέση οφσάιντ και ενώ αυτός έβγαινε φάτσα-κάρτα με τον τέρμα τους, ενώ 3 λεπτά αργότερα είχαμε μία ακόμα καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Μελισσά.

Στο 25ο λεπτό ήρθε (και πολύ άργησε) το γκολ για τον ΆΡΗ. Μετά από σουτ-γύρισμα-ασίστ του Ντούνη, ο Καπνίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ και επιστρέφοντας στα γκολ. Στα υπόλοιπα 20 λεπτά του πρώτου μέρους, ο ΆΡΗΣ είχε άλλες 4(!) κλασικές ευκαιρίες, με Ιντζίδη (35'), Ντούνη (38'), Τάτο (39') και Ντούνη (42', ακυρωθέν γκολ), χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Στην επανάληψη έγινε της... ανατροπής, όπως λέμε και στον τίτλο μας. Παρότι στο ξεκίνημα είχαμε 2 καλές ευκαιρίες με Καπνίδη και Ντούνη, στο 54' οι Σέρρες ισοφάρισαν, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια στην άμυνα του ΆΡΗ, σκοράροντας κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο ρυθμός έπεσε για λίγα λεπτά και το 65' οι αντίπαλοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Σε άλλη μία φοβερή ανοργανωσιά της άμυνάς μας, ο Κρυστάλλης (πρώην παίκτης του Αγρ. Αστέρα, τον θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είναι εγγύηση στο σκοράρισμα) σκόραρε ξανά και ολοκλήρωσε την ανατροπή, κάνοντας το 2-1.

Η χαρά, ωστόσο, των φιλοξενούμενων, δεν κράτησε και πολύ, καθώς 2 λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Ντούνης έκανε (άλλη μία) ατομική ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε τη συρτή σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους, και ο Τάτος, ανενόχλητος, από πολύ κοντά, κοντρόλαρε και τελείωσε τη φάση, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Μόλις 1 λεπτό αργότερα είχαμε δοκάρι σε εξαιρετικό σουτ του Ρόβα, ενώ στο 71' ένα σουτ του Ραούλ Μπράβο δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Αφού πέρασαν λίγα λεπτά, ήρθε και το γκολ για να ολοκληρώσει την 2η ανατροπή στο σκορ του αγώνα και να δώσει τη νίκη στον ΆΡΗ. Στο 85ο λεπτό, ο Πόι έκανε πολύ ωραία σέντρα με το αριστερό, και ο Καπνίδης (άλλη μία συνεργασία από Πόι-Καπνίδη) με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3, που ήταν και το τελικό.



Οι παίκτες

Όταν δεν έχω εικόνα του αγώνα (είτε τηλεοπτικά είτε στο γήπεδο) προτιμώ να μην κάνω εκτενή αναφορά σε παίκτες, ωστόσο από την ακρόαση του αγώνα, αυτό που κατάλαβα ήταν ότι ο Ντούνης με τον Καπνίδη ήταν οι καλύτεροι του ΆΡΗ. Ο πρώτος ήταν μέσα σε όλα τα γκολ και ο 2ος σκόραρε δις. Αυτά αρκούν. Επίσης, πολύ καλοί ήταν και το δίδυμο στα χαφ, Ρόβας-Καλογέρης. Πολύ καλός και ο Τάτος, ενώ η άμυνα παρότι δεν είχε πολύ δουλειά αδράνησε πάρα πολύ στις 2 φάσεις των γκολ των Σερρών. Για Πόι και Ν'Λουντούλου, η παράδοξη αλήθεια είναι ΕΔΩ.



Συμπέρασμα

Οι νίκες με δυσκολία και καρδιοχτύπια συνεχίστηκαν και χθες. Το καλό είναι ότι η ομάδα ξέρει να κερδίζει, όπως και να πάει το παιχνίδι, αλλά σιγά σιγά που αρχίζουν και δένουν οι παίκτες πρέπει να τα παίρνει πιο εύκολα. Επόμενο παιχνίδι εντός έδρας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, μία καλή ευκαιρία να ξεμπουκώσει η ομάδα.



Βίντεο



3 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 17 Νοεμβρίου 2015 στις 11:15 π.μ.

περσι σε τετοιο παιχνιδι θα ειχαμε γκελαρει. φετος η ομαδα εχει την πολυτελεια να ανεβαζει στροφες οποτε χρειαζεται και να καθαριζει τετοια παιχνιδια. οπως εγινε πριν λιγες αγωνιστικες με το γκολ του Κυβελιδη.

Τωρα τα 2 γκολ σε 2 φασεις ειναι προβλημα, μεγαλο το κενο στην αμυνα, ειδικα στο δευτερο γκολ. Τραγικη η αντιδραση του Τζιναρ και στις 2 φασεις. Στο πρωτο πεφτει απο λαθος πλευρα και στο δευτερο αργει παρα πολυ να κανει εξοδο.

Unknown είπε... 17 Νοεμβρίου 2015 στις 12:03 μ.μ.

Στον Τζιναρ δεν ριχνω και πολυ ευθυνη. Στο λεω απο πρωτο χερι (πιο πρωτο δε γινεται) οτι δεν προλαβαινεις καν να αντιδρασεις σε τετοιες φασεις, οταν σε εχει εκθεσει η αμυνα σου. Ειδικα αμα ο αλλος σε εχει φατσα στα 2 μετρα, απλα επιλεγεις που θα πεσεις. Μονο ο Ικερ και ο Μπουφον εχουν τα αντανακλαστικα για να αντιδρασουν σε τετοιες φασεις.

VardARIS είπε... 18 Νοεμβρίου 2015 στις 1:05 π.μ.

Για τον Τζινάρ και εγώ δε συμφωνώ με τη μουρμούρα που υπάρχει από φίλους Αρειανούς. Και τα δύο γκολ που δεχθήκαμε ήταν από παιδαριώδη λάθη της άμυνας. σουτ από μικρή περιοχή και ο Νόιερ να είσαι δεν τα πιάνεις. Τα γκολ πρέπει να χρεωθούν σε Μελισσά και Ρόβα. Το καλό όπως είπατε είναι ότι η ομάδα αντέδρασε και ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ. Είναι βέβαιο ότι από ένα σημείο και πέρα στο πρωτάθλημα θα έρθουν οι γκέλες λόγω έλειψης κινήτρου. Αν είμαστε με 15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο οι παίκτες δε θα βάλουν και τα πόδια τους στη φωτιά, και να χαθεί ένας βαθμός δε θα χαθεί ο κόσμος. Εκεί πρέπει να επέμβει ο Αναστό και να δει ποιοι είναι αυτοί που έχουν κίνητρο και ποιοι όχι. Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε Βουτσιά και Κόκε για να δείξουν τι μπορούν να δώσουν στην ομάδα.