Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΆΡΗΣ - Καβάλα 68-50

Καλησπέρα σε όλους. Χθες το απόγευμα ο ΆΡΗΣ επέστρεψε στις νίκες και στο πρωτάθλημα, νικώντας στο ρελαντί την Καβάλα, στο Παλέ, με διαφορά 18 πόντων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στο χθεσινό παιχνίδι και τη δύσκολη συνέχεια για την ομάδα.




Ο αγώνας

Στην πρώτη περίοδο ο ΆΡΗΣ ήταν κακός. Κακή άμυνα, πολλά λάθη και αστοχία, με αποτέλεσμα η Καβάλα να προηγείται μόνιμα. Ωστόσο, συνεχόμενες βολές (είχε και αρκετές χαμένες) από τον Οκάρο Γουάιτ έφεραν το ματς στα ίσια, με το σκορ μετά το τέλος του 1ου δεκαλέπτου να είναι 17-17.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η Καβάλα ήταν και πάλι μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο ο ΆΡΗΣ βελτίωσε αισθητά την άμυνά του. Αφού με 4 πόντους του Μακ Νιλ το σκορ πάει στο 25-22, ο Ντομινίκ Γουότερς το παίρνει πάνω του και με 8 συνεχόμενους πόντους (2 τρίποντα, 1 δίποντο!) αυξάνει τη διαφορά κατά πολύ! Ο ΆΡΗΣ δεν μπόρεσε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά λόγω αστοχίας του Τσούπκοβιτς, και η Καβάλα πέτυχε τρίποντο. Σκορ ημιχρόνου, 33-26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι άρχισε να ξεκαθαρίζει, με καθοριστικό σημείο το τρίλεπτο 24'-27', όπου ο ΆΡΗΣ πέτυχε 7 συνεχόμενους πόντους, με Ζάρα, Πελεκάνο και Γουότερς, και σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα, το σκορ στην 3η περίοδο ήταν 50-37!

Στο 4ο δεκάλεπτο, είχαμε φοβερό Μακ Νιλ και η καλή άμυνα συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα, 3 λεπτά πριν το τέλος, να 'μαστε στο +17! Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά με τελικό σκορ το 68-50.



Οι παίκτες

Ο Γουότερς επέστρεψε στα καλά παιχνίδια, συνεχίζοντας τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Θα θέλαμε να πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες και σε πιο μεγάλα και σημαντικά ματς. Πέτυχε καθοριστικούς πόντους και γενικά ήταν πολύ καλός. Σε 28', πέτυχε 15 πόντους (3/3 τρ.!), είχε 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ! 

Από κοντά ο για άλλη μια φορά εξαιρετικός Γουάιτ, με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, όπως και ο Μακ Νιλ, που πέτυχε επίσης 14 πόντους και έπαιξε καλή άμυνα, και είχε και αρκετό διάστημα απουσίας μέσα στο παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Αυτοί ήταν και οι 3 που τράβηξαν (για άλλη μια φορά) το κουπί επιθετικά, πετυχαίνοντας τους 43 από τους 68 πόντους του ΆΡΗ.

Αρκετά καλός και ο Χάγκινς (8π., 10ρ.), ενώ βοήθησαν πολύ αμυντικά και οι Μούρτος, Σίμτσακ, Κοέν. Μέτριος για άλλο ένα ματς ο Πελεκάνος (4π, 2ρ., 2ασ., μηδενική σχεδόν προσφορά), επίσης μέτριοι Ζάρας, Ξανθόπουλος, κακός και πάλι ο Τσούπκοβιτς, ενώ είδαμε και τον Δίπλαρο να παίρνει επιτέλους χρόνο συμμετοχής, στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού (3:42 έπαιξε).



Συμπέρασμα

Είναι καλό το ότι επέστρεψε στις νίκες η ομάδα και ότι αυτό ήρθε κυρίως με εξαιρετική άμυνα και μεγάλη διαφορά. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε. Τώρα έρχονται 3 πολύ δύσκολα ματς, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την Τετάρτη παίζουμε στη Μπούντουτσνοστ, το Σάββατο στην Άεκ και την άλλη Τετάρτη εδώ με Ούνιξ. Εγώ επικεντρώνομαι κυρίως στο ματς με την Μπούντουτσνοστ, όπου η νίκη θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα και την πρόκριση, και στα άλλα 2 καλή εμφάνιση, προσπάθεια και ό,τι βγει. VAMOS!



Βίντεο


2 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 22 Νοεμβρίου 2015 στις 8:56 μ.μ.

Γουότερς μακνιλ και Γουάιτ. Τα ειπες όλα , Συμφωνώ απόλυτα.
Ο πελεκανος δεν ειναι πλεον ο ηγέτης της ομάδας, αλλά παιζει καλη άμυνα και είναι πολύ χρήσιμος για όσο διαστημα παιζει. Δεν περιμένω απο αυτον να βάλει πανω απο 8-10 ποντους.

Ο Πρίφτης επέλεξε να παίξει όλη η ομάδα για τον Τσουπκοβιτς. Τον έβαλε βασικό και του έδωσε 6 ελεύθερα τρίποντα. Αποτέλεσμα 0/6 και 2-3 ηλίθια λαθη . τον στήριζα τον τσουπκοβιτς αλλά τέτοια εμφάνιση είναι απαράδεκτη. Ο χρονος του τελειώνει και συνεχίζει να εκθέτει τον προπονητη και την ομάδα όταν καταστρέφει το επιθετικό ( κυρίως) παιχνιδι.

Προβλεπω μετακίνηση του Κοέν στο 4 και απόκτηση 5αριου.

Unknown είπε... 22 Νοεμβρίου 2015 στις 9:07 μ.μ.

Ισως εχει δικιο για Πελε, απλα εγω τον ειχα συνηθισει σε αλλα στανταρ. Σιγουρα χρειαζομαστε αποκτηση ψηλου, να ειναι τουλαχιστον ισαξιος με Χαγκινς.

Απαντα στο τσατ διπλα Τζορτζ.