Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο Φίλιππος Δάρλας στον ΆΡΗ

Καλησπέρα σε όλους. Την πρώτη κίνηση για την χειμερινή ενίσχυση της ομάδας έκανε ο Γιώργος Γαλανός, αφού ο ΆΡΗΣ μας ανακοίνωσε την απόκτηση του Φίλιππου Δάρλα.

Ο έμπειρος αμυντικός αφού προπονήθηκε κάποιες ημέρες με την ομάδα άφησε καλές εντυπώσεις για την φυσική του κατάσταση και αποφασίστηκε να αποκτηθεί. Πάμε να δούμε αναλυτικά το νέο απόκτημα του ΆΡΗ.




Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

''Το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΆΡΗ ανακοινώνει την απόκτηση του Φίλιππου Δάρλα. Ο 31χρονος διεθνής αμυντικός βρέθηκε σήμερα το βράδυ στα γραφεία της ομάδας μας και υπέγραψε μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.''



Το who is who



Ο Φίλιππος Δάρλας γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1983 στο Καινούργιο. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε το 1999 με τον Παναιτωλικό. Στην ομάδα του Αγρινίου έκατσε για 2 χρόνια και μέτρησε 22 συμμετοχές και 1 γκολ, στη Β' εθνική.



Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του νεαρού Δάρλα οδήγησαν στη μεγάλη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό το 2001. Το πρώτο του εξάμηνο στον Παναθηναϊκό έκανε 1 συμμετοχή και το Γενάρη δόθηκε δανεικός στην Καλλιθέα. Τα επόμενα 2 χρόνια ήταν δανεικός στο Μαρκόπουλο (42 συμμ., 4 γκολ), ενώ τη σεζόν 2004-05 και πάλι με δανεισμό στον Απόλλωνα Σμύρνης (20 συμμ., 3 γκολ).

Το 2005 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Την πρώτη χρονιά μετά την επιστροφή του ήταν βασικός και αναντικατάστατος, ωστόσο σταδιακά έχασε τη θέση του στην αρχική 11άδα και για 2 σεζόν ήταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας, αγωνιζόμενος σε πολύ λίγα ματς. Σε αυτά τα χρόνια έκανε και ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Τσουλου και Ουεφα).

Τη σεζόν 2008-09 ο Φίλιππος δόθηκε για 1 χρόνο στον Πάοκ ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Χρήστου Μελίσση. Στον Πάοκ βρήκε και πάλι τη φόρμα του, αγωνιζόμενος σε 19 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας αρκετά καλή παρουσία όποτε χρειάστηκε.

Το 2009 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και ήταν μέλος του ρόστερ τη χρονιά που έγινε το ιστορικό νταμπλ από τους πράσινους. Ωστόσο, ο Δάρλας περιορίστηκε σε 11 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τέλος της χρονιάς αποφάσισε να αποχωρήσει για να δοκιμάσει αλλού την τύχη του. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατέγραψε συνολικά 48 συμμετοχές (31 στο πρωτάθλημα, 2 στα πλέι-οφ, 3 στο κύπελλο και 12 στην Ευρώπη), έχοντας και μία ασίστ.

Έτσι, το 2010 ο Δάρλας έκανε το βήμα στο εξωτερικό και υπέγραψε στη γαλλική Μπρεστ. Ωστόσο, οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να καταφέρει κάτι και έτσι έπειτα από μόλις σε 3 συμμετοχές (2 στο πρωτάθλημα, 1 στο λιγκ καπ) με τη φανέλα της Μπρεστ, αποφάσισε να αποχωρήσει τον Ιανουάριο.

Το Γενάρη του 2011 δόθηκε δανεικός από τη Μπρεστ στον Ατρόμητο για ένα 6μηνο. Με τη φανέλα του Ατρομήτου αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια (6 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο, όπου και έφτασε βς τον τελικό), έχοντας αρκετά καλή παρουσία και 1 ασίστ.

Το χειμώνα του 2011, αφού έμεινε για μισό χρόνο χωρίς ομάδα αποδεσμεύτηκε από τη Μπρεστ και αποκτήθηκε από τον Εργοτέλη. Δυστυχώς πάντως και πάλι (όπως σε πολλά σημεία κατά καιρούς στην καριέρα του) οι τραυματισμοί έκαναν την εμφάνισή τους. Τη σεζόν 2011-12 με τη φανέλα του Εργοτέλη ο Δάρλας κατέγραψε μόλις 7 συμμετοχές, όλες στο πρωτάθλημα.
Το καλοκαίρι του 2012 έκανε τη μεγάλη επιστροφή στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε, τον Παναιτωλικό. Τη σεζόν 2012-13 είχε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής (+1 στο κύπελλο), συμβάλλοντας στην επάνοδο του Παναι στη Σούπερλιγκ. Την περσινή σεζόν, όπου και ταλαιπωρήθηκε και πάλι από τραυματισμούς, είχε 5 συμμετοχές (3 στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο) και στο τέλος της σεζόν έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Αγρινίου.





Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δάρλας έχει και 1 συμμετοχή με την εθνική Ανδρών το 2006, ενώ με την εθνική ομάδα των Ελπίδων είχε 14 συμμετοχές και 1 γκολ.







Θέσεις και τρόπος παιχνιδιού



Ο Δάρλας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει παίξει ως αριστερό μπακ, που είναι και η φυσική του θέση. Κυρίως αμυντικογενές μπακ, σχετικά αργός και άτεχνος, αλλά δυναμικός και μαχητικός, δίνει μεγάλη βάση στα αμυντικά του καθήκοντα. Μπορεί άνετα να καλύψει και τις θέσεις του στόπερ αλλά και του αμυντικού χαφ.








Γνώμη μου

Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι μία πάρα πολύ καλή και σημαντική μεταγραφή. Αναμφίβολα ο Δάρλας είναι παίκτης επιπέδου Superleague, έχει πολλές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα. Ευχή όλων μας να είναι σε καλή κατάσταση, πολύ σημαντικό το ότι μπορεί να προσφέρει σε πάνω από μία θέση.

Καλωσήρθες Φίλιππε!

4 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:45 μ.μ.

Επιρρεπής στους τραυματισμούς, αλλά από εμπειρία (ιδίως για γ' εθνική) ξεχειλίζει. Νορμάλ ηλικιακά, πιστεύω θα βοηθήσει (και θα βοηθηθεί κ ο ίδιος φυσικά) απλά η μόνη μου ένσταση εντέλει είναι ότι βασικά παίζει σε μια θέση που ήδη καλύπτεται από 2 παίκτες (Λιόλος, Λιόνης). Άρα σίγουρα θα δούμε κάποιες μετακινήσεις όσον αφορά τις τοποθετήσεις τους. Καλή επιτυχία στον Δάρλα κ μακριά από τραυματισμούς.

Giorgos T. είπε... 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:11 μ.μ.

Καλη μεταγραφη , εμπειρος παικτης , θα βοηθησει σιγουρα για την ανοδο στην Β.

Οπως λεει και ο Νίκος , ο Δαρλας μπορει να παιξει τοσο ως αμυντικος χαφ οσο και ως στοπερ... Ειδικα στην Γ εθνικη , δεν θα εχει προβλημα να καλυψει επαξια αυτες τις θεσεις !

Να του ευχηθουμε καλη πορεια με την αρειαναρα και μακρια απο τραυματισμους !

Unknown είπε... 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:19 μ.μ.

Μαλλον στοπερ στο πλαι του Φερναντες τον βλεπω

Ανώνυμος είπε... 14 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:28 μ.μ.

Εχουμς γκολια-γιαννιτση...στα μπακ που λιολιος-λιονης ειναι πολυ μετριοι...μαλλον θα φυγει ενας εκ των 2 (λιονης που ηρθε για βασικος - και για β εθνικη- και καθεται παγκο συνηθως)