Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Πιάσαμε πάτο και δεν ξέρουμε που θα σταματήσει το κακό

Πραγματικά είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου ως οπαδός του ΆΡΗ που δυσκολεύομαι να αρθρώσω μια λέξη. Αδυνατώ να καταθέσω μία άποψη. Το μόνο που μπορώ να πω και να σκεφτώ είναι ότι όχι μόνο πιάσαμε πάτο αλλά έχει σπάσει ο πάτος και το κακό συνεχίσει πέρα από τον πάτο. Και δεν ξέρουμε που θα σταματήσει . . .

Μας φταίνε όλοι και όλα . . . Πρόσωπα δικά μας, πρόσωπα που δεν είναι δικά μας, καταστάσεις και διάφορα. Θα μπορούσαμε για μέρες ολόκληρες να συζητάμε για όλα αυτά, αλλά πάλι θα καταλήγουμε στο εξής ερώτημα:

Τι μπορεί να γίνει για να γυρίσει η κατάσταση ; ; ;

Χάσαμε δύο ματς εξάποντα, κόντρα σε δύο ομάδες ανταγωνίστριες (Απόλλων Σμύρνης και Καλλονή). Τόσο καιρό λέγαμε ότι οι παίκτες μας δέχονται πρώτοι γκολ και πελαγώνουν. Μα ακόμα και τώρα που σκόραραν αυτοί πρώτοι, πάλι πελάγωσαν.

Δυστυχώς, επαληθεύεται αυτό που σκεφτόμουν και έγραφα εδώ πριν αρκετό καιρό. Ότι δηλαδή οι παίκτες από τις απανωτές ήττες και από την στέρηση νικών θα πάθουν ηττοπάθεια.

Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε την άμυνα μας. Επιθετικά σκοράρουμε σχεδόν σε κάθε ματς. Η αμυντική λειτουργίας μας προκαλεί την ζημιά (πέρα από τα εξω αγωνιστικά). Και είναι απορίας άξιο αυτό διότι η επίθεση για να δουλευτεί θέλει ταλέντο, ενώ η άμυνα σκληρή δουλειά και λιγότερο ταλέντο. Είναι πιο εύκολο να καταστρέψεις παρά να δημιουργήσεις.

Πέρα από αυτά, δεν εκδίδονται τα δελτία των παικτών. Λόγω διατύπωσης, γράφτηκε την Δευτέρα. Δεν ξέρω ακόμα αν τυπώθηκαν. Μα η ομάδα πήρε προσωρινή διαταγή. Γίνεται χαμός. Το ναι μεν αλλά κόβει και ράβει για μας. Όταν για άλλους γινόταν τα στραβά μάτια και τώρα όχι μόνο ζουν αλλά βασιλεύουν.

Δηλαδή πέρα από το αγωνιστικό (που είναι άσχημο) τα μέχρι τώρα δείγματα είναι αρνητικά και από τους τρίτους. Φαίνεται ότι δεν μας θέλουν κιόλας.

Τι μπορεί να γίνει είναι το ερώτημα . . .

Ένα ερώτημα για γερούς λύτες. Μα και μόνο στο άκουσμα αυτού του ερωτήματος οι ΑΡΕΙΑΝΟΙ στραβώνουν στομάτα, σφίγγουν μάγουλα, σταυρώνουν χέρια . . .

Υπάρχει και χάος οικονομικό. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Καθημερινά βγαίνει στην φόρα κάτι καινούριο, ο κάθε ένας λέει τα δικά του . . . Η ψυχολογία του κόσμου χάλια μαύρα. Δηλαδή, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο.

Το να πούμε ότι θέλουμε 8 νίκες είναι εύκολο. Πως γίνονται είναι το θέμα . . . Το να πω για το παράδειγμα της Σαραγόσα την σαιζόν 2011-2012 που ήταν με 18 βαθμούς ουραγός και στα τελευταία 11 ματς έκανε 8/11 νίκες και σώθηκε αφού έπεσε η Βιγιαρεάλ, πάλι είναι εύκολο να το πω... Το θέμα είναι πως θα γίνει και σε μας.

Έφυγε ο Ουντόζι. Ο Παπαστεριανός αργεί. Ο Βλαχοδήμος (που τον έκαναν οι περισσότεροι μεσσία) χάθηκε και αυτός. Θα ήταν πολύτιμες μονάδες οι δύο πρώτοι. Και μπορεί και ο τρίτος.. Αλλά, θααα ήταν. Δεν είναι...

Χάος πραγματικά... Δεν έχει αρχή, μέση και τέλος η κατάσταση. Το κακό έρχεται και φαίνεται πως είμαστε αδύναμοι να το αντιμετωπίσουμε.

Και όλα αυτά στα 1 0 0 χρόνια του συλλόγου . . .

3 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 15 Ιανουαρίου 2014 στις 7:13 μ.μ.

Προβληματισμοι που μας ακολουθουν , που γυροφερνουν στο κεφαλι μας, που δεν μπορουμε να τους βγαλουμε απο το μυαλο μας...

Δεν εχουμε πλεον διαθεση για τιποτα, εχουμε σιχαθει την ιδια μας την ομαδα!

jim είπε... 15 Ιανουαρίου 2014 στις 8:12 μ.μ.

Εδώ Γιώργο, έχουμε φτάσει στο σημείο να λυπάται ο ένας οπαδός τον άλλον. ΑΡΕΙΑΝΟΣ ΑΡΕΙΑΝΟ... Τι συζητάμε..;;

Vamos_G1 είπε... 15 Ιανουαρίου 2014 στις 8:56 μ.μ.

Δυστυχώς όλοι τα ίδια σκεφτόμαστε jim.