Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Άρης - Πλατανιάς 1-2 , άστοχες επιλογές του Μιλίνκοβιτς

Ο Άρης ηττήθηκε εντός έδρας από τον Πλατανιά , γκρεμίζοντας όσα είχε καταφέρει με τις 2 προηγούμενες εκτός έδρας νίκες του.

Ατυχία αλλά και άστοχες επιλογές από τον προπονητή μας διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα , που μας προσγείωσε στην σκληρή πραγματικότητα.




Σίγουρα πολλοί θα πείτε <<Τι μας λες τώρα ρε Γιώργο? Ο Μιλίνκοβιτς μας έχει βελτιώσει πάρα πολύ και ότι κάνεις λάθος>>. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω και θα καταλάβετε το σκεπτικό μου.

Ο Μιλίνκοβιτς λοιπόν ( μετά τους πυροβολισμούς του Βοσκάκη στο προηγούμενο μας ) επέλεξε να παρατάξει τον Άρη για άλλη μια φορά με ένα ιδιότυπο 4-3-3. Ο Ηρακλής πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας και ο Νταμαρλής με τον Τριανταφυλλάκο  στο κέντρο. Αριστερά ο Τάτος (total fail ξανά) , δεξιά ο Ιμπέχ (νωχελικός μέχρι αηδίας) και στην κορυφή ο Ουντόζι.

Μέχρι το 65 λοιπόν που αλλάξαμε το σύστημα , είδαμε τα εξής στον αγωνιστικό χώρο :

- Εύκολη (αλλά και ανούσια) διατήρηση της κατοχής της μπάλας , καλή αμυντική λειτουργία.

- Μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών , με τα εξτρέμ να συγκλίνουν προς το κέντρο.

-Ανάπτυξη μόνο από την πλευρά του Ιμπέχ , ο οποίος δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα /  πολλά Overlap από τον Ψυχογιό και ελάχιστα από τον Μαργαρίτη.


- 2 μόλις  αξιόλογες τελικές μέσα σε 65 λεπτά...

Στο 65 λοιπόν αποφασίζει ο Μιλίνκοβιτς να βάλει τον Μανιά και να παίξει επιτέλους ορθολογικά με φουνταριστό επιθετικό και 4-2-3-1. Ο Άρης πήρε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε στην ισοφάριση με κόρνερ του Τάτου και κεφαλιά του Ουντόζι.

Σε αυτό το μικρό διάστημα παρατήρησα τα εξής.

 -Οι παίκτες μας πάτησαν περιοχή , κάτι που δεν έκαναν μέχρι εκείνο το σημείο. Συνεπώς οι σέντρες που επιχειρήθηκαν από τα εξτρέμ μας ήταν πιο απειλητικές αφού πλέον είχαμε σε κάθε περίπτωση 2 με 3 παίκτες μέσα στην περιοχή.

-Ανάπτυξη και από τις 2 πτέρυγες με Ουντόζι και Σταυρόπουλο / Σωστή και ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας έξω από την περιοχή του Πλατανιά.



Τα γκολ του Πλατανιά προήλθαν 1)από μεγάλη δόση τύχης , κόντρα στην ροή του αγώνα 2) από αδράνεια/ατομικά λάθη των παικτών μας.  Συγκεκριμένα :

Στο γκολ του Τόρες , ο παίκτης του Πλατανιά βγάζει σέντρα ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ και ο Ψυχογιός με τον Τριανταφυλλάκο τον κοιτάζουν... Η σέντρα βρήκε αποδέκτη , το σουτ έγινε υπό πίεση και η τοποθέτηση του Διούδη ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ ! Από το πως κινήθηκε , μάλλον νόμιζε ότι η σέντρα θα πήγαινε στο 2ο δοκάρι. Έχει πάντως μερίδιο ευθύνης για το γκολ.

Στο γκολ του Γουνδουλάκη , υπήρξε μπέρδεμα στην άμυνα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα τεράστιο κενό στην περιοχή. Φανερή η απειρία των παικτών που πάνω που έβραζε το γήπεδο και πηγαίναμε για την ανατροπή , δεχθήκαμε ένα φθηνό γκολ στην αντεπίθεση.

Πάμε τώρα σε αυτό που ανέφερα στην αρχή : τις άστοχες επιλογές του Μιλίνκοβιτς. Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που τις βλέπουμε.

 Καταρχάς , το 4-3-3 είναι ένα σύστημα που εφαρμόζουν πολλές μεγάλες ομάδες και με βάση το ρόστερ μας , μπορώ να πω ότι μας ταιριάζει. Όχι όμως με τον τρόπο που το εφαρμόζει ο Μιλίνκοβιτς. Και εξηγώ :  Με το σημερινό σχήμα ουσιαστικά βγάζουμε εκτός παιχνιδιού τους 2 καλύτερους παίκτες μας. Τον Τάτο και τον Ουντόζι.

-Ο Τάτος απλά δέν μπορεί να παίξει εξτρέμ ! Όσες φορές τον έχει βάλει εκεί , τον βλέπουμε ότι συγκλίνει υπερβολικά προς το κέντρο για να αναλάβει ρόλο οργανωτή αφήνοντας κενή την πλευρά του. Το αποτέλεσμα ? Οι σέντρες στο δεύτερο δοκάρι δεν έχουν αποδέκτη.Και ούτε μπορεί φυσικά ο Μαργαρίτης να γίνει Ρομπέρτο Κάρλος και να καλύψει την πλευρά μόνος του... Επομένως βάζεις τον ποιοτικότερο μέσο σου σε μια θέση που δεν μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι , που δεν μπορεί να απειλήσει και ταυτόχρονα τον εξαντλείς αναγκάζοντάς τον να επιστρέφει ώστε να μαρκάρει τα αντίπαλα εξτρέμ (που σίγουρα είναι ταχύτερα). Για αυτό και ο Τάτος είναι εξαφανισμένος στο 4-3-3...

-Ο Ουντόζι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΙ (και ούτε πρόκειται να γίνει). Το false 9 που θέλει ο Μιλίνκοβιτς δεν μπορεί να το εφαρμόσει κανένας παίκτης στην Ελλάδα! Βλέπουμε λοιπόν τον Ουντόζι να τρέχει  μια δεξιά , μια αριστερά και μετά να προσπαθεί να πάρει κεφαλιά από παίκτες που τον ''ρίχνουν'' τουλάχιστον 10 πόντους. Ακόμα και όταν βγαίνει όμως στα πλάγια και γίνεται κάτοχος της μπάλας , τότε στην περιοχή δεν βρίσκεται κανένας! Ο Τάτος βρίσκεται χαμένος κάπου στο κέντρο , ο Παπαδόπουλος είναι στα αριστερά(!!!) και οι υπόλοιποι εκτός περιοχής. Άρα με πιο σκεπτικό  χαραμίζεις το ποιοτικότερο εξτρέμ σου σε έναν άχαρο ρόλο στον οποίο είναι τελείως αναποτελεσματικός? 

Τότε στους 3 τελευταίους αγώνες  που εφαρμόζουμε αυτό το ''αποτυχημένο σύστημα'' γιατί κερδίσαμε τους 2 , θα μου πείτε ? Γιατί πολύ απλά τα γκολ ήρθαν όταν είχαμε ήδη αλλάξει το σύστημα σε 4-2-3-1 με φουνταριστό επιθετικό.  Σίγουρα θα είδατε ότι κλασσικά στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλούμε καθόλου. Ε λοιπόν αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι αφού το σύστημα αυτό δεν αποδίδει καρπούς επιθετικά! Και μπορεί ο Ουντόζι να σκοράρει συνεχώς , αλλά το γκολ του προήλθαν έιτε από στημένη φάση (το σημερινό γκολ και αυτό στη Βέροια) είτε από κίνηση που έκανε παίζοντας ως εξτρέμ ( η γκολάρα με τον Πανιώνιο και το γκολ με τον Παναιτωλικό στο Βικελίδης).


**Τώρα για Τριανταφυλλάκο και Ιμπεχ είμαι σίγουρος ότι θα μας καλύψει ο Νίκος αύριο, δεν έχω κάτι άλλο να πω σήμερα...









21 σχόλια:

Arisleme είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 8:01 μ.μ.

Συμφωνω απολυτα Γιωργο. Το σχημα με τατο στα πλαγια και ουντοζι φουνταριστο ειναι πιο fail και απο το τριανταφυλλακο σε θεση αμυντικου χαφ. Οπως το ειπες, αχρηστευονται οι δυο παικτες ειδικα ο τατος. Και μη πει κανεις τοτε πώς βαζει γκολ. Τα γκολ προηλθαν απο κορνερ και το αλλο απο κινηση εξτρεμ του ουντοζι. Και ολως τυχαιως οπως ειπε και ο γιωργος οταν το συστημα εγινε 4-2-3-1.

Μετα χριστον προφητες θα πουν καποιοι αλλα εγω επιμενω. Θα κατεβαζα το εξης σχημα: Διουδης, μαργαριτης,ψυχογιος, ελσνερ, καρασαλιδης ηρακλης, νταμαρλης,τατος ουντοζι, ιμπε/σταυροπουλος, μανιας/αγγελουδης

Θεωρω οτι αν δεν κερδιζαμε τουλαχιστον θα παιρναμε το Χ. Και γενικα δεν γινεται να παιζουμε χωρις φορ μεσα στο χαριλαου.

Ξερουμε οτι το υλικο ειναι περιορισμενων δυνατοτητων αλλα γιατι να μην το βοηθαμε τακτικα? Μπορουν να κανουν καποια λιγα πραγματακια καποιοι παικτες γι αυτο ειναι κριμα να παιζουν σε οτι να ναι θεσεις.

Giorgos T. είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 8:07 μ.μ.

χαιρομαι που συμφωνεις μαζι μου Arisleme...

στο σχημα που προτεινες θα εβαζα Πουλιδο αντι Καρασαλιδη!

Ανώνυμος είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 8:22 μ.μ.

Παιδια και ο ηρακλης εχει μεγαλη ευθυνη και στα 2 γκολ

Κωστας

Arisleme είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 8:29 μ.μ.

Εννοειται πουλιδο απλα λογω της τιμωριας... γεια σου ρε (γιδο)Βοσκακη με τις κοκκινες σου!

Giorgos T. είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 8:38 μ.μ.

Κωστα , στο πρωτο γκολ ο Ηρακλης μαρκαρει κανονικα και στο τσακ προλαβε και τσιμπισε τη μπαλα ο Τορες... απο εκει και περα τι να πω...

στο 2ο εχει ευθυνη σιγουρα , οπως και οι υπολοιποι αμυντικοι βεβαια

Ανώνυμος είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 8:58 μ.μ.

Διαφωνω και εγω για Ηρακλη..κακο μαρκαρισμα και στο 10γκολ....
Αυτη η ττα επιβεβαιωσε οτι μεχρι το τελος θα παλευουμε για την παραμονη..

αγανακτισμενος3

Ανώνυμος είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 9:31 μ.μ.

Θελουμε 3 ποντους στα επομενα 3 ματς για μενα...

Με οφη και το χ καλο ειναι (αν και δυσκολο).

Με παναθηναικο πρεπει να εχουμε σαν στοχο το τριποντο..ο ζελας δυσκολευεται εκτος εδρας

Με συμπολιτη οτι βγει.

Μαραουντερ3

Ανώνυμος είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 9:31 μ.μ.

Θελουμε 3 ποντους στα επομενα 3 ματς για μενα...

Με οφη και το χ καλο ειναι (αν και δυσκολο).

Με παναθηναικο πρεπει να εχουμε σαν στοχο το τριποντο..ο ζελας δυσκολευεται εκτος εδρας

Με συμπολιτη οτι βγει.

Μαραουντερ3

Skolix είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 10:50 μ.μ.

Την "εμπαθεια" μου με τον Οικονομοπουλο οι περισσοτεροι την ξερετε. Ε σημερα απηυδησα με τον Τριαντα. Επαιξε 5 λεπτα στην αρχη, μπηκε καλα και μετα τραγικος. Και εμεινε μεσα ολο το 90λεπτο! Λαθος του προπονητη κατ εμε.

Το συστημα επισης λαθος, σκουντουφλουσαμε στο πρωτο ημιχρονο. Δεν ταιριαζει στην ομαδα καθολου, τουλαχιστον ετσι που το παιζει.

Το τελευταιο που εχω να προσαξω στο Σερβο ειναι η επιμονη στον περιπατητη Ιμπε. Μια μονο σωστη ενεργεια σε ολο το ματς, η σεντρα στον Ουντοτζι στο α' μερος.

Δυστυχως ηταν κρισιμη ηττα απο εναν ανταγωνιστη που εδειχνε να ασθμαινει. Τωρα μπηκε στο τρυπακι κ αυτος. Ακυρωσαμε το διπλο στη Βεροια.

Συνεχιζουμε, εχω εμπιστοσυνη στην ομαδα και νομιζω οτι ο Μιλινκοβιτς κανει καλη δουλεια και θα δει τα λαθη του. Δυστυχως το Χαριλαου φετος αποδεικνυεται μαυρη τρυπα και ομαδες που παλευουν να κρατηθουν στην κατηγορια στηριζονται οπως εχουμε πει επανειλημμενα στην αμυνα, τις στημενες φασεις, τη φυσικη κατασταση και την εδρα.

Skolix είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 10:56 μ.μ.

Να συμπληρωσω και κατι: θεωρω οτι ο Νταμαρλης εξεθεσε τους πρωην προπονητες τους (και εν μερει τον νυν). Ειναι μακραν ο ποιοτικοτερος αμυντικος μας μεσος, με καλο τακλιν, καλη μεταβιβαση, δυναμη κ ψυχραιμια. Η μεγαλη του αδυναμια ειναι η ταχυτητα. Μου θυμιζει εντονα τον Πριττα σε στυλ. Θεωρω οτι το διδυμο με Ηρακλη θα ειναι το καλυτερο για τα χαφ, γιατι ο τελευταιος θα δωσει λιγη ταχυτητα στα χαφ.

Απο κει και περα Παπ για αλλαγη, Τριαντα δε θελω να ξαναδω, φτανει. πηρε πολλες ευκαιριες, και Οικονο για ειδικες συνθηκες και μονο για να κοβει και να παιρνει καμια κεφαλια.

Giorgos T. είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 11:12 μ.μ.

και ο παπαδοπουλος μεγαλη απογοητευση και σημερα...

βαλθηκε να δικαιωσει οσους φωναζαν οτι ο παπαστεριανος ηταν πολυ καλυτερος

Ανώνυμος είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 11:20 μ.μ.

αλλαξα και εγω γνωμη (οχι οτι ειχα τον παπ σε εκτιμηση αλλα..)για μενα πρεπει να παιζουν Ηρακλης-Οικονομο/Νταμαρλης (νμζ ο νταμαρλης ταιριαζει περισσοτερο στα εντος εδρας ματς).

marauder3

Vamos_G1 είπε... 28 Οκτωβρίου 2013 στις 12:22 π.μ.

1) Το να έχουμε ΕΝΤΟΣ έδρας 0-2-2, με Καλλονή, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό κ Πλατανιά, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (για να μην πω κάτι πιο χοντρό) για τον Άρη, σε ότι κατάσταση κ να βρίσκεται, είτε παίζει με επαγγελματίες, είτε με ερασιτέχνες, είτε με σερβιτόρους από το sports cafe.

2) Όπως λέγαμε για τον σέρβο τα καλά, έτσι θα πούμε κ τα στραβά. Σήμερα ΕΧΑΣΕ το ματς αυτός. Που πας ρε μεγάλε για 60' με τον Ίμπε που δεν μπορεί να τρέξει 1 μέτρο??? Χωρίς φορ (πάλι), με τον Τάτο εξτρέμ (πάλι), με τον Ουντότζι να είναι ο καημένος παντού? Κ για κερασάκι στην τούρτα, 30cent βασικός κ αναντικατάστατος (πάλι)??? Έλεος πια.

3) Διούδη τι στο καλό έχεις πάθει? Ξύπνα ΧΤΕΣ...

Vamos_G1 είπε... 28 Οκτωβρίου 2013 στις 1:44 π.μ.

Κ κάτι στατιστικό, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε: σήμερα ο Πλατανιάς, μετά από 8 ματς στην φετινή SL με απολογισμό 0-5-3, έκανε την πρώτη του νίκη!!!

Την επόμενη αγωνιστική παίζουμε στην Κρήτη, με μια ακόμα αντιπαθητική ομάδα, τον ΟΦΗ. Τι απολογισμό λέτε να έχουν μέχρι τώρα οι Κρητικοί? 0-6-3. Μάλιστα. Κανονίστε "κύριοι" του Άρεως...

RedDragon είπε... 28 Οκτωβρίου 2013 στις 2:33 π.μ.

Στο 1ο γκολ η αντίδραση του Ηρακλή είναι ΤΡΑΓΙΚΗ. Τρως γκολ απο το πουθενά.

Στο 2ο γκολ η αντίδραση του Διούδη είναι ΤΡΑΓΙΚΗ. Αν έπεφτε στα πόδια του σίγουρα θα του δυσκόλευε το πλασέ.

Για άλλη μία φορά σε κρεμάνε ατομικές αντιδράσεις των παιχτών.

Κακώς έβαλε τον Ηρακλή σέντερ μπακ δεν μπορεί να την παίξει τη θέση. Ο Κύργιας μπορεί να είναι άτεχνος αλλά είναι σέντερ μπακ.

Κακώς δεν παίζει ο Μανιάς, ο οποίο κ ψηλός είναι κ γρήγορος είναι κ τρέχει πολύ. Δίνει κινητικότητα στην επίθεση.

Σήμερα χάσαμε από μία κατώτερη ομάδα και τα πράγματα έσφιξαν πάλι. Οι επόμενες 3 αγωνιστικές είναι φωτιά...





Giorgos T. είπε... 28 Οκτωβρίου 2013 στις 10:44 π.μ.

Red και Vamos συμφωνω μαζι σας... αλλα τα δυσκολα παιχνιδια δεν σταματουν στο εκτος εδρας με τον συμπολιτη!

μετα ερχεται ο πανθρακικος που μονο ευκολος αντιπαλος δν ειναι οπως θα εχετε δει μεχρι στιγμης

Ανώνυμος είπε... 28 Οκτωβρίου 2013 στις 11:11 π.μ.

Παιδια ο μανιας ειναι κατι σαν τον 30φυλλακο απλα ειναι επιθετικος...

marauder3

Ανώνυμος είπε... 28 Οκτωβρίου 2013 στις 11:14 π.μ.

Εγω θα ελεγα να δουμε και Γιαννιτση καποια στιγμη...μην ανοιγουμε πληγες...

Για Διουδη δεν θα εελγα οτι εχει τεραστια ευθυνη σε καποιο γκολ αλλα σιγουρα θα μπορουσε να πνιξει ενα.

marauder3

Giorgos T. είπε... 28 Οκτωβρίου 2013 στις 2:46 μ.μ.

φιλε marauder 3 για τον Μανια νομιζω κανεις λαθος.

τοσο περσι στην Β' οσο και στην προετοιμασια εδειξε πολυ καλα στοιχεια.

Νομιζω ειναι θεμα ψυχολογιας, περσι εκανε φοβερη σαιζον , πηρε μεταγραφη και φετος δεν ξεκινησε καλα. Αν ομως του δοθει η ευκαιρια πιστευω θα παιξει καλα...

ειναι κριμα να καθεται στον παγκο και να βλεπουμε ουντοζι φουνταριστο.

Τωρα για τον Γιαννιτση , θα αργησουμε να τον δουμε γιατι εχασε ολη την προετοιμασια και ειναι πολυ πισω σε σχεση με τους αλλους.

Giorgos T. είπε... 29 Οκτωβρίου 2013 στις 4:36 μ.μ.

και στο pressaris το αρθρο μου

http://www.pressaris.gr/n%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-pressaris-%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BA%CE%BF