Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πρόκριση το μόνο ζητούμενο!

Καλησπέρα σε όλους. Καλό το πρωτάθλημα και εκεί επικεντρωνόμαστε, αλλά κατά τη γνώμη μου φέτος πρέπει να προσέξουμε και το κύπελλο, σε αντίθεση με πέρσι.

Ο ΆΡΗΣ μας αντιμετωπίζει σήμερα στο Κλ. Βικελίδης τον γαύρο Βόλου, σε προσπάθειά του να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Βόλο και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.






Για να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα. Τουλάχιστον να παίξουμε με κλασικό φορ, ώστε να έχουμε τελικές και να παίξουμε με σέντρες.

Ο Τάτος πρέπει να επιστρέψει στο 10, ο Σταυροπουλος θα παει στα πλάγια αντί Ιμπέ και Ουντότζι που έμειναν εκτός αποστολής και να έχουμε ένα πιο ορθολογικό σχήμα, γιατί είναι φανερό ότι ο Τάτος δε μπορεί να λειτουργήσει ως εξτρέμ.

Όσον αφορά στον άξονα, με την επιστροφή και του Οικονομό έχουμε πολλές επιλογές. Νταμαρλής, Οικονομό, Ηρακλής, Γ. Παπ., 30φυλλάκος είναι όλοι διαθέσιμοι, εκτός από τον Γ. Παπ. που έμεινε εκτός αποστολής. Εγώ θα επιλέξω Νταμαρλή, που ήταν εξαιρετικός στο προηγούμενο ματς, με πολλά τρεξίματα, και Ηρακλή, που παίζει πολύ καλά τελευταία, μιας και ο Γ. Παπ. που θα ήθελα να δω (αλλά είναι εκτός), καθώς πρέπει να παίξουμε επιθετικά.

Έτσι, ο Νταμαρλής να μην διανοηθεί να περάσει 10 μέτρα μπροστά από το κέντρο, ενώ ο Ηρακής όσο μπορεί να βοηθάει τον Τάτο στη δημιουργία από τον άξονα.

Επαναλαμβάνω ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που η ομάδα επιβάλλεται να παίξει επιθετικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αντίπαλος θα έρθει κλεισμένος ώστε να κυνηγήσει το 0-0 ή κάποιο γκολ στις αντεπιθέσεις.

Γι' αυτό επιβάλλεται τεράστια συγκέντρωση από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο, το περιθώριο λαθών είναι μηδενικό, και σωστές επιλογές στην επίθεση. Και φυσικά εκμετάλλευση των στημένων φάσεων.



11άδα

Για την αυριανή 11άδα θα ήθελα να δω 4 αλλαγές:

Πουλίδο αντί Γ. Παπ.: Ο Γ. Παπ. έμεινε εκτός αποστολής. Ο Ηρακλής πρέπει να επιστρέψει αμυντικό χαφ. Και εννοείται ότι ο Πουλίδο που επιστρέφει θα πάρει και πάλι θέση πλάι στον Έλσνερ.

Αγγελούδης αντί 30φυλλάκου: Θα μου πείτε φορ στη θέση χαφ; Μην ξεχνάτε ότι στο προηγούμενο ματς παίξαμε χωρίς κλασικό σέντερ φορ. Έτσι, έξω ο άχρηστος (είναι και δεν ακούω κουβέντα ότι ''είναι μικρός και ευαίσθητος, τέρμα αυτά) και μέσα ο Αγγελούδης που έχει καιρό να πάρει την ευκαιρία του, λόγω και του ότι ο Αγκάνθο πρέπει να προφυλαχθεί για την Κυριακή (είχε ενοχλήσεις εδώ και μέρες).

Σταυρόπουλος αντί Ίμπε: Ο Ίμπε είναι μετριότατος στα τελευταία ματς και έτσι πρέπει να μπει ο Σταυρόπουλος που σίγουρα θα προσδώσει κάτι παραπάνω, με βάση αυτά που έδειξε στα πρώτα ματς.

Καραγιάννης αντί ο Ουντότζι: Λόγω τραυματισμού ο Ουντότζι έμεινε εκτός. Προτιμάω κάποιον που να παίζει πάνω στη γραμμή (Καραγιάννης) σε αυτό το ματς, ώστε να έχω σέντρες, παρά κάποιον που παίζει πιο πολύ προς τον άξονα (Σουνάς).

Θα ήθελα να δω την εξής 11άδα:





Συμπέρασμα

Η ομάδα θα πρέπει να δώσει όπως έχουμε πει φέτος βάση στο κύπελλο. Πλην 3-4 ομάδων, όλες οι άλλες είμαστε στο ίδιο καζάνι, οπότε υπάρχουν μεγάλες ελπίδες. Οι παίκτες πρέπει να τα δώσουν όλα, να νικήσουν με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά και να επαναφέρουν την ψυχολογία, τη δική τους και του κόσμου, στα ύψη!



Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε ότι στα ματς κυπέλλου δεν έχουμε προβλέψεις για το διαγωνισμό του μπλογκ.


2 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 31 Οκτωβρίου 2013 στις 10:45 π.μ.

εγω αντιθετα πιστευω οτι δεν μπορουμε να δωσουμε βαρος στον θεσμο. οπως και στο πρωτο παιχνιδι θα ηθελα να δω αλλαγες (που θα γινουν ουτως η αλλως) και οτι βγει...

απ οτι φαινεται θα κατεβουμε με βασικους ομως , ελπιζω να δουμε σημερα φουνταριστο επιθετικο (μην βαλει κανενα τατο σεντερ φορ).

η ενδεκαδα πανω κατω θα ειναι οπως λες , αν και θα προτιμουσα Μανια στην κορυφη της επιθεσης.

πιστευω θα γινει κατι αναλογο με το περσινο ματς με την καλιθεα. θα νικησουμε δηλαδη αλλα θα αποκλειστουμε στην διαφορα τερματων

Vamos_G1 είπε... 31 Οκτωβρίου 2013 στις 12:12 μ.μ.

Καλή η εντεκάδα σου Nick, μόνο που ο Καραγιάννης είναι εκτός αποστολής, άρα λογικά θα δούμε Σουνά-Σταυρόπουλο στις πτέρυγες, ενώ για μπροστά η επιλογή ενός εκ των Αγγελούδη/Μανιά είναι ένα δίλημμα για μένα.

Παρόλ'αυτά για τον Σουνά, νομίζω κ γω ότι αποδίδει καλύτερα στον άξονα, οπότε θα προτιμούσα Καραγιάννη για την πτέρυγα, ενώ να μην ξεχνάμε ότι για τα αριστερά υπάρχει(?) κ ο Τσουκάνης. Φαίνεται όμως ότι αυτό το δίδυμο (Καραγιάννης/Τσουκάνης) δεν υπολογίζεται στα αγωνιστικά πλάνα του σέρβου. Είδωμεν λοιπόν. Anyway, το ματς οφείλουμε κ πρέπει να το χτυπήσουμε, έστω κ με το αλλαγμένο σχήμα με το οποίο θα παρουσιαστούμε κ ευελπιστώ σε θετικό αποτέλεσμα κ πρόκριση. Αυτά.