Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΆΡΗΣ - ΠΑΟΚ 75-79 (68-68 κανονική διάρκεια)

Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι όσος κόσμος κ να πάει στο γήπεδο, όσο κ να φωνάξει δε μπορεί να πάρει αυτός το παιχνίδι.

Πρέπει να βοηθήσουν τόσο οι παίχτες όσο κ ο προπονητής. Και σήμερα ειδικά ο προπονητής ήταν πολύ ντεφορμέ...


Πολλοί ήταν αυτοί που φοβόταν σήμερα μια τέτοια εξέλιξη. Ότι δηλαδή αν το ματς "στραβώσει" τότε το sold out θα γίνει μπουμερανγκ για τους νεαρούς παίχτες μας και θα τους βαρύνει τα πόδια. Αυτή ακριβώς τη συζήτηση είχαμε με τον Zarathoustra έξω από τη θύρα10 λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι.

Βέβαια δεν έγινε ακριβώς έτσι. Διότι ενώ το ματς στράβωσε κ έδειχνε χαμένο, καταφέραμε να το γυρίσουμε κ λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα να είμαστε μπροστά με 3 πόντους...

Κατά τη γνώμη μου το παιχνίδι χάθηκε για τους παρακάτω λόγους:

  1. Την πολύ κακή μας άμυνα στο 3ο δεκάλεπτο όπου δεχθήκαμε 24 πόντους και χάσαμε τη διαφορά που είχαμε χτίσει στο 1ο ημίχρονο
  2. Στην επιλογή του Αγγέλου να μην κανουμε φάουλ ενω προηγούμαστε με 3 πόντους κ θέλει 40 δευτερόλεπτα για να λήξει το ματς. ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.
  3. Στην απελπιστική αστοχία των παιχτών μας σε ελεύθερα σουτ (Ασημακόπουλος, Μούρτος)
  4. Στο ότι ο Παοκ έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ.
  5. Στο μονοδιάστατο επιθετικό μας παιχνίδι, Σκριν ο Ασημακόπουλος κ σουτ, πικ ν ρολ ούτε για πλάκα
  6. Στην κακή διαχείριση του υλικού από τον Αγγέλου. Μποχωρίδης κ Βεζένκοφ ξεχάστηκαν στον πάγκο

Απόδοση παιχτών

Ο Πελεκάνος ήταν συγκλονιστικός. Κόντεψε το παλικάρι να πάρει το ματς μόνος του. Έχω όμως κ ένα παράπονο. Στις κρίσιμες φάσεις που τελικά έκριναν το αποτέλεσμα δεν βγήκε να πάρει την μπάλα.

Πολύ καλός κ ο Αθηναίου. Πολύ άστοχος ο Ασημακόπουλος, έχασε πολλά ελεύθερα τρίποντα. Ο Χαρίσης ανύπαρκτος, τον έπαιξα κ για 1ο σκόρερ τρόμαρα του.

Ο Γκίκας είναι πολύ άπειρος κ φαίνεται στο παιχνίδι του. Μποχωρίδης ξεκίνησε δυνατά κ μετά ξεχάστηκε στον πάγκο. Ο Βεζένκοφ το ίδιο. Ο Μούρτος θέλει πολύ δουλειά στο σουτ και κάνει πολύ γρήγορα πολλά φάουλ.

Αυτή  η ήττα δε σημαίνει κάτι. Ούτε γίναμε υπερομάδα επειδή κερδίσαμε 2 εκτός έδρας ματς ούτε καταστραφήκαμε επειδή χάσαμε από τον Παοκ στην έδρα μας. Εντάξει θίχτηκε λίγο ο εγωισμός μας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ομάδα μας αυτή είναι, αυτά τα προβλήματα έχει κ έτσι θα πορευτεί για όλη την χρονιά. Εκεί που κάνει ζημιά αυτή η ήττα είναι στον ενθουσιασμό του κόσμου. Είδα πολλούς να φέυγουν ξενερωμένοι αλλά μάλλον αυτοί θα περίμεναν το επόμενο ΆΡΗΣ - ΠΑΟΚ για να ξαναέρθουν.

Ελπίζω την άλλη βδομάδα με την Κηφισιά να μην είμαστε εμείς κ εμείς στο Παλέ...

Υ.Γ. Να πω κ κάτι για τον Μαρκόπουλο. Από το 1ο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο χτυπιέται κ διαμαρτύρεται στους διαιτητές. Το έχουμε ξαναδει το έργο (πριν 2 χρόνια πάλι στο Παλέ). Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ τον τιμωρούν. Σήμερα είχε συμπαραστάτη έναν ακόμη χοντρό κύριο ο οποίος συνεχώς μιλούσε κ διαμαρτυρόταν στους διαιτητές. Τον οποίο μάλιστα απέβαλε ο Γκόντας χωρίς να δώσει τεχνική ποινή στον πάγκο!!!! Μάλιστα. Πέρυσι ήξερε να δώσει τεχνική ποινή κ να αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Δεν μου φταίει η διαιτησία για τη σημερινή ήττα αλλά μακάρι να έχω κ εγώ τέτοια σφυρίγματα σε εκτός έδρας ματς...

Υ.Γ. Από σήμερα το βράδυ οι συμπολίτες ξανάρχισαν να ασχολούνται με το μπασκετάκι. Έτσι είναι αυτά...

7 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 20 Οκτωβρίου 2013 στις 2:12 π.μ.

Πες τα χρυσόστομε πες τα (για το ΥΓ αυτό).

Όσο για τα υπόλοιπα, όπως λέγαμε κ με τον jim στο chat, ο Αγγέλου ήταν, είναι κ θα είναι δουλευταράς, αλλά όχι προπονηταράς. Στεναχώρια λοιπόν σήμερα κ από αύριο δουλειά κ συγκέντρωση για το επόμενο ματς. Αυτά τα ολίγα.

Vamos_G1 είπε... 20 Οκτωβρίου 2013 στις 2:16 π.μ.

Red τσέκαρε όποτε μπορέσεις σε παρακαλώ στο προηγούμενο σου άρθρο για το μπάσκετ, 1-2 παρατηρησούλες που έκανα κ πες μου την άποψη σου. Thanks.

Giorgos T. είπε... 20 Οκτωβρίου 2013 στις 2:31 π.μ.

θα συμφωνησω για τους λογους της ηττας , αλλα οχι σε αυτους που λες για τον Αγγελου.

εισαι 3 ποντους μπροστα , μια αμυνα ειναι στο χερι σου να την βγαλεις!
αλλα ακομα και 3ποντο που φαγαμε ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ!
12 ολοκληρα δευτερολεπτα και μαλιστα εγινε και ελευθερο σουτ...

για μποχωριδη συμφωνω οτι επρεπε να παιξει παραπανω... ο βεζενκοφ δεν ηταν καλος και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟΝ ΤΣΑΙΡΕΛΗ ! καλα εκανε και τον αφησε στον παγκο...

jim είπε... 20 Οκτωβρίου 2013 στις 11:33 π.μ.

σωστότατος στις πρώτες 2-3 γραμμές σου.. Όσος κόσμος κι αν πάει δεν έρχεται η νίκη... Αυτά για το φαντασματάκι του παλέ και την μπασκέτα που έχει το κενό τελειώσαν κάπου στο 2006 όταν παίξαμε ευρωλίγκα και καταλάβαμε ότι ο κόσμος δεν φέρνει την άνοιξη αλλά κάποιοι παικταράδες...

Όσων αφορά τον Αγγέλου, πιστεύω κάτι παραπάνω θα ήξερε για να μην δώσει εντολή για φάουλ. ΄Η για να αφήσει έξω Βεζένκοφ και Μποχωρίδη.

Αυτός είναι ο προπονητής, αυτός τους γύμνασε, αυτός τους διαχειρίζεται αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε...

Δεν έχει να διαχειριστεί τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Ναβάρρο και τον Γκασόλ... Έχει τον Χαρίση, τον Μποχωρίδη, τον Βεζένκοφ και τον Μούρτο...Και έναν Πελεκάνο που ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα... Τους ρίχνει 3-4 επίπεδα όλους εκεί..

Χρειάζεται πάρα πολύ υπομονή και στομάχι από ατσάλι.. Στα λόγια ωραία είναι να λέμε ότι έχουμε νεαρά παιδιά κλπ.. Στην πράξη όμως οι περισσότεροι ξενερώνουν.. Τι περίμεναν ; ; ; Να κάνουμε πρωταθλητισμό ; ; ; Γελασμένοι είναι...

Ακόμα και να βγουν 1-2 έστω 3 παιδιά από τους μικρούς και να έχουμε προτάσεις από άλλες ομάδες το πιθανότερο είναι να τους δώσουμε για τα λεφτά..

Και έτσι ομάδα δεν γίνεται...

Γιατί ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ θέλει ομάδα πρωταθλητισμού και ευρωλίγκας. Δεν θέλει τρίτες και τέταρτες θέσεις.

Έτσι έχει μάθει.. Αλλά αυτό είναι και η κατάρα του μπασκετικού ΆΡΗ πιθανόν γιατί ο κόσμος από τις υψηλές βλέψεις που επιθυμεί (μαθημένος από το παρελθόν όπως είπα) απογοητεύεται εύκολα και κόβει...

Ανώνυμος είπε... 20 Οκτωβρίου 2013 στις 3:43 μ.μ.

Ο χοντρος τυπος που λες,ειναι ο γενικος αρχηγος τους,ο Τελης Ζουρνατζιδης.

Το πλεονεχτημα που εχει ο φετινος Αρης,ειναι οτι εχει πολλους παιχτες νεαρης ηλικιας,που εχουν δυνατα κ γρηγορα ποδια κ μπορουν να κρατησουν καλο ρυθμο στην αμυνα μεσα απο συνεχεις αλλαγες μεταξυ τους.Ε λοιπον αυτο το στοιχειο ο κοουτς για λογους που κανεις δεν καταλαβε,το αχρηστευσε στο β ημιχρονο!!!Στη τελικη,προτιμω να χασω απο λαθη των πιτσιρικαδων,παρα ετσι οπως εγινε..

Του Αγγελου μεχρι τωρα του καταλογιζω 3 ηττες,κ δυστυχως οι 2 ειναι με τον συμπολιτη.Περσυ στο παλε,οπου ο Παπαδοπουλος εκανε ο,τι ηθελε τους ψηλους μας,κ δεν εστειλε ενα double-team.

Ακομα κ με την επιστροφη Σαρικοπουλου,ειμαστε γυμνοι κατω απο το καλαθι,κ ισως πρεπει να γινει μια σοβαρη συζητηση,για το αν πρεπει να φερουμε τον Λαζαρο Παπαδοπουλο στην ομαδα.
Εγω προσωπικα τον θελω,αλλα σεβομαι κ την αντιθετη αποψη που υπαρχει αναμεσα στους οπαδους.

Avenger3

Sotos είπε... 20 Οκτωβρίου 2013 στις 10:49 μ.μ.

Δεν κάναμε αυτά που έπρεπε στο τέλος(δύο γαμημένα φάουλ) και χαρίσαμε το ματς στον συμπολίτη αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και το πάθος που έβγαλε η ομάδα.Πελεκάνος-Αθηναίου πήραν την ομάδα στις πλάτες τους αλλά δεν μπόρεσαν να τους ακολουθήσουν οι υπόλοιποι αναλόγως.Ακόμα και ο Ασημακόπουλος μπορεί να ήταν άστοχος αλλά είχε διάθεση(πολλά ριμπάουντ και "ξύλο") όπως και πιστεύω ότι έδειξε χαρακτήρα στο τελευταίο σουτ του ματς.Θέλει μεγάλα αρχίδια όταν έχεις χάσει τόσα τρίποντα να παίρνεις πάνω σου το τελευταίο σουτ(κι ας το χάσεις δεν γίνεται να μπαίνουν όλα) αντί να την ξεφορτωθείς όπως γίνεται πολλές φορές.Τεράστιο μπράβο για την συμπεριφορά όλου του κόσμου.Δείξαμε ανωτερότητα γιατί δεν περιμένουμε μια νίκη με τον συντοπίτη για να "επιβεβαιώσουμε" το πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε, το λένε τα λάβαρα στο ταβάνι...
Υ.Γ Συγχαρητήρια και στους αντιπάλους, μας χτύπησαν εκεί που μπορούσαν και μας κέρδισαν δίκαια

Skolix είπε... 21 Οκτωβρίου 2013 στις 1:26 π.μ.

Υπηρξε μια υπερμετρη αισιοδοξια μετα τη νικη στο κυπελλο η οποια δε μου αρεσε. Καλο ειναι να θυμομαστε σε τι κατασταση ειμαστε και τι δυνατοτητες εχει η ομαδα. Παιζουμε με πολλα πιτσιρικια και χωρις ξενους ουσιαστικα.

Για το ματς, η καθιζηση στο 3ο ηταν απαραδεκτη. Δε δεχομαι να μας κανει πλακα ο Μπογρης και να πανηγυριζει και σε καθε καλαθι (μαγκια του και καλα κανει, εγω τον θεωρω αμπαλο εντελως). Δεν ειχε αντιπαλο ομως και εκανε παρτυ. Στα υπολοιπα 3 δεκαλεπτα ημασταν καλυτεροι, αλλα τι να το κανεις.

Χασαμε την ευκαιρια στο τελος με το σουτ του Ασημακοπουλου (εσπασε τα καλαθια) και χασαμε και 2-3 επιθεσεις στην παραταση οταν ηταν ισοπαλο το σκορ. Μετα μας πηρε ο Τσαϊρελης (αλλος αμπαλος).

Η ομαδα ειναι περιορισμενων δυνατοτητων. Εχει οπλα της τον ενθουσιασμο, τα νιατα και τη σκληρη δουλεια του Αγγελου (ο οποιος απογοητευσε στον αγωνα). Γερο στομαχι, γινεται καλη δουλεια, αλλα μεχρι να στρωσουν τα οικονομικα και να αρθει το απαγορευτικο, πολυ καλη ομαδα δε θα κανουμε. Καλως ή κακως 2 καλοι Αμερικανοι σε απογειωνουν.