Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Μία νίκη ανεβάζει την ψυχολογία

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχοντας μόλις 1 βαθμό και όντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ο ΆΡΗΣ ταξιδεύει στην κοντινή -σχετικά- Ξάνθη ώστε να αντιμετωπίσει την τοπική Skoda.

Το ματς αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολο και η ομάδα της Ξάνθης είναι σαφώς ποιοτικότερη από αυτή του ΆΡΗ. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι οι παίκτες μας δεν θα παλέψουν το ματς και δεν θα τα δώσουν όλα στο γήπεδο.






Ο ΆΡΗΣ πρέπει να κατέβει με στόχο το Χ2. Ας μη γελιόμαστε, αυτός είναι ο στόχος. Η Ξάνθη είναι η καλύτερη ποιοτικά ομάδα μετά τις 4 πρώτες (οσφπ-παοκ-αστ. τρ.-ατρ), και έχει μία καλή έδρα. Οπότε θα πάμε με κυρίως αμυντικούς προσανατολισμούς και να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση.

Επειδή κάποιοι θα πουν ''ΆΡΗΣ είσαι ρε, για νίκη πας παντού'', εγώ θα τους πω κάποια δεδομένα. Το φετινό πρωτάθλημα έχει 34 αγωνιστικές. Ρεαλιστικός στόχος του ΆΡΗ είναι η σωτηρία. Λογικό ελάχιστο όριο για σωτηρία φέτος είναι οι 40 βαθμοί. Οπότε κάνεις 10 νίκες, παίρνεις 10 Χ και κάνεις και 14 ήττες (το πολύ) (έχεις ήδη 3). Αυτά τα 10 Χ είναι πολύτιμα σε έδρες όπως η Ξάνθη. Τέλος.

Θα ήθελα να ξαναδώ αυτό το σχήμα χωρίς καθαρόαιμο φορ, στην τελευταία αγωνιστική που εκτίει την ποινή του ο Αγκάνθο. Θα ήθελα δηλαδή να δω ξανά 3άδα μπροστά Ουντότζι-Τάτο-Σταυρόπουλο.

Η Ξάνθη έχει 2 παίκτες από τους οποίους εξαρτάται όλο το παιχνίδι της. Πρόκειται για 2 από τους καλύτερους ξένους που έχουν περάσει τα τελευταία 7-8 χρόνια από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τους Ντιέ και Μαρσελίνιο. Ο ένας τρέχει, κόβει και δημιουργεί και ο άλλος κάνει άνω-κάτω τις άμυνες. Στενό μαρκάρισμα θέλουν, γι' αυτό και θέλουμε γερό άξονα (για τον Ντιέ) και τον Ψυχογιό να μην χάσει από τα μάτια του τον Μαρσελίνιο.

11άδα

Για την μεθαυριανή 11άδα θα ήθελα να δω 2 αλλαγές:

Καραγκούνης αντί Τσουμάνη: Το πουλέν μου ο Τσουμάνης απογοητεύει ως τώρα, κααι δε με έχει δικαιώσει εμένα που τον πιστεύω πάρα πολύ. Πρέπει να κάτσει λίγο στον πάγκο και να επανέλθει ο Καραγκούνης, αυτή τη φορά στη φυσική του θέση, αυτή του αριστερού μπακ.

Νταμαρλής αντί Γ. Παπ.: Για 4 λόγους... Πρώτον, πρέπει να ψηλώσουμε το σχήμα. Η Ξάνθη έχει γερά χαφ και θέλουμε δύναμη. Κάτι που με Έλσνερ-Νταμαρλή-30φυλλάκο θα έχουμε. Δεύτερον, ο Νταμαρλής είναι ταλεντάρα. Πρέπει να παίζει και μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Τρίτον, ο Γ. Παπ. είναι τραυματίας όλη τη βδομάδα. Και τέταρτον, ο Ερωτόκριτος θα αναλάβει ατομικό μαρκάρισμα του Ντιέ.

Θα ήθελα να δω την εξής 11άδα:





Η παράδοση

Τα τελευταία χρόνια η Ξάνθη είναι μία από τις ευνοϊκές έδρες για τον ΆΡΗ, καθώς στα τελευταία 8 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μετράμε 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα!



Συμπέρασμα

Οι παίκτες πρέπει να δείξουν επιτέλους τσαμπουκά και πάθος. Η νίκη θα ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία των παικτών και του κόσμου, ενώ και μία ισοπαλία εμένα προσωπικά δεν θα με χαλάσει καθόλου, ειδικά αν συνοδευτεί με μία καλή εμφάνιση. Όπως και να 'χει, πρέπει να τα δώσουν όλα για να κάνουν και εμάς χαρούμενους.



Πρόβλεψη

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Χ
ΣΚΟΡ: 1-1
ΣΚΟΡΕΡ: Σταυρόπουλος

Περιμένουμε τις δικές σας προβλέψεις! Έχετε 2 ολόκληρες μέρες να τις στείλετε!


26 σχόλια:

VardARIS είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:27 μ.μ.

Καλημέρα σε όλους από Λονδίνο. Από ότι ακούγεται ο Μιλίνκοβιτς αυτή τη φορά θα απαρτίσει την 11άδα μόνος του, αφού πλέον γνωρίζει καλύτερα τους παίκτες και έχει εικόνα από τα προτερήματα και μειονεκτήματά τους.

Μάλλον θα υπάρξει αλλαγή στον τερματοφύλακα, να καταλάβει και ο Σωκράτης ότι δεν πήρε τη φανέλα βασικού σπίτι. Λέγεται ότι θα ξεκινήσει ο Μπουζάνης.

Σωστά λες Nick ότι ο Γ. Παπαδόπουλος θα μείνει έξω, μένει να φανεί αν θα χρησιμοποιηθεί ο Νταμαρλής, ή αν θα γίνει έκπληξη με τον Κοτσαρίδη - τον οποίο φαίνεται να πιστεύει, για αυτό και τον έβγαλε από τον πάγο, (μου έκανε εντύπωση ότι και ο Ραπτόπουλος χθες έλεγε ότι αξίζει να πάρει ευκαιρίες και ότι είναι πολύ καλύτερος από Οικονομόπουλο). Δεν τον έχουμε δει σε ρόλο κεντρικού χαφ, αφού κυρίως τις άλλες φορές αγωνίζονταν είτε ως αριστερό χαφ, ή ως αρ. μπακ.

Επίσης ακούγεται έντονα ότι για το αριστερό άκρο θα δοκιμαστεί ο Ίμπε, και ο Τάτος θα έρθει στον ρόλο του 30φυλλάκου.

Όπως και να έχει, όποιος και να παίξει πρέπει να βγάλει ψυχή. Να δούμε πάθος από τους παίκτες του Άρη. Να ματώσουν και να πάρουν αποτέλεσμα.

Ούτε και η Ξάνθη δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο που να μας φοβίζει, πέρα από Ολυμπιακό - συμπολίτη - Ατρόμητο ίσως και Αστ. Τρίπολης, όλοι οι άλλοι είμαστε στα ίδια χάλια, οπότε πρέπει να το χτυπήσουμε στα ίσα. Συγκέντρωση και στα 90 λεπτά, όχι αβίαστα λάθη και πρώτο μέλημα θα είναι να μείνει το 0 στην άμυνα. Από εκεί και πέρα δύσκολα ή εύκολα ένα γκολ νομίζω θα πετύχουμε.

Πρώτη μας νίκη με σκόρερ τον Ίμπε!

VardARIS είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:27 μ.μ.

Sorry ξέχασα να πω ακριβές αποτέλεσμα: 0-1 με Ίμπε.

Giorgos T. είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:21 μ.μ.

μακαρι να δουμε νταμαρλη βασικο , και οντως χρειαζεται γιατι η ξανθη εχει ψηλους παικτες.

απο 11αδα μαλλον τατος θα παιξει κεντρο. για επιθεση μπορει να δουμε κανεναν ιμπεχ στα αριστερα και ουντοζι φουνταριστο.

προβλεψη : x
σκορ 2-2 τατος , ουντοζι

Unknown είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:23 μ.μ.

Τα διαβασα κι εγω αυτα που γραφετε για την 11αδα παιδια. Μακαρι ο Ιμπε αν του δοθει η ευκαιρια να βγαλει ματια.

Μην ξεχνατε παντως οτι στην 11αδα που γραφω στα Σαββατιατικα αρθρα μου ειναι αυτη που θα ηθελα να δω εγω και οχι η πιθανη.

Skolix είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:25 μ.μ.

Κ εγω θα θελω να δουμε Καραγκουνη πισω αριστερα, γιατι μας λενε οτι εκει ειναι η θεση του. Απο κει και περα θελω Ελσνερ-Νταμαρλη-Τατο στη διαταξη που εχεις, και μπροστα κορυφη Ουντοτζι γιατι πηγε καλα, Σταυροπουλο δεξια και Ιμπε η Σουνα αριστερα.

Προβλεψη: Ηττα 1-0

Ανώνυμος είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:15 π.μ.

1-2

Tατος-Ουντοτζι...αμα ληξει 1-3 πχ. λεμε τωρα και σκοραρει ο τατος τους παιρνω τους ποντους?

manias3

Agantho είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:48 π.μ.

Πολύ αισιοδοξία βλέπω! !! Μακάρι να κερδίσουμε.
Σκορ 1 - 1 με ουντοτζι

Agantho είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:49 π.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
VardARIS είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:45 μ.μ.

Φίλε Μανιά έχεις δίκιο. Στους κανόνες του διαγωνισμού αναφέρουμε ότι για να πιάσει κανείς τους σκόρερς, πρέπει να έχει προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα, δεν γράφουμε ότι πρέπει να προβλέψει το ακριβές σκορ.

Ωστόσο θεωρώ πως είναι καλύτερο να μείνει έτσι, δηλαδή να χρειάζεται να προβλέψεις και το ακριβές σκορ για να επωφεληθείς π.χ. 5 βαθμούς. Αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε μου λέτε για να το οριστικοποιήσουμε.

Ανώνυμος είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:52 μ.μ.

Nai alla ετσι σπανιως θα παιρνει καποιος τους 5 ποντους βαρδαρη...

μανιας

psomod είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:28 μ.μ.

0-2 Τατος, Νταμαρλης
θέλω Νταμαρλη για παρτενέρ του Πουλιδο, Κοτσαριδη μέσα αριστερά εάν μπει ο Τατος σε αυτή τη θέση τότε θέλω πιο αμυντικογενες μπακ πχ Μαργαριτης ,αριστερό εξτρεμ τον Ουντοτζι και φορ τον Μαμια. Με αυτό το τρόπο ο Μανιας θα τροφοδοτείτε από Τριανταφυλλακο και Τατο κάθετα και Ουντοτζι, Σταυροπουλο από σέντρες
ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΜΈΧΡΙ ΤΑ ΌΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΕΚΔΊΚΗΣΉ

Vamos_G1 είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:57 μ.μ.

Δύσκολο παιχνίδι κ το αυριανό για την ομάδα μας, αλλά υπάρχουν κ κάποια θετικά στοιχεία. Καταρχήν η απώλεια του Μαρσελίνιο είναι σημαντική για την ξάνθη, ενώ για την δικιά μας ομάδα κάποια καλά στοιχεία αχνοφάνηκαν στο ματς με την λειβαδιά.

Το 4-3-3 το πιστεύω σαν σχηματισμό για αυτόν τον Άρη κ περιμένω να δω ακόμα καλύτερα πράγματα από όλους. Τι άλλο θέλω? Επιτέλους για ένα παιχνίδι να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Προσήλωση για 90 λεπτά, πάθος, όχι αβίαστα λάθη κ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ.

Αν κ η λογική υπαγορεύει την ισοπαλία (δεν έχουμε κ άσχημη προϊστορία, θα έχουμε κ λαό) λέω να ρισκάρω με το διπλό, έτσι για το γαμώτο! Σκορ 0-1 λοιπόν, με Ουντότζι!

Αυτά κ καλή εβδομάδα να έχουμε!

jim είπε... 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:12 π.μ.

1-1 λέω εγώ...

Σκόρερ ο Πουλίδο λέω..Με κεφαλιά από στημένη φάση (κόρνερ, φάουλ)...

Giorgos T. είπε... 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:00 π.μ.

με τα τραγικα αυτα στημενα που κανουμε , ολα στο πρωτο δοκαρι , δν βλεπω να μπαινει γκολ απο κορνερ ρε δημητρη :P

jim είπε... 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:04 π.μ.

δεν μου πάει η καρδιά να λέω κάθε εβδομάδα ότι θα χάσουμε ρε φίλε...

Και πιστεύω ότι κάτι θα δουλεύτηκε στις προπονήσεις.. Φυσικά πάνω απ' όλα θέλει τσαμπουκά..

Ανώνυμος είπε... 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:59 π.μ.

Αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος θα πω 1-2.
Σταυρόπουλος-Μανιάς
Necon

RedDragon είπε... 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:20 μ.μ.

(Χ)άλια αυτοί, (Χ)άλια κ εμείς

Άρα

τελικό αποτέλεσμα: Χ
σκορ: 1-1
σκόρερ: Μανιάς