Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν είναι τόσο κακό το υλικό

Καλησπέρα σε όλους. Παρατηρώ από την πρεμιέρα στη Ριζούπολη μέχρι και σήμερα, μία προσπάθεια ισοπέδωσης όλων.

Άλλοι λένε ότι το υλικό είναι το χειρότερο της κατηγορίας, ότι δεν γλιτώνουμε φέτος, ότι δεν ξέρουμε ποιον θα νικήσουμε, ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες ομάδες από εμάς και τέτοια.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, ούτε το υλικό μας είναι από τα χειρότερα της κατηγορίας, και πρόβλεψη ότι δεν θα κινδυνεύσει όσο φαντάζονται όλοι.



Ειδικά από τη μέση και μπροστά, η ομάδα είναι μια χαρά. Ο Ουντότζι είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά με μία του ενέργεια. Ο Τάτος είναι από τους πιο μπαλαδόρους του πρωταθλήματος, με ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο Σταυρόπουλος είναι ταλέντο και διασπάει τις άμυνες με την εκρηκτικότητά του.

Ο Μανιάς και ο Αγγελούδης έχουν το ένστικτο του killer, και το έχουν αποδείξει ότι είναι, πέρυσι, στον Απόλλων ο ένας, στον ΆΡΗ ο άλλος. Ο Έλσνερ στο ματς με το Λεβαδειακό έδειξε τρομερή βελτίωση. Ο Γ. Παπ. ξέρει μπαλίτσα. Ο Ίμπε δεν ξέρουμε ακόμα τι φρούτο είναι.

Ο ΆΡΗΣ πληρώνει μέχρι στιγμής τον γελοίο σχεδιασμό που έγινε στην αμυντική γραμμή. Έχεις μείνει το καλοκαίρι με τον Πουλίδο να είναι ο μόνος που μπορεί να σταθεί επάξια ως βασικός, και ξέρεις ότι αυτός είναι με μισό πόδι. Σου έχουν μείνει επίσης οι μέτριοι Γιαννίτσης, Ηρακλής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ - Να φέρεις έναν ο οποίος θα μπορεί να σταθεί και αυτός επάξια δίπλα σοτν Πουλίδο, και ηγετικά όταν λείπει. Δεν θα αναφερθώ στα ονόματα που ακούστηκαν και ήταν μια χαρά (Σαρρής, Παπάζογλου, Μπουγαϊδης).

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ - Πλαισιώνεις τον Πουλίδο με ακόμα 2 μέτριους ποδοσφαιριστές στη λογική της επένδυσης (Κύργιας, Καρασαλίδης). Και μάλιστα, μετατρέπεις την 3η επιλογή του Απόλλων Σμύρνης που ήταν πέρσι β' εθνική, σε αναντικατάστατο στον ΆΡΗ! Μπράβο ρε Μούτα.

Επίσης, πληρώνει ότι είχε στο ψυγείο τον Ψυχογιό. Είναι ο μόνος καθαρόαιμος δεξίος μπακ που έχεις, και μάλιστα αρκετά καλός, και τον κρατάς έξω. Ένα παιχνίδι έπαιξε και φάνηκε ότι το 'χει. Αριστερά έχουμε 2 παίκτες που τους πιστεύω (Τσουμάνη, Καραγκούνη) και έναν που μπορεί να σταθεί σε λίγα ματς (Μαργαρίτης).

Επίσης, πληρώνει για άλλη μια σεζόν τις στημένες φάσεις. Και αμυντικές και επιθετικές. Αμυντικά πρέπει να δουλευτεί ότι Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ. Όχι δύο έναν. Για όποιον δεν φτάνει ο παίκτης μενει ελεύθερος για να πάρει την κεφαλιά και να διώξει. Εγώ αυτά τα έχω μάθει όταν πήγαινα προπαιδικό. Οι παίκτες μας τώρα θα τα μάθουν; Επιθετικά, απλά λείπει ο εκτελεστής. Τίποτα άλλο.

Επίσης, πληρώνει και την τραγική της φυσική κατάσταση. Η ομάδα είναι τελείως αγύμναστη. Από το 60' και μετά δεν υπάρχει και είμαστε μόνο με γιόμες. Μεγάλο παπά φάγαμε από τους δημοσιογράφους για άλλο ένα καλοκαίρι, που μας βγάλαν και μεγάλου γυμναστή τον Παντελίδη και μας έδειχναν σε βίντεο τις ασκήσεις. Ας ελπίσουμε ο Σέρβος γυμναστής που ήρθε να κάνει μία καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, πληρώνει και το ότι κάποιοι παίκτες-κλειδιά δεν αποδίδουν βάσει των δυνατοτήτων τους. Είναι συγκεκριμένοι παίκτες που περιμένουν να τραβήξουν το μεγαλύτερο λούκι τη φετινή χρονιά. Κάποιοι από αυτούς, όμως, μέχρι στιγμής, παίζουν το 50% των δυνατοτήτων τους. Μιλάω για τους Διούδη, Πουλίδο, Γ. Παπ., Τάτο.

Επίσης, πληρώνει και την επιλογή του Ίμπε. Μπορεί να είναι παικταράς. Αλλά όταν παίρνεις τον 1 από τους 3 ξένους σου και αυτός μπορεί να βοηθήσει από 7-8η αγωνιστική και μετά, είσαι τραγικός. Να λέμε δόξα το Θεό που μας βγήκε παικτούρα ο Σταυρόπουλος (ίσως το μόνο καλό που έκανε ο Χατζηνικολάου στον ΆΡΗ).

Επίσης, πληρώνει και τον κακό προγραμματισμό του ρόστερ. Τον αριθμό εννοώ. Αντί να φτιάξεις ένα ρόστερ που να έχει 25 παίκτες αλλά οι 18 να είναι ποιοτικοί και άξιοι, έχεις 33 που οι 7-8 είναι το κάτι παραπάνω από ποιότητα. Υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ που θα παίξουν 3-4 ματς τη σεζόν αν μείνουν (Τσουκάνης, Ρένια, Κοτσαρίδης, Αντωνιάδης, Καρασαλίδης). Ας σταματήσουμε πια να παίρνουμε παίκτες απλά για να παίρνουμε. Μετράει η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Το ζουμί των παραπάνω λέξεων είναι το εξής: Μην τρελαίνεστε με την μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας. Το υλικό δεν είναι τόσο κακό. Έχει ικανότητες. Θέλει δουλειά και αυτήν πρέπει να την κάνει ο προπονητής. Πιστεύω στον Μιλίνκοβιτς. Φαίνεται τίμιος και δουλευταράς. Μακάρι να δικαιωθώ.

Αυτά πληρώνουμε μέχρι στιγμής.

Κάποιες σημαντικές υπενθυμίσεις:

1) Μην ξεγελιέστε από το αναπάντεχα καλό ξεκίνημα ομάδων όπως ο Πλατανιάς, η Βέροια, ο Εργοτέλης ή ο Πανιώνιος, ή από το κακό ομάδων όπως ο Όφη, ο Ατρόμητος ή ο ΆΡΗΣ. Είμαστε στην 4η από τις 34 αγωνιστικές. Όλες οι ομάδες σε ένα πρωτάθλημα έχουν 2-3 καλά και 2-3 κακά διαστήματα. Η συνέχεια και τα σημαντικά ματς μετράνε. Γι' αυτό μη νομίζετε ότι έχουμε να κάνουμε με Μπαρτσελόνες. Θυμηθείτε τον περσινό Πανιώνιο ή τον περσινό Πλατανιά που πήγαιναν για Ευρώπη στον πρώτο γύρο και παραλίγο να πέσουν στο τέλος.

2) Η ομάδα στερείται στις 5 πρώτες αγωνιστικές έναν παίκτη ο οποίος όταν είναι μέσα την ανεβάζει 2 επίπεδα. Για τον Νταβίντ Αγκάνθο μιλάω. Πρόκειται για έναν παίκτη που θα είναι εσωτερική μεταγραφάρα όταν επιστρέψει. Πιστεύετε ότι με Αγκάνθο μέσα το παιχνίδι με Λεβαδειακό δεν θα έληγε 3-1; Εγώ πάντως πιστεύω ότι θα έληγε τόσο. Μην τον ξεχνάτε τον Αγκάνθο.

Αυτά από εμένα. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά δεν έχει αυτό σημασία. Αν διαφωνείτε, το συζητάμε κάτω, είμαι ανοιχτός. Απλά τεκμηριώστε το.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:34 μ.μ.

Στο σκεπτικο του αρθρο συμφωνω αλλα εχω καποιες "ενστασεις."..

1. δεν παιρνεις τον καρασαλιδη για επενδυση οταν ειναι 23 χρονων και εχεις πισω του τον γκολια..ουτε παιρνεις για τριτο στοπερ εναν παικτη που περυσι δεν ειχε και καμια σουπερ χρονια με τις σερρες. Ο Γκολιας καλυτερος ειναι.

2. Ο Μαργαριτης ειναι πολυ καλυτερος του καραγκουνη(γιατι τον πηραμε αραγε) και καλυτερος -μπορω να πω- και του τσουμανη...

3. Για τους 3 στοπερ που αναφερεις δεν μπορουσαμε να τους παρουμε λογω οικονομικου.

4. Την ευθυνη δεν την εχει ΜΟΝΟ ο μουτας..την ιδια και αν οχι μεγαλυτερη εχει ο χα/κολαου και φυσικα την μεγαλυτερη ο πρεδρος για τους γνωστους λογους.

5. Ο Μανιας(οπως και στον κυργια - εχω εξηγησει πιστευω γιατι δεν ηθελα αλλον στοπερ οταν πηραμε τον κυργια) ειχα εκφρασει καποιες επιφυλαξεις οταν ειχε ερθει. Μου φαινεται ενα κλικ χειροτερος του Αγγελουδη. Οπως επισης, μου φαινεται οτι το συστημα χωρις κεντρικο φορ ταιριαζει καλυτερα στην ομαδα οταν δεν παιζει ο αγκανθαρος (θα ειναι τεραστιο πραγμα οταν επιστρεψει...θα ειναι και ξεκουραστος...περιμενω γερο παστελωμα).

Μαραουντερ

Ανώνυμος είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:36 μ.μ.

οταν εννοω εχεις πισω του τον γκολια το λεω με την εννοια οτι πηρες αυτον για επενδυση.

Μαραουντερ

Unknown είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:39 μ.μ.

Συμφωνω στα 1, 4 και 5 που γραφεις. Διαφωνω στο 2 και στο 3.

Ο Μαργαριτης δεν ειναι καλυτερος ουτε απο Καραγκουνη ουτε απο Τσουμανη. Μην τρελαθουμε κιολας. Δεν θυμασαι πως εμπαζε η αριστερη μας πλευρα περσι σε ολο τον πρωτο γυρο;

Μια χαρα μπορουσαμε να παρουμε εναν απο τους 3 που αναφερω. Λες να κανουν περισσοτερο αυτοι οσο οι Κυργιας, Καρασαλιδης μαζι; Μια χαρα μπορουσαμε..

Ανώνυμος είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:45 μ.μ.

τον παπαζογλου δεν τον εδινε ο οσφπ, ο μπουγαιδης (περα που ειναι ανεπιθυμητος) βρηκε πολυ καλο συμβολαιο στο εξωτερικο και ο εργοτελης δεν συμφωνησε για σαρρη..

μαραουντερ3

Vamos_G1 είπε... 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:03 π.μ.

Καλησπέρα κ από μένα! Καταρχήν αρχίζω από το τέλος του άρθρου γιατί πιστεύω ότι στην υπενθύμιση no2 του Nick, όλοι μα όλοι οι Αρειανοί ανεξαιρέτως, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα! Όντως η απουσία του Αγκάνθαρου είναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ.

Από κει κ ύστερα συμφωνώ γενικά με το ύφος του post, αν κ διαφωνώ με την "τρομερή βελτίωση" του Έλσνερ στο τελευταίο ματς, αλλά αυτό πάλι είναι προσωπική μου άποψη. O Ίμπε παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό ενώ για τον Μιλίνκοβιτς είπα κ το ξαναλέω. Είμαι επιφυλακτικός αλλά μακάρι ο άνθρωπος να δείξει δουλειά, κάτι που θα κάνει καλό κ στον ίδιο σαν επαγγελματία κ φυσικά στην πορεία της ομάδα μας.

Όσο για αυτά που είπε ο μαράουντερ, επιμένω κ γω στο ίδιο όνομα! Γκόλιας! Βάλτε τον λίγο μέσα να τον δούμε κ νομίζω δε θα χάσουμε! Επιμείναμε για Ψυχογιό, τον είδαμε επιτέλους! Τα λέγαμε για Ντάμα, ακούω κάτι ευχάριστα ότι ίσως τον δούμε την Δευτέρα βασικό! Έτσι λοιπόν κ για τον μικρό, πες πες, κάτι μπορεί να γίνει! Εμένα πάντως μου είχε κάνει το "κλικ" το καλοκαίρι στα φιλικά. Είδωμεν.

Α κ κάτι ακόμα. Κάτι ακούγεται για Μπουζάνη στην Ξάνθη. Μεταξύ μας, ο Διούδης φαίνεται λιγάκι ασταθής στα 2 τελευταία ματς. Είναι κ η πίεση μεγάλη κ το άγχος πολύ. Κακός συνδυασμός. Δεν είναι κακό να ξελαμπικάρει λιγάκι. Να δούμε κ τι ψάρια πιάνει κ ο Ντίν. Αν μπορούμε στο κάτω κάτω να βασιστούμε πάνω του, αν κάποια στιγμή ανάγκης χρειαστεί. Θα είναι έξυπνη κίνηση του σέρβου αυτή, αν όντως γίνει, κατά την άποψη μου. Ακόμα κ αν αποδειχτεί κουνελοπνίχτης (ελπίζω πως όχι!!!) δεν πρόκειται να τον κράξω (τον σέρβο, γιατί ο άλλος θα τ'ακούσει!). Αυτά.