Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Νέος προπονητής ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς

Καλησπέρα σε όλους. Μετά το χθεσινό άρθρο του Γιώργου για το νέο προπνοητή του ΆΡΗ, τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς, έκανα κι εγω ένα άρθρο.

Θεωρώ ότι είναι αρκετά καλός προπονητής, βάσει βιογραφικού, και αρκετά καλή επιλογή.

Δεν είναι βέβαια το μεγάλο όνομα που είχε υποσχεθεί η ΠΑΕ, αλλά παραμένει καλή λύση.

Παρακάτω αναλυτικά όλα για το νέο προπονητή μας.







Βιογραφικό

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς είναι 45 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών της Σερβίας. 

Του δόθηκε το χρίσμα σε ομάδα πρώτης κατηγορίας τη σεζόν 2009-2010. Τότε ανέλαβε τη νεοφώτιστη στη Σούπερ Λίγκα, Σπαρτάκ Σουμπότιτσα, την οποία οδήγησε στην 4η θέση του πρωταθλήματος και στην ευρωπαϊκή έξοδο, και έτσι αυτή τη χρονιά ανακηρύχθηκε κορυφαίος προπονητής στη Σερβία!

Την επόμενη χρονιά (2010-2011) πήγε σε μία σαφώς πιο μεγάλη ομάδα, τη Βοϊβοντίνα, που είχε τερματίσει 5η. Υπό τις οδηγίες του Μιλίνκοβιτς η ομάδα τερμάτισε 3η, με συνολικά στατιστικά 20-7-3!

Την σεζόν 2011-2012 επέστρεψε στη Σπαρτάκ με την οποία κατέλαβε την 7η θέση στο πρωτάθλημα, έχοντας 11-10-9.

Την περίοδο 2012-2013, αφού έπαιξε 4 ματς με τη Σπαρτάκ, ανέλαβε την γνωστή ΟΦΚ Βελιγραδίου, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. 

Κατάφερε με μέτριο ρόστερ να τερματίσει 7ος, να βγει προπονητής της χρονιάς για 2η φορά (!), βγάζοντας παράλληλα πολλούς νεαρούς παίκτες τους οποίους πούλησε στις μεγάλες ομάδες και έλυσε κατά πολύ το οικονομικό της πρόβλημα. Φέτος, με πιο μέτριο ρόστερ, έχει παίξει ήδη 4 ματς.

Ο Μιλίνκοβιτς επίσης υπήρξε καλός ποδοσφαιριστής, στη θέση του αμυντικού χαφ. Έπαιξε ως ποδοσφαιριστής στις Παρτιζάν, Βοϊβοντίνα, Ραντνίτσκι, Βάρεγκεμ, Νις, Χάνσα Ροστόκ, Ανόρθωση και Δόξα Κατωκοπιάς.


(πηγή: PRESSARIS)



Τι περιμένουμε από αυτόν

Νίκες φυσικά. Αυτές όμως για να έρθουν, ο Μιλίνκοβιτς πρέπει:

1. Να στρώσει την άμυνα
2. Να δουλέψει τις στημένες φάσεις
3. Να βγάλει 2-3 αυτοματισμούς μεσοεπιθετικά
4. Να προσδώσει τσαμπουκά και ψυχολογία στους παίκτες



Συνεργάτης ο Λόντσαρ

Ένα πρόσωπο πολύ αγαπητό στις τάξεις των φιλάθλων του ΆΡΗ και συνεργάτης του Μιλίνκοβιτς τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ο Ζόραν Λόντσαρ, πρώην μεγάλος παίκτης του ΆΡΗ, θα αναλάβει να τον καθοδηγεί σε κάθε βήμα του, καθώς ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, νιώθει από ΆΡΗ και τι σημαίνει αυτό το όνομα, αυτή η φανέλα, και έχει και μία πολύ μικρή έστω εικόνα από τον ΆΡΗ, καθώς ήταν στο γήπεδο με την Καλλονή.



Άποψη

Το βιογραφικό του είναι αρκετά καλό πιστεύω. Είναι από τους ανερχόμενους Σέρβους προπονητές και έχει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχει να φέρει τα αποτελέσματα. Αποτελέσματα ζητάμε κύριε Μιλίνκοβιτς, όχι καλή μπάλα! Να το θυμάστε αυτό!

Επίσης, εμείς οι οπαδοί, είτε είμαστε σύμφωνοι με την επιλογή του Μιλίνκοβιτς στον πάγκο της ομάδας μας, είτε όχι, οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την επιλογή της διοίκησης. Αν δεν στηρίξουμε εμείς, δεν πρόκειται να έρθουν τα αποτελέσματα.



Καλή επιτυχία, κ. Μιλίνκοβιτς στην ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μας!!!




Υ.Γ. Μούτα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πήρες δρόμο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:42 π.μ.

Μακαρι να σωθει ο ΑΡΗΣ μας:-( Ειναι η ομαδα που αγαπω και φωναζω το ονομα της απο τοτε που ημουν μια σταλιτσα.Ευχομαι να δεσει γρηγορα η ομαδα.ΑΡΗ Σ ΑΓΑΠΑΩ:-(

Skolix είπε... 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:03 π.μ.

Μηπως για να σε παρει ο Ηλιαδης προπονητη αρκει να εχεις μαλλακι και χωριστρα στη μεση; Εχω αρχισει να το μακραινω τελευταια, θα στειλω βιογραφικο την επομενη φορα που θα ψαχνουμε προπονητη (ελπιζω να αργησει πολυ!).

Περαν της πλακας, συμφωνω με το αρθρο σου. Δειχνει καλα στοιχεια βασει βιογραφικου. Οι αντιρρησεις μου εχουν να κανουν με το επιπεδο του σερβικου πρωταθληματος, που μαλλον ειναι 2-3 επιπεδα κατω ακομα και απο το δικο μας, και με το γεγονος οτι οσο φερελπις και να ειναι, η επιλογη τουτη τη στιγμη εμπεριεχει ρισκο. Ελπιζω να μην ψαχνουμε Σουληδες παλι να μας ξελασπωσουν.

Ο χρόνος θα δείξει. Στήριξη τώρα και τίποτε άλλο.