Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές στη φετινή Σούπερλιγκ

Καλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τις 10 καλύτερες μεταγραφές για τη φετινή Σούπερλιγκ, βάση πάντα βέβαια την άποψή μου. Πειρμένω τις δικές σας... 10άδες.







10. Κριστιάν Τσάβεζ: Ο Πας Γιάννινα πραγματοποίησε εξαιρετική προσθήκη προσθέτοντας αυτόν τον Αργεντίνο παικταρά στη σύνθεσή του. Πρόκειται για πολύ καλό τεχνίτη, δημιουργό παιχνιδιού και ευκαιριών, με σπουδαία καριέρα στην Αργεντινή, ενώ υπήρξε και μέλος της Νάπολι, με λίγες συμμετοχές πάντως. Είναι βέβαιο ότι στην Ελλάδα θα κάνει σπουδαία πράγματα και θα ηγηθεί της προσπάθειας του Πας χωρίς τον Ντε Βινσέντι πλέον.

9. Λουτσιάνο Γκαλέτι: Ο σπουδαίος Αργεντίνος εξτρέμ ήταν η καλύτερη και πιο ηχηρή από τις μεταγραφές που έκανε ο Όφη. Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, που είχε αγαπηθεί από όλο το ελληνικό κοινό, μετά την περιπέτεια της υγείας του και κάποια ματς στην πατρίδα του, επέστρεψε στην Ελλάδα για να ηγηθεί των προσπαθειών της Κρητικής άκρως αντιπαθητικής ομάδας.

8. Ντορίν Γκοιάν: Και ο Ολυμπιακός να έκανε αυτή τη μεταγραφή θα την έβαζα στο Τοπ-10. Δεν πίστεψα όταν είδα ότι αυτός ο παικταράς θα έρθει στην Ελλάδα, πόσο μάλλον για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. Σπουδαίο στόπερ, με τεράστια εμπειρία από Ρουμανία, Σκωτία και Ιταλία, με πολλές συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αναμφίβολα σπουδαία προσθήκη στη φαρέτρα του Αστέρα.

7. Αντρέας Τάτος: Θα μου πείτε ήταν και πέρσι στην ομάδα μας. Ναι αλλά στην αρχή του καλοκαιριού ποιος θα περίμενε ότι θα συνεχίσει στον ΆΡΗ; Οι άνθρωποι της ομάδας τον έπεισαν να ξαναέρθει και πάλι ως δανεικός. Σπουδαία προσθήκη, καθώς πρόκειται για έναν πολύ σπουδαίο παίκτη, με ηγετικές ικανότητες, που είναι ικανός να πάρει τον ΆΡΗ στις πλάτες του.

6. Τζόελ Κάμπελ: Πρόκειται για προσωπική εισήγηση του Βενγκέρ στην Άρσεναλ. Και αυτό λέει πολλά. Θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο των κανονιέρηδων, ενώ ήταν εκ των ηγετών της περσινής Μπέτις που πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία στην Ισπανία. Εξτρέμ με τα όλα του, ταχύτατος, τεχνίτης και διεμβολιστής. Εξαιρετική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, παρότι ως δανεικός.

5. Χαβιέ Ούμπιντες: Τι να πω γι' αυτόν τον παίκτη. Απίστευτο ταλέντο, εκπληκτική τεχνική, μεγάλη φινέτσα και ταμπεραμέντο, πραγματικός άρχοντας μεσοεπιθετικά, και φυσικά αδαμάντινος χαρακτήρας και σπουδαίος επαγγελματίας. Όλοι μας τον λατρέψαμε τη σεζόν 2011-2012 με την κίτρινη φανέλα. Ο Ατρόμητος πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή προσθήκη για την μεσοεπιθετική του γραμμή.

4. Ντάνιελ Πράνιτς: Εξαιρετική μεταγραφή, απίστευτη πολυτέλεια για το φετινό Παναθηναϊκό. Παίκτης με εμπειρία από Μπάγερν, Σπόρτινγκ, Χέρενφεν, Άντερλεχτ και εθνική Κροατίας, αριστερό χαφ-εξτρέμ, ταχύτατος, με πολύ καλό αριστερό πόδι και καλός στη δημιουργία, σίγουρα θα είναι βαρόμετρο για το φετινό Παναθηναϊκό.

3. Βλαντιμίρ Βάις: Επίσης παίκτης που δεν περίμενα να έρθει στην Ελλάδα. Πιο πολύ τον θεωρώ παικτούρα λόγω και της καψούρας μου με το football manager, όπου πάντα ήταν στις πρώτες μου επιλογές όταν έψαχνα εξτρέμ. Η πτωτική πορεία της καριέρας του είναι απλά αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούσε η Μαν Σίτι, ενώ το ότι έπαιζε πέρσι στην τελευταία του Ιταλικού πρωταθλήματος δε λέει τίποτα. Παραμένει ταχύτατος, με εξαιρετική σέντρα και θα κάνει σπουδαία πράγματα στην Ελλάδα.

2. Μίροσλαβ Στοχ: Οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στον συμπολίτη για την κίνησή του αυτή. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει από τα καλύτερα μακρινά σουτ από όσους πέρασαν από Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (Ντιέ, Ναφτί οι άλλοι 2). Είναι ταχύτατος, μανούλα στο να παίζει αριστερά και αν συγκλίνει και τα σουτ του και οι σέντρες του είναι κίνδυνος-θάνατος. Έγινε παγκοσμίως γνωστός για το γκολ του που βγήκε καλύτερο της χρονιάς το 2012. Μεγάλο πρόβλημα πάντως ο χαρακτήρας του.



1. Χαβιέ Σαβιόλα



Δε χρειάζοντα πολλά λόγια. Όλοι ξέρουμε τι εστί Σαβιόλα. Παίκτης που υπήρξε βασικότατος σε Μπάρτσα, Ρεάλ και εθνική Αργεντινής, αλλά και σε Μπενφίκα, Μάλαγα, μόνο κόσμημα και διαμάντι μπορεί να χαρακτηριστεί για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Μπράβο στο γαύρο για αυτήν του τη κίνηση, τέτοιοι παίκτες νόμιζα ότι είχαν σταματήσει να έρχονται στην Ελλάδα.





Θα μπορούσαν να είναι στη λίστα

Αντώνης Πετρόπουλος (στον Απόλλων Σμ. απο Άεκ)
Σαλόζε Ουντότζι (στον ΆΡΗ απο Ατρόμητο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος (στον Ατρόμητο απο Πανθρακικό)
Εμάνουελ Περόνε (στην Καλλονή απο Αστέρα Τρ.)
Τσόρι Ντομίνγκες (στον Ολυμπιακό απο Ράγιο Βαγιεκάνο)
Μιγκέλ Τόρες (στον Ολυμπιακό απο Χετάφε)
Μάρκους Μπεργκ (στον Παναθηναϊκό από Αμβούργο)
Γκόρντον Σίλντερφελντ (στον Παναθηναϊκό απο Δυναμό Μόσχας)
Λούκας Πέρεθ (στον Πάοκ απο Καρπάτι Λβιβ)
Γιώργος Τζαβέλλας (στον Πάοκ από τη Μονακό)
Άλβαρο Μεχία (στον Εργοτέλη από Αλμερία)



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:22 μ.μ.

Ουτε καν στην πρωτη 20αδα ο τατος....

μαραουντερ3

Ανώνυμος είπε... 7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:10 μ.μ.

Τον μπαμ~μπαμ ξεχασες...και τον επθετικο της βεροιας ισως, τον μρντακοβιτς

Giorgos bet (χαιρετισματα απο την κομοτηνη)

Ανώνυμος είπε... 7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:13 μ.μ.

και ο μπαντιμπανγκα του εργοτελη ηταν καλος

Unknown είπε... 7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:05 μ.μ.

Οντως οι 2 μεταγραφες του Εργοτελη ηταν αρκετα καλες απο οτι φαινεται. Αλλα το αρθρο γινεται με βαση τα ονοματα και οχι την αποδοση τους εως τωρα. Το 'χα φτιαξει ετσι κι αλλιως απο τις 25 Αυγουστου, και απλα προσεθεσα τον Πρανιτς.

Μαραουντερ ο Τατος μια χαρα μεταγραφη ειναι. Βαρομετρο.

Ανώνυμος είπε... 7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:23 μ.μ.

συμφωνω αλλα ενταξει...θελει στηριγματα

μαραουντερ3

Sotos είπε... 8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:57 μ.μ.

Για μένα εκτός είναι ο Γκαλέτι και μέσα ο Μπονγκ του Ολυμπιακού τον οποίο είδα σε δύο ματς και ήταν φωτιά