Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Άρης - Φιορεντίνα 1-2

Στο τελευταίο και πιο δυνατό του φιλικό επί ιταλικού εδάφους, ο Άρης έχασε 2-1 από τη Φιορεντίνα, η οποία παρουσιάζεται αναγεννημένη και φέτος θα πρωταγωνιστήσει στο αποδυναμωμένο Καμπιονάτο. Ο Άρης πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση τηρουμένων των αναλογιών και κοίταξε στα μάτια όσο μπορούσε τους βιόλα.



Μάλιστα, προηγήθηκε μόλις στο 14' με τον Τιρανταφυλλάκο, ωστόσο οι αντίπαλοι έδειξαν τη δυναμικότητά τους και κατάφεραν να το ανατρέψουν.

Α' ημίχρονο

Υπήρχε ρυθμός από τα πρώτα λεπτά, με τον Άρη να δημιουργεί κάποιες μικροευκαιρίες, με κύριο εκφραστή το Γιάννη Γκέσιο. Αμέσως μετά ήρθε το γκολ από τον Τριανταφυλλάκο. Στο 14' ο Γιαννιώτας εκτέλεσε το φάουλ και ο Τριανταφυλλάκος από κοντά με εξ επαφής σουτ άνοιξε το σκορ για τον Άρη. Ύστερα ο σκόρερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αφού αστόχησε σε τετ-α-τετ. Στη συνέχεια ακολούθησε έντονη πίεση από τη Φιορεντίνα, χωρίς να έρθει το γκολ.

Κατά διαστήματα ο Άρης δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Γιαννιώτα, αφού έπειτα από εξαιρετικό του σουτ ο ανίπαλος τέρμας πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα. Στο 31' ο Ρόμουλο ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση των βιόλα νίκησε σε τετ-α-τετ τον Βελλίδη για να ισοφαρίσει σε 1-1. Λογική εξέλιξη της πίεσης που ασκούσε η Φιορεντίνα. Το ημίχρονο έληξε με το παραπάνω σκορ, με τους Ιταλούς να έχουν πλέον τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.

Β' ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολύ καλή απόκρουση του Βελλίδη. Αμέσως μετά, ο Γιαννιώτας στραβοπάτησε και χτύπησε στο γόνατο. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό γιατί χαθήκαμε. Οι βιόλα πήραν κεφάλι στο σκορ στο 57' με τον Λιάγιτς, ο οποίος νίκησε επίσης σε τετ-α-τετ τον Βελλίδη. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε λόγω και των πολλών αλλαγών, ενώ ο Κανούλας απώλεσε σημαντική ευκαιρία για το 2-2 στο 78'. Ο αγώνας έληξε με μερικές ακόμα ευκαιρίες για τη Φιορεντίνα, χωρίς να αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.

Σύστημα και πρόσωπα

Ο Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, δίδυμο στα στόπερ οιΠαπαζαχαρίας και Παντίδος, έχοντας δεξιά τους τον Γιαννίτση και αριστερά τους τον Ηρακλή. Αμυντικά χαφ ήταν οΑσλανίδης και ο Παπαστεριανός, με τον Τριανταφυλλάκο σε ρόλο επιθετικού χαφ. Δεξί χαφ ήταν ο Καζναφέρης και αριστερό ο Γιαννιώτας, με τον Γκέσιο στην κορυφή της επίθεσης.

Στην ανάπαυλα ο κόουτς έκανε μόνο μία αλλαγή, αυτή του Αγγελούδη στη θέση του Γκέσιου, ενώ λίγο αργότερα πέρασε τονΟικονομόπουλο στη θέση του Ασλανίδη, χρησιμοποιώντας τον Μπάμπη για πρώτη φορά στη φυσική του θέση, αυτή του αμυντικού χαφ. Ύστερα πέρασαν Σουνάς και Νταμαρλής αντί του τραυματία Γιαννιώτα και του Ηρακλή. Ακολούθησαν κι άλλες αλλαγές από τον Κατσαβάκη και ακόμα περισσότερα πειράματα και συνεχείς αλλαγές θέσεων.

Θετική παρουσία

Γκέσιος: Παρόλο που δε σκόραρε, ήταν για πρώτη φορά ιδιαίτερα δραστήριος, πίεσε τους αμυντικούς, έχασε ευκαιρίες, πήρε και μοίρασε μπαλιές. Μακάρι να μας βγει καλός και να με διαψεύσει που έχω βγάλει αρνητικά συμπεράσματα γι' αυτόν.

Παντίδος: Σε ακόμα ένα φιλικό και με πολύ δυνατούς αντιπάλους ήταν εξαιρετικός. Είχε πολύ καλές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις που κράτησαν την ομάδα ζωντανή. Δε με νοιάζει αν θα παίξει ο Παπαζαχαρίας ή ο Πουλίδο το ρόλο του έμπειρου, εγώ θέλω να δω Παντίδο βασική μονάδα φέτος.

Παπαστεριανός: Σωστό μηχανάκι, κάλυψε με επιτυχία την κάκιστη εμφάνιση του Ασλανίδη. Έτρχε παντού, έβγαινε πάντα πρώτος στη μπάλα και απέδειξε ότι φέτος αυτός κάνει... κουμάντο στο χώρο του κέντρου.

Γιαννιώτας: Μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Ο κορυφαίος του γηπέδου όσο αγωνίστηκε, προκάλεσε πολλά ρήγματα στην άμυνα των Ιταλών, δοκίμασε το πόδι του, και ήταν ο μεγάλος άτυχος, αφού τραυματίστηκε και απευχόμαστε να έχει κάτι σοβαρό.

Υ.Γ. Ακούγεται έντονα για φιλικό με Ρόμα. Αν επαληθευτεί, θα έρθει ξεχωριστό άρθρο για τον σπουδαίο αυτόν αντίπαλο.

3 σχόλια:

VardARIS είπε... 6 Αυγούστου 2012 στις 8:46 μ.μ.

Δυστυχώς το μάτι κόλλησε όχι στα θετικά σχόλια που έκανες για τον Παντίδο, Γιαννιώτα, Γκέσιο, Παπαστεριανό, αλλά στο αρνητικό σχόλιο για τον Ασλανίδη.

Επειδή δεν είχα εικόνα, τι εννοείς κάκιστη εμφάνιση? Αγωνίστηκε στα χαφ, είναι αυτή η κανονική του θέση, γνωρίζει κανείς? Έκανε λάθος πάσες, δεν έτρεχε, δεν μάρκαρε, δεν ζητούσε μπάλες, τι ακριβώς?

Ο Παντίδος πιστεύω θα πάρει αρκετές ευκαιρίες φέτος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Παπαζαχαρίας στο δεξί άκρο, που αγωνιζόταν πέρυσι και να παίξουν σαν κεντρικό δίδυμο στην άμυνα ο Παντίδος με τον Πουλίδο. Περισσότερα βέβαια γνωρίζει ο προπονητής.

Unknown είπε... 6 Αυγούστου 2012 στις 9:37 μ.μ.

VardAri, ο Ασλανίδης μόνο στο φιλικό με τους Τουρκους ανταπεξηλθε στο ρολο που ζητηθηκε. Στο χθεσινο ειχε πολλες λαθος μεταβιβασεις και πολλες φορες εχανε τους παικτες που επρεπε να μαρκαρει, με αποτελεσμα να χασουμε το κεντρο.

VardARIS είπε... 7 Αυγούστου 2012 στις 1:49 π.μ.

Ok, σε ευχαριστώ Νίκο... Για αυτό μάλλον θέλουμε ένα αμυντικό χαφ! Προφανώς βλέπουν το κενό.