Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Μπάγερν - Ρεάλ 2-1 Ήταν για παραπάνω

Με 2-1 κέρδισε τελικά η Μπάγερν, την Ρεάλ στο πρώτο παιχνίδι του πρώτου ημιτελικού. Ο αγώνας κράτησε σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, οι μονομαχίες ανάμεσα στους παίχτες ήταν πολλές και μοιραία οι Ισπανοί, στο τέλος δέχτηκαν γκόλ.


Η Μπάγερν πλέον αποκτά ενα προβάδισμα ενόψη του επαναληπτικου της Μαδρίτης. Πάντως, με την εικόνα που παρουσίασε απόψε η Ρεάλ, οι Βαυαροί είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πετύχουν μια ευρεία σε σκορ νίκη και να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση.

Η Μπάγερν ξεκίνησε τον αγώνα με περισσότερο πάθος για να πετύχει γκολ. Η Ρεάλ φαινόταν ότι δεν ήταν σε καλή βραδιά. Ή τέλος πάντων προσέγγισαν παθητικά τον αγώνα Μέσα στο πρώτο εικοσάλεπτο οι Βαυαροί προηγήθηκαν και μπορούσαν με βάση την ροή του αγωνα να σημειώσουν και άλλο γκόλ.

Η Ρεάλ πέρα από μία κάθετη του Οζίλ στον Μπενζεμά στα πρώτα δέκα λεπτά και το καλό σού του τελευταίου, που απέκρουσε με υπερένταση ο Νόϊερ, δεν έδειξαν τον καλό τους εαυτό. Με μακρινές διαγώνιες μπαλιές προσπαθούσαν να βρούν τους ακραίους χαφ (Ρονάλντο και Ντο Μαρία), ενώ πολλές φορές ο Μπενζεμά τραβιόταν πολύ έξω από την περιοχή για να πάρει μπάλα.

Το μόνο θετικό για την Ρεάλ ήταν η "φορτσάτη" είσοδο που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου στα πρώτα 15 λεπτά έδειξε τα καλά της στοιχεία, με αποτέλεσμα να πετύχει και γκόλ.

Σε εκείνο το σημείο η Μπάγερν, στην προσπάθεια της να πετύχει νωρίς δεύτερο γκόλ και να καθαρίσει το ματς, άφησε κενά πίσω, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί.

Από κει και μετά, το παιχνίδι ηταν μονόλογος της Μπάγερν. Δύο μεγάλες φάσεις για την Μπάγερν με τον ίδιο παίχτη. Τον Γκόμεζ. Η μία με τά την ασταθή απομάκρυνση του Ράμος και η άλλη μετά την σέντρα του Ρόμπεν και την καλή κεφαλιά του Γερμανού φορ.

Το στοιχείο πάντως που "έβγαζε μάτια" στο παιχνίδι και κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί αδύναμος κρίκος της Ρεάλ, ήταν ο Κοεντράο. Φαινόταν αδύναμος να κρατήσει την θέση του και τα ρήγματα από κει ηταν πολλά.

Αν (εδώ μιλάμε  υποθετικά) η Ρεάλ αποκλειστεί τελικά, θα πρόκειται για ένα λάθος του Μουρίνιο, πόυ ενώ έβλεπε στο αποψινό παιχνίδι ότι ο Κοεντράο ήταν αδύναμος, τον κράτησε στο ματς.

Κάπου εκεί εστιάστηκε από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι της Μπάγερν. Από την δεξιά πτέρυγα δηλαδή. Από την πλευρά του Κοεντράο. Μεταφέρθηκε και ο Ριμπερί από δεξιά. Ανέβηκε και γρήγορος Φίλιπ Λαμ. Και σε μία φάση που ανέβηκε ο Λαμ, πέρασε εύκολα τον Κοεντράο, έβγαλε την σέντρα και ο γκολτζής Γκόμεζ, το κάρφωσε.

2-1 για τους Γερμανούς, πάνω χέρι για τους Γερμανούς, κακή εμφάνιση για την Ρεάλ. Στο παιχνίδι της Μαδρίτης, θα κριθεί ποιος θα περάσει.

Πάντως, σήμερα η Μπάγερν είχε την ευκαιρία αλλα και την δυνατότητα να πετύχει νίκη, τουλάχιστον με δύο γκόλ διαφορά. Η Ρεάλ, ήταν μακράν η χειρότερη Ρεάλ των τελευταίων μηνών.Γενικά, η Ρεάλ τον τελευτάιο 1 - 1.5 μήνα, δεν είναι στα καλύτερα της. Φλερτάρει με την γκέλα και πολλές φορές, την έκανε (Βαλένθια, Μάλαγα, Βιγιαρεάλ). Ακόμη και με τον ΑΠΟΕΛ, στην Κύπρο, παρά το 0-3 δεν έπεισε.

Και αν λάβουμε υπόψην μας, το γεγονός ότι η Μπάγερν θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της, γιατί και έχασε το πρωτάθλημα, αλλά και ο τελικός διεξάγεται στο γήπεδο της, καταλαβαίνουμε, ότι μέσα στην Μαδρίτη, θα δώσει έναν αγώνα - τελικό ουσιαστικά.

Αναμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονυσία τον επαναληπτικό. Το έργο της Ρεάλ, πιστεύω δεν θα είναι εύκολο. Άλλωστε, είπαμε. Οι περισσότερες ομάδες την κοντράρουν την Ρεαλ τελευταία. Μην σας ξεγελούν οι τριάρες και οι τεσσάρες που ρίχνει.

Με την Ατλετικο ηταν 1-1 ως το 68 και μετα εκανε 1-4. Με την Χιχον ηταν 1-1 ως το 72 και μετα εγινε 3-1. Και με άλλες τρείς ομάδες, δύο εκ των οποίων μέσα στη έδρα της (Βαλένθια και Μάλαγα) έφερε λευκή ισοπαλία. Και σήμερα, έκανε κακή - παθητική εμφάνιση. Και έχασε.

Με όλα αυτά, δεν νομίζω να έχει και εύκολο έργο όπως λένε κάποιοι με στην έδρα της, απέναντι στην Μπάγερν...

Αυτό θα το μάθουμε την άλλη Τετάρτη . . . Σε έναν μεγάλο επαναληπτικό ! ! !

7 σχόλια:

VardARIS είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 12:54 π.μ.

Συμφωνώ Jim με όσα γράφεις. Απορώ τι μέσο και τι μάνατζερ έχουν οι Πέπε και Κοεντράο για να μπορούν να αγωνίζονται στην Ρεάλ Μαδρίτης! Αν και δεν την συμπαθώ την Ρεάλ, προσωπικά εύχομαι να προκριθεί, γιατί δεν μπορώ να βλέπω τους Γερμαναράδες σε άλλον έναν τελικό, (ειδικά η συγκεκριμένη ομάδα ξυπνά και άσχημες μνήμες σε όλους τους αρειανούς).

Θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα το ανατρέψει και θα προκριθεί στον τελικό...

jim είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 1:05 π.μ.

Και μάλιστα για τον Πέπε εδωσαν και 27 εκατομμυρια Ευρω. Απιστευτα λεφτα...

Καπου διακρινω, κοιλια της Ρεαλ. Καιρος ηταν να την κανει. Αν χασει και το Σαββατο στο Καμπ Νου, παει με δυο σερι ηττες στον επαναληπτικο. Και αρχιζουν αν την ζωνουν φιδια. Τοσο για το πρωταθλημα οσο και για το τσαμπιονς λιγκ.

Για την Μπαγερν που λες... Η μάνα μου, να δεις φωνη και υποστηριξη στην Ρεαλ. Καθε φορα που η Μπαγερν περνουσε το κεντρο για επιθεση, φωναζε ουστ. . . χαχαχα

Αυτο συζητουσαμε και με τον μπαμπα μου και με κατι αλλους συγγενεις. Ότι, απο δω και περα οι Γερμανικες ομαδες θα ειναι αντιπαθητικες στους Ελληνες.

Αν και στον αθλητισμο, αν αξίζει μία ομαδα την επιτυχια καλο θα ειναι να την κατακτα. Για παραδειγμα εγω, που ειμαι καθαρος ποδοσφαιροφιλος, δεν λυπηθηκα που κερδισε η Μπαγερν. Το αξιζε. Γι αυτο.

Δηλαδή, αν οι Γερμανικες ομαδες αξιζουν να σημειωνουν επιτυχιες δεν ειμαι κατα τους.. Προσπαθω να το βλεπω καθαρα αθλητικα και όχι πολιτικα..

Δυστυχως για πολλους και για μενα πολλες φορες να σου πω την αληθεια, δεν συμβαινει παντα αυτο.

VardARIS είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 1:34 π.μ.

Δεν το βλέπω πολιτικά, απλά δε χωνεύω με τίποτα την Μπάγερν. Και γενικότερα δε συμπαθώ καθόλου το γερμανικό ποδόσφαιρο. Προτιμώ το Ισπανικό, το Αγγλικό ή το Ιταλικό. Γούστα είναι αυτά...

Ανώνυμος είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 12:34 μ.μ.

Παιδιά χθες η Ρεάλ έπαιξε για το αποτέλεσμα και το πλήρωσσε. Υπήρχε περίπτωση να δούμε την Μπάρτσα να παίζει έτσι? Ο Ρονάλντο για ενα ακόμη ματς άφαντος.Ο κορυφαίος της Ρεάλ ήταν ο Μπενζεμά και ο χειρότερος ο Κοεντράπ που ήταν τεράστιο λάθος του Μουρίνιο που τον ξεκίνησε. Πιστεύω πως στη φάση του 93 ο διαιτητής έπρεπε να δίξει κόκκινη στον Μαρσέλο.Τέλος πάντων, Πιστεύω πως η πρόκριση πλέον είναι 50-50

Σήμερα έχουμε και τον άλλον μεγάλο ημιτελικό ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μπάρτσα. Δίνω προβάδισμα στην Μπάρτσα αλλά σήμερα πιστεύω έχει ενα ελαφρύ η Τσέλσι

ΑΠΗΛΙΟΝ

navas είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 12:59 μ.μ.

Η ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΚΡΑΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΑΓΕΡΝ.ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΕΑΛ.

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΡΕΑΛ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΜΠΑΡΤΣΑ.

Η ΜΟΝΗ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΝΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΙΟΛΑΣ

VAMOS BARCA

jim είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 1:38 μ.μ.

Απηλιον, ο Κοεντράο πιστευω οτι αν δεν ηταν Πορτογαλος δεν θα ηταν και στην Ρεάλ. Ο Μουρίνιο πάντα του άρεσε να σπρώχνει τους συμπατριώτες του.

Φυσικά, στην περίπτωση του Κοεντράο δεν μιλάμε για σπρώξιμο, αλλά για τράβηγμα από τα μαλλιά. Ο Ισπανικός τύπος και οι οπαδοί της Ρεάλ, δεν θα εχουν άδικο αν τον κράζουν..

Γιατί..Κανεις την επιλογη να τον βαλεις.. Βλεπεις, στην εξελιξη του αγωνα οτι ειναι ο αδυναμος κρικος.. Ε βγαλτον. Όλοι μας, οταν ειδαμε τον Μαρσελο να ετοιμαζεται, ειπαμε να.. Τον βγαζει.. Αλλά ματαια..Βγηκε ο Οζιλ..

Συμφωνω για την κοκκινη που λες στον Μαρσελο..

Και το σημερινο που λες και γω πιστευω οτι σημερα δεν θα εχει ευκολο εργο η μπαρτσα. Δεν μου κανει εντυπωση ακομα και αν βγαλει διπλο, βεβαια..

NAVAS και η ντορτμουντ λογω χρωματων και μονο. Προσωπικά, δεν της εχω ιδιαιτερη αδυναμια, οπως σε καμμια γερμανικη ομαδα.

Βεβαια παρακολουθω το πρωταθλημα τους κλπ, αλλά μεχρι εκει. Αν παιζουν καλο ποδοσφαιρο, οπως ειπα πανω, ας κανουν επιτυχιες.

Ανώνυμος είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 5:39 μ.μ.

Πολυ καλο ματς, με ρυθμο σε ολη τη διαρκεια του, με φασεις και θεαματικες ενεργειες απο παικτες και των δυο ομαδων. Πραγματικα χαιρεσαι να βλεπεις ποδοσφαιρο.

Εγω παιδια ξεχωρισα εναν παικτη. Ειναι ο Luiz Gustavo. Αυτον τον εμαθα φετος οταν ηρθε στη Μπαγερν αλλα τιποτα αλλο. Αλλα τον εχω δει σε 1-2 ματς και η δουλεια που κανει ειναι απεριγραπτη. Ειναι χωρις υπερβολη ο πιο δουλευταρας της Μπαγερν. Κανει παρα πολλη και αθορυβη δουλεια. Τρεχει παντου, μοιραζει, μαρκαρει, ολα τα κανει. Πολυ καλος και μπραβο του.

Για τον πιο αντιπαθητικο παικτη που υπαρχει, τον ροναλντο, τι να πεις. Βαζει γκολ με κατι Σαταντερ και κατι Σαραγοσες και γινεται ηρωας. Στα μεγαλα ματς -κυριως στα clasico- ειναι σα να μην υπαρχει. Πιο πολυ για μοντελο ειναι παρα ποδοσφαιριστης. Απορω που καποιοι (και δυστυχως ειναι πολλοι) τολμουν να τον συγκρινουν με τον Μεσι.

Για τη Μπαγερν, και γω την αντιπαθω αρκετα, αλλα φετος εχει φτιαξει μια φοβερη ομαδα και ειναι η μοναδικη που εχει την ποιοτητα να σπασει την κυριαρχια του clasico.

Πιστευω πως στη Μαδριτη θα γινει μεγαλο ματς, αλλα δυστυχως περισσοτερες πιθανοτητες να προκριθει εχει η ρεαλ.

Sifakis