Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έλεος πια με την υποκρισία

Έχω διαβάσει τις τελευταίες 2 μέρες πάρα πολλά κείμενα σχετικά με τη διακοπή του αγώνα στο Βικελίδης.

Από αυτά που διάβασα συμπεραίνω ότι όλοι αυτοί οι φερόμενοι ως εξυγιαντές του ελληνικού ποδοσφαίρου μάλλον δεν ζουν στην Ελλάδα.

Για να το ξεκαθαρίσουμε κύριοι:

Εμείς οι Αρειανοί δεν υποστηρίζουμε την ρίψη αντικειμένων στα γήπεδα ούτε απαιτούμε να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να μην τιμωρηθούμε. Αυτό που μας τρελαίνει είναι η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων...


 
Καταρχήν είναι τουλάχιστον γελοίο να τσουβαλιάζουν όλες τις καταστάσεις. Είναι άλλο πράγμα τα εκτεταμένα επεισόδια στο ΟΑΚΑ την περασμένη βδομάδα, άλλο πράγμα οι πέτρες και τα μάρμαρα που έπεσαν στο κλειστό του Πανιωνίου, και άλλο πράγμα το ένα πλαστικό μπουκάλι.

Διότι έπεσε ΕΝΑ πλαστικό μπουκάλι. Δεν έπεσαν 10άδες κ απλά ένα πέτυχε την επόπτρια. Έπεσε ένα μπουκάλι και ένα ποτήρι καφές ο οποίος το χειρότερο που μπορεί να σου κάνει είναι σε λερώσει.

Ένα πλαστικό μπουκάλι δύσκολα μπορεί να σε τραυματίσει. Όπως δεν μπορούν να σε τραυματίσουν τα αυγά, οι ντομάτες και τα γιαούρτια που πετάνε στους πολιτικούς. Καλώς ή κακώς αυτό είναι μία μορφή αγανάκτησης και αντίδρασης. Δεν είναι απαραίτητα τυφλή βία όπως πάνε να μας την παρουσιάσουν.

Το ότι το πλαστικό μπουκάλι δεν τραυμάτισε την κυρία Κουρομπύλια είναι γεγονός. Από τη στιγμή όμως που πέτυχε την επόπτρια ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί κατευθείαν. Έτσι γίνεται στην Ευρώπη έτσι ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται και στην Ελλάδα.

Μακάρι από εδώ κ πέρα να διακόπτονται οι αγώνες όταν πέφτει στο γήπεδο έστω κ ένα αντικείμενο. Ακόμη κ αν δεν πετύχει κάποιον. Διότι είναι εντελώς παράλογο να τιμωρούμε την ευστοχία του κάθε κάφρου.

Άλλα πραγματικά πιστεύει κανείς ακόμη και μετά την εξόντωση του κακού Άρη που δεν μπορεί να ελέγξει τους φοβερούς κ τρομερούς χούλιγκανς του που σημάδεψαν κ πέτυχαν την επόπτρια θα σταματήσουν να πέφτουν αντικείμενα στους αγωνιστικούς χώρους; Χλωμό το κόβω.

Και όταν θα πέσουν αντικείμενα θα έχουμε ξανά οριστική διακοπή αγώνα;

Φυσικά κ όχι. Το είδαμε άλλωστε στον περσινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πάοκ με τον ίδιο διαιτητή τη στάση κράτησε. Και πως έλεγε στον επόπτη του να σηκωθεί γρήγορα για να συνεχιστεί ο αγώνας. Βλέπετε εκεί είχε να κάνει με τον Μαρινάκη...

Τελικά αυτό που μας τρελαίνει όλους δεν είναι η τιμωρία της ομάδας μας αλλά είναι η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Όπως κ η επιλεκτική μνήμη όλων αυτών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.


Αν τελικά η τιμωρία του Άρη οδηγήσει στην εξάλειψη της βίας από τα ελληνικά γήπεδα τότε ας τιμωρηθούμε και μάλιστα με τον πιο αυστηρό τρόπο. Ας γίνει με εμάς η αρχή.

Αλλά εδώ θα είμαστε την επόμενη φορά που θα πέσουν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο... και πιστέψτε με θα συμβεί πολύ σύντομα...


Υ.Γ. Προσωπικά διαφωνώ με την υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ αλλά την κατανοώ. Στο παράλογο ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο με παράλογες μεθόδους μπορείς να επιβιώσεις. Προσπαθούν οι άνθρωποι να σώσουν ότι μπορούν. Διότι η αθλητική δικαιοσύνη έχει δείξει ότι με τον Άρη έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Δεν θυμάμαι άλλωστε άλλη ομάδα την τελευταία 20ετία να χάνει 3 ματς στα χαρτιά.

Υ.Γ. Η ΠΑΕ όφειλε να έχει βρει τον συγκεκριμένο που πέταξε το μπουκάλι, να τον είχε φέρει απέναντι στις ευθύνες του κ να τον απαγορέψει την είσοδο στο Βικελίδης εφόρου ζωής. Και όχι να λέει δικαιολογίες ότι δεν είναι δική της δουλειά αυτό.





1 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 10 Απριλίου 2012 στις 1:52 μ.μ.

Μαζί σου είμαι.

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόση μεγάλη υποκρισία και ''ευαισθησία''.

Να το παίζουν ηθικά στοιχεία οι οπαδοί ομάδων που τα έχουν κάνει ταναπού και ποτέ δεν τιμωρούνται.

Και να έχεις τους δημοσιογράφους να πιστεύουν ότι παραδίδουν δωρεάν μαθήματα αθλήτικής και δεοντολογικής δημοσιογραφίας.

Επομένως, η κάθαρση και η εξυγίανση αρχίζει από τον Άρη; Την 28η αγωνιστική; Θεέ και Κύριε.

Και κάτι τελευταίο για την ΠΑΕ. Δεν μπορεί να λέει ότι δεν φέρει ευθύνη για την ανεύρεση του δράστη. Το μαγαζί ζημιώνει, ρε λακαμάδες! Στο γήπεδο μας παίζαμε, η ομάδα μας αγωνιζόταν, οι οπαδοί μας βρισκόντουσαν στις κερκίδες, οι σεκιουριτάδες καθοδηγούσαν τον κόσμο. Φάουλ από την ΠΑΕ.