Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΆΡΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1 Μονόδρομος το αποτέλεσμα στην Τούμπα

Δεν είχε συνέχεια το θετικό σερί αποτελεσμάτων για την ομάδα μας. Παρόλο που προηγηθήκαμε, 1-0, ο Εργοτέλης, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.



Η ομάδα, "πήγε" στους 29 βαθμούς, μαζί με την Ξάνθη, έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πέμπτη αλλά ακόμα και την τέταρτη και τρίτη θέση και σύμφωνα με το πρόγραμμα των τριών αγώνων που ακολουθούν, το θετικό αποτέλεσμα στη τούμπα (κυρίως η νίκη), είναι μονόδρομος.

 Στο χθεσινό παιχνίδι, ναι μεν η ομάδα στα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας, όμως φαινόταν ότι η οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, θα μας δημιουργούσε πρόβλημα.

Το θετικό ήταν ότι πάνω στο τέταρτο του αγώνα, ο Καπετάνος έδωσε μια υπέροχη κάθετη μπαλιά, έσπασε την άμυνα του αντιπάλου και ο Ακόστα σκόραρε.

Ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Αυτό που λέμε τόσα χρόνια ότι πρέπει να γίνεται στα εντός έδρας παιχνίδια μας. Το γρήγορο γκολ, δηλαδή...

Στην συνέχεια ο αντίπαλος προσπάθησε να ανέβει και κατάφερε να ισοφαρίσει. Σε μια φάση, που ως συνήθως ο Μίσελ, άφησε κενό και η υπόλοιπη λειτουργία της άμυνας μας, ήταν σε αποσύνδεση.

Στο δεύτερο μέρος, κυρίως μετά από τα μέσα του ημιχρόνου, ανεβήκαμε και κάναμε φάσεις, όμως δεν τα καταφέραμε.

Θεωρώ, ότι, ήταν το χειρότερο παιχνίδι των τελευταίων παιχνιδιών για τον ΆΡΗ, με εξαίρεση κάποια διαστήματα. Ο Καστίγιο, πήρε λίγες προσπάθειες, ενώ περιμέναμε να "αναλάβει" αυτός "δουλειά"...

Είχε την ευκαιρία σε μια επέλασή του, που βρήκε χώρο για σουτ, πάνω στην γραμμή της περιοχής, αλλά δίστασε, με αποτέλεσμα να κοπεί..

Γενικότερα, αυτό που παρατηρούμε 6 χρόνια τώρα, είναι ότι αδυνατούμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Αντί κάθε χρόνο να κάνουμε 11-12 νίκες εντός, κάνουμε 8 και 9 "ταβάνι". Είναι κάποιες ομάδες, που παίζουν πολύ κλειστά, με αποτέλεσμα, να μην μπορούμε να σπάσουμε την άμυνα τους.

Πρέπει να βρούμε τρόπους, όμως, να κερδίζουμε και αυτές τις ομάδες. 11 με 12 νίκες εντός, σε έχουν σίγουρα εντός πεντάδας, μην πω εντός τετράδας . . .

Στο 94ο λεπτό, υπήρχε και μία φάση, που διαμαρτυρηθήκαμε για πέναλτι. Όντως υπήρξε επαφή, όμως αυτού του είδους οι φάσεις, στον ΆΡΗ, Π Ο Τ Ε  δεν σφυρίζονται πέναλτι. Σε άλλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, δίνονται άνετα (αρκεί να θυμηθείτε τα πέναλτι που πήραν φέτος και τα τελευταία χρόνια ) . . .

Ακόμα και λάθος απόφαση να είναι θα τα πάρουν. Στον ΆΡΗ, έστω και ένα λάθος σφύριγμα να δωθεί υπέρ του, δεν δίνεται. Αλίμονο ! ! !

Στην συνέντευξη τύπου, ο προπονητής του αντιπάλου, θέλοντας να δείξει την δυσαρέσκειά του για κάτι, την έδειξε με ειρωνικό ύφος και γι' αυτό, κατακρίνεται από όλους. . .

Λάθος όλων των ανθρώπων μας (ρεπόρτερ και διοικούντων), που δεν του απάντησαν ακριβώς εκείνη την στιγμή. Θα μου πει κάποιος, του απάντησαν μετά. Καλύτερα, να του απαντούσαν ακριβώς τότε που το είπε, κόβοντας του, τον "βήχα". . .

Η συνέχεια δείχνει τοπικό ντέρμπι, λέει Τούμπα . . . Κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έχει σε καμία περίπτωση καλύτερους παίχτες από εμάς. Έναν-έναν να τους βάλετε "κάτω" τους παίχτες των δύο ομάδων και με αντικειμενικά κριτήρια (τεχνικής, ταχύτητας, δύναμης, ύψους κλπ), θα δείτε ότι δεν έχει καλύτερους παίχτες από εμάς.

Το αντίθετο θα έλεγα... Μήπως, έχουμε εμείς καλύτερους παίχτες από αυτούς ; ; ;

Απλά, ο ΠΑΟΚ, είναι πάρα πολύ καλύτερος στο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα να έχει και αυτούς τους 8-10 βαθμούς παραπάνω, από τους υπόλοιπους . . .

Δεν υποτιμώ, τον ΠΑΟΚ, δεν θέλω να προσβάλλω. . . Δεν λέω ότι δεν έχει ομάδα. Θέλω, να τονίσω ότι αυτή η διαφορά, δεν έχει να κάνει με διαφορά δυναμικότητας των εννέα βαθμών, που δείχνει η βαθμολογία.

Ήδη από τώρα ακούω, πολλούς οπαδούς μας, να έχουν χαμένο το ματς, λόγω σφυριγμάτων. Μέχρι ενός σημείου δεν είναι λάθος σκεπτικό (και γι αυτό πρέπει η ομάδα να πάει προστατευμένη στην Τούμπα), αλλά από ένα σημείο και μετά υπάρχει υπερβολή. . .

Το να πιστεύουν πολλοί ότι θα χάσουμε από σφυρίγματα 6 μέρες πριν και να δημιουργείτε ένα κλίμα δικαιολόγησης, δεν είναι καλό για την ομάδα. Ο ΆΡΗΣ, είναι μεγάλη ομάδα. Και θα πάει στην Τούμπα για το διπλό. Γιατί το χρειαζόμαστε. . .

Θα χουμε καιρό να τα πούμε για το ντέρμπι, μέσα στην εβδομάδα . . .

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:44 μ.μ.

Ετοιμάσω μια pre-game τακτική ανάλυση (τρομάρα μου) για το ματς της Τούμπας.

Ακόμα και να χάναμε με τον Εργοτέλη ή να τον κερδίζαμε, το παιχνίδι με το ΠΑΟΚ πρέπει να το πάρουμε για να αποδείξουμε ότι έχουμε τα αγωνιστικά κοχόνες που απαιτούνται για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

RedDragon είπε... 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:22 μ.μ.

Μπορεί όπως λες να μην πιάσαμε φοβερή απόδοση αλλά τις ευκαιρίες μας τις κάναμε.

Δεν ήθελε όμως η καριόλα η μπάλα να μπει στα δίχτυα.

Ειδικά στην κεφαλιά του Λαζαρίδη που χτυπάει στο έδαφος και την αποκρούει ο τερματζής... έλεος ρε πούστη μου...

Όσο για τα σφυρίγματα που λες δες πως κέρδισε ο παοκ τον Τέλη. Στο 0-1 έκοψε με 3 ανύπαρκτα offside για το 0-2...

Εμείς δυστυχώς δεν παίρνουμε ούτε μισό σφύριγμα υπέρ μας.

Δυστυχώς κ κακός 1ος γύρος που κάναμε δε μας επιτρέπει σε τέτοιου είδους στραβοπατήματα.

Αν καταφέρουμε και διατηρηθούμε σε απόσταση βολής από την 5άδα μετά την επόμενη 3άδα αγώνων τότε ναι έχουμε πιθανότητες...

Ανώνυμος είπε... 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:27 μ.μ.

Παιδιά μπορεί να παίξαμε απο το 60 και μετά αλλά όμως τις ευκαιρίες τις κάναμε.Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ στα τελειώματα φάσεων.Άμα παίξουμε καλά με συμπολίτη τον έχουμε.Θα ναι και κουρασμένος,θα έχει και τραυματίες.Με την κούλα θα νικήσουμε πιστεύω. ΑΠΗΛΙΟΝ

jim είπε... 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:09 μ.μ.

KANTHARE, τον ΠΑΟΚ, θέλουμε να τον κερδίζουμε παντού και πάντα. Ακόμα και στο τάβλι . . . Πόσο μάλλον τώρα.

Red, αναμφισβήτητα κάναμε φάσεις. Και γενικότερα, η ομάδα είναι πολύ καλύτερη από την έλευση Μασάδο και έπειτα..

Όμως, επιμένω, ότι η νίκες μετράνε. Μόνο έτσι εκμεταλλεύεσαι την έδρα σου. Με 7-8 νίκες εντός, πάντα θα παλεύουμε για πέμπτη θέση. Και μεις ταβανι έχουμε 9 νικες τα τελευταια 5-6 χρονια...

Απηλιον, συμφωνώ ότι καναμε φάσεις, αλλα οι νίκες ειναι το ζητουμενο. Δεν ξεχνάω την περίοδο 2008-2009, που κάναμε 10-15 φάσεις σε κάθε ματς και κάναμε γκέλες την μια μετα την άλλη...

Ο ΠΑΟΚ, δεν εχει καλυτερη ομαδα απο εμας, αλλα ειναι καλυτερος παρασκηνιακα...

Την ΆΕΚ, κάθε ρονο λεμε οτι θα την πάρουμε εδώ και αν εξαιρεσεις το ματς των play off thw sezon 2007-2008, που της ριξαμε τεσσερα, στα υπολοιπα ματς ή ισοπαλια ερχεται ή την κανουμε μπουλκουμέ...

Από τις 2 Μαϊου του 99, έχουμε να την κερδισουμε εντος, για αγωνα πρωταθληματος...0-5-6 στα ματς του πρωταθληματος, απο το 99...

Αλλα θα σπάσει...Ειναι μαθηματικα βεβαιο...

geokampour είπε... 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:24 μ.μ.

Παιδιά κακά τα ψέμματα μετά απο ένα τέτοιο πρώτο γύρο η κάθε απώλεια στην έδρα πονάει διπλά.....τα παιδιά πάντως προσπαθήσανε, και ο Καστίγιο σε μια φάση αλλά και ο Τριανταφυλλάκος σε μια άλλη που δεν του έσπασε την μπάλα είχανε ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ευκαιρίες να ζευγαρώσουμε τα τέρματα μας!!Ας μην τρελαινόμαστε παιχνίδι παιχνίδι κι ότι γίνει αρκεί να υπάρχει συνέχεια και σταθερότητα τ'άλλα ας τα αφήσουμε στην π@ρνη αν θα μας κάνει το χατίρι.

Το παιχνίδι της Τούμπας δεν το φοβάμαι, αν αντέξουμε τα πρώτα λεπτά που είναι η αφόρητη πίεση κι ένα γκολ που θα μπορούσε να μας ρίξει ψυχολογικά, όλα μπορούν να συμβούν, ειδικά όταν βλέπεις το μάτι του Καστίγιο να γυαλίζει κ να ανυπομονεί να ξανασυναντυθεί με τα δίχτυα....

VardARIS είπε... 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:13 μ.μ.

Δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν είδα το ματς και δεν έχω άποψη. Στο ίντερνετ απλά έβλεπα πως πήγε το σκορ, και ήλπιζα μέχρι τέλος ότι ο Καστίγιο θα μας λυτρώσει. Αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Πολύ σημαντική η ευκαιρία και του Τριανταφυλλάκου, που προτίμησε να σουτάρει, παρά να σπάσει την μπάλα στον παίκτη που ήταν μόνος του.

Σημαντικό πάντως το γεγονός ότι ο Καστίγιο έχει ανεβάσει ψυχολογικά τον κόσμο του Άρη. Τον βλέπεις να προσπαθεί και σου δίνει την εντύπωση ότι μια ευκαιρία θα την κάνει, και θα σκοράρει. Δεν έκατσε με τον τέλη, είμαι σίγουρος ότι θα κάτσει με τον συμπολίτη. Θα τον μπριζώσουν ανάλογα και τα αλάνια μας, με τον ασπρόμαυρο έχει και αυτός τα δικά του (βλ. δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα), οπότε είμαι αισιόδοξος. Έλεος ρε παιδιά ποιος συμπολίτης: με τον Τσιρίλο και τον Μαλεζά... Άσε που ψήλωσαν κιόλας με την νίκη στον Όφη. Θα τους έρθει η 1η κατραπακιά την Πέμπτη, και η 2η την Κυριακή...