Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ξανθούλα - Άρης: 0-2 (Match Review), 05/02/2012

Ξάνθη - Άρης: 0-2 (Ούμπιδες 60', Καστίγιο 68')
Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε η ομάδα ποδοσφαίρου για ακόμη ένα Σαββατο-Κύριακο. Κάνουμε μια απέλπιδα προσπάθεια για να καταφέρουμε να εισέλθουμε έστω και την τελευταία στιγμή στην 5άδα και τα play off. Οι ποδοσφαιριστές φαίνεται να ξύπνησαν και πραγματικά δείχνουν ότι προσπαθούν, κάτι το οποίο ζητούσαμε από αυτούς, αλλά δεν το βλέπαμε, για ολόκληρο τον πρώτο γύρο. 

Ο αγώνας διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες. Η βροχή συνέχιζε να πέφτει κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα, σε μερικά σημεία μάλιστα ήταν πολύ έντονη. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα αδέλφια που κατάφεραν και άντεξαν και έβγαλαν φωνή για τόσες ώρες...

Οι ενδεκάδες
Ξάνθη (Ουζουνίδης): 4-2-3-1
Βιβιανί - Μπέρτος, Κομεσίδης, Βάλλας, Εντιμάρ - Φλίσκας, Ντάνι - Βλαχοδήμος, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο - Μαρκόφσκι.

Άρης (Μασάδο): 4-2-3-1
Βελλίδης - Κασναφέρης, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Μίσελ - Παπαζαχαρίας, Φατί - Νέτο, Ούμπιδες, Καπετάνος - Καστίγιο.

Το πρώτο ημίχρονο
Για να είμαι ειλικρινής μπερδεύτηκα λίγο με την διάταξη του Άρη. Στην αρχή όταν είδα τις 11άδες, πίστεψα ότι ο Παπαζαχαρίας θα έπαιζε δεξί μπακ, και ο Κασναφέρης δεξί χαφ, με τον Νέτο σε ελεύθερο ρόλο σαν δεκάρι. Τελικά, ο Παπαζαχαρίας έπαιξε έναν ρόλο σκούπας, 6αριού στο κέντρο, που στόχο είχε απλά και μόνο να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου. Φρουρούσε κυρίως τον Βασιλακάκη για να μην τον αφήσει να βγάλει κάποια κάθετη.

Οι παίκτες άλλαζαν συχνά θέσεις, καθώς σε σημεία του αγώνα ο Καπετάνος βρέθηκε να παίζει αριστερό χαφ, ο Ούμπιδες δεξί χαφ, ο Νέτο σαν 10άρι.

Ενώ ξεκινήσαμε λίγο μουδιασμένα, ισορροπήσαμε και ήταν φανερό ότι πατούσαμε καλύτερα. Κάναμε και μερικές τελικές, 3-4 καλές ευκαιρίες, ειδικά η μία με τον Νέτο ήταν φοβερή, αλλά πλάσαρε αδύναμα στον Βιβιανί. Οι άλλες με Καπετάνο 11', Φατί 12' και Λαζαρίδη 39'. Τελικά παρέμεινε το 0-0, με τον Άρη πάντως να μην απειλείται ιδιαίτερα από την Ξάνθη.

Δεύτερο ημίχρονο
Οι ισορροπίες άλλαξαν με την είσοδο του Τριανταφυλλάκου στη θέση του Παπαζαχαρία, (που προσπάθησε αλλά ήταν φανερό ότι δεν γνώριζε τη θέση). Ο Άρης γύρισε σε ένα πιο ορθολογικό σύστημα και πατούσε πια έντονα την περιοχή της Ξάνθης. Ήταν πραγματικά κίνηση ματ του Μασάδο, που προσωπικά μου άρεσε, καθώς φάνηκε ότι ήθελε το νικηφόρο αποτέλεσμα. Στο κάτω - κάτω Άρης είσαι, στα πηγάδια παίζεις με αντίπαλο την Ξανθούλα. 

Το γκολ
Ήρθε σε ένα σημείο που φαινόταν ότι ο Άρης πατάει πολύ καλά στα πόδια του. Η ομάδα σου έδινε την εντύπωση ότι ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ... Και ήρθε με τη συνδρομή του πιτσιρικά. Ο Τριανταφυλλάκος για ακόμη ένα παιχνίδι άρεσε. Συνδυάστηκε ωραία με τον Καστίγιο και πίεσαν πολύ τους αντίπαλους αμυντικούς, που σιγά τους αμυντικούς, με τον πάναργο Βάλλα και κάτι Μπέρτους. Το πρώτο γκολ προήλθε από πίεση δική του, κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και δικαιώθηκε. Μπορεί να μην σημείωσε ο ίδιος το γκολ, αλλά ήταν καθοριστικός για την έκβαση της φάσης.

Από εκεί και πέρα, η ομαδούλα αυτή πήγε να βγει μπροστά και το πλήρωσε. Ο Καστίγιο που πραγματικά είναι μεταμορφωμένος τους τιμώρησε για 2η φορά, στο 69'. Μακάρι να συνεχίσει να παίζει έτσι και στο τέλος όλοι θα τον σηκώσουμε στα χέρια, θα τον κάνουμε σύνθημα, ό,τι θέλει. 7 παιχνίδια στα τελευταία 5 ματς, δεν είναι άσχημα για έναν παίκτη που θεωρούνταν τελειωμένος.  Δεν είναι μόνο τα γκολ που σημειώνει, αλλά η διάθεσή του, το τρέξιμο που ρίχνει, το γεγονός ότι τρώει πραγματικά πολλές κλωτσιές, ενώ κάτι τσογλάνια αντίπαλοι, (επειδή γνωρίζουν ότι είναι επιρρεπής), πηγαίνουν και τον προκαλούν. Παρόλα αυτά, πραγματικά βλέπουμε έναν άλλον Καστίγιο. Αυτόν που πρέπει να ευχαριστήσουμε μάλλον είναι ο Τσέζαρεκ που μας έκανε την χάρη και έκανε προσφυγή. Αν ήταν αυτός στην ομάδα, λογικά ο Καστίγιο δεν θα είχε πάρει την ευκαιρία να παίξει ως επιθετικός. Και ο Μάσαδο έχει σίγουρα μερίδιο ευθύνης στη μεταμόρφωση του Μεξικάνου. 


Ο Βάλλας μετά από λίγο τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Τριανταφυλλάκο, και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Πίεσε προς το τέλος η Ξάνθη αλλά δεν κατάφερε απολύτως τίποτα.

Κρίμα που η τηλεόραση δε μας έδειξε καθόλου τον Πανόπουλο. Θα ήθελα να δω τα άσχημα μούτρα του, να σταυροκοπιέται και να ξεφυσάει σαν τρένο... κρίμα!


MVP
Μάλλον θα ψήφιζα τον Μασάδο για MVP. Μου άρεσε η τακτική με την οποία κατέβηκε ο Άρης στο γήπεδο. Ήταν φανερό ότι είχε δώσει εντολή στον Μίσελ να μην ανεβαίνει για να επιτηρεί σωστά τον Βλαχοδήμο, και στις περισσότερες περιπτώσεις το κατάφερε σωστά, αφού σήμερα ο πιτσιρικάς δεν ήταν τόσο απειλητικός. 


Διακριθέντες
Από εκεί και πέρα, είναι φανερό ότι η ομάδα έχει ανεβεί και σε φυσική κατάσταση, καθώς δεν παθαίνει εκείνα τα black out μετά το 70'. Ειδικότερα σήμερα που ήταν και τόσο βαρύς ο αγωνιστικός χώρος, και έβλεπες τον Καστίγιο να τρέχει με τρελό σπριντ στο 82' για να κυνηγήσει αντιπάλους. Θετικός για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ούμπιδες, θετικός και ο Καπετάνος. Κάποια λάθη ο Κασναφέρης και πάλι δεν τα απέφυγε, αφού συνάντησε μερικά προβλήματα στο ένας με έναν με τον Μαρσελίνιο. 

Τι γίνεται τώρα
Όλα πλέον μπορούν να συμβούν. Αν η ομάδα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Ο Όφη που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην προνομιούχο 5η θέση, σίγουρα θα ξεφουσκώσει, ενώ τον έχουμε και στο Χαριλάου. Ο Ατρόμητος θα παίζει για 2-3 αγωνιστικές χωρίς Μήτρογλου, ενώ φαίνεται ότι ξεφούσκωσε ήδη, έχει όμως το κύπελλο. Την Ξάνθη δεν την υπολογίζω καν, δεν γίνεται αυτή η ομάδα με παίκτες σαν τον Βάλλα και τον Κομεσίδη να βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία. 


Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Κρίσιμος κάθε επόμενος αγώνας, έτσι όπως τα κατάφεραν οι παίκτες πρέπει να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο. Τώρα υποδεχόμαστε τον κομπλεξικό Καραγεωργίου, που όμως δεν θα βρίσκεται λογικά στον πάγκο του, μια και αποβλήθηκε, (παράξενο), αφού έκανε τα γνωστά του καραγκιοζιλίκια. Νίκη και μόνο νίκη, για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε. Μετά έχει Τούμπα...

Το video του αγώνα:

1 σχόλια:

RedDragon είπε... 6 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:56 π.μ.

Στο 1ο ημίχρονο χάσαμε 3 πολύ καλές φάσεις, τις 2 τις έπιασε ο Βιβιάνι και την 3η την έχασε ο Νέτο από το μισό μέτρο. 'Ελεος ρε Νέτο...

Όταν είδα να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες πίστεψα ότι θα το πληρώσουμε.

Πάλι καλά ήρθαν τα γκολ και κερδίσαμε. Το γκολ του Ούμπιντες μάλιστα ενώ δείχνει εύκολο είναι πολύ δύσκολο...

Αυτό που με χάλασε ήταν μετά την αποβολή του Βάλα που αφήσαμε την Ξάνθη να μας πιέσει ενώ έπαιζε με 10 παίχτες. Σε 2-3 περιπτώσεις κοντέψαμε να φάμε και γκολ.

Το παιχνίδι με τον Τέλη θα είναι πολύ δύσκολο. Ετοιμαστείτε για ταμπούρι και αντιποδόσφαιρο...