Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 0-0 ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ

Λευκή ισοπαλία, ήταν το τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, για την ομάδα μας. Σε ένα παιχνίδι, που μας αφήνει γλυκοπικρη γεύση. Πικρή, αφενός μεν για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή, να μην δώσει κόκκινη κάρτα στον Κρέσιτς και μια φάση που "μύριζε" πέναλτι πάνω στον Νέτο και αφετέρου δε γιατί το παιχνίδι, το "πήγαμε" εκεί που θέλαμε (στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στο 0-0), αλλά δεν "βγάλαμε" τις αντεπιθέσεις για το 0-1.


Γλυκιά γεύση, γιατί όσα παράπονα και αν έχουμε από τον διαιτητή, όσο άτυχοι και αν αισθανόμαστε απο τους τραυματισμούς των Καστίγιο - Γιαννιώτα, δεν μπορούμε παρα να αισθανόμαστε και τυχεροί, απο τα δύο δοκάρια που είχε ο ΠΑΟΚ . . . Και επίσης, "συνειδησιακά" πάντα το εκτός έδρας αποτέλεσμα (ακομα και η ισοπαλια) , σε ντέρμπι τοπικό, είναι θετικό ! ! !

Από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, πολλοί φίλοι της ομάδας, πίστευαν, ότι το παιχνίδι έπρεπε να το πάμε αμυντικά μέχρι το ημίχρονο και μετά το 60ο λεπτό, που ο αντίπαλος θα "κατέρρεε", από την κούραση των συνεχόμενων παιχνιδιών, να το "χτυπούσαμε" . . .

Κάτι τέτοιο, πίστευα και εγώ. Είχαμε και μια κουβέντα στο chat δίπλα, την Δευτέρα το βράδυ, γι' αυτό το θέμα με έναν φίλο.

Προσωπικά, ο προβληματισμός μου, ήταν στην αμυντική μας γραμμή. Και στην αμυντική μας λειτουργία, στην συνένεια. Ο Μασάδο, παρόλα αυτά, τοποθέτησε τον Παπαζαχαρία μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και μπροστά του άλλα δύο χαφ. Έτσι, προσπάθησε να "κλείσει" τον άξονα.

Επίσης, όσων αφορά το επιθετικό κομμάτι, χρησιμοποίησε εξαρχής τρείς γρήγορους και τεχνίτες ποδοσφαιριστές, όπως ο Καστίγιο, ο Ούμπιντες και ο Ακόστα. Με ξεκάθαρο σκοπό, να χτυπήσει στην κόντρα.

Δεν τους φύλαξε, δηλαδή, για το δεύτερο μέρος, εκεί όπου ο αντίπαλος, θα έχανε δυνάμεις. Προσπάθησε, να χτυπήσει, ξεκάθαρα από την αρχή το παιχνίδι. Και δεν έκανε και ασχημα, γιατί, χρειαζόμασταν αποτέλεσμα οπωσδήποτε.

Το αρνητικό ήταν ο τραυματισμός του Καστίγιο. Ο ΆΡΗΣ, θα έκανε φάσεις αν ο Καστίγιο, έπαιζε σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος. Εδώ, σταθήκαμε άτυχοι. Η αλλαγή του Καζναφέρη, με τον Γιαννιώτα, είχε σκοπό να αυξήσει την επιθετικότητα του ΆΡΗ.

Παίζοντας με Καστίγιο - Γιαννιώτα μπροστά, έχοντας στα άκρα Ακόστα - Ουμπιντες και σε συνδυασμό με την κούραση που ήρθε στον ταλαιπωρημένο ΠΑΟΚ, η δημιουργία φάσεων και η επίτευξη γκολ, ήταν εύκολο να γίνει.

Σταθήκαμε άτυχοι, όμως, όπως είπα με τον τραυματισμό του Καστίγιο. Επίσης στο 64, δεν έδωσε κόκκινη κάρτα στον Κρέσιτς. Φανταστείτε, αν έμενε με 10 παίχτες ο ΠΑΟΚ. . . Σε συνάρτηση με την κούραση που ήδη, ενεργούσε σε εκείνο το σημείο και αντίθετα το αριθμητικό πλεονέκτημα που ειχαμε εμείς και το πλάνο του Μασάδο που του "έβγαινε", θεωρώ ότι θα ήταν εύκολο, να κάναμε το 0-1 . . .

Αλλά, από την μία ο  Φ Ο Β Ο Σ, του διαιτητή να αφήσει με δέκα τον αντίπαλο και από την άλλη η ατυχία μας να χάσουμε και τον Γιαννιώτα, μετα τον Καστίγιο, "χάλασαν", το πλάνο του Μασάδο.

Να τονίσω εδώ, ότι, παρατήρησα, πως η ομάδα, ναι μεν έκανε αντεπιθέσεις, αλλά δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειές της. Δηλαδή, φαινόταν, ότι δεν ήταν πολύ δουλεμένες οι αντεπιθέσεις της. Εκεί, πρέπει να εστιάσει ο Μασάδο στην συνέχεια, γιατί τους παίχτες για την αντεπίθεση, τους έχει. . .

Τέλος, να γράψω, αυτό που έγραψα και στην αρχή του άρθρου μου, ότι ο ΆΡΗΣ, ήταν και τυχερός. Γιατί, αν η μπάλα δεν έβρισκε στα δοκάρια του Βελλίδη, θα χάναμε το παιχνίδι.

Προσωπικά, μου άρεσε ο χειρισμός του παιχνιδιού από τον Μασάδο. Είχε ξεκάθαρο πλάνο, το ακολούθησε και επίσης, έκανε και τις εσωτερικές του αλλαγές, εκεί που χρειαζόταν. Για ένα άνθρωπο, που είναι στην ομάδα σχεδόν ενάμιση μήνα, έχει 4-4-0 και "κατεβαίνει", σε εκτός έδρας τοπικό ντέρμπι με ξεκάθαρο πλάνο και του βγαίνει το πλάνο του, απλά οι τραυματισμοί και ο διαιτητής του στερούν την ευκαιρία να βγάλει διπλό, μέσα από αυτό το πλάνο, του αξίζουν κάποια μπράβο . . .

Για τους παίχτες, τα έχουμε πει. Έχουν προβλήματα, τα οποία όλοι τα καταλαβαίνουμε. Δεν έχουν άδικο, που την περασμένη εβδομάδα, έκαναν αποχή από τις προπονήσεις. Και η διοίκηση, πρέπει να βρει τρόπους, έτσι ώστε να τους πληρώσει . . .

Η συνέχεια ειναι δύσκολη. Η ομάδα, πρέπει να κάνει νίκες, έτσι ώστε να μπει στην πεντάδα. Όσο, δεν κερδίζουμε, θέλουμε να μας βολέψουν τα άλλα αποτελέσματα. Αν κερδίζουμε, έχουμε μέχρι ενός μεγάλου σημείου, το παιχνίδι είναι στα πόδια μας.

Έτσι, πως διαμορφώθηκε η κατάσταση χρειαζόμαστε μόνο νίκη με ΑΕΚ, ακόμα και αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη. Και πάντα, να έχουμε στο μυαλό, τι κάνουν και οι άλλες ομάδες. . . Πάντως, ότι και να λέμε αυτή την στιγμή, δεν είμαστε εμείς το φαβορί για την είσοδο στην πεντάδα . .

Υ. Γ. 1 : Καλό είναι όταν γράφετε στα πανό σας, να προσέχετε την ορθογραφία σας. Δεν είναι κακό να ρωτήσετε (και όχι να ρωτήσεται) κάποιον που ξέρει. Άλλο η γραφή στα κείμενα και άλλο στα πανό. Ετσι . . Για να βοηθήσετε και σεις στην προσπάθεια που γίνεται για να μην αλλοιωθεί η γλώσσα μας . . .

Υ. Γ. 2 : Δεν θα ανεχόμουν, οι οπαδοί της ομάδας μου, να θεωρούν παίχτη - σημαία, κάποιον που Π Α Ν Τ Α, χτυπάει στα ύπουλα και όταν δεν τον βλέπουν . . Η μπουνιά στον Ντιόγο μέσα στο πλήθος και η μπουνιά μετά την φάση από κάτω στον Νέτο δεν είναι αντρίκια χτυπήματα. Θα παραδεχόμουν έναν παίχτη, που θα τις έδινε στα ίσια και θα αναλάμβανε την ευθύνή του. Όπως ο Ζιντάν , για παράδειγμα.

Υ. Γ. 3 : 2 - 3 - 0, υπέρ μας, είναι τα αποτελέσματα, στα τελευταία 5 ντερμπι, μεσα-έξω. Λέτε να φτάσουμε το ρεκόρ των 18 αγώνων αήττητοι, την δεκαετία 1963 - 1973 ; ; ; Υπομονή . . .

Υ.Γ. 4 : Ο ΆΡΗΣ, είναι μεγάλη ομάδα και είναι κρίμα να είναι όγδοος και να μην παίζει Ευρώπη. Βρείτε λύσεις . . .

0 σχόλια: