Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η ελεύθερη πτώση συνεχίζεται

Με το αριστερό ξεκίνησε, η ομάδα μας, τις υποχρεώσεις της για το 2012, αφού έχασε στην Κέρκυρα, από την τοπική ομάδα, με 1-0. Ο ΆΡΗΣ, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, δεν έπεισε, ότι, μπορεί να διεκδικήσει την νίκη, με συνέπεια, να δεχτεί γκόλ σε μια επίθεση των Κερκυραίων και έτσι να χάσει ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι. . .


Πλέον, τα δεδομένα, διαμορφώνονται αλλιώς. Οι αλλεπάλληλες γκέλες και οι συνεχόμενες κακές εμφανίσεις, φέρουν την ομάδα σε δυσχερή θέση. Οι περισσότεροι, αναρωτιούνται, αν πραγματικά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και το άγχος για το μέλλον της ομάδας, στοιχειώνει την καρδιά των φίλων της.

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο μου, αυτός ο ΆΡΗΣ, είναι Μ Α Κ Ρ Α Ν, ο χειρότερος ΆΡΗΣ, της τελευταίας εξαετίας. Σ' αυτό το στοιχείο, δεν χωρά καμμία αμφισβήτηση.

Ένα σύνολο παιχτών, που μονο ομάδα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το αντίθετο θα έλεγα. Φαίνεται, λες και αγωνίζονται, ένετεκα διαφορετικοί άνθρωποι, που μιλούν διαφορετική γλώσσα ο καθένας και κανείς δεν ξέρει την γλώσσα του άλλου.Αυτή η παρομοίωση, μου ήρθε πρώτα στο μυαλό, βλέποντας, τον απογευματινό αγώνα.

Σε ένα κέντρο άμυνας, που λείπει ο "καθοδηγητής", όπως ήταν ο Ρονάλντο Γκιάρο. Πολλές "γκέλες", από τα κεντρικά μπάκ και έλλειψη συννενόησης. Έσωζαν, κάποιες φάσεις, στηριζόμενοι στην διαίσθησή τους και την εμπειρία τους, καθαρά και μόνο. Από συνεργασία, μηδέν.

Δύο πλευρές, αριστερή και δεξιά, που από την μία (δεξιά), μέχρι να δώσει ο Πρόμπριεζ στους Κάζνα και Νέτο, να καταλάβουν, τι θέλει, του πήρε, γύρω στα 20-25 λεπτά. Αυτή την έλλειψη επικοινωνίας, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν ιοι Φαίακες και επιχειρούσαν επιθέσεις, κυρίως από τα δεξιά, όπως αμυνόμασταν.

Στα αριστερά, ο Ούμπιντες, ήταν χαμένος, σε ένα από τα χειρότερα φετεινά του μάτς, με την φανέλα του ΆΡΗ. Τόχα και Φατί, για πολλοστή φορά, σε χαλαρή ή soft κατάσταση. Είναι ξεκάθαρο ότι, ο Φατί, δεν βάζει τα πόδια του, στην "φωτιά" και δεν ρισκάρει, όπως επίσης, ότι, δεν έχει μεράκι και πάθος για διάκριση.

Ο Τόχα, στον οποίο, έστω και μέσω τηλεοπτικής οθόνης, επικεντρώθηκα κάποια λεπτά, μου έδινε την εντύπωση, ότι, ακόμα και "μεθυσμένος" να ήταν, δεν θα κινούταν έτσι. . .

Ο Τσέζαρεκ, έχει διάθεση. Αυτό, ποτέ δεν το αμφισβητήσαμε, αλλά τα χουμε πει. Είναι περιοχάτος επιθετικός. Πρέπει να δουλέψουν οι άλλοι, για να φτάσει η μπάλα στα πόδια του ή στο κεφάλι του.

Ο Σολτάνι, η χρυσή μετριότητα, όπως πάντα. Αυτό, θα πει κάποιος μπορεί, οπότε αυτό παίζει, ο άνθρωπός.

Ο Πρόμπριεζ, τον οποίο πολλοί φίλοι κατηγορούν, για μένα έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ποιο ρήμα θα χρησιμοποιήσω παρακάτω. . . Ε Π Ι Λ Ε Χ Τ Η Κ Ε . . . .

Όπως, επιλέχτηκαν και οι προηγούμενοι προπονητές και μετά από μερικούς μήνες, έφυγαν. Όπως θα φύγει κι' αυτός και ο επόμενος και ο μεθεπόμενος, με την υπάρχουσα διοικητική κατάσταση στον ΆΡΗ.

Οι περισσότεροι, σε αυτό το μπλόκ, έχουμε τοποθετηθεί, για τα θέματα της ομάδας μας, έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας, έχουμε προτείνει τις λύσεις μας, έχουμε επιχειρηματολογήσει. . .

Δεν χρειάζεται, συνέχεια να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια και να κουράζουμαι τους αναγνώστες μας. Θα καταντήσουμε, γραφικοί. . .

Το σημαντικότερο, από δω και πέρα είναι η ομάδα να μην μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού. Πέρυσι, έκανα λόγο, για υποβιβασμό, αν θυμάστε, στην 24η αγωνιστική. Φέτος, κάνω από τώρα. Από την 15η αγωνιστική.

Αγωνιστικά, αυτή την στιγμή, τόσο ο Αστέρας, όσο και ο Πανιώνιος, ακόμα και η Κέρκυρα και ο Λεβαδειακός, παρουσιάζονται καλύτεροι από εμάς.

Φροντείστε, λοιπόν, όλοι, η ομάδα, να μην έχει πρόβλημα και τρέχουμε και δεν φτάνουμε στο τέλος. Μεριμνήστε από τώρα. Όχι, όπως το 2005. . .

Έγραψα, ότι, δεν περιμένω κάτι καλό, κάποιο σερί νικών, γιατί η ομάδα δεν πείθει. Θα τολμήσω να πω, από τώρα που είναι νωρίς ακόμα, να αφήσουμε το κύπελλο σε δεύτερη μοίρα. Και αν μας "κάτσει", μας "έκατσε". . .

Γιατί, αν συνεχίσουμε και . . . δυνάμεις θα ξοδεύουμε και το μυαλό των παιχτών θα είναι στο θεσμό του κυπέλλου, αφήνοντας το πρωτάθλημα σε δεύτερη μοίρα. Η ομάδα, πρέπει να συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα και να κάνει νίκες, έτσι ώστε να μην έχει προβλήματα παραμονής.

Τα πράγματα είναι σοβαρά και δύσκολα. Δεν είναι για γέλια. Η ομάδα, σύντομα, θα χρειαστεί τον λαό στο γήπεδο, να την βοηθήσει. Και ο λαός θα είναι εκεί . . .

Όμως, μετά από αυτό, θα πρέπει, επιτέλους, να μπει μια τάξη και μία σειρά στην ομάδα.

Γιατί, δεν πάει άλλο.

Γιατί, δεν το αξίζουμε . . .


11 σχόλια:

RedDragon είπε... 4 Ιανουαρίου 2012 στις 10:24 μ.μ.

Jim αν δει κάποιος τη βαθμολογία θα καταλάβει σε πόσο δύσκολη φάση είμαστε.

Έχουμε 14 βαθμούς σε 14 αγώνες και είμαστε στην 11η θέση.

Η Τρίπολη έχει 12 βαθμούς αλλά με έναν αγώνα λιγότερο και είναι στην 12η θέση.

Τα Γιάννινα έχουν 11 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο και είναι σ ενώ η Κέρκυρα έχει 10 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο. Ενω ο Λεβαδειακός έχει 9 βαθμούς και 5 αγώνες λιγότερους...

Αν βάλουμε μέσα και τη κάκιστη εικόνα της ομάδας τότε θέλει μεγάλη προσπάθεια για να μην πέσουμε.

Όσοι θεωρούν ότι ο υποβιβασμός είναι μακρυά κοροϊδεύουν τον εαυτό τους...

Το κύπελλο είναι πολυτέλεια η ομάδα πρέπει να σωθεί γιατί αν πέσουμε θα καταστραφούμε όπως ο Ηρακλής...

VardARIS είπε... 4 Ιανουαρίου 2012 στις 10:55 μ.μ.

Είσαι λίγο υπερβολικός Red... πολύ απαισιοδοξία ρε παιδί μου!

jim είπε... 4 Ιανουαρίου 2012 στις 11:02 μ.μ.

Vardari, η κατασταση ειναι χαλι μαυρο. Στην κυριολεξία, εμείς με την Δοξα, είμαστε οι χειροτερες ομαδες. Και αν λάβουμε υπόψην μας και τα οικονομικα προβληματα, τότε ο κινδυνος μεγαλώνει ακομα παραπανω...

Προσθέτω, ότι, σε τετοιες δυσκολες στιγμές, ποτέ δεν είχαμε ευνοϊκη μεταχείρηση...

Οπότε, λογικό να υπάρχει απαισιοδοξια...

Ανώνυμος είπε... 4 Ιανουαρίου 2012 στις 11:14 μ.μ.

Να χαίρονται την ψήφο τους όσοι τους ψήφισαν το καλοκαίρι.
Κι αν δεν αντέξει οικονομικά και ο Σκόρδας λόγω κρίσης και κλείσει τα Αθλητικά Νέα τότε ...

Κάτι σαν την κομπίνα του χρηματιστηρίου είναι η Λέσχη μου φαίνεται.
Οι ένοχοι είναι γνωστοί:
1.Σαουρίδης
2.Η παρέα του (Κόντης,Αθανασιάδης,Νέγρης κλπ)
3.Όλοι όσοι τους ψήφισαν

Γαμώ την δημοκρατία τους.

Χαβίτο

jim είπε... 4 Ιανουαρίου 2012 στις 11:17 μ.μ.

Όλοι έχουν το μερίδιο τους, στην ευθύνη...

Το ζητούμενο, πλέον, είναι να καλυτερεψει η εικόνα της ομάδας αρχικά και δεύτερον, να μπει σε μια τάξη η ομάδα οικονομικά..

Και μόλις τελειώσει με το καλό η σεζόν, τότε να ληφθούν σοβαρότατες αποφάσεις και να γινουν ριζικες αλλαγες, στο σύλλογο...

VardARIS είπε... 4 Ιανουαρίου 2012 στις 11:19 μ.μ.

Χαβίτο εσύ τι θα ψήφιζες ρε φίλε? Άρης - Ενότητα που κατέβηκε για πλάκα?

jim είπε... 4 Ιανουαρίου 2012 στις 11:27 μ.μ.

Σωστός ο Βαρδάρης...

Δεν υπήρχαν και ιδιαίτερα αξιόπιστες υποψηφιότητες....

Και για να υπήρχαν, έπρεπε να φρόντιζαν πολύ καιρό πριν να προετοιμαστούν, έτσι ώστε να παρουσιάσου το εργο τους...

Ανώνυμος είπε... 5 Ιανουαρίου 2012 στις 9:49 π.μ.

Φίλε Vardari,

Ναι, θα ψήφιζα Άρης-Ενότητα.

Όμως,πρέπει να καταλάβεις και εσύ και όλοι το μοντέλο διοίκησης που έστησε ο Σαουρίδης.

Εξηγώ:

Καμία εναλλακτική πρόταση δεν θα σου φαίνεται σοβαρή αν δεν την προβάλλουν επαρκώς τα ΜΜΕ δηλαδή στην περίπτωση μας ο super3, ο Άρης FM, οι αθλητικες εφημερίδες της πόλης και τα αθλητικά ραδιόφωνα.

Αυτά τα ΜΜΕ έχουν κάποιους ιδιοκτήτες, δεν υπάρχουν από μόνα τους.
Οπότε για να προβληθεί ένα υποψήφιο διοικητικό σχήμα στην επόμενη εκλογή της Λέσχης πρέπει να προβληθεί από τον Σαουρίδη(Super3), ξανά τον Σαουρίδη (Άρης FM),τον Πετρουλάκη(Metropolis 95,5FM, Metrosport),τον Ζαγόρα (Libero FM).

Αν κάποτε ,εσύ Vardari, κερδίσεις 20εκ ευρώ και θελήσεις να αναλάβεις τον Άρη για να τα χώσεις όλα μέσα με τις πιο αγνές προθέσεις, δεν πρόκειται να το καταφέρεις ποτέ χωρίς την στήριξη των παραπάνω ανθρώπων. Αν δεν σε προβάλλουν αυτοί, κανένα μέλος της Λέσχης δεν θα σε γνωρίζει αρκετά καλά ώστε να σε στηρίξει.
Έτσι όλες οι προτάσεις που δεν έχουν προβολή από αυτά φαίνονται ότι είναι για πλάκα.

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά μιντιοκρατία που στις ιδιάζουσες συνθήκες του Άρη μεταφράζεται σε μονοπώλιο του Super3 αφου σήμερα οι Άρειανοί δεν εμπιστεύονται (δικαιολογημένα) τα υπόλοιπα μμε δηλαδή τον Ζαγόρα και τον Πετρουλάκη.

Υπάρχει και η ξεχωριστή περίπτωση του Σκόρδα. Αυτός έχει επίσης εφημερίδα και ραδιόφωνο , έχει μμε δηλαδή. Όμως αυτόν τον εμπιστεύομαι πιο πολύ από όλους. Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος πρόεδρος που έχω συναντήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια που τον παρακολουθώ.

Ο Σκόρδας έχει απαξιωθεί από την προπαγάνδα του Super3. Όσοι δεν τον θέλουν, όπως εσύ , οκ, δικαίωμά σου εννοείται.
Θέλω όμως να σκεφτείς και εσύ και όλοι ,τα προηγούμενα που ανέφερα,για το μοντέλο διοίκησης του ΄Αρη. Είναι έτσι έντεχνα στημένο ώστε κανενα υποψήφιο σχήμα(όχι ο Σκόρδας ,ένα άλλο, οποιοδήποτε) που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Σαουρίδη δεν πρόκειται ποτέ να εκλεγεί.

Να στο πω και αντίστροφα:
Είναι δυνατόν να εκλεγεί κάποιος που είναι αντίθετος στα συμφέροντα του Super 3 σήμερα;

Κάπως έτσι λειτουργεί και η δημοκρατία στην πολιτική ζωή στον δυτικό κόσμο. Π.χ. το κόμμα που εγώ υποστηρίζω είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Τα ΜΜΕ αφού πρώτα τον έβγαλαν γραφικό μετά τον θάψαν και οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει σήμερα ενώ μάχεται επί 20 χρόνια ασταμάτητα. Ευτυχώς που χάρη στο ιντερνετ μπορεί έστω και ελάχιστα κάποιος να αποκτά ένα βήμα για να μιλήσει.

Όποιος θέλει να τον ακούσει ας μπει στο site "antidiaploki.gr" , μετά να πατήσει "video" και μετά "έκθεση video". To site είναι κάκιστο , ίσως ο Red μπορεί να κάνει κάτι για αυτό,μια καλή πράξη για τον τόπο και τον Λεβένταρο.

Χαβίτο

VardARIS είπε... 5 Ιανουαρίου 2012 στις 10:31 π.μ.

Φίλε Χαβίτο, συμφωνώ μαζί σου μόνο στο κομμάτι που αναφέρεις για τη δύναμη που έχει αποκτήσει ο Super 3. Δηλαδή, δεν είναι καλό μια ομάδα όπως ο Άρης να διοικείται από έναν σύνδεσμο, ή η Άεκ από μια Original. Μέχρι εδώ συμφωνούμε.

Μερικά όμως πράγματα είναι αναπόφευκτα. Και εξηγούμαι: λες ότι θα ψήφιζες ΑΡΗΣ - Ενότητα. Το έχω αναφέρει και άλλη φορά το συγκεκριμένο αληθινό περιστατικό. Φίλος μου που γνωρίζει τον συγκεκριμένο υποψήφιο πρόεδρο, του ρώτησε: "Καλά από πού και ως πού κατεβάζεις ψηφοδέλτιο?" Πώς σου ήρθε? Και απαντάει αυτός: "Έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να βγούμε, και γιατί οι άλλοι καλύτεροι είναι?"

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ναι μεν αγαπάει τον Άρη, αλλά αν μη τι άλλο δεν έχει ιδέα, από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Και θα χρησιμοποιήσω και εγώ το παράδειγμα της πολιτικής. Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν αποδειχθεί "λίγοι" για να κυβερνούν την χώρα. Όμως δυστυχώς δεν υπάρχουν και άλλες επιλογές. Άλλο το να ψηφίσω Λεβέντη, ή Οικολόγους απλά για να μπουν στην βουλή και να ακούμε τις θέσεις τους, και άλλο να τους κάνουμε πρωθυπουργούς.

Για τον Σκόρδα που αναφέρεις ο άνθρωπος κατάφερε να απαξιωθεί μόνος του. Δεν φταίει κανένας Super 3 και κανένας Αθανασιάδης. Μην ξεχνάς ότι και τον Σκόρδα ο Super 3 τον ανέδειξε. Αν τα πήγαινε καλά στην ομάδα, ότι και προπαγάνδα να έκανε ο σύνδεσμος ή ο σταθμός δεν υπήρχε περίπτωση (λέω εγώ) να πέσει η διοίκησή του. Κατόρθωσε να πέσει μόνος του! Κατάφερε όμως να συσπειρώσει μια μικρή μερίδα φιλάθλων γύρω του, όπως και κατάφερε να δημιουργήσει μια μερίδα φιλάθλων που δε θέλουν να τον ακούσουν (εδώ ανήκω εγώ). Ναι χαίρομαι για το ότι εκδίδει μια εφημερίδα που παίζει Άρη, αλλά θέλω η εφημερίδα να στηρίζει τα συμφέροντα του Άρη. Όχι να υπάρχει ως μέσο για τη δημιουργία εντυπώσεων κατά αυτών που τον έφαγαν, για τη δημιουργία προβλημάτων.

Και θα κλείσω ρωτώντας απλά αυτό:
Πιστεύεις ότι στις επόμενες εκλογές της ΠΑΕ αν προκύψει ένα σοβαρό σχήμα, π.χ. με έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει μια άλφα οικονομική επιφάνεια πίσω του, συνεπικουρούμενος από κάποιους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, θα μπορεί ο Αθανασιάδης μετά τα "εγκλήματα" που κάνει, να τον κοντράρει. Δεν πάει να έχει από πίσω τον Super 3, ή το ραδιόφωνο να μην τον αβαντάρει, εγώ πιστεύω ότι θα βγει. Γιατί ο κόσμος θα το θελήσει... Εγώ αυτό πιστεύω. Μακάρι αυτός ο άνθρωπος να βρεθεί.

Υ.Γ. Ο Πετρουλάκης έχει διωχθεί από το Μετρόπολις. Απλά σε ενημερώνω.

Serxio είπε... 8 Ιανουαρίου 2012 στις 1:49 π.μ.

Παιδιά,το είδα το όνειρο..Πέφτουμε.Δεν πειράζει όμως.Τα τρακτέρια ζεσταίνουν τις μηχανές.Άρης θρησκεία,τουρνέ στην επαρχία..

jim είπε... 8 Ιανουαρίου 2012 στις 1:57 π.μ.

Σιγά εσυ...

Πρόσεξε, μην πέσετε σε κανα κενό αέρος, με τα διαστημόπλοια που ταξιδεύετε εσείς....