Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Μαρούσι - Άρης 71 - 82

Πολύ σημαντική νίκη της ομάδας μέσα στο Μαρούσι με 71-82.

Η νίκη αυτή που ήταν η 2η συνεχόμενη μας έφερε στην 4η θέση της βαθμολογίας κ είναι στο χέρι μας πια να μείνουμε εκεί.

Επιτέλους είδαμε ένα παιχνίδι που η ομάδα μπήκε δυνατά κ επέβαλλε τον ρυθμό της από την αρχή. 

Στο τέλος ανησυχήσαμε λίγο αλλά τέλος καλό όλα καλά. Στα θετικά η καλή μας άμυνα κ το εξαιρετικό ποσοστό στις βολές στα αρνητικά ότι καταφέραμε να φάμε 12 πόντους από τον Χαριτόπουλο και 13 από τον Γκαγκαλούδη... Ήμαρτον...


1ο ημίχρονο
Πολύ καλή άμυνα κ πολύ καλές επιλογές στην επίθεση. Είχαμε βέβαια κ καλά ποσοστά στα 3ποντα αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Παίξαμε έξυπνα με τους ψηλούς οι οποίοι βοήθησαν πολύ στο σκοράρισμα.

Παίχτης κλειδί στο 1ο ημίχρονο ήταν ο Τσαϊρέλης ο οποίος ήταν εκπληκτικός στην επίθεση αλλά κυρίως στην άμυνα. Εξαιρετικός για άλλη μία φορά και ο Μπάβζιτς ο οποίος αποδεικνύεται φλέβα χρυσού στους ψηλούς...

Λίγο πιο προσεχτικοί να ήμασταν σε κάποιους χαμένους αιφνιδιασμούς κ κάποια εύκολα σουτ κ η διαφορά στο 1ο ημίχρονο θα ήταν πάνω από τους 25 πόντους! Σκορ ημιχρόνου 28 - 45!

2ο Ημίχρονο
Ενώ στο 3ο δεκάλεπτο συνεχίσαμε την καλή εμφάνιση κ διατηρούσαμε εύκολα τη διαφορά στους 15+ πόντους στο 4ο δεκάλεπτο κ ειδικά στα τελευταία 3-4 λεπτά τα χαλάσαμε όλα. Εκεί που ελέγχαμε το ματς το κάναμε ντέρμπι κ επιτρέψαμε στο Μαρούσι να μειώσει στους 6. Πάλι καλά είχαμε εκπληκτικό ποσοστό στις βολές με με 20 στις 22.

Οι παίχτες
Για τον Τσαϊρέλη τα είπα κ πιο πάνω. Πολύ καλή εμφάνιση με καλά ποσοστά κ καλή άμυνα.
Ο Χαραλαμπίδης για άλλη μία φορά ήταν εξαιρετικός. 18 πόντους με 9/10 βολές.
Ο Μπάβζιτς ήταν καλός στα 3 πρώτα δεκάλεπτα αλλά στο 4ο επεχείρησε μερικά ελεύθερα μεν αχρείαστα δε τρίποντα. Οι 18 πόντοι όμως ήταν πολύ σημαντικοί.

Ο Σούμποτιτς
Να κάνω και κανά δύο σχόλια για τον προπονητή μας. Η ομάδα σίγουρα δείχνει βελτιωμένη από τότε που ήρθε. Παίζουμε καλύτερη άμυνα αλλά σουτάρουμε κ περισσότερα τρίποντα. Σήμερα παίξαμε πολύ σωστά τον Μπάγκαριτς κ τον βγάλαμε εκτός παιχνιδιού. Εκεί κρίθηκε το ματς.

Στο τέλος όμως του παιχνιδιού δεν διαχειρίστηκε κ πολύ καλά το παιχνίδι. Ο Σλούκας κ ο Χαραλαμπίδης έπαιξαν από 40 λεπτά! Από κοντά κ ο Μπράουν με 38.5 και λίγο πιο πίσω ο Μπάβζιτς με 34.5.

Να δώσω όμως κ ένα ελαφρυντικό στο ότι έλειπαν 2 σημαντικοί παίχτες όπως ο Ταπούτος και ο Γουίντερς.

Το Μαρούσι
Το έχω πει πολλές φορές ότι δε μπορώ να καταλάβω πως το Μαρούσι έχει κάνει τόσες νίκες. Εμείς το κερδίσαμε 2 φορές και μάλιστα εύκολα. Στηρίζεται στον Μπάγκαριτς ο οποίος είναι ένας ξυλοκόπος αλλά με το επίπεδο που έχει η Α1 φέτος φαντάζει απροσπέλαστος. Παίζει ο Γκαγκαλούδης ο οποίος δεν έπρεπε καν να έχει ασχοληθεί με το μπάσκετ.

Το ότι το Μαρούσι που φτιάχτηκε σε μια εβδομάδα από παίχτες ότι να'ναι κ χωρίς λεφτά ήταν στην 4η θέση του πρωταθλήματος τόσο καιρό δείχνει τη πολύ χαμηλή ποιότητα του Ελληνικού Μπάσκετ...

2 σχόλια:

VardARIS είπε... 2 Απριλίου 2011 στις 7:50 μ.μ.

Πολύ σωστός Red στην ανάλυσή σου, και εγώ έτσι το είδα το ματς. Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Σούμποτιτς. Επιτέλους αυτός φαίνεται ότι κάτι έχει να δώσει στην ομάδα του Άρη. Από τον πάγκο μας τα τελευταία 2 χρόνια πέρασαν αρκετοί προπονητές και μερικοί από αυτούς πολύ σημαντικοί. Και όμως δεν κατάφεραν να δώσουν πνοή, παρόλο που είχαν ενδεχομένως και καλύτερο υλικό. Αντίθετα, ο Σούμποτιτς φαίνεται ότι μπορεί να δώσει την ώθηση από τον πάγκο. Μακάρι να μην υπήρχε και αυτή η κόντρα με το παρελθόν του.

KANTHAR0S είπε... 2 Απριλίου 2011 στις 9:14 μ.μ.

Παίξαμε πραγματικό μπάσκετ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Εντυπωσιάστηκα.