Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Νταβίντ Αγκάνθο: Dr Jekyll και Mr Hyde

Καλησπέρα σε όλους. Τίτλοι τέλους έπεσαν στη συνεργασία του ΆΡΗ με τον Ισπανό επιθετικό Νταβίντ Αγκάνθο, αφού και ο ίδιος δήλωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα, ευχαριστώντας συμπαίκτες και οπαδούς.

Η αλήθεια είναι ότι είδαμε δύο εντελούς αντίθετους Αγκάνθο στις 2 σεζόν που ήταν στον ΆΡΗ.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά την πορεία του.



Έλευση

Ο Νταβίντ Αγκάνθο ήρθε στον ΆΡΗ αρχές Σεπτεμβρίου του 2012 ως ελεύθερος από την Έρκουλες, κλείνοντας την 3άδα μεταγραφών άνω των 24 που είχε δικαίωμα να κάνει ο ΆΡΗΣ, μετά τους Πουλίδο και Κοέλιο. Προερχόταν από μεγάλο διάστημα αποχής, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά για τον αν θα πετύχει στον ΆΡΗ.

2012-2013

Το ότι ο ΆΡΗΣ σώθηκε την περσινή σεζόν οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Αγκάνθο. Ο Ισπανός έδωσε ρεσιτάλ, ειδικά στο πρώτο γύρο, πέτυχε 9 γκολ σε 21 εμφανίσεις όλη τη σεζόν, και κράτησε ζωντανό τον ΆΡΗ σε πολλά ματς. Αναμφίβολα εκ των MVP της σεζόν.

2013-2014

Το συμβόλαιο του Αγκάνθο ανανεώθηκε για άλλον έναν χρόνο το περσινό καλοκαίρι, και πολλοί περίμεναν ότι και φέτος θα είναι ο ηγέτης της επιθετικής γραμμής του ΆΡΗ. Ωστόσο, ούτε ο πιο απαισιόδοξος ΑΡΕΙΑΝΟΣ (είμαι ένας εξ αυτών, και ούτε εγώ τον περίμενα έτσι) περίμεναν ότι ο Νταβίντ θα έχει τόσο τραγική σεζόν.

Σε άλλη μια σεζόν ειδικών συνθηκών, ο Αγκάνθο έχασε τα 5 πρώτα ματς λόγω τιμωρίας. Παρότι με την επιστροφή του έδειξε να πατάει καλά και να ενισχύει σημαντικά την ομάδα, σταδιακά έπεσε απίστευτα, ήταν σε πολλά ματς ο χειρότερος με διαφορά παίκτης της ομάδας, προκάλεσε πολύ έντονες αντιδράσεις στον κόσμο, και βοήθησε ελάχιστα στο να σωθεί η παρτίδα. Έπαιξε 17 φορές στο πρωτάθλημα και σκόραρε μόλις 3 γκολ.

Προβλήματα

Χωρίς πολλά λόγια, αφού τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται:


  • Επιρρέπεια στους τραυματισμούς
  • Κακή φυσική κατάσταση
  • Επιρρέπεια στις κάρτες
  • Νευρικός χαρακτήρας
  • Εγωϊσμός
  • Υπερβολική αυτοπεποίθηση


Άποψη

Ο Αγκάνθο είχε 2 αντίθετες σεζόν με τον ΆΡΗ. Αν και του οφείλουμε πολλά ευχαριστώ για την πρώτη σεζόν, δεν αξίζει τίποτα από τη 2η καθώς ήταν εκ των χειρότερων σε απόδοση παικτών σε αυτή την καταραμένη χρονιά. Κανείς μας βέβαια δεν περίμενε -και ούτε ήθελε πιστεύω- να παραμείνει ο Αγκάνθο στην ομάδα, αφού δεν είχε τίποτα άλλο να προσφέρει.

Εγώ προσωπικά θα του επιρρίψω αρκετές ευθύνες για τη φετινή σεζόν καθώς περίμενα πολλά περισσότερα, όπως όλοι μας. Του εύχομαι πάντως καλή συνέχεια στην καριέρα και τη ζωή του.




*Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει άρθρο με όλα τα γκολ του Αγκάνθο με τον ΆΡΗ.

3 σχόλια:

VardARIS είπε... 3 Απριλίου 2014 στις 8:27 μ.μ.

Και εγώ σήμερα σκεφτόμουν να ετοιμάσω ένα άρθρο για τον Αγκάνθο που αποχαιρέτησε, αλλά με πρόλαβες. Πάντως είναι σαν το έγραψα εγώ το άρθρο, συμφωνώ σε όλα.

Μάλλον περισσότερο κακό έκανε ο Αγκάνθο που έμεινε. Σε μια εποχή που και το κάθε σεντ μετράει (ειδικά για την ομάδα μας), εμείς πληρώσαμε (εγγυημένα τα χρήματα μέσω Nova) γύρω στα 150-180 χιλ. για έναν παίκτη που δεν προσέφερε απολύτως τίποτα.

Πάντως δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Ηλιάδη που του ανανέωσε το συμβόλαιο, αφού ελπίζαμε να δούμε τον Αγκάνθο του 1ου περυσινού γύρου, που
- ναι ξέραμε ότι είχε φοβερό πρόβλημα με τα γόνατά του, αλλά ήταν αποτελεσματικός,
- ξέραμε ότι είχε νεύρα με όλους και με όλα, αλλά ελπίζαμε ότι ο προπονητής θα τον συνετίσει.
- γνωρίζαμε ότι είναι επιρρεπής στις κάρτες, αλλά περιμέναμε ότι το περυσινό πάθημα των 5 αγωνιστικών θα του γινόταν μάθημα.

Τελικά τίποτα από όλα αυτά δε συνέβη, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί ο Μούτας...

Έχε γεια Νταβίντ, δυστυχώς έχεις και εσύ πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό το χάλι που βλέπαμε κάθε Κυριακή στο γήπεδο.

Giorgos T. είπε... 3 Απριλίου 2014 στις 9:18 μ.μ.

Συμφωνω με τα παραπανω , 2 αντιθετες χρονιες ειχε ο Ισπανος.

Πραγματικα δεν περιμενα τοσο τραγικη χρονια φετος. Ο Αγκανθο εχει σιγουρα μεριδιο που ηταν τραγικος φετος , αλλα αλλο τοσο εχουν και οι συμπαικτες του που ηταν χειροτεροι και απο παικτες τοπικου.

Ανώνυμος είπε... 5 Απριλίου 2014 στις 12:53 π.μ.

Από τους αγαπημένους μου παίκτες..

Πέρυσι είχε τα κατάλληλα υλικά και φέτος όχι όμως...Φέτος δεν είχε καλό πλαισίωμα κακά τα ψέματα κατί που σε συνδυασμό με τα προβληματα του με τα ποδια δεν τον αφησαν να δειξει το πραγματικο του προσωπο..

Marauder