Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Στην αναζήτηση οράματος

Κύριος ήρθε και Κύριος έφυγε ! ! Ο λόγος, για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ,  ο οποίος, από την στιγμή που ήρθε στον ΆΡΗ, σεβάστηκε, την κάθε κατάσταση.

Η ξαφνική αποχώρησή του, γέμισε πίκρα και ερωτηματικά σε όλους τους οπαδούς του ΆΡΗ.

Με την παρουσία του Κούπερ, πραγματοποιήσαμε, την καλύτερη Ευρωπαϊκή μας πορεία. Σίγουρα, τα πράγματα, στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, δεν ήταν εξίσου καλά, αλλά, όλοι, είχαμε πίστη, ότι, με τον Κούπερ, στο "τιμόνι", αργά ή γρήγορα, θα βρούμε τον δρόμο μας.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναπτύξω, κάποια θέματα, που αφορούν την ομάδα μας εδώ και καιρό. Σχετίζονται τόσο με το αγωνιστικό, όσο και με το επικοινωνιακό κομμάτι...



Καταρχήν, να εξηγήσω κάτι. Όταν λέμε όραμα, τι εννοούμε;; Προσωπικά, εννοώ, την πίστη σε μια προσπάθεια, σε ένα εγχείρημα, το οποίο γίνεται, από ορισμένους ανθρώπους, που είναι έμπειροι αποδεδειγμένα. Αυτή, η πίστη, έχει συνέχεια, διάρκεια και η δουλειά που θα βγάζει θα είναι ολοένα πετυχημένη...

Η διοίκησή μας, λοιπόν, κατάφερε, να συνάψει συμφωνία με τον Κούπερ. Μετά από λίγο καιρό του επέκτεινε  και το συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο. Για πολλοστή φορά, όμως, δεν προλαβαίνει να τελειώσει, το συμβόλαιο κάποιου προπονητή. Έχω ξεχάσει, από πότε, ένας προπονητής, στον ΆΡΗ, έχει εξαντλήσει ολόκληρο το συμβόλαιο, που υπέγραψε εξαρχής.

Εφόσον, κύριοι, δεν κρατήσαμε τον Κούπερ, στον ΆΡΗ, έστω για 2 χρόνια, δεν πιστεύω, πλέον, να υπάρχει λύση, στο ανελέητο πάνε-έλα παιχτών και προπονητών, που βασανίζει την ομάδα μας.

Όσων αφορά το οικονομικό, από εδώ πάλι, λέγαμε, ότι, η διοίκησή μας, πρέπει να απλώσει τα πόδια της, μέχρι εκεί που πρέπει. Ότι, δεν πρέπει να "ξεφύγει", από τα όρια της, για κανέναν. Φαινόταν, διατεθιμένη, να κάνει υπέρβαση. Άλλωστε και η μεριά του Κούπερ, "διέδιδε", ότι το οικονομικό, δεν θα παίξει πρωταρχικό ρόλο για την επέκταση του συμβολαίου του..

Προσωπικά, πιστεύω, ότι, μεγάλο ρόλο, σε αυτή την κατάληξη, της φυγής Κούπερ, έπαιξε η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη. Όλοι περίμεναν και μιλούσαν για μεταγραφές. Δεν θα αναλύσω, ποιος είναι παίχτης ποιού κλπ. Θα πω μόνο ένα πράγμα, που είναι και η γνώμη μου...

Όταν πρόκειται να γίνει μία μεταγραφή, ο προπονητής, θα θέσει τα αγωνιστικά κριτήρια, με βάση τις ανάγκες της ομάδας και η διοίκηση θα θέσει το όριο στο οικονομικό, με βάση τον προγραμματισμό της.

Και με βάση την συνεργασία, καταλήγουν. Δεν είναι δυνατόν, ούτε ο προπονητής να δεχτεί παίχτη που ούτε τον ξέρει και δεν τον είδε, αλλά, ούτε και η διοίκηση, να δεχτεί, να φέρει παίχτη, για τον οποίο τα χρήματα που απαιτούνται, είναι πέρα από τα όρια της.

Μένω εδώ, στην απλή και θεωρητική διατύπωση της γνώμης μου, γιατί, στην ομάδα μας, στην πράξη αυτό αλλάζει, όπως θα αναφέρω παρακάτω...

Και πάμε τώρα στα, του αγωνιστικού προγραμματισμού της ομάδας μας και στις καταστάσεις των πάνε - έλα, που υπάρχουν.

Στην ομάδα μας, κάθε χρόνο, διώχνουμε και φέρνουμε 1 5 παίχτες, όπως επίσης αλλάζουμε και προπονητές. Σαν τα πουκάμισα..Πέρυσι, είχαμε  2 4 παίχτες στην ομάδα και τον Κούπερ προπονητή. Ένα χρόνο μετά, σήμερα δηλαδή, έχουμε μόνο 8 παίχτες από πέρσυι και χωρίς τον Κούπερ. Και από αυτούς τους 8, ο Γκιάρο είναι 2,5 μήνες τραυματίας, ο Κούλου, είναι δευτερεύων επιλογή, ο Χάβι υπατμόν κλπ...

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια..Ποιο είναι το οργανόγραμμα;; Ποιος είναι ο προγραμματισμός;;; Όταν σε μία ομάδα, λαλούν πολλοί κοκόροι, τότε, αργεί να ξημερώσει. Πολλοί μανατζαρέοι και ατζέντηδες δεν μαζεύτηκαν;;; Ο ΆΡΗΣ, δεν έχει ομοιογένεια και ο καθένας θέλει να περνάει το δικό του.

Αυτό εννοούσα, πιο πάνω, που έλεγα, ότι, στην πράξη, η συνεργασία προπονητή - διοίκησης αλλάζει. Τους παίχτες, πρέπει, να τους επιλέγει ο προπονητής, γιατί αυτός, δουλεύει μαζί τους, παίρνοντας, την έγκριση της διοίκησης, για το οικονομικό..

Έτσι όπως, είναι τα πράγματα στην ομάδα και ο Μουρίνιο, να έρθει προπονητής, νύχτα θα φύγει και αυτός. Γιατί θα συγκρουστούν, νοοτροπίες. Γιατί, δεν θα υπάρχει καλή συνεργασία, λόγω αυτών των νοοτροπιών.

Ένας προπονητής, για να δείξει ένα πρώτο κομμάτι της δουλειάς του, για να χτίσει δηλαδή, μία ομάδα, έναν κορμό, θέλει τουλάχιστον 3 χρόνια. Και μετά να συνεχίσει το έργο που ήδη έφτιαξε. Πως θα γίνει αυτό στον ΆΡΗ, που αλλάζουμε προπονητές και παίχτες σαν τις κάλτσες, τα εσώρουχα και τα ρούχα, γενικότερα;;;

Οπότε, για να μπορέσουμε, να φέρουμε, έναν προπονηταρά και να τον κρατήσουμε για να δουλέψει, ΠΡΕΠΕΙ, πρώτα να αποκτήσουμε διοικητική σταθερότητα και πάνω από όλα ανιδιοτέλεια και ομοιογένεια.

Ανιδιοτέλεια και ομοιογένεια, έχει ο απλός κόσμος, που βλέπεις στις τάξεις του, τον πιο επιτυχημένο ΑΡΕΙΑΝΟ εργοστασιάρχη, να αγκαλιάζεται με έναν άνεργο ΑΡΕΙΑΝΟ φοιτητή..Αυτός είναι ο ΆΡΗΣ κύριοι...Σ Υ Ν Α Ι Σ Θ Η Μ Α - Π Α Θ Ο Σ - Α Γ Α Π Η ! ! !

Αυτό το βλέπουμε στα θέματα, που ανέπτυξα πιο πάνω;;;;;;;;

Συνεχίζοντας, σχετικά, με τον προγραμματισμό θα πω, πως, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, να λέω, ας βγει και ας χαράξει μία αγωνιστική στρατηγική η διοίκηση. Ας πει για παράδειγμα, σε συνεργασία με τον προπονητή, θα πάρουμε 3 παιχταράδες ή δεν θα πάρουμε παιχταράδες λόγω οικονομικών δυσκολιών και θα βγάλουμε παιδιά, απο την  δεύτερη ομάδα. Ας πει, ότι, παίρνω έναν προπονητή και τον στηρίζω για 3 χρονια, βρέξει-χιονίσει. Ας πει, ότι θα κάνει άνοιγμα στους Έλληνες.

Τέλος πάντων , να θέσει ένα προγραμματισμό, τον οποίο θα περνάει επικοινωνιακά, όπως νομίζει, μέσω, του ARIS FM...

Προσωπικά, προτιμώ, 1.000.000 %, να βγάλουμε Κατίδη, Οικονομόπουλο, Αγτζίδη, Μπουγαϊδη και άλλα παιδιά, παρά να φέρουμε υποτιθέμενα ταλέντα από το εξωτερικό και να μην βγαίνουν..Προτιμώ, τα παραπάνω παιδιά, από τον Ορτίθ, τον Φαμπιάνο Λίμα, τον Ρομπέρζ, τον Πιοβετζάν, τον Κέλεμεν, τον Πέσκοβιτς κλπ..Όλους αυτους, τους στήριζα, όσο έπαιζαν, γιατί ήταν παίχτες μας. Όμως τέρμα, τα πάνε -έλα αυτά.

Και πάμε, στο θέμα του επίσημου ραδιοφώνου της ομάδας..Του ΑΡΗΣ ΦΜ...

Λίγο-πολύ, όλοι θα έχετε ακούσει, το πρόγραμμα του σταθμού. Αυτό, που έχω παρατηρήσει, εγώ, προσωπικά, είναι ότι παρέχεται μία κάλυψη χωρίς όρια, στη  διοίκηση, για τις επιλογές της, όπως υπάρχει και μία ταύτιση απόψεων, με τον super3..

Δεν υπάρχει, ούτε μία φορά, που να άκουγα το ράδιο και να είπε κάποιος, ότι διαφωνεί με τις απόψεις του super3 και να ασκήσει την παραμικρή κριτική στην διοίκηση για τις ευθύνες της..

Πάντα, φταίνε οι παίχτες και οι προπονητές γι αυτούς..Εντάξει, ασφαλώς και δεν περιμένω, οι άνθρωποι να ασκούν κριτική, ως επίσημο ράδιο, αλλά όχι να μην λένε έστω και κάτι αρνητικό..

Πέρα από αυτό, ο κόσμος, πρέπει να ακούγεται..Ακόμα και να διαφωνούν οι άνθρωποι εκεί με τον κόσμο, πρέπει να τον ακούν. Ακούω, σε διάφορες εκπομπές, που ανοίγουν γραμμές, όταν βγαίνει να μιλήσει ένας ακροατής και λέει κάτι διαφορετικό, από αυτό που πιστεύουν, να του μιλούν με νεύρο, να σηκώνουν την φωνή, να ειρωνέυονται κάποιες φορές. Επίσης, το ίδιο γίνεται και στα sms..Αν πει κάτι άλλο αυτός που στέλνει μήνυμα, θα ψάξουν προηγούμενα μηνύματά του, για να του την πουν.

Δεν ξέρω, αν οδηγεί κάπου αυτό. Το ARIS FM, είναι ευλογία για τους ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ, αλλά, με την κατάλληλη διαχείρηση, πιστεύω..Δεν γίνεται, να ψάχνει ο κόσμος το libero, τα αθλητικα νέα και το metropolis για να μιλήσει και να εκφραστεί.

Όλα αυτά , που έγραψα, είναι απόψεις, χιλιάδων φίλων του ΆΡΗ. Το ξέρετε καλά αυτό...Ο κόσμος θέλει Ο Ρ Α Μ Α και ο ΆΡΗΣ  Σ Υ Σ Π Ε Ι Ρ Ω Σ Η ! ! !

Η  Λ Υ Σ Η

Η λύση για μένα, είναι η εγγραφή στην ΛΕΣΧΗ, όσων περισσότερων φίλων γίνεται, έτσι ώστε, εφόσον η πλειοψηφία, που έχει ΟΡΑΜΑ (εξήγησα στην αρχή τι εννοώ) και δεν το βλέπει, να κάνει την επιλογή που πιστεύει ότι την αντιπροσωπεύει ! ! !

Αν δεν γίνει και αυτό, δεν μπορούμε, να περιμένουμε κάτι άλλο...

Ο Ά Ρ Η Σ   Ε Ι Ν Α Ι  Μ Ε Γ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Ο Σ  Α Π Ο  Ο Λ Ο Υ Σ  Μ Α Σ ! ! !

Ε Μ Ε Ι Σ  Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε  Π Ε Ρ Α Σ Τ Ι Κ Ο Ι. . .Κ Α Π Ο Τ Ε  Γ Ε Ν Ν Η Θ Η Κ Α Μ Ε  Κ Α Ι  Κ Α Π Ο Τ Ε  Θ Α  Π Ε Θ Α Ν Ο Υ Μ Ε ! ! !

Ο  Α Ρ Η Σ  Υ Π Η Ρ Χ Ε, Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι  Κ Α Ι  Θ Α  Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι. . .

Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Σ  Λ Ο Ι Π Ο Ν. . .

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 20 Ιανουαρίου 2011 στις 12:09 μ.μ.

Περιεκτικό το άρθρο σου Jim, συνοψίζεις την ουσία του "προβλήματος"... δε θα μπορούσα να προσθέσω τίποτα άλλο...

VAMOS

Skolix είπε... 20 Ιανουαρίου 2011 στις 1:14 μ.μ.

Καλα τα λες, jim, και χαιρομαι που στο τελος προτεινεις και μια λυση, ασχετως αν ειναι η ενδεδειγμενη ή η σιγουρη. Πρεπει εκτος απο το να αναλυουμε να κανουμε και προτασεις, εστω και μεταξυ μας.

Οπως εγραψα σε ενα αλλο ποστ (δικο σου νομιζω), η λυση ειναι μεσω μιας ανεξαρτητης κινησης, που θα τυχει μεγαλης αποδοχης, ωστε να τη στηριξει ο κοσμος της Λεσχης. Πρεπει να αποβαλλουμε τα λαμογια και τους επαγγελματιες οπαδους.

Αν προχωρησει βεβαια αυτο που λεω και εκλεγει καποια στιγμη μια διοικηση που θα τη θελει ο περισσοτερος γνησιος Αριανος κοσμος, θα αρχισει σιγουρα ενας ιερος πολεμος απο τη μερια των ηττημενων. Οποτε και εκει θα πρεπει η γνησια Λεσχη να υπερισχυσει και προασπιστει τη διοικηση.

Η αλλη λυση, ουτοπικη, θα ηταν να μπει ενας δυνατος επιχειρηματιας να τους κανει περα ολους. Ενας επιχειρηματιας που θα ασχοληθει ομως ενεργα. Τετοια σεναρια ειναι επιστημονικης φαντασιας ομως στις μερες μας.

Σωτήρης είπε... 20 Ιανουαρίου 2011 στις 4:30 μ.μ.

Το άρθρο σου είναι πάρα πολύ περιεκτικό και πιάνει ακριβώς το πρόβλημα χωρίς τις κραυγές και την καταστροφολογία κάποιον.

Το κακό για μένα όπως ξαναείπα δεν είναι ότι έφυγε ο Κούπερ. Άλλωστε και όταν έφυγε ο Μπάγεβιτς λέγαμε ποιός θα είναι καλύτερος αλλά τελικά ήρθε κάποιος πολύ καλύτερος.

Το πρόβλημα είναι ότι βλέπουμε ότι αυτή την αρρώστια του συλλόγου την τόσο βαθιά ριζωμένη δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει κανείς.

Όση στήριξη και αν έχει κάποιος, αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα δεν έχουμε σωτηρία.

Specchio είπε... 20 Ιανουαρίου 2011 στις 4:33 μ.μ.

Για να χαρεί ο Ντότορος, θα πω κι εγώ την άποψη μου, αν και αυτά που γράφω είναι αυτονόητα.
Δεν θα μιλήσω για τον Κούπερ, (ευτυχώς για κάποιους) ή δυστυχώς είναι παρελθόν.
Πρέπει να εστιάσουμε στα προβλήματα μας, και να κάνουμε κινήσεις για να λυθούνε.

Πρόβλημα Νο1: Οφθαλμοφανέστατη αδυναμία διάσπασης αμυντικών ομάδων.
Λύση: Δουλειά στις προπονήσεις για συγκεκριμένους συνδυασμούς, σέντρες με στόχο κι όχι κουτουρου γιόμες, μπούκες στην περιοχή των γρήγορων/ευέλικτων παικτών.

Πρόβλημα Νο2: Διατήρηση κορμού ομάδας.
Λύση: Δεν γουστάρω καθόλου τον Μπάοκ, αλλά σ'αυτό του βγάζω το καπέλο. Γιατί είναι μάγκες και κατάφεραν να κρατήσουν ένα κορμό στην ομάδα τους σταθερό, και χτίζουν πάνω σε αυτόν. Στηρίχθηκαν πάνω στους 4 καλούς τους παίκτες (Κοντρέρας, Γκαρσία, Μοδίστρα και Βιερίνια) και προσπαθούν να βάλουν κι άλλους γύρω τους. Εμείς τί κάναμε; Διώξαμε και διώχνουμε ή αδυνατούμε να κρατήσουμε τον κορμό μας και φέρνουμε καραβιές. Αντε, έστω ρε γαμώτο δέχομαι τις καραβιές που φέρνουνε. Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες αξίζουν. ΚΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΩΤΟ. Χτίσε την ομάδα πάνω τους.

Πρόβλημα Νο3: Διατήρηση ενός προπονητή για αρκετό καιρό. Εμπιστοσύνη στο έργο του. Λύση: Πόσα χρόνια έχετε να δείτε για αρκετό καιρό έναν προπονητή στην θέση του οδηγού στην ομάδα μας; (οχι, ένας χρόνος και κάτι μήνες δεν είναι αρκετός καιρός) Θα επαναλάβω αυτά που είπα και παραπάνω, ενώ δεν γουστάρω τους αστείους μπαοκτσίδες, πρέπει να ανοίγουμε τα μάτια μας και να βλέπουμε ποιες κινήσεις σωστές γίνονται αλλού ώστε να μαθαίνουμε. Κράτησαν τον Σάντος για 3 χρόνια περίπου (αν δεν κάνω λάθος). Αυτό το κατάφερε ο κος Λίλης παρόλο που τα ορκ οπαδοί τους κατά πολλές περιόδους θέλανε να τον φάνε ζωντανό. ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ; Να βρούνε έναν άνθρωπο που έχει κάποια διαπιστευτήρια (δεν λέω καν επιπέδου Κούπερ) και να τον κρατήσουν στην ομάδα; να τον αφήσουν/με να δουλέψει. ΓΙΑΤΙ; Να γράψει η διοίκηση εκεί που πρέπει μια φορά τους κολλημένους οπαδούς που ΟΛΑ τους ξυνίζουν και να πάρει μια απόφαση. Να την στηρίξει την απόφαση.

Πρόβλημα Νο4: Κάποιοι δεν θέλουν τον καλό του Άρη μας.
Λύση: Κάπως έτσι το είχε πει ο Κάμπορα. Το πιστεύω. Δεν υπάρχει περίπτωση να έφυγε ο Κούπερ μόνος του. Είναι αστεία η δικαιολογία "Δεν πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω αυτή τι στιγμή περισσότερο αυτήν υην ομάδα, η αποχώρηση μου θα της κάνει καλό." Αν δεν μπορείς εσύ φίλε μου Κούπερ, τότε ας το κλείσουμε το μαγαζί. Να αποσυρθούμε από το φετινό πρωτάθλημα και να προετοιμαστούμε για του χρόνου. ΚΑΠΟΙΟΣ(ΟΙ) δεν καλυπτόταν καλά με τις κινήσεις/απαιτήσεις του Κούπερ. Δεν ήταν τα λεφτά το πρόβλημα για τον Κούπερ. Τυχαίο πιστεύετε που τις επόμενες μέρες που έφυγε ο άνθρωπος ήρθαν οι πρώτες... άμαξες; Βρέστε τους "προδότες". Εξαφανίστε τους από τον Άρη. Μόνο κακό μπορούν να κάνουν.

Πρόβλημα Νο5: Δεν είναι δυνατόν συγκεκριμένη ομάδα φιλάθλων να έχει τόση δύναμη στα διοικητικά καθήκοντα της ομάδας. Είτε ο ΛΑΟΣ μιας ομάδας πιέζει την διοικηση για κάποιο θέμα και εκείνη αποφασίζει σύμφωνα και με τις πιέσεις, είτε η διοίκηση πράτει μόνη της. Αυτή η κατάσταση που έχουμε μόνο κακό επιφέρει στην ομάδα καθώς η διοίκηση δεν μπορεί να δράσει όπως πρέπει. Αν πιστεύετε οτι η διοίκηση δεν είναι ικανή να δράσει χωρίς την "καθοδήγηση" του Super 3 (ναι περί αυτού αναφέρομαι) τότε να εκλέξουμε άλλη διοίκηση γιατί αυτή δεν είναι ικανή. Προς Θεού, δεν είπα οτι ο Super 3 δεν κάνει τίποτα καλό, αλλά κάποιες στιγμές υπερξεπερνάει τα όρια των "αρμοδιοτήτων" του.

Αυτά μου έρχονται γρήγορα γρήγορα στο μυαλό, δεν ξέρω αν τα έβαλα στο κατάλληλο θέμα ή αν μάλιστα συμφωνείτε μαζί μου, η σειρά που τα έγραψα δεν επηρεάζεται από την σημαντικότητα τους, προφανώς πρώτα διώχνεις τίς ψείρες, μετα χτενίζεσαι και τέλος βάζεις το ζελέ....

RedDragon είπε... 20 Ιανουαρίου 2011 στις 4:39 μ.μ.

Specchio φίλε μου συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις.

Ίσως να άξιζαν να μπουν σε ξεχωριστό post κ όχι σε ένα σχόλιο.

Ανώνυμος είπε... 20 Ιανουαρίου 2011 στις 5:17 μ.μ.

Παιδιά παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες -απο την στιγμή που παραιτήθηκε ο Κούπερ- μια έντονη κινητικότητα στο Blog κ αυτό είναι καλό για τους δημιουργούς του.Όλο κ περισσότεροι με διάφορα παρατσούκλια βγαίνουν κ λένε τις απόψεις τους αλλά κ το τι πήρε το αυτί τους.Όλο αυτό είναι πολύ ωραίο αρκεί, όπως επανειλημμένα έχω δει τον Jim κ άλλους να προτρέπουν, να γίνεται χρήση πιο ήπιων εκφράσεων κι όχι ακραίων χαρακτηρισμών κ βρισίδια.Αν σας φαινόμαστε εκκλησία είμαι σίγουρος οτι θα βρείτε τον στάβλο και τα site που έχουν συνηθίσει ορισμένοι για να εκφραστείτε.Εδώ μέσα γουστάρουμε να διαφωνούμε όχι να το ξεφτιλίζουμε.

ΚΟΥΠΕΡ
Σίγουρα ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον Άρη, κ πολύ μεγάλη η πίκρα που έφυγε.Σκεφτόμουνα συνέχεια -ειδικά με τις επιτυχίες στην Ευρώπη αλλά εν μέρει κ στην Ελλάδα (Τελικός κυπέλλου πέρυσι, 2πλο Καβάλα και παοκ, Χ μέ αξιοπρεπή εμφάνιση μέσα στο ΟΑΚΑ με τον παο)πώς θα νοιώσω όταν έρθει η ώρα να φύγει αυτός ο άνθρωπος....να όμως που αναγκάστηκα να το ζήσω νωρίτερα κ ήταν πάρα πολύ οδυνηρό!Τους λόγους παιδιά δεν μπορούμε να τους ξέρουμε αλλά ελπίζω να τους μάθουμε σε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό.Μπορεί να φταίγανε κ οι μεταγραφές, μπορεί όμως να έφταιγε κ οτι πολύ απλά δεν βγαίνανε τα πράγματα στο Κούπερ στην Ελλάδα.Εξάλλου είναι η πρώτη φορά που είχε να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος κ τέτοιο επίπεδο πρωταθλήματος!Δεν είναι δικαιολογία, Ελληνική πραγματικότητα είναι.Πάντως το σίγουρο είναι πως δεν έφυγε επειδή δεν μπορούσε να προσφέρει άλλο.Δεν ξέρω αν ακούγομαι ρομαντικός αλλά εγώ πιστεύω τον Κούπερ όταν λέει οτι θέλει να ξαναγυρίσει κάποια στιγμή, έτσι κ αλλιώς το 110% του κόσμου τον υπεραγαπάει κ τον στηρίζει οι υπόλοιποι απλά δεν είναι Αρειανοί!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Σαν "απλοί πολίτες" που είμαστε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι η εγγραφή κ η ισχυροποίηση της ΛΕΣΧΗΣ, αν και υπάρχει μεγάλη απογοήτευση.Πρέπει να μας πεισμώσει η φυγή του Κούπερ αλλά με θετικό και δημιουργικό τρόπο, χωρίς τάσεις αυτοκαταστροφής.Προτείνω λοιπόν το blog να βάλει Links κ άλλα banerakia που να προτρέπουν τον κόσμο να γραφτεί στην Λέσχη.Αν όπως λέτε είναι ωραίο το blog και αρέσει σε αρκετούς ας προσπαθήσουμε να τραβήξουμε -όχι μέσω προπαγάνδας φυσικά- τον κόσμο προς την Λέσχη με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.Πρέπει να πάρουμε χαμπάρι οτι εάν δεν προσπαθήσουμε δεν πρόκειται να δούμε αποτελέσματα, γιατί είμαι σίγουρος τώρα που έφυγε ο Κούπερ πολλοί θα πούνε ....ε τι τώρα θα πάμε να γραφτούμε στην Λέσχη;

Όσοι μπούνε στην Λέσχη μετά ας ζυγίσουν βάσει των ενεργειών τους -του Super3- εάν θέλουν να γραφτούν κ στον Super 3.O κόσμος εσφαλμένα νομίζει οτι μπαίνοντας στην Λέσχη υπηρετεί απο άλλο πόστο τον Super3. Δεν κηρύσσω πόλεμο εναντίον του Super3 αλλά πρέπει να καταλάβουν κ αυτοί οτι δεν είναι επι γης θεοί κ οτι λένε ευαγγέλιο (Βλέπε κεφάλαιο "Δηλώσεις για τον Κούπερ μετα το παιχνίδι με τις γριές").Πρέπει να κατεβούμε απο άρματα ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ Ο ΑΡΗΣ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΩΡΑ!

Υ.Γ Ωραίες οι αναλύσεις Jim και specchio....
Υ.Γ Ετοίμαζα ένα βιντεάκι για την παραμονή του Κούπερ θα το σηκώσω απλά με διαφορετικό τέλος...

geokampour

jim είπε... 20 Ιανουαρίου 2011 στις 5:46 μ.μ.

4 , 5 , 3 , 2 , 1...Έτσι, θα έβαζα, εγώ σε σειρά, τα θέματα που ανέφερες, ως προβλήματα. Πολυ καλά έκανες και ανέπτυξες τις απόψεις σου.

Διαφωνώ κάθετα, όμως, στις λύσεις, που αναφέρεις ως παράδειγμα, τους ασπρόμαυρους. Γιατί, 1) όσους προπονητές , δεν αλλαξαν μεσα σε τρια χρονια, τους άλλαξαν σε τρεις μήνες, 2) γιατί, παίχτες τους, δεν προπονήθηκαν περυσι, επειδή ήταν απλήρωτοι, 3) γιατί ο βρυζας, ο σαντος, ο ζαγορακης, που ηταν το τριπτυχο της επιτυχιας τους, οι δυο πρωτοι εχοτν ηδη φυγει και ο τελευταιος είναι στο φεύγω-μένω..4) γιατί, φαντάζομαι ακουσες τις δηλωσεις του Σελουκ, στο θεμα Ζουελα...

Και αν βλέπεις τα παιχνιδια τους, καταλαβαινεις, ότι έχουν κανει συμφωνια με το "διαβολο"..Σε καθε ματς ειναι για να τρωνε 4-5 γκολ και από μια κουτσοκόνγρα αντεπιθεση, σκοραρουν μεσ στο σπρωξιδι, απο ενα αγγιγμα της μπαλας..Αλλα η τυχη, γυρναει καποτε..

Δηλαδή, αν, πες οτι σπάει ο διαολος το ποδαρι του και πανε τελικο και το παιρνουν το κυπελλο, τι θα πεις;;; Οτι εχουν περισσοτερη ψυχη και μεταλλο από τους δικους μας;;

Καλοπροαίρετα σου απαντώ, χωρις νεύρο...Σου ειπα, εξαρχης, ότι καλα εκανες και εγραψες τις αποψεις σου. Απλα, στάθηκα και διαφωνησα στα θεματα των ασπρομαυρων που λες.