Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα για δυνατούς λύτες

Τις τελευταίες μέρες διάβασα κ άκουσα πολλές απόψεις, εδώ στο blog, στα ραδιόφωνα ακόμη κ σε προσωπικές συζητήσεις. Μία απ'αυτές είναι του αναγνώστη Specchio η οποία θεώρησα ότι αξίζει να γίνει ξεχωριστό post.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσω ότι το blog είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να εκφράζει την άποψη του. Είτε ως συντάκτης είτε στέλνοντας μας το άρθρο του με email στο arisgod2@gmail.com. Όποιος ενδιαφέρεται ας μας μιλήσει στο chat.

Welcome back Jik.

Ακολουθεί το άρθρο του Specchio:

Για να χαρεί ο Ντότορος, θα πω κι εγώ την άποψη μου, αν και αυτά που γράφω είναι αυτονόητα.

Δεν θα μιλήσω για τον Κούπερ, (ευτυχώς για κάποιους) ή δυστυχώς είναι παρελθόν. Πρέπει να εστιάσουμε στα προβλήματα μας, και να κάνουμε κινήσεις για να λυθούν.

Πρόβλημα Νο1: Οφθαλμοφανέστατη αδυναμία διάσπασης αμυντικών ομάδων.

Λύση: Δουλειά στις προπονήσεις για συγκεκριμένους συνδυασμούς, σέντρες με στόχο κι όχι κουτουρου γιόμες, μπούκες στην περιοχή των γρήγορων/ευέλικτων παικτών.

Πρόβλημα Νο2: Διατήρηση κορμού ομάδας.

Λύση: Δεν γουστάρω καθόλου τον Μπάοκ, αλλά σ'αυτό του βγάζω το καπέλο. Γιατί είναι μάγκες και κατάφεραν να κρατήσουν ένα κορμό στην ομάδα τους σταθερό, και χτίζουν πάνω σε αυτόν. Στηρίχθηκαν πάνω στους 4 καλούς τους παίκτες (Κοντρέρας, Γκαρσία, Μοδίστρα και Βιερίνια) και προσπαθούν να βάλουν κι άλλους γύρω τους.

Εμείς τί κάναμε; Διώξαμε και διώχνουμε ή αδυνατούμε να κρατήσουμε τον κορμό μας και φέρνουμε καραβιές. Άντε, έστω ρε γαμώτο δέχομαι τις καραβιές που φέρνουνε. Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες αξίζουν. ΚΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΩΤΟ. Χτίσε την ομάδα πάνω τους.

Πρόβλημα Νο3: Διατήρηση ενός προπονητή για αρκετό καιρό. Εμπιστοσύνη στο έργο του.

Λύση: Πόσα χρόνια έχετε να δείτε για αρκετό καιρό έναν προπονητή στην θέση του οδηγού στην ομάδα μας; (οχι, ένας χρόνος και κάτι μήνες δεν είναι αρκετός καιρός) Θα επαναλάβω αυτά που είπα και παραπάνω, ενώ δεν γουστάρω τους αστείους μπαοκτσίδες, πρέπει να ανοίγουμε τα μάτια μας και να βλέπουμε ποιες κινήσεις σωστές γίνονται αλλού ώστε να μαθαίνουμε.

Κράτησαν τον Σάντος για 3 χρόνια περίπου (αν δεν κάνω λάθος). Αυτό το κατάφερε ο κος Λίλης παρόλο που τα ορκ οπαδοί τους κατά πολλές περιόδους θέλανε να τον φάνε ζωντανό.

ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ; Να βρούνε έναν άνθρωπο που έχει κάποια διαπιστευτήρια (δεν λέω καν επιπέδου Κούπερ) και να τον κρατήσουν στην ομάδα; να τον αφήσουν/με να δουλέψει.

ΓΙΑΤΙ; Να γράψει η διοίκηση εκεί που πρέπει μια φορά τους κολλημένους οπαδούς που ΟΛΑ τους ξυνίζουν και να πάρει μια απόφαση. Να την στηρίξει την απόφαση.

Πρόβλημα Νο4: Κάποιοι δεν θέλουν τον καλό του Άρη μας.

Λύση: Κάπως έτσι το είχε πει ο Κάμπορα. Το πιστεύω. Δεν υπάρχει περίπτωση να έφυγε ο Κούπερ μόνος του. Είναι αστεία η δικαιολογία "Δεν πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω αυτή τι στιγμή περισσότερο αυτήν υην ομάδα, η αποχώρηση μου θα της κάνει καλό." Αν δεν μπορείς εσύ φίλε μου Κούπερ, τότε ας το κλείσουμε το μαγαζί. Να αποσυρθούμε από το φετινό πρωτάθλημα και να προετοιμαστούμε για του χρόνου.

ΚΑΠΟΙΟΣ(ΟΙ) δεν καλυπτόταν καλά με τις κινήσεις/απαιτήσεις του Κούπερ. Δεν ήταν τα λεφτά το πρόβλημα για τον Κούπερ. Τυχαίο πιστεύετε που τις επόμενες μέρες που έφυγε ο άνθρωπος ήρθαν οι πρώτες... άμαξες; Βρέστε τους "προδότες". Εξαφανίστε τους από τον Άρη. Μόνο κακό μπορούν να κάνουν.

Πρόβλημα Νο5

Δεν είναι δυνατόν συγκεκριμένη ομάδα φιλάθλων να έχει τόση δύναμη στα διοικητικά καθήκοντα της ομάδας. Είτε ο ΛΑΟΣ μιας ομάδας πιέζει την διοικηση για κάποιο θέμα και εκείνη αποφασίζει σύμφωνα και με τις πιέσεις, είτε η διοίκηση πράτει μόνη της.

Αυτή η κατάσταση που έχουμε μόνο κακό επιφέρει στην ομάδα καθώς η διοίκηση δεν μπορεί να δράσει όπως πρέπει. Αν πιστεύετε οτι η διοίκηση δεν είναι ικανή να δράσει χωρίς την "καθοδήγηση" του Super 3 (ναι περί αυτού αναφέρομαι) τότε να εκλέξουμε άλλη διοίκηση γιατί αυτή δεν είναι ικανή.

Προς Θεού, δεν είπα οτι ο Super 3 δεν κάνει τίποτα καλό, αλλά κάποιες στιγμές υπερξεπερνάει τα όρια των "αρμοδιοτήτων" του.

Αυτά μου έρχονται γρήγορα γρήγορα στο μυαλό, δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί μου, η σειρά που τα έγραψα δεν επηρεάζεται από την σημαντικότητα τους, προφανώς πρώτα διώχνεις τίς ψείρες, μετα χτενίζεσαι και τέλος βάζεις το ζελέ....

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 20 Ιανουαρίου 2011 στις 9:40 μ.μ.

to problima einai aplo alla eseis eiste ta BODIA



MARMITA