Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΆΡΗ... Η Ελπίδα του ΑΡΕΙΑΝΟΥ...

Η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΆΡΗ, την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, έκλεισε 5 χρόνια "ζωής". Όταν δημιουργήθηκε, πολλοί δεν είχαν ιδέα για τους σκοπούς, το όραμά της, αλλά και τον ρόλο της γενικότερα. Παρόλ' αυτά, σταδιακά, με τις ποικίλες δράσεις της, κατάφερε να πείσει, αρκετό κόσμο, για την σπουδαιότητά της. Αυτή τη στιγμή, αριθμεί, 8.052 μέλη και σύντομα αναμένεται αλλά και επιβάλλεται, τα μέλη αυτά ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ...


Στο άρθρο αυτό, θα αναφέρουμε, τους πολλαπλούς ρόλους της ΛΕΣΧΗΣ και την σπουδαιότητα της εγγραφής μας σε αυτήν...

Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, τόσο στον οικονομικό όσο και στον τομέα των αξιών και της εμπιστοσύνης, το μοντέλο της συμμετοχής του λαού, στα κοινά της ομάδας, αποτελεί μία αξιόπιστη λύση.

Είναι πολύ σημαντικό, το σημαντικότερο θα έλεγα, ο λαός μιας ομάδας, να έχει την δυνατότητα να επιλέγει τους ανθρώπους, που θα αναλάβουν τα "ηνία" της ομάδας τους.

Αυτή τη δυνατότητα, έχουμε κι' εμείς, μέσω της ΛΕΣΧΗΣ και οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε.

Ο ρόλος της ΛΕΣΧΗΣ, είναι πολυμορφικός, καθώς οι δραστηριότητές της ποικίλλουν. Δεν "μένουν" μόνο, στην εκλογή των ανθρώπων, οι οποίοι θα διοικήσουν τον ΆΡΗ, εκλεγόμενοι από τον ίδιο τον λαό του ΆΡΗ.

Ενωτικός ρόλος
Η ΛΕΣΧΗ, έχει ρόλο ενωτικό, καθώς βρίσκεται εκεί, για να ενώσει τον ΑΡΕΙΑΝΟ ΛΑΟ και να του σβήσει την αμφιβολία και την διχόνοια.

Αποτελεί, δηλαδή, τον δρόμο στον οποίο πρέπει να στρέφονται όλοι οι ΑΡΕΙΑΝΟΙ, ανεξαρτήτου ηλικίας και διαφόρων άλλων στοιχείων.

Η ΛΕΣΧΗ, έγινε από ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ για ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ...


Και αυτό είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα...

Κοινωνικός ρόλος
Η ΛΕΣΧΗ, έχει ρόλο κοινωνικό, καθώς μέσα από τις διαδικασίες αιμοδοσίας που "κινεί" και της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ, που "δημιούργησε", θέτει τον ΑΡΕΙΑΝΟ οπαδό, ως έναν άνθρωπο, ο οποίος θα βοηθήσει, ανά πάσα στιγμή τον συνοπαδό του.

Για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά σημαντικό, να γνωρίζω, ότι, αν κάποιος δικός μου άνθρωπος, κάνει μία εγχείρηση και χρειάζεται μπουκάλες αίματος, με το που θα απευθυνθώ στην ΛΕΣΧΗ, θα βρω ανταπόκριση, μέσω της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Αναμφισβήτητα μία σπουδαία κίνηση η παραπάνω...

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζω, ότι, υπάρχει ένας φορέας, όπου θα σκέφτεται και θα επισκέπτεται διάφορα ιδρύματα, δίνοντας χαρά σε παιδιά και μεγάλους.

Όπως για παράδειγμα, η επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, πριν λίγες εβδομάδες, στα παιδιά της "ΛΑΜΨΗΣ".




Ρόλος Συσπείρωσης
Η ΛΕΣΧΗ, έχει ρόλο συσπείρωσης, καθώς, προσπαθεί να αγκαλιάσει, όλους τους φίλους του ΆΡΗ, σε οποιαδήποτε γωνιά κι' αν βρίσκονται.

Όπως για παράδειγμα, την εκδήλωση που πραγματοποίησε, στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Κολωνία, για τους εκεί οπαδούς μας.

Όπως επίσης, την εκδήλωση, που πραγματοποίησε, στην Έδεσσα, τον περασμένο μήνα ή την εκδήλωση που έκανε στο Λαγκαδά, τον περασμένο Μάρτιο.

Καταπολέμηση της βίας

Η ΛΕΣΧΗ, έχει αναλάβει  ρόλο, να ενισχύσει το υγιές φίλαθλο πνεύμα και να καταπολεμήσει κάθε μορφής βίας, η οποία δεν οδηγεί πουθενά.

Για παράδειγμα, την διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα τη βία και ρατσισμό στον Αθλητισμό, στις 28-12-2009.


Επικοινωνιακός Ρόλος
Η ΛΕΣΧΗ, έχει ρόλο επικοινωνιακό, ερχόμενη σε επαφή με στελέχη αρκετών Ευρωπαϊκών ομάδων και γενικότερα με φορείς.

Για παράδειγμα, το κάλεσμα της ΛΕΣΧΗΣ του Αμβούργου, προς την δική μας ΛΕΣΧΗ, όπως επίσης και το αφιέρωμα του Ajax life στο μοντέλο διοίκησης μας.

Όπως επίσης και η συμμετοχή, στο ετήσιο συνέδριο του Supporters Direct.


Κορύφωμα, όλων αυτών, των προσπαθειών, ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ, η δήλωση του Supporters Direct, προς την ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΆΡΗ, για την συμπλήρωση 5 ετών λειτουργία της, η οποία ανέφερε, πως το μοντέλο αυτής, αποτελεί πρότυπο και πολλές ομάδες ανά την Ευρώπη, προσπαθούν να το μιμηθούν.

Εμείς, ήδη, έχουμε κάνει την αρχή και βάζουμε πλώρη για τα 10.000 μέλη. Δεν νομίζω, να υπάρχει κάποιος, που γνωρίζοντας, τα παραπάνω στοιχεία που ανέπτυξα, να μην έχει θέληση να γίνει μέλος αυτής της προσπάθειας.

Για μένα, όποιος είναι ΑΡΕΙΑΝΟΣ-ΑΡΕΙΑΝΗ, είτε είναι μίας ώρας γεννημένος, είτε είναι 101 χρονών, πρέπει, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, να είναι μέλος της ΛΕΣΧΗΣ.

Γιατί, πρέπει να του το επιβάλλει η συνείδησή του. Πρωταρχικό μέλημα, όλων μας, πρέπει να είναι η εγγραφή μας και η συμμετοχή μας στην ΛΕΣΧΗ.

Και όσων αφορά, τα χρήματα... Είναι 100 Ευρώ τον χρόνο. Αυτό σημαίνει 8, 30 ευρώ τον μήνα, το οποίο συνεπάγεται 0,27 λεπτά του Ευρώ τη μέρα.

Κακά τα ψέματα, ότι, πρόβλημα στην οικονομία και να υπάρχει, χαρτζιλίκι και χρήματα λίγο-πολύ, όλοι έχουμε στην τσέπη μας. Επομένως, ας κάνουμε πράξη την εγγραφή μας, γιατί 0,27 λεπτά του Ευρώ την μέρα, ούτε που τα υπολογίζουμε και τα πετάμε εδώ κι' εκεί...

Και τώρα που το λέω... Τυχαία, είδα, πεταμένα, στην άκρη του γραφείου μου 0,38 λεπτά του Ευρώ, που τα πέταξα χθες εκεί, για να μην γεμίζουν το πορτοφόλι μου, επειδή δεν τα υπολόγιζα.

Γι' αυτό σας λέω. Ας πάψουμε να αμελούμε την εγγραφή μας και ας γίνουμε μέλη του σπουδαιότερου θεσμού στην ομάδα μας.

Ενός θεσμού, που ενισχύει, την ενότητα και την πίστη όλων μας...


Α Ρ Ε Ι Α Ν Α Ρ Α  Μ Η Ν  Σ Τ Α Μ Α Τ Α Σ  Ν Α  Μ Α Σ  Τ Ρ Ε Λ Α Ι Ν Ε Ι Σ. . .

9 σχόλια:

Paliatsos είπε... 26 Ιανουαρίου 2011 στις 8:36 μ.μ.

καλησπερα
ντου στην λεσχη προπαντον.

θα τα λεμε συχνα πλεον που εμαθα το μπλογκ

KANTHAR0S είπε... 26 Ιανουαρίου 2011 στις 9:31 μ.μ.

Μπράβο για το άρθρο σου. Από τότε που άνοιξα το blog ήθελα να γράψω ένα άρθρο για τη Λέσχη, αλλά ακόμα δεν έχει κάτσει.

Ανώνυμος είπε... 26 Ιανουαρίου 2011 στις 9:49 μ.μ.

Μπράβο ρε Jim έπρεπε να γραφεί κ ένα τέτοιο άρθρο για να δούμε κ την κοινωνική διάσταση της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ!

ΟΛΟΙ ΛΕΣΧΗ ΠΑΙΔΙΑ....!

geokampour

pavvou είπε... 26 Ιανουαρίου 2011 στις 11:28 μ.μ.

Αααα, μάλιστα. jim δεν διαφωνώ με τον ρόλο της Λέσχης.Έχει πολλά καλά. Εξάλλου, γενικώς είμαι υπερ των συνδεσμων, των οργανωμένων κτλ. Αλλά φίλε, θέλει μέτρο κ έλεγχο.
Ποια ήταν η θέση της Λέσχης στο πρόσφατο θέμα με τον προπονητή; Για θύμησέ μου λίγο.

jim είπε... 26 Ιανουαρίου 2011 στις 11:34 μ.μ.

Pavvou, η ΛΕΣΧΗ στον ΑΡΗ, δεν έχει να κάνει με τον σύνδεσμο ή την ΠΑΕ ή την ΚΑΕ ή το ΤΑΠ και τον Ερασιτέχνη..

Είναι ανεξάρτητος φορέας, ο οποίος, φέρνει τον λαό να συμμετεχει στα κοινα της ομαδας, έχοντας τους ρολους που ανέπτυξα παραπανω...

Για το θέμα προπονητή, έβγαλε ανακοίνωση, που έλεγε ότι, δεν καλέι σε γενική συνέλευση, επειδή το θέμα ειναι καθαρα αγωνιστικό και άρα θεμα της διοίκησης να το χειριστεί, ριχνοντας το μπαλακι στην ΠΑΕ, που ούτως ή αλλως εκλέγεται από την ΛΕΣΧΗ...

salonika3 είπε... 27 Ιανουαρίου 2011 στις 9:22 π.μ.

Ωραίο άρθρο φίλε Jim,αλλά έχω κάποιες ενστάσεις.Να ξεκαθαρίσω καταρχήν πως είμαι μέλος της λέσχης αν και με τις αντιρρήσεις μου.Για το οικονομικό που γράφεις ναί μεν είναι όπως λες 0,27 ευρώ την μέρα,πλην όμως όταν δίνεις μαζεμένα 100 ευρώ όσο να είναι σου κάθεται κάπως.Πόσο μάλιστα όταν είναι χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο,δεν δίνεις 100 ευρώ δλδ και παίρνεις πχ ένα εισιτήριο ή μια μπλούζα αλλά τα δίνεις για την κ@ύλα σου.Γι΄αυτό ήταν καλή μαγκιά η φάση με την πιστωτική που τα δίνεις σε 10 άτοκες δόσεις και δεν σου κακοφαίνεται και τόσο.
Αναφέρεις πως η λέσχη είναι ανεξάρτητη από ΠΑΕ,ΚΑΕ,ΤΑΠ συνδέσμους κλπ.Μήπως θα ήταν πιο σωστό να έγραφες πως η λέσχη ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΠΑΕ,ΚΑΕ,ΤΑΠ,συνδέσμους κλπ;;Δυστυχώς δεν είναι όσο κι αν θέλουμε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις!!Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα όσα έγιναν με τον πρώην που το έχω ξαναπεί είμαι ο πρώτος που έλεγα πως δεν έχει θέση στον ΑΡΗ αυτός ο άνθρωπος!Άνθρωπος που επί των ημερών του η ομάδα έπεσε κατηγορία,όχι πρόεδρος αλλά ούτε υπάλληλος στο κυλικείο δεν πρέπει να είναι!!Όσο όμως τα είχε καλά με τους superαδες είχε και κατά κάποιο τρόπο και το αλάθητο του πάπα!Μόλις για κάποιους λόγους που δε θα μάθουμε ποτέ από κολλητοί βρέθηκαν απέναντι,έχασε σε μια νύχτα τα πάντα!!Μάλιστα του γύρισε μπούμεραγκ αυτό που ο ίδιος έλεγε ότι δλδ όποιος δεν γουστάρει τον Σκόρδα να έρθει στη Λέσχη να το πει.Και πρόπερσι τον Μάιο έλεγε πως δέχεται τρομοκρατία και τραμπούκο αυτός και όσοι τον στηρίζουν,επειδή πάει κόντρα στους superαδες!!! Για πείτε μου,αν ο Κόντης δεν είχε τη στήριξη του συνδέσμου θα ήταν ακόμα στον ΑΡΗ;Νύχτα θα έφευγε και θα ψάχναμε τα ίχνη του!!Εδώ ολόκληρος Κούπερ και "φαγώθηκε" μόλις άρχισαν να τον κράζουν οι συνδεσμίτες!Αυτός είναι-κατά τη γνώμη μου πάντα-και ο λόγος που δεν αυξάνονται θεαματικά τα μέλη της λέσχης.Ο περισσότερος κόσμος την έχει συνδιάσει με τον σύνδεσμο.Κι επειδή καλώς ή κακώς (κάκιστα κατά τη γνώμη μου) υπάρχει μια κόντρα ανάμεσα σε superαδες και μη,"φρενάρει" αυτό κάποιους που θεωρούν τον εαυτό τους "αντιsupera".

RedDragon είπε... 27 Ιανουαρίου 2011 στις 11:00 π.μ.

@salonika3 βάζε παραγράφους για να διαβάζονται πιο εύκολα αυτά που γράφεις.

Εγώ από τη μία έχω πεισθεί για το σημαντικό ρόλο της Λέσχης αλλά ακόμη δεν έχω πεισθεί να δίνω 100ευρώ κάθε χρόνο χωρίς να παίρνω τπτ πίσω.

Ίσως αν τα οφέλη των μελών της λέσχης ήταν περισσότερα ή διαφορετικού είδους; Διότι οι εκπτώσεις σε διάφορες εταιρείες εμένα δε με πείθουν.

Επίσης παίζει ρόλο ότι ούτε σε μένα ούτε σε πολλούς άλλους δεν περισσεύουν 100ευρώ. Διότι δεν είναι μόνο αυτά που δίνουμε για την ομάδα. Αν βάλει κανείς τα εισιτήρια διαρκείας σε μπάλα κ μπάσκετ φεύγουμε πάνω από τα 500...

Επίσης θα ήθελα η λέσχη να συμπεριλάβει κ το μπάσκετ μέσα. Εγώ είμαι Αρειανός σε ΟΛΑ τα αθλήματα. Δεν γίνεται να στηρίζουμε τόσο πολύ το ποδόσφαιρο κ καθόλου το μπάσκετ που μας έχει δώσει τόσες χαρές...

Τέλος θα συμφωνήσω με τον Salonica3 ότι η λέσχη θα πρέπει να αποκοπεί ακόμη περισσότερο από την παε κ τους συνδέσμους...

Και θα πρέπει να έχει κ ρόλο ελεγκτικό προς τη διοίκηση. Τώρα δε νομίζω να τον έχει σε μεγάλο βαθμό.

jim είπε... 27 Ιανουαρίου 2011 στις 1:50 μ.μ.

salonika3, το ουσιαστικο αντικτυπο που λες, πιστεύω είναι ότι θα γνωριζεις, οτι υπάρχει κατι στον ΑΡΗ, που θα βρίσκεις ανταπόκριση και θα βασιζεται στο κοσμο..Συμφωνω, για τις ατοκες δοσεις που λες..

Τωρα για τα υπόλοιπα, νομίζω, ότι με την σταδιακή αύξηση των μελων της ΛΕΣΧΗΣ, θα μειωθούν οι όποιες αμφιβολίες..

Red, είναι εξίσου σημαντικό κάποιος να είναι μελος στην ΛΕΣΧΗ, όπως με το να εχει διαρκειας. ίσως ειναι και πιο σημαντικο..Κυριως γι' αυτους που πηγαινουν σε 5-6 ματς το χρονο..

Η ΛΕΣΧΗ, δημιουργηθηκε ως ανεξαρτητος φορεας και ετσι πρεπει να συνεχισει.

Για το μπάσκετ που λες και την βοηθεια της ΛΕΣΧΗΣ, πρέπει να αυξηθουν κατα πολυ τα μελη της για να μιλαμε για ουσιαστικη βοηθεια..

Geokampour, πρέπει να ασχοληθούμε όλοι μας με το θεμα της ΛΕΣΧΗΣ και των εγγραφών μας σε αυτή.

KANTHARE, σ' ευχαριστώ..Η ΛΕΣΧΗ, είναι ένα θέμα που πρέπει να ασχολούμαστε καθημερινά γιατι αφορά εμάς τους ίδιους, τον κόσμο του ΆΡΗ, δηλαδή.

Paliatsos, καλώς ήρθες στην παρέα...