Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Η μεταγραφολογία, η επικείμενη ανανέωση Κούπερ και η υπόθεση Γκροσίτσκι...

Διανύοντας, ήδη, την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αναμένουμε, από μέρα σε μέρα την ανακοίνωση των μεταγραφών. Ήδη, χθές, ανακοινώθηκε ο Κριστιάν Πορτίγια. Φυσικά, επίκειται και η ανανέωση του συμβολαίου του Κούπερ, η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά και η υπόθεση ενός "ταλέντου", του Καμίλ Γκροσίτσκι, τον οποίο είδαμε το περασμένο καλοκαίρι με την φανέλα της Γιαγκελόνια...




Υ Π Ο Θ Ε Σ Η  Μ Ε Τ Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ


Όλοι μας, παρατηρούμε, ότι, η ομάδα, χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση, στην περίοδο του Γενάρη.
Βέβαια, οι μεταγραφές, πρεπει, να είναι ουσιαστικές, μετρημένες και σε θέσεις που πονάμε.
Χρειαζόμαστε έτοιμους παίχτες, ενδεκαδάτους και όχι ρίσκα με παίχτες που θέλουν χρόνο (πχ Φαμπιάνο-Ορτίθ).
Η ομάδα, συγκέντρωσε χρήματα, από την Ευρώπη και καλό είναι, αν βρεί κάποιες καλές περιπτώσεις παιχτών, να δαπανήσει ένα ποσό για μεταγραφές.
Σίγουρα, η εποχή, δεν είναι για πολλά ανοίγματα, όμως, αξίζει, να αφιερωθεί ένα ποσό για μεταγραφές, τώρα που υπάρχει μία, κάποια, εισροή χρημάτων..

Ως γνωστόν, βρισκόμαστε, σε συζητήσεις με επιθετικούς..Επίσης, είναι, ολοφάνερο, ότι λείπει, ένας πάιχτης στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, ο οποίος θα αποτελέσει επιθετική απειλή.

Ο Μενδρινός, παίζει, περισσότερο, τον ρόλο, του τρίτου χάφ, ο οποίος, προσπαθεί να συγκλίνει στον αξονα με το δεξί πόδι...Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να κάνει τις κινήσεις, που κάνει ο Χαβίτο από τα δεξιά, παίζοντας με το καλό του πόδι.

Συν τοις άλλοις, η ομάδα, χρειάζεται, έναν πάιχτη στον άξονα, ο οποίος να έχει κράτημα μπάλας, να προωθεί το παιχνίδι και να ελευθερώνει τον Κόκε, από τα πολλά ανεβάσματα, τα οποία αφήνουν άδεια την περιοχή του αντιπάλου..

Ο Πορτίγια, είναι παίχτης με επιθετικογενή χαρίσματα και αριστερό πόδι..Θα φανεί στο κοντινό μέλλον, αν προορίζεται γι' αυτήν την θέση και ποια είναι η αξία του...Μακάρι να πετύχει..


Η  Α Ν Α Ν Ε Ω Σ Η  Τ Ο Υ  Κ Ο Υ Π Ε Ρ

Όπως, είπαμε, εδώ και καιρό, ο ΆΡΗΣ, πρέπει να κρατήσει τον Κούπερ για χρόνια.
Αρχικά, να χτίσει την ομάδα για 2-3 χρόνια και εν συνεχεία, να την καθοδηγήσει, όπως αυτός νομίζει-ξέρει.
Η διοίκηση, φαίνεται, να κάνει πράξη, αρκετά θέλω του Κούπερ, όπως τα έργα στο Ρύσιο, ο χλοοτάπητας στο Βικελίδης, η πειθαρχία που επιβάλλει στο αγωνιστικό.
Επίσης, φαίνεται, διατεθιμένη, να κάνει την υπέρβαση του μεγάλου ποσού που αξιώνει η πλευρά του Αργεντίνου.
ΌΜΩΣ, σε καμμία περίπτωση, η διοίκηση μας, δεν πρέπει να περάσει τα όρια του προϋπολογισμού μας και να ξεφύγει από τα όρια της.
Σίγουρα, τον πιστεύουμε τον Κούπερ. Αναμφισβήτητα, έχει την καθολική αποδοχή του κόσμου, ΑΛΛΑ, πρέπει να έχουμε κάποια όρια στα οικονομικά μας, γιατί, δεν τραβήξαμε και λίγα στο παρελθόν...
Ο Αργεντίνος, βλέπει, ότι πολλές επιθυμίες του, γίνονται πράξη, βλέπει την όλη προσπάθεια της διοίκησης και βλέπει επίσης, ότι η διοίκηση είναι έτοιμη να κάνει την υπέρβαση για το νέο του συμβόλαιο...
Ευχής Έργον, να υπάρξει επέκταση της συεργασίας, εφόσον, υπάρξει συμφωνία.Ο Κούπερ, βοήθησε τον ΆΡΗ και ο ΆΡΗΣ, βοήθησε τον Κούπερ. Και οι δύο πλευρές, βοήθησαν, η μία την άλλη, να ξαναβρούν την χαμένη τους αίγλη.
Από την επέκταση της συνεργασίας, θα ωφεληθούν και ο ΆΡΗΣ και ο Κούπερ..

Η  Υ Π Ο Θ Ε Σ Η  Γ Κ Ρ Ο Σ Ι Τ Σ Κ Ι

Αναμφισβήτητα, ο Πολωνός, διαθέτει μεγάλο ταλέντο και θα είναι μία πολύ καλή προσθήκη, με υποσχέσεις για το μέλλον.
Επίσης, αναμφισβήτητα, ο ΆΡΗΣ, δεν πρέπει να παίξει το παιχνίδι των Πολωνών, που με διάφορες επικοινωνιακές στρατηγικές, φέρουν τον ΆΡΗ, να προσφέρει 800 με 900.000 Ευρώ για τον παίχτη.
Ένα ποσό, το οποίο, ο ΆΡΗΣ, θα είναι έκπληξη, αν το δώσει και μάλιστα εξαρχής όπως λένε οι Πολωνοί.
Όπως, αναφέραμε και στο θέμα του Κούπερ, έτσι και στην περίπτωση του Γκροσίτσκι, ο ΆΡΗΣ, δεν πρέπει να ξεπεράσει τα όρια του, σε καμμία περίπτωση.
Ναι, μπορούμε, να δώσουμε, ένα ποσό, ναι αξίζει να κάνουμε μία σχετική-περιορισμένη υπέρβαση, αλλά, δεν πρόκειται να μπούμε σε διαδικασία πλειστηριασμού, κάνοντας το παιχνίδι των Πολωνών.
Πρέπει, να έχουμε ένα ταβάνι στο οικονομικό..

Εν κατακλείδι, οι εκκρεμμότητες, της ομάδας, είναι πολλές με την επικείμενη ανανέωση Κούπερ, με τις ανανεώσεις άλλων παιχτών (πχ Χαβίτο), με την άυξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και γενικά με τα λειτουργικά έξοδα.

Ασφαλώς και πρέπει να δωθεί ένα ορισμένο ποσό για μεταγραφές, αλλά, πάντα με προσεχτικό χειρισμό και με γνώμονα το καλό του ΆΡΗ και των οπαδών του....

Κατάσταση, που όλοι πιστεύουμε ότι γίνεται και θα γίνεται στην ομάδα μας...

Υ.Γ. Επειδή, σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς εκφράζω μία θέση μου, χρησιμοποιώ στο καπάκι, τις λέξεις αλλά και όμως, μην μου πείτε ότι είμαι ναι μεν αλλά...

Τα αλλά και τα όμως, δυστυχώς, υπάρχουν λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών..Αν παρατηρήσατε, τα χρησιμοποιώ, όταν, αναφέρομαι σε οικονομικές καταστάσεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 6 Ιανουαρίου 2011 στις 2:19 π.μ.

JIM ΣΕ ΠΑΩ!!!ΩΡΑΙΟ POST ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟ.ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΠΕΡ ΕΙΝΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ,ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΔΕ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ.ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΕΤΟΙΜΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΕΤΟΙΜΩΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ "ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΩΝ" ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ...ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ BLOG ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 2 ΜΕ 4,ΑΚΟΥΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ...

DOTORE

jim είπε... 6 Ιανουαρίου 2011 στις 2:27 π.μ.

Dotore, θεωρώ ότι υπάρχει πλάνο και προγραμματσμός στην ομάδα μας και όλα θα βαδίσουν σε καλό δρόμο...

Τωρα πια, ξέρουμε ποιος είναι ο σωστός δρόμος...Ας τον ακολουθησουμε...

VardARIS είπε... 6 Ιανουαρίου 2011 στις 11:20 π.μ.

Ακούσαμε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες τον Manager του Κούπερ, να δηλώνει ότι η "ανανέωση θα γίνει εύκολα και σύντομα, μια και το θέλουν πολύ και οι 2 πλευρές". Τελικά από ότι φαίνεται μόνο εύκολη δε θα είναι η περίπτωση, ειδικά με το ποσό που ακούγεται ότι ζητάει η πλευρά Κούπερ (1,5 μύριο). Δεν ξέρω αν αληθεύει το συγκεκριμένο, αλλά μου ακούγεται σαν ποσό εξαιρετικά υπερβολικό.

Μάλλον αυτό θα εννοούσε ο manager του όταν θα έλεγε ότι θα τα βρούμε εύκολα, ότι δώστε το συγκεκριμένο ποσό και ο Κούπερ υπογράφει αύριο. Κρίμα, γιατί μέχρι τώρα αυτό που ακούγονταν ήταν ότι ο Κούπερ δεν κοιτάζει τόσο τα χρήματα, τον ενδιαφέρουν οι συνθήκες στην ομάδα κλπ. Ας ελπίσουμε απλά, ότι είναι παιχνίδι του Manager, και ότι τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική και θα πάρει τον χειρισμό της υπόθεσης πάνω του ο Κούπερ.

Θα είναι φοβερό πισωγύρισμα να μην υπογράψει τελικά. Μετά νέος coach, νέες μεταγραφές και πάει λέγοντας... Αλλά ας περιμένουμε.

Όσο για τις μεταγραφές προσωπικά πιστεύω στον Εντού και γουστάρω Γκροσίτσκι (αν και ανησύχησα όταν άκουσα ότι είναι εθισμένος στον τζόγο). Πολύ καλή περίπτωση θα ήταν του Μήτρογλου, αλλά ο γαύρος μας κρατάει μούτρα μετά την περυσινή 5η θέση... Όπως και να έχει εμπιστευόμαστε διοίκηση και προπονητή.

jim είπε... 6 Ιανουαρίου 2011 στις 1:02 μ.μ.

Ότι κι' αν γίνει στις περιπτώσεις του κάθε μέλους του αγωνιστικού τμήματος, ο ΆΡΗΣ, δεν πρέπει να ξεπεράσει τα όρια του....Ας κάνουμε μικρες υπερβάσεις, όχι τεράστια ανοίγματα...

Ο ΆΡΗΣ, πρέπει να έχει το πλάνο του και το ταβάνι του στο οικονομικό...

Σίγουρα, πρέπει να δώσει, η διοίκηση, ένα ποσο για μεταγραφες και ανανεωσεις, αλλα, σύμφωνα με τα δεδομένα του συλλόγου και όχι των άλλων..