Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΆΡΗΣ - Καβάλα 80-72 (vid)

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του μπάσκετ με μία μέτρια (κατά τη γνώμη μου) εμφάνιση. Ο κόσμος στο Παλέ ήταν για άλλη μία φορά ελάχιστος κ πραγματικά αναρωτιέμαι αν θα το γεμίσουμε καμιά φορά φέτος (το παιχνίδι με τον συμπολίτη δε μετράει) ...

Όταν όμως η ομάδα πάει κ χάνει εύκολα από τον Κολοσσό, αυτοκτονεί εντός έδρας με το Περιστέρι κ κερδίζει στην παράταση τον Ηλυσιακό λογικό είναι να μην έχει πείσει τον κόσμο να την ακολουθήσει.


Γενικά
Η ομάδα φαίνεται να έχει χάσει την φρεσκάδα της. Ήμασταν πολύ χαλαροί στην άμυνα κ δεν τρέξαμε σχεδόν καθόλου σε αιφνιδιασμούς. Έχω την εντύπωση πως η απουσία του Πιρς παίζει κάποιο ρόλο σε αυτό. Μπορεί ο Πιρς να μην ήταν σκόρερ αλλά ήταν καλός στην οργάνωση κ έτρεχε την ομάδα στον αιφνιδιασμό.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο. Κρίθηκε στην 3η περίοδο όπου φτιάξαμε μία διαφορά γύρω στους 10 πόντους την οποία κ κρατήσαμε (δύσκολα) μέχρι το τέλος. Σε αυτό βοήθησε κ το πολύ καλό ποσοστό που είχαμε στα τρίποντα ειδικά στην 3η περίοδο.

Πήγαμε καλά στα ριμπάουντ 37 έναντι 27 αλλά μας πλήγωσαν οι αντίπαλοι ψηλοί στο σκοράρισμα. Κάναμε πολλά λάθη (15) αλλά είχαμε κ πολλές ασσίστ 17.

Οι παίχτες
Από τους παίχτες δεν ξεχώρισε κάποιος ιδιαίτερα. Πήραμε βοήθειες από όλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι σκόραραν όλοι όσοι αγωνίστηκαν! Θέλω να σταθώ όμως σε 2: στον Σκορδίλη κ στον καινούριο, τον Μπόμπι Μπράουν.

Όσο περίεργο κ αν ακούγεται ο Σκορδίλης αγωνίστηκε 16 λεπτά. Πέτυχε 12 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ κ αντιμετώπισε με σχετική επιτυχία τον Σίμονς. Και αναρωτιέμαι εγώ, γιατί δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί αυτός ο παίχτης; Και γιατί σήμερα που έπαιξε ο Σκορδίλης δεν έπαιξε καθόλου ο Τσαϊρέλης;

Ο Μπράουν να σας πω την αλήθεια δε μου γέμισε το μάτι. Έπαιξε 17 λεπτά κ έβαλε 8 πόντους αλλά ήταν αρκετά άστοχος. Μου φάνηκε πολύ κοντός κ μικροκαμωμένος... δεν ξέρω αν θα φανεί καλύτερος από τον Πιρς... Πάντως επειδή ήταν το 1ο του παιχνίδι με την ομάδα κ χωρίς να κάνει ουσιαστικά προπόνηση ας μη βιαστούμε να τον κρίνουμε... απλά λέω τι αίσθηση μου δημιούργησε...

Α να πω κ ένα καλό λόγο για τον Χατζηβρέττα. Πολύ καλή κ ώριμη εμφάνιση. 12 πόντους με καλά ποσοστά κ μεγάλη βοήθεια σε άμυνα κ οργάνωση. Μακάρι να σταθεροποιηθεί σε τέτοιες επιδόσεις.

Η αντίπαλος
Η Καβάλα μου φάνηκε καλή κ σκληροτράχηλη ομάδα. Έχει 2-3 παιχταράδες που πολύ θα τους ήθελα στον Άρη. Αυτός ο Παλάσιο (20 πόντους) μας έκανε κουδούνια. Πολύ ωραίος παίχτης. Αυτός κράτησε την Καβάλα στο παιχνίδι σε όλη την 4η περίοδο.

Μου άρεσε φυσικά κ ο Σίμονς. 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα κ 3 μπλοκ. Έναν τέτοιο ψηλό θέλουμε στον Άρη. Έκανε κ ένα θεαματικότατο κάρφωμα που ήταν το highlight του αγώνα.

Πολύ καλός κ ο Γιόροβιτς με τους 19 πόντους που πέτυχε. Αλλά μέχρι εκεί... Η Καβάλα στηρίχτηκε μόνο σε αυτούς κ ήταν λογικό να μην αντέξει μέχρι το τέλος.

Ο Παλάσιο κ Σίμονς έπαιξαν από 35 λεπτά! Ενώ αν κ αγωνίστηκαν και οι 12 παίχτες της τους 65 από τους 72 πόντους της, τους πέτυχαν μόλις 4 παίχτες.


Επόμενος αγώνας είναι την Τρίτη με την Τσεντεβίτα στο Αλεξάνδρειο για το Eurocup. Ας ελπίσουμε κ η ποδοσφαιρική ομάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της μπασκετικής κ να πάρει τη νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης σήμερα το απόγευμα.

Υ.Γ. Ήθελα να πω κ κανα δυο λογάκια για τη διαιτησία αλλά είπα να δώσω τόπο στην οργή...

7 σχόλια:

VardARIS είπε... 5 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:05 π.μ.

Ευτυχώς που είσαι και εσύ Red και μας ενημερώνεις σχετικά με το τι γίνεται στο μπάσκετ. Στην πλειοψηφία τους τα αθλητικά sites πλέον το μπάσκετ το έχουν γραμμένο, και δεν μπορείς να μάθεις και πολλά...

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κόσμος μας θα επιστρέψει στο γήπεδο μόνον αν δει κάτι καλό στην ομάδα, (εμφανίσεις και νίκες, το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα). Ειδάλλως χλωμό το κόβω... Βλέπω να βγαίνει η χρονιά με 1000+ άτομα...

Ανώνυμος είπε... 5 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:40 π.μ.

Επειδη παρακολουθω NBA,μπορω να σου πω οτι ο Brown για τα λεφτα που διαθεταμε,ειναι πολυ καλος παιχτης,με ολοκληρωμενο παιχνιδι,σε αντιθεση με τον Pierce που ηταν καλος σε καποια στοιχεια του παιχνιδιου,κ τραγικος σε καποια αλλα(αμυνα-βολες-μακρυνο σουτ).
Δεν ξερω βεβαια σε τι κατασταση βρισκεται ο Brown αλλα πιστευω οτι συντομα θα μας βοηθησει παρα πολυ.
Απ την στιγμη που δεν εχουμε πολλα λεφτα για παιχτες,γιατι πρεπει να πονταρουμε σε αγνωστους παιχτες-λαχεια(Dunston απο Κορεα!) που σπανια βγαινουν,κ οχι σε παιχτες που παιζουν Ελλαδα κ τους βλεπεις πχ ο Παλασιο που οντως ειναι πολυ καλος παιχτης με τρελο βιογραφικο, η ο Μασσευ παλιοτερα.
Για την μικρη προσελευση του κοσμου στο μπασκετ υπαρχουν πολλοι λογοι που συμβαινει.Το να βαζεις ομως ως διοικηση σε ματς τυπου Καβαλας,Περιστεριου η κ Τσεντεβιτα,εισιτηριο 15 ευρω,δειχνεις οτι εισαι εκτος πραγματικοτητας,οταν μαλιστα προερχεσαι κ απο ηττες.Περσυ σε τετοια ματς ειχε εισιτηριο 10 ευρω ποσο που βρισκω λογικο,κ απο τοτε δυστυχως τα οικονομικα δεδομενα ολων μας γινανε πολυ χειροτερα για να ζηταει ο Δαμιανιδης αυξηση 33%,να δεις τον ΑΡΗ να χανει απ το Περιστερι κ να αγκομαχα με την Καβαλα.
υ.γ. Χθες ο Μπαγκαριτς που παιζει για ενα κομματι ψωμι στο χρεωκοπημενο Μαρουσι κερδισε μονος του τον Πανελληνιο με 17π κ 10ρ,κ εμεις δεν μπορουμε να βρουμε ψηλο γιατι δεν εχουμε λεφτα.
Avenger3

RedDragon είπε... 5 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:11 μ.μ.

Avenger3 συμφωνώ σε αυτά που λες για τις τιμές. Βέβαια είχε κ 10εύρα εισιτήρια για το πέταλο το οποίο ακόμη κ αυτό ήταν άδειο.

Για τον Μπράουν απλά είπα τι αίσθηση μου δημιούργησε. Μακάρι να βοηθήσει γιατί ο Σλούκας μόνος του δεν θα την παλέψει...

Χθες ο Κουμπούρας δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω τραυματισμού...γιατί μου φάνηκε πολύ περίεργο να μην παίξει καθόλου...

RedDragon είπε... 7 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:57 π.μ.

Δείτε κ το κάρφωμα του Σκορδίλη μπροστά σε 2 παίχτες! Στο 6:45...

Skolix είπε... 7 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:32 μ.μ.

Δεν ειμαι φαν του Γαιου, αλλα σιγουρα αυτο που εγινε φετος ηταν περαν καθε λογικης. Να πω οτι ειχαμε 3-4 ψηλους καλους, να πω οκ δεν κανει. Το παιδι ειναι δυνατο, ψηλο, φιλοτιμο και ξερει τα βασικα. Πηγε καλα και ελπιζω να βοηθησει και στη συνεχεια.