Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΆΡΗΣ - Ηρακλης 94 - 85 (vid)

Νίκη χθες στο μπάσκετ επί μία από τις χειρότερες ομάδες της Α1 με μέτρια εμφάνιση.

Αυτή την ομάδα έπρεπε να την κερδίσεις με 20+ πόντους αλλά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας δεν το επέτρεψαν αυτό.

Τώρα τελευταία φεύγω από το γήπεδο κ παρόλο που κερδίζουμε νοιώθω μία απογοήτευση. Οι μέτριες αυτές εμφανίσεις με έχουν κάνει να χάσω την αισιοδοξία που είχα στην αρχή της χρονιάς.

Το παιχνίδι
Η ομάδα μπήκε ΠΟΛΥ χαλαρά στο παιχνίδι. Πάρα πολύ χαλαρά. Μάλλον θεωρούσε ότι το παιχνίδι το έχει κερδίσει πριν αυτό αρχίσει. Και αυτό το φαινόμενο το βλέπω σε πολλά παιχνίδια φέτος. Αποτέλεσμα ήταν στο 1ο δεκάλεπτο να κυνηγάμε συνεχώς το σκορ.

Στη συνέχεια σοβαρευτήκαμε, κυρίως στην επίθεση κ πήραμε μία διαφορά γύρω στους 10 πόντους. Η διαφορά έφτασε κ στους 15 πόντους όταν οι διαιτητές έδωσαν ένα ανύπαρκτο φάουλ στον Τάκερ + μία τεχνική ποινή + τρίποντο του Ηρακλή = 7 πόντους σε μία επίθεση. Μετά από αυτό η ομάδα δεν είχε καθαρό μυαλό αλλά η διαφορά στην ποιότητα των 2 ομάδων ήταν τέτοια ώστε δεν χρειαζόταν να παίξεις κ ιδιαίτερα καλά για να κερδίσεις.

Μια κ αναφέρθηκα στην διαιτησία οφείλω να πω ότι ήταν το λιγότερο αστεία. Σφύριζαν όλοι την ώρα φάουλ κ δεν άφηναν να δούμε λίγο μπάσκετ. Ειδικά στον Τάκερ από τα 5 φάουλ που του σφύριξαν τα 2 ήταν ανύπαρκτα κ το ένα ήταν η τεχνική ποινή που πήρε επειδή διαμαρτυρήθηκε.

Συμπερασματικά είχαμε μία μέτρια εμφάνιση. Μόνο κ μόνο ότι ο Ηρακλής έκανε ρεκόρ πόντων φέτος κ μας έβαλε 85 πόντους δείχνει πόσο κακοί ήμασταν στην άμυνα. Η ομάδα όμως κέρδισε σχετικά άνετα οπότε σταματάω τη γκρίνια.

Οι παίχτες

Ατομικά οι παίχτες πήγαν καλά κυρίως στην επίθεση. Είχαμε 6 παίχτες με πάνω από 10 πόντους:
  • Σλούκας 17
  • Ταπούτος 15
  • Χατζηβρέττας 14
  • Τάκερ 13
  • Ντάνστον 13
  • Χαραλαμπίδης 11


Ο Σλούκας ήταν με διαφορά ο καλύτερος μας παίχτης. Έκανε το καλύτερο παιχνίδι με την ομάδα κ δείχνει ότι πράγματι είναι μεγάλο ταλέντο. Έχει ανέβει η αυτοπεποίθηση του λόγω του μεγάλου χρόνο συμμετοχής που παίρνει κ δείχνει ότι μπορεί να έχει ηγετικό ρόλο. Κρίμα που τον έχουμε δανεικό. Πολύ κρίμα.

Πολύ καλός ήταν κ ο Ντάνστον. Δεν είναι κακός παίχτης ο Ντάνστον. Σίγουρα δεν είναι ο Αμερικάνος που θα κάνει τη διαφορά αλλά όταν τον ψάχνουν οι συμπαίκτες του στην επίθεση ανταποκρίνεται μια χαρά. Στην άμυνα δεν το συζητάω είναι πολύ καλός.

Από τους υπόλοιπους θα ξεχωρίσω το δίδυμο Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης. Στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται να έχουν αποκτήσει το ρόλο τους στην ομάδα κ βοηθάνε σημαντικά με την εμπειρία τους.

Ο χειρότερος παίχτης ήταν ο Μπράουν. Από την αρχή δε μου γέμισε το μάτι. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αυτός ο παίχτης. Μακάρι να βγω λάθος. Ο Πίρς ήταν πολύ καλύτερος.

Ο προπονητής
Αν κ δεν είμαι προπονητής κ είναι εύκολο να κρίνεις από την κερκίδα διαπιστώνω ένα πρόβλημα στη διαχείριση του υλικού. Σκορδίλης, Τσαϊρέλης κ Κουμπούρας δεν έπαιξαν σχεδόν καθόλου. Γιατί; Πάω στοίχημα ότι ο Κουμπούρας θα βοηθούσε πολύ περισσότερο από τον Μπράουν.

Επίσης ξεχνάει στον πάγκο παίχτες που παίζουν καλά όπως χθες τον Ντάνστον.

Είπαμε προπονητής δεν είμαι οπότε δεν λέω κάτι άλλο γιατί μπορεί να λέω κ βλακείες.

Επόμενο ματς την Τρίτη με την Χάποελ. Ελπίζω σε αυτό το αδιάφορο ματς να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίχτες που δεν παίζουν καθόλου.

1 σχόλια:

jim είπε... 19 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:15 μ.μ.

red, εγώ και τόσο που πάει η οάδα ευχαριστημένος είμαι...

Θα μου πεις ότι ρίχνω τον πηχη και τις απαιτησεις, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα...

Χριστούγεννα έρχονται και είμαστε εντός στόχων...

Σίγουρα δεν είναι ο μπασκετικός ΆΡΗΣ, που όλοι μας ονειρεύομαστε, αλλα γνωρίζουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες...