Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η απόδοση των παιχτών στο πρώτο μισό της σεζόν 2010-2011

Το περασμένο καλοκαίρι, όλοι, μιλούσαμε, για ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Και αυτό έγινε! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ήρθαν στην ομάδα 15 νέοι παίχτες και έμειναν άλλοι 11. Μία νέα προσπάθεια ξεκίνησε, με καθοδηγητή τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.



Όλοι γνωρίζαμε, ότι το δέσιμο, θα πάρει χρόνο και βασιστήκαμε στον ειδικό γι' αυτό, Έκτορ Κούπερ.

Κάποιοι, από τους παίχτες, που ήρθαν, δεν χρειάστηκαν ούτε μία μέρα προσαρμογής (Λαζαρίδης, Μενδρινός), άλλοι με τον καιρό, έδειξαν τον καλό τους εαυτό (Μίτσελ, Τόχα, Φατί) και άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν (Φαμπιάνο Λίμα).

Εμείς, εδώ, θα προσπαθήσουμε, να αναλύσουμε, την απόδοση των παιχτών μας, των μεταγραφών και όχι μόνο.




ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μιχάλης Σηφάκης
Ο ΆΡΗΣ, επένδυσε πάνω του τα τελευταία 2,5 χρόνια και καλά έκανε. Ο καλύτερος κίπερ της χώρας. Φέτος, δέχτηκε, μερικά εύκολα, για τα κυβικά του γκόλ, αλλά πραγματοποίησε, πολλές σωτήριες αποκρούσεις. Συνέχεια στην σκληρή δουλειά και το μέλλον του ανήκει!

2η γνώμη: Για μένα ο Σηφάκης δεν ήταν καθόλου καλός. Έκανε πολλά λάθη, έφαγε γκολ από δική του ευθύνη κ δεν είδα βελτίωση στο μεγάλο του μειονέκτημα που είναι η έξοδος.

Χουάνμα
Στα ματς που αγωνίστηκε έδειξε κάποια στοιχεία θετικά. Ήταν, λίγοι οι αγώνες που έπαιξε, για περισσότερο ασφαλή πορίσματα. Πάντως, είναι πιο έτοιμος από τον Πέσκοβιτς και όχι χειρότερος του Κέλεμεν.

2η γνώμη: Εμένα δε μου έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Στο λίγο χρόνο συμμετοχής πρόλαβε να κάνει την κουνελιά του κ να χάσουμε ένα παιχνίδι εξαιτίας του. Πολύ ασταθής μου φάνηκε. Θα προτιμούσα να έπαιζε ο Βελλίδης αντί γι'αυτόν.

Μάρκος Βελλίδης
Δεν τον είδαμε. Συνέχεια στην σκληρή δουλειά!

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Νίκος Λαζαρίδης
Η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού μέχρι τώρα. Πολλοί, δεν το περίμεναν, αλλά ο Νίκος, αποτελεί εγγύηση για το κέντρο της άμυνας.

Οριόλ
Επιρρεπής στους τραυματισμούς. Πάντως, σε όσα ματς, έπαιξε, ήταν θετικός. Θα έχουμε, μία ασφαλή εικόνα και εκτίμηση, εφόσον αγωνιστεί συνεχόμενα και βρει ρυθμό.

2η γνώμη: Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο αποκτήθηκε. Φάνηκε επιρρεπής στο λάθος. Και μόνο το γεγονός ότι αποκτήθηκε για βασικός κ έχει παίξει ελάχιστα τα λέει όλα. Θα προτιμούσα να είχε ανέβει ένας παίχτης από τις μικρές ομάδες στη θέση του.

Ρονάλντο Γκιάρο
Προπονητής μέσα στο γήπεδο. Διδάσκει όσο αγωνίζεται. Δυστυχώς, όμως, κάθε χρόνο, χάνει αρκετούς αγώνες λόγω τραυματισμών.

Ευθύμης Κουλουχέρης
Προσπαθεί να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του, όποτε του ζητηθεί. Γεμάτος πάθος και ενέργεια, άλλοτε τα καταφέρνει και άλλοτε όχι.

ΑΚΡΑΙΟΙ  ΜΠΑΚ

Χρήστος Βαγγέλη
Η μεγάλη έκπληξη του φετεινού ΆΡΗ, μέχρι τώρα. Απροσπέραστος αμυντικά, βελτιωμένος επιθετικά. Θέλει, όμως, ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στο επιθετικό του παιχνίδι.

2η γνώμη: Σίγουρα είναι η καλύτερη χρονιά του αλλά φτάνει αυτό; Παρασύρεται από το πάθος του κ έχει κάνει κ σημαντικά λάθη (δείτε πως μαρκάρει στο γκολ στο Λεβερκούζεν). Επιθετικά δε βοηθάει καθόλου.

Ντάρσι Νέτο
Περίεργη χρονιά γι' αυτόν. Προβληματικό ξεκίνημα, αλλά, με τον κατάλληλο χειρισμό, ο Κούπερ, φαίνεται, να τον επαναφέρει στα καλά του. Πρόβλημά του, ότι οι πολλές κούρσες του, αφήνουν κενα στην αμυντική γραμμή.

Μίσελ Γκαρμπίνι
Πιστεύω, ότι, βρήκαμε, το αριστερό μπάκ που ψάχναμε. Μακάρι, να συνεχίσει έτσι. Πήρε τον χρόνο του και "έστρωσε" σταδιακά. Απόλυτα πειθαρχημένος, γνώστης της μπάλας, με φοβερή πάσα, στηρίζει όλη την πτέρυγα.

2η γνώμη: Μου αρέσει ο Μίσελ αλλά αμυντικά δεν είναι τόσο καλός. Θα ήθελα να τον δω να παίζει αριστερό εξτρέμ. Εκπληκτική φυσική κατάσταση αλλά κ λίγο περισσότερα νεύρα από όσα θα έπρεπε.

Γρηγόρης Παπαζαχαρίας
Υπομονή και επιμονή στην δουλειά για τον Γρηγόρη, μετά την δύσκολη περίοδο που πέρασε. Ουσιαστικά, θα είναι σαν μεταγραφή.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ  ΜΕΣΟΙ

Σάκης Πρίττας
Οι τραυματισμοί του, δεν τον άφησαν να πιάσει την περυσινή απόδοση, αλλά, αναμένεται να ανέβει στο νέο έτος, γιατί "το έχει".

2η γνώμη: Για τον Πρίττα ισχύει αυτό που έγραψα κ για τον Βαγγέλη. Είναι αρκετό για τον Άρη που θέλουμε; Για μένα δυστυχώς όχι. Δεν βοηθάει καθόλου στην επίθεση, ούτε κάθετη πάσα ούτε σουτ της προκοπής. Τον σώζει το πάθος του αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει την περσινή απόδοση.

Ρίκι Φατί
Ταλαντούχος παίχτης με ποικίλα στοιχεία. Είναι πολυσύνθετος και αγώνα με αγώνα θα ξεδιπλώνει ακόμα μεγαλύτερες πτυχές του ταλέντου του.

Κάρλος Τόχα
Και ο Τόχα, ήθελε τον χρόνο του, αλλά και τον χειρισμό του επίσης. Μετά την ήττα από την ΆΕΚ, ήταν από τους καλύτερους παίχτες. Συνέχεια στην δουλειά και θα πάει ακόμα καλύτερα.

2η γνώμη: Δεν μου έδειξε σχεδόν τπτ. Στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό του. Μία κόπια του Φερναντέζ μου φάνηκε. Κ να μην σας πω ότι ο Φερναντές ήταν πολύ καλύτερος.

Μεντί Ναφτί
Για μένα ο Ναφτί, είναι το καλύτερο κεντρικό χαφ, που ήρθε στον ΆΡΗ, τα τελευταία 5 χρόνια. Φέτος, του λείπει η συγκέντρωση και κινείται στην μετριότητα. Αν ασχοληθεί με την μπάλα και μόνο, θα κάνει μεγάλα πράγματα με τον ΆΡΗ.

ΠΛΑΓΙΟΙ - ΑΚΡΑΙΟΙ ΧΑΦ

Φρανσίσκο Χαβίτο
Ξεκίνησε, πολύ δυνατά, τον τελευταίο 1,5 μήνα, έπεσε όμως. Πρέπει να θυμηθεί τον αρχικό του εαυτό. Κατά τα άλλα, από τους κορυφαίους.

Τόνι Κάλβο
Μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας, δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να δίνεται δανεικός στην Πάρμα. Στο ποδόσφαιρο, απαιτείται και ωριμότητα.

Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις
Άτυχος, ο Λιθουανός. Πολλοί τραυματισμοί από το καλοκαίρι. Πάντως, όσο, αγωνίστηκε, φάνηκε γρήγορος, με καλή και γρήγορη πρώτη πάσα, αλλά και με 2-3 μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Τον περιμένουμε το νέο έτος.

2η γνώμη: Με απογοήτευσε. Δεν κέρδισε θέση στη εντεκάδα. Είχε πολλούς τραυματισμούς. Όταν έπαιξε δεν ήταν καθόλου καλός. Περίμενα άλλα πράγματα.

Κώστας Μενδρινός
Τον τοποθετώ στους πλάγιους χαφ, γιατί σε αυτήν την θέση έπαιξε περισσότερο. Ως αριστερός μέσος, που γινόταν, ταυτόχρονα και τρίτος κόφτης έκανε πολύ καλά ματς. Ο ΆΡΗΣ, μερικές από τις μεγαλύτερες φετινές νίκες του, τις έκανε με τον Κώστα, χρησιμοποιημένο έτσι όπως προανέφερα.

2η γνώμη: Τον Μενδρινό δεν τον περίμενα κ με τις καλύτερες προθέσεις, λόγω των περσινών. Στο γήπεδο έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει χωρίς όμως να έχει κάνει κάποια φοβερή εμφάνιση.

Πορτίγια
Παίρνει εμπειρίες. Γρήγορος παίχτης που όσο αγωνίστηκε, βοήθησε και το ακραίο μπακ πίσω του, αμυντικά. Είδωμεν.

2η γνώμη: Άλλος ένα παίχτης που αποκτήθηκε χωρίς λόγο. Χίλιες φορές να έπαιζε ένας μικρός στη θέση του. Εμένα μου φάνηκε πολύ αργός κ γενικά δεν είδα κάτι ιδιαίτερο να έχει.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σέρχιο Κόκε
Έκανε πολύ καλά ματς στην Ευρώπη. Εδώ, τον κλείνουν 2 και 3 αντίπαλοι και θέλει κατάλληλο πλαισίωμα. Ξέρει μεγάλη μπάλα και φαίνεται από τις ασίστ που δίνει..Πιέστηκε για γκολ. Άργησε, αλλά δικαιώθηκε. Μακάρι να σκοράρει πολλά γκολ ακόμη.

2η γνώμη: Η χειρότερη χρονιά του στον Άρη. Βασικός επιθετικός που έχει σκοράρει μόλις 2 φορές (στην Ελλάδα ούτε μία); Έχω την αίσθηση ότι έχει κλείσει ο κύκλος του στην ομάδα.

Κάρλος Ρουίζ
Ξεκίνησε με 3 γκολ, αλλά έπεσε πολύ στην συνέχεια. Διανύει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Σαν κουρασμένος φαίνεται όταν παίζει, σαν να μην μπορεί ώρες-ώρες. Μακάρι να βελτιωθεί στην συνέχεια.

2η γνώμη: Ήρθε σαν αντικαταστάτης του Κάμπορα αλλά έμεινε στην θεωρία. Έβαλε 3 γκολ από τα οποία τα 2 ήταν πάρε βάλε. Κανένα γκολ στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Επιβεβαιώνει (μέχρι στιγμής) την αρχική μου βιαστική άποψη ότι πρόκειται για παλτό... Εκτός αν μας αρκεί αυτό που λένε πολλοί ότι τα έβγαλε τα λεφτά του επειδή με τα γκολ του μπήκαμε στους ομίλους. Εμένα δε μου αρκεί αυτό.


Ντάνιελ Τσέζαρεκ
Μαχητής ο Ντάνιελ. Γεμάτος πάθος, προσπαθεί για το καλύτερο. Πετυχημένη μεταγραφή, που ήθελε και θέλει χρόνο για αφομοιωθεί. Είναι παίχτης περιοχής.

Φαμπιάνο Λίμα
Πέρασε και δεν ακούμπησε.

Χρήστος Αραβίδης
Δεν τον είδαμε και μάλλον δεν υπολογίζεται.

Γενικά
Όπως, ανέφερα, αρχικά, η ομάδα, ενισχύθηκε με 15 νέους παίχτες το καλοκαίρι και χρειαζόταν χρόνος. Και ακόμη χρειάζεται. Τα πράγματα, είναι ακόμη πιο δύσκολα με 2 ματς την εβδομάδα, γιατί πολλοί από τους παίχτες δεν ήταν συνηθισμένοι σε αυτούς τους ρυθμούς.

Σίγουρα, οι παίχτες μας, αδικούν τον εαυτό τους, με τις εμφανίσεις στην Ελλάδα και την θέση που κατέχουμε, γιατί αξίζουν όλοι τους πολλά περισσότερα. Πρέπει, να προσαρμοστούν, στις συνθήκες του Ελληνικού Πρωταθλήματος, αντιγράφοντας συμπεριφορές αντιπάλων παιχτών των μικρομεσαίων ομάδων που κάνουν θέατρο, τσαμπουκά και σκοπιμότητα.

Για παράδειγμα, αν παρατηρήσατε, τον Τσέζαρεκ, στο ματς με την Ξάνθη, από το σημείο που μείναμε με 10 και έπειτα, αντέγραψε τους αντιπάλους παίχτες. Έβαλε τσαμπουκά με σπάσιμο νεύρων στον αντίπαλο, προσπάθησε να πάρει και πέναλτι.

Και σε αυτό βοήθησε το γεγονός, ότι ο Ντάνιελ, ήρθε από ομάδα που χρησιμοποιεί σκοπιμότητα στο παιχνίδι της. Επομένως, ξέρει τι να κάνει σε ανάλογες περιπτώσειςΓι' αυτό είναι χρήσιμες οι μεταγραφές εντός συνόρων. Επειδή, γνωρίζουν την Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

11 σχόλια:

O_BETATZIS είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:39 π.μ.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Ωραίο το άρθρο Jim, αλλά και λίγο αισιόδοξο. Αν όλοι ήταν τόσο καλοί όσο λες, θα είχαμε πάνω από 25 βαθμούς...
Στο 2ο γύρο πιστεύω θα ανέβει η ομάδα και θα δικαιωθεί η κριτική σου που τώρα μου φαίνεται από επιεικής μέχρι κολακευτική για πολλούς παίκτες.

jim είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:26 π.μ.

Καλημέρα BETATZI...Χρόνια Πολλά...

Όντως, το άρθρο, φαίνεται κολακευτικό, για πολλούς...

Έλαβα, υπόψη μου, τις πορείες και σε Ευρώπη και σε Ελλάδα..

Επίσης, πιστεύω και γω ότι στο δεύετρο γύρο, η ομάδα θα αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητές της...

RedDragon είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:27 π.μ.

Επειδή σε είδα Jim ότι είσαι πολύ επιεικής με τους παίχτες έβαλα κ μία 2η γνώμη σε όσους παίχτες διαφωνούσα με αυτά που έγραφες.

Πρέπει να έχουμε υψηλές απαιτήσεις από τους παίχτες μας.

Ανώνυμος είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:16 μ.μ.

Jim και Red , ωραίο το άρθο.

Μια παρατήρηση μόνο. Ο Τσέζαρεκ γενικά πέφτει με το παραμικρό και διαμαρτύρεται με το παραμικρό. Δεν το κανε μόνο με την Ξάνθη.

Δεν μ'αρέσει να βλέπω τέτοιου είδους ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να κερδίζουμε με ανύπαρκτα πέναλτι για να μπορώ να φωνάζω όταν τα δίνουν εις βάρος μου.

Ο Άρης είναι πρωτοπόρος σε πολλά (διοικητικό , οπαδικό )θέλω να είναι πρωτοπόρος και σε θέματα σεβασμού του αθλήματος.

Χαβίτο

RedDragon είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:09 μ.μ.

Χαβίτο αυτό που λες είναι αλήθεια. Και δεν το κάνει μόνο ο Τσέζαρεκ. Και άλλοι παίχτες μας το κάνουν...

O_BETATZIS είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:32 μ.μ.

Να προσθέσω ότι ο Ρουιζ έχει δώσει όμως και καναδυο ασίστ πάρε βάλε...
(πχ γκολ Πορτιγια)

jim είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:52 μ.μ.

Χαβίτο, έγραψα αυτό το παράδειγμα για τον Τσέζαρεκ, επειδή, είναι μία λύση να προσαρμοστούν οι παίχτες μας στις συνθήκες του Ελληνικού Πρωταθλήματος....

Ανώνυμος είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:31 μ.μ.

Jim,
επειδή διαβάζω τακτικά τα άρθρα κ τα σχόλιά σου ξέρω ότι αγαπάς όσο λίγοι εκτός από τον Άρη και το ποδόσφαιρο.

Έχω απομακρυνθεί σχετικά από το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της παράγκας , των πέναλτυ στο 0-0 και των κόκκινων καρτών.

Όνειρο μου είναι να δω ένα πρωτάθλημα με διαιτησία σαν την αγγλική ή την γερμανική. Είναι πια σαν προυπόθεση για μένα για να παθιαστώ και πάλι με το ποδόσφαιρο.

Θέλω να είμαστε σωστοί σε όλα αν γίνεται. Αλλιώς τι νόημα έχει να είσαι Άρης ;

Θα ΄θελε κανείς να είναι ολυμπιακός με όλα αυτά που έκανε ο Κόκκαλης 15 χρόνια; Ή πιο πριν ο παναθηναικός;

Είναι γελοίο να πανηγυρίζεις ένα γκολ από μούφα πέναλτυ, μία νίκη λόγω ανύπαρκτης κόκκινης. Και οι γαβροβάζελοι έτσι καταφέρνουν να διατηρούν καλό κλίμα στα αποδυτήρια , στις εφημερίδες , στον κοιμισμένο τους κόσμο. Και γλιτώνουν όλη την μουρμούρα , το κράξιμο , την εμφάνιση των προβλημάτων τους.

Και εκτός από τους βαθμούς του συγκεκριμένου αγώνα που παίρνουν με την κόκκινη ή το πέναλτυ , κερδίζουν και τους βαθμούς των επόμενων αγώνων . Γιατί το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι αποσοβούν την κρίση.

Χαβίτο

jim είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:58 μ.μ.

Χαβίτο, όλα όσα λες, με εκπροσωπούν απόλυτα...Και μένα η γλώσσα με έχει "μαλλιάσει" να τα λέω και να τα σκέφτομαι τόσα χρόνια...

Μακάρι, να μπορούσαμε κάποια στιγμή να γίνουμε Γερμανία, όπου πήρε το πρωτάθλημα η Βόλφσμπουργκ πρόπερσι...

Ή όπως λές, να έχουμε την Αγγγλική διαιτησία, εκεί που το λάθος είναι σεβαστό, γιατί όλοι ξέρουν ότι είναι ανθρώπινο λάθος του διαιτητή...

Μέχρι και στην γειτινική τουρκία, πήρε πρωτάθλημα η Μπούρσασπορ...Σαν να ανεβαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα του χρόνου και να παίρνει πρωτάθλημα σε 2-3 χρόνια δηλαδή...

Εδώ, όμως, ποτέ δεν θα τα ζήσουμε και δεν θα τα δούμε αυτά σε μόνιμη κατάσταση φίλε μου...

Πάντα, θα είμαστε, στην σκέψη "κοιταξτε τι γινεται στο εξωτερικό"...

Άρα, υπάρχουν δύο επιλογές για κάποιον...

1)Να απομακρυνθεί από το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και να ασχολείται μόνο με το ξένο και

2)Να προσπαθήσει να βρει τους μηχανισμούς, χωρίς βέβαια να ανεβει στο άρμα κάποιου, για να προσαρμοστεί στις εδώ συνθήκες....Δηλάδή, ο σκοπος αγιάζει τα μέσα..

Και δυστυχώς, για να ζήσουμε πολλές ακόμη μαγικές βραδιες και πορείες στην Ευρώπη όπως φέτος, πρέπει να πηγαίνουμε καλά στην Ελλάδα....

Άρα, είναι φαύλος κύκλος...

Δεν προσπαθώ να σου περάσω την γνώμη μου...Μην με παρεξηγήσεις...Απλά, αναπτύσσω τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα τόσα χρόνια...

Γνώμη μου και πρότυπό μου, όπως είπες το Αγγλικό και το Γερμανικό πρωτάθλημα...

Skolix είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:02 μ.μ.

Ειπα κι εγω, διχασμενη προσωπικοτητα ο jim και εχει 2 γνωμες; Αν και η ομαδα στα ορια της σχιζοφρενειας μας εφερε με το διπλο της προσωπο. Η αληθεια ειναι οτι στις κριτικες κλινω προς τις δευτερες γνωμες του Red.

jim είπε... 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:55 μ.μ.

skolix, παραδέχομαι ότι η αναφορά μου σε πολλούς παίχτες μας ήταν επιεικης...

Ασχολήθηκα περισσότερο, με την θετική πλευρά των περισσοτερων, επειδή, θεωρώ, ότι θα παρουσιστούν βελτιωμενοι στη συνεχεια και θα δείξουν με διαρκεια, αυτα που έδειξαν κατα διαστηματα ως την μεσγ του πρωταθλήματος.....