Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πρώην Παίκτες Άρη - Μετέπειτα Καριέρα No 5 (vid)

Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης του κλίματος σε σχέση με τα εισητήρια και τον τελικό του Κυπέλλου, θα κάνουμε ένα μίνι αφιέρωμα σε δύο πρώην (πλέον) παίκτες του Άρη που συνεχίζουν την καριέρα τους σε Βραζιλία και Αργεντινή αντίστοιχα. Όπως θα καταλάβατε αναφέρομαι στον Σεμπάστιαν Αμπρέου και τον Λεάντρο Γκρασιάν.




Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν σημαντικό και για τους δύο, καθώς ο Αμπρέου (με δικό του γκολ) πήρε το πρωτάθλημα με την ομάδα του - Μποταφόγκο για το πρωτάθλημα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ενώ ο Γκρασιάν πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ που θα παίξει ως high light σε αθλητικές εκπομπές.

Ο Αμπρέου στο '72 με εκτέλεση πέναλτι (αλά Πανένκα) χάρισε την νίκη στην ομάδα του και τη βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα απέναντι στην Φλαμέγκο (με τους σταρ Αντριάνο και Βάγκνερ Λοβ)! Δείτε το video και απολαύστε...


Ο Γκρασιάν από την άλλη συνεχίζει πλέον την καριέρα του και πάλι στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, με την φανέλα της Ιντεπεντιέντε (δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς), συμπαίκτης με τον Λιονέλ Νούνιες (πρώην του Ολυμπιακού). Το Σάββατο η ομάδα του αντιμετώπισε την Μπάνφιλντ (εκεί παίζει δανεικός από εμάς ο Μπατιόν!). Το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε από τη σέντρα στο video που ακολουθεί... (σε εμάς γιατί δεν έδειχνε την ίδια ζωντάνια, το ίδιο πάθος και τρέλα?)

3 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 21 Απριλίου 2010 στις 10:34 π.μ.

Καλημέρα!

Σωστά λες για το πάθος του Γκρασιάν! Όταν έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο ήταν σα γατάκι. Γιατί; Στο βιντεάκι μόνο αρκούδες δεν πυροβολάει. Μεγάλη απογοήτευση ο παίχτης, αλλά όπως φαίνόταν κι όπως φαίνεται ξέρει μπάλα. Απλά έπρεπε να έρθει σε μας για να την ξεχάσει.

Όσο για τον Λόκο τον γουστάρω τρελά τον παίχτη. Σου έδινε την εντύπωση ότι είναι σαπάκι αλλά δεν είναι και πραγματικά τρομάζω αν είχαμε Αμπρέου - Κάμπορα μπροστά. Δεν ήθελα να φύγει αλλά υπήρχαν λόγοι που ανάγκασαν την αποχωρηση του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόσφερε. Ίσως όχι όσο περιμέναμε, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι παίχτες που τον πλαισίωναν ήταν ο το γατάκι Γκρασιάν και ο Κόκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ.

Wackenas είπε... 21 Απριλίου 2010 στις 10:40 μ.μ.

και εγω κανθαρε συμφωνω για τον Λοκο.και μην ξεχναμε τα 2 του γκολ με Ασπροπυργο!!!!αν δεν εμπαιναν αυτα ακομα ονειρα θα καναμε..

VardARIS είπε... 21 Απριλίου 2010 στις 10:59 μ.μ.

Προσωπικά πιστεύω ότι έτσι και έμενε ο Αμπρέου στον Άρη μέχρι το τέλος της σεζόν θα έβαζε 12-15 γκολ. Το πρόβλημα με τον παίκτη είναι ότι είναι πολύ στατικός, αργός και δεν μαρκάρει. Από την άλλη όμως τις κεφαλιές τις είχε για πλάκα και δεν έπεφτε με τίποτα. Άσε που έτσι και έβαζε γκολ σε ντέρμπι θα βγάζαμε τρελά γούστα, θα έκανε καμιά τρέλα (ως loco)!
Απλά έπρεπε όλη η ομάδα να παίζει για αυτόν...

Και μια κουτσκομπολίστικη ιστορία (μέσα από τα αποδυτήρια, δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει): όταν ήρθε ο Κούπερ στον Άρη, στην πρώτη προπόνηση της ομάδας καθώς έκαναν όλοι οι παίκτες ασκήσεις, παρατήρησε τον Αμπρέου ότι δεν έκανε σωστά την άσκηση που είχε υποδείξει. Του κάνει παρατήρηση, και γυρνάει και λέει ο Αμπρέου στον Κούπερ.
- Μου λέτε να κάνω έτσι την άσκηση, αλλά εγώ έτσι όπως έχω μάθει να παίζω μπορώ και βάζω γκολ. Έχω βάλει μέχρι στιγμής συνολικά 5 γκολ στους αγώνες που έχω παίξει.
Και απαντάει ο Κούπερ:
- Έχω δει όλα τα παιχνίδια της ομάδας και σύμφωνα με τις ευκαιρίες που είχες, θα έπρεπε να έχεις βάλει τα διπλάσια!!!