Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Πρώην Παίκτες Άρη - Μετέπειτα Καριέρα No 4 (photos)

Έτσι και έθετα το ερώτημα: "Ολλανδός παίκτης που τιμήθηκε με το βραβείο "Marco Van Basten" (δίνεται στον πιο ταλαντούχο Ολλανδό νεαρό παίκτη) και πέρασε από τον Άρη", εύκολα οι περισσότεροι θα βρίσκατε ότι αναφέρομαι στον Richard Knopper.


Σήμερα θα σας γυρίσουμε πίσω 8 χρόνια! 1η αγωνιστική ελληνικού πρωταθλήματος:
Άρης - Παναχαϊκή 1-0
ΑΡΗΣ: Δέλλιος, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Morris, Bassir, Πασσαλής, Knopper (86` Μαλλούς), Κυζερίδης, Braga (74` Καραλιόπουλος), Simic.

Ας δούμε τι έγραφαν τότε οι εφημερίδες της εποχής: "Με στρατηγό στο γήπεδο τον Richard Knopper, τον Bassir σε μεγάλα κέφια και εκτελεστή τον Νίκο Κυζερίδη, ο Άρης έκανε ποδαρικό με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Οι "κίτρινοι" κέρδισαν με 1-0 την Παναχαϊκή στην Πάτρα, με γκολ του Κυζερίδη στο 70', μετά από υπέροχη ασίστ του Ολλανδού Knopper".

Τα πρώτα βήματα:
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Feyenoord στην οποία όμως δεν πρόλαβε να παίξει κάποιο επίσημο παιχνίδι. Άμεσα η μισητή αντίπαλός της - Ajax τον "έκλεψε" καθώς έβλεπε ότι μπορεί να αποτελέσει τον μελλοντικό στυλοβάτη της μεσαίας της γραμμής. Τα πρώτα χρόνια του ιδανικά, και όλα έδειχναν ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα, οι τραυματισμοί όμως δεν τον άφησαν να δείξει αυτά που μπορούσε. Συνολικά στον Αίαντα είχε από το 1997 ως το 2002 67 συμ / 19 γκολ. Ειδικά το 2000 ήταν η χρονιά του αφού σημείωσε 15 γκολ (γεγονός αξιοσημείωτο αφού έπαιζε στο κέντρο ως επιτελικός).

Μετέπειτα Καριέρα:
Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθησαν όπως τα περίμενε και ο ίδιος. Το 2001 ήταν καταστρεπτική χρονιά, αφού στον Αγιαξ δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου μιας και είχε συνεχής τραυματισμούς. Επειδή ο Άγιαξ πίστευε σε αυτόν, αποφάσισε να τον δώσει δανεικό σε κάποια ομάδα που θα έπαιρνε παιχνίδια στα πόδια του. Το 2002 και μέχρι οι Ολλανδοί να αποφασίσουν να δώσουν το ok στον Άρη είχαμε θρίλερ καθώς ήθελαν πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό. Τελικά σε εμάς έκανε καλή χρονιά, αν και φαινόταν ότι μπορούσε να δώσει περισσότερα, ήταν όμως επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία (21 συμ. / 1 γκολ). Το 2003 δόθηκε και πάλι δανεικός στην Herenveen όπου είχε 32 συμ. / 9 γκολ.

Στη συνέχεια δόθηκε στην Vitesse Arnhem (2004 - 2006) όπου σε 47 συμ. πέτυχε 12 γκολ. Στην Vitesse είχε προβλήματα με τον προπονητή (μαντέψτε ποιος: ο Ααντ Ντε Μος) και τελικά αποχώρησε για την Den Haag όπου παίζει ως σήμερα στα 33 του πλέον χρόνια (92 συμ. / 19 γκολ).

8 σχόλια:

VardARIS είπε... 1 Απριλίου 2010 στις 11:11 μ.μ.

@ Kanthar0s
Έψαξα και βρήκα σχετικό βιογραφικό για τον Oleg Veretennikov αλλά απογοητεύτηκα. Πέρα από τον Άρη και την Λιρς δεν είχε κάποιο άλλο πέρασμα από ομάδες της Ευρώπης. Το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι βγήκε 3 φορές πρώτος σκορερ στο πρωτάθλημα της Ρωσσίας (ο μοναδικός που το κατόρθωσε). Πλέον είναι 40 χρονών, (μέχρι τα 39 του έπαιζε στο Καζανκστάν) και εργάζεται ως προπονητής στην ομάδα που τον ανέδειξε στην Ρωσσία, την FC Volgograd.

Πάντα δέχομαι προτάσεις για πρώην παίκτες Άρη που θα θέλατε να κάνουμε αφιέρωμα.

AngCha είπε... 2 Απριλίου 2010 στις 12:58 π.μ.

Όσο καλός παίκτης κι αν ήταν, πάντα στο μυαλό μου θα είναι χαραγμένος ως ο παίκτης που κράτησε πολύ τη μπάλα και του την έκλεψε ο Μάρκος στον τελικό του 2003...

KANTHAR0S είπε... 2 Απριλίου 2010 στις 10:21 π.μ.

Ο Κνόπερ ήξερε μπάλα. Τον θυμάμαι τον παίχτη που ειχε ερθει και λεω πηραμε τετοιο παιχτη; Μαζί με τον Σαλαχεντίν ήταν οι δυο μεγάλες μεταγραφες μας τότε. Συμφωνώ μαζί σου που λες ότι έκανε καλή χρονιά, φαινόταν όμως ότι μπορούσε να δώσει περισσότερα.

όσο για τον Όλεγκ είχε έρθει ως μεγάλο όνομα ο παίχτης. Θυμάμαι και κάτι γκολ που είχε βάλει σε κάτι φιλικα. Δεν πολυέπιασε όμως. Δυστυχώς.

Αν μου έρθει κανα τρελο όνομα θα σου πω.

biologion είπε... 2 Απριλίου 2010 στις 4:06 μ.μ.

μεγάλο πουλέν ο Κνόπερ!! και το ματς με την Παναχαϊκή το θυμάμαι πολύ έντονα..ειδικά την ασσίστ του Κνόπερ!

Ανώνυμος είπε... 5 Απριλίου 2010 στις 2:29 π.μ.

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΕ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΝΤΟΥ.
ΜΕΓΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ:ΤΑΛΑΛ ΕΛ ΚΑΡΚΟΥΡΙ

nomikar10s

Ανώνυμος είπε... 5 Απριλίου 2010 στις 2:31 π.μ.

ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ.ΛΑΘΟΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

nomikar10s

VardARIS είπε... 5 Απριλίου 2010 στις 4:53 μ.μ.

Φίλε Nomikar10s,

Για τον Ταλάλ έχουμε κάνει ήδη σχετικό αφιέρωμα. Αν σκεφτείς κάποιον άλλον ευχαρίστως...

Εκτός από τα αφιερώματα σε πρώην παίκτες του Άρη, Θα γίνουν και αφιερώματα σε ομάδες ή και σε παίκτες που ήταν υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι μας (έτσι για να δούμε που βρίσκονται).

Σκέφτομαι ήδη να κάνω ένα αφιέρωμα σε ομάδες της Ευρώπης που παίζουν σύστημα 4-4-2 (γιατί αρκετά μας τα έχουν πρήξει ότι είναι πεπαλαιωμένο σύστημα και δεν το στηρίζουν οι σημερινοί προπονητές).

Ανώνυμος είπε... 6 Απριλίου 2010 στις 2:14 π.μ.

ΤΟΤΕ ΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΕΝ,ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΑΡΑ,ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΑΓΟ.....ΙΡΑΝΙΛΝΤΟ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧ...ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ

nomikar10s