Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Αφιέρωμα σε ομάδες που παίζουν το 4-4-2 (No 1) - Sevilla FC

Με την έλευση του Hector Raul Cuper στον Άρη και την καθιέρωση του 4-4-2 ως σύστημα που ακολουθεί η ομάδα, πολλοί «δημοσιογράφοι(;)» βγήκαν να κατακρίνουν τον προπονητή του Άρη που ακολουθεί αυτό το πεπαλαιωμένο σύστημα (μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα).

Το arisgod.blogspot θα ψάξει να βρει και άλλες ομάδες που συμμετέχουν σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύστημα, στις οποίες και θα γίνει μίνι αφιέρωμα. Μάλλον και εκείνες οι ομάδες έχουν προπονητές που δεν κατέχουν το αντικείμενο (σαν τον Κούπερ)...

Όπως θα καταλάβατε, λοιπόν, σήμερα λοιπόν θα κάνουμε αφιέρωμα στην Sevilla FC! 


Ιστορία

Η Σεβίλλη είναι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ισπανίας. Ιδρύθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1905. Το 1914 κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο που ήταν το κύπελλο Σεβίλλης, ενώ το 1935 κατέκτησε το πρώτο της κύπελλο Ισπανίας νικώντας στον τελικό την Σαμπατέλ με 3-0.

Το 1946 κατέκτησε το μοναδικό της πρωτάθλημα Ισπανίας. Έχει κατακτήσει ακόμα 2 κύπελλα στην χώρα της και το πιο σημαντικό, δύο συνεχόμενα κύπελλα Uefa το 2006 και το 2007 κόντρα σε Μίντλεμπρο (4-0) και Εσπανιόλ (2-2, νίκη στα πέναλτι).

Εδρα της είναι το Ραμόν Σαντσεθ Πιθχουάν χωρητικότητας 45.500 θέσεων.



Ιδιοκτησιακό Καθεστώς:
Πρόεδρός της είναι ο Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο και προπονητής της ο Antonio Alvarez. Μπορεί ο πρόεδρος να είναι ο Ντελ Νίδο, αλλά στην ουσία η ομάδα διοικείται από τους οπαδούς της! Η ομάδα υποστηρίζει τις ακαδημίες της Σεβίλλης οι οποίες είναι από τις καλύτερες της Ισπανίας. Πρόσφατα ίδρυσαν τον δικό τους ραδιοφωνικό σταθμό Sevilla FC Radio (οι πρώτοι που το επιχειρούν στην Ισπανία), καθώς και το δικό τους τηλεοπτικό κανάλι SFC TV.

Αποτελέσματα:
Πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση της Primera Division παίζοντας κατά περιόδους φανταστικό ποδόσφαιρό, ειδικά όταν είχαν κέφια οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές της ομάδας (Frederic Kanoute & Luis Fabiano). Οι δυο τους μαζί με τον Jesus Navas αποτελούν και τα βαρόμετρα της ομάδας. Στο φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται 4η και διεκδικεί μια θέση για το Ch. League της επόμενης περιόδου.
 
Είναι από τις λίγες ομάδες της Ισπανικής Λίγκας που μπορεί να κοιτάξει κατάματα την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Το πρωτάθλημα της Ισπανίας στην ουσία αποτελείται από ομάδες τεσσάρων ταχυτήτων. Η Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ στην πρώτη κατηγορία, η Σεβίλλη με την Βαλένθια στη δεύτερη, Βιγιαρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λα Κορούνια, Μπιλμπάο & Μαγιόρκα στην τρίτη, ενώ από εκεί και πέρα έπονται όλοι οι άλλοι.
 
Το 4-4-2 και πώς αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο:

Βασική 11αδα: Andres Palop - Konko, Escude, Dragutinovic, Adriano - Jesus Navas, Zokora, Renato, Perotti - Kanoute, Luis Fabiano.
 
Ομάδα:
Τερματοφύλακες: Andrés Palop Cervera, Javier Varas Herrera

Αμυντικοί: Federico Fazio, Ivica Dragutinovic, Sebastien Squillaci, Julien Escudé, Marius Stankevicius, Sergio Sánchez, Fernando Navarro, Lolo Manuel Ortiz, Abdoulay Konko, Marc Valiente.

Μέσοι: Aldo Pedro Duscher, Adriano Correia, Jesús Navas, Didier Zokora, Renato Dirnei, Diego Capel, Tom de Mul, Lautaro Acosta, Christian Romaric, Diego Perotti, Jose Carlos.

Επιθετικοί: Luis Fabiano, Frederic Kanouté, Álvaro Negredo, Enrique Javier.

Ο τελευταίος νικηφόρος αγώνας της Σεβίλλης:

3 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 6 Απριλίου 2010 στις 11:07 π.μ.

Καλή ομάδα η Σεβίλλη, την πάω. Από Ισπανία όμως προτιμώ μια άλλη ομάδα που συχνά πυκνά παίζει 4-4-2. Ατλέτικο Μαδρίτης και τα μυαλά στα πηνία!

Ανώνυμος είπε... 6 Απριλίου 2010 στις 11:57 π.μ.

Μιας και πιασαμε λιγο πιο τεχνικα θεματα, και χωρις να θελω να κανω τον προπονητη θα ηθελα να παραποιησω λιγο το θεματακι και να προτεινω σε ποιες θεσεις του 4-4-2 θα ηθελα να δω κατι διαφορετικο απο την ομαδα του χρονου.

Αρχικα πιστευω πως στη θεση του αριστερου μπακ - Αρανο θα ηθελα να εχω κατι καλυτερο του χρονου. Ο Αρανο ειναι μεν ενας καλος αμυντικα παικτης αλλα επιρεπης στο ευκολο λαθος και στο πουλημα της μπαλας, που αρκετες φορες κολλαει την πτερυγα και εχει επιθετικες δυσκολιες στην αναπτυξη του παιχνιδιου. Ισως το γεγονος οτι το καλοκαιρι δεν ξεκουραστηκε καθολου μιας και ηρθε κατευθυαν απο φουλ σεζον να εχει επιρρεασει λιγο την αποδοση του, αλλα δεν το κρυβω πως θα ηθελα να εχω κατι καλυτερο στην συγκεκριμενη θεση!

Στην θεση του αριστερου χαφ, (μιας και ο Καλβο νομιζω ειναι καλυτερος απο δεξια) θα ηθελα να δω τον Μεριεμ (εχοντας κανει προετοιμασια - μιας και ειναι πισω σε φυσικη κατασταση) αλλα και παλι νομιζω πως και εκει χρειαζεται ενας πιο γρηγορος παιχτης που να απλωνει το παιχνιδι της ομαδας και απο τις δυο πλευρες. Δυστυχως η συγκεκριμενη θεση ειναι η πιο δυσκολη στο να βρεις καλο παιχτη σε λογικη τιμη. Ολες οι ομαδες πασχουν εκει, ακομα και ομαδες με μεγαλυτερα μπατζετ απο το δικο μας.

Στη θεση του κεντρικου αμυντικου - (φονια οπως ειναι της μοδας) νομιζω πως ο Γκιαρο του χρονου ισως να μην μπορει να ξεκιναει βασικος και ισως να χρειαστει μια καλη προσθηκη εκει. Πιστευω πως τα περισσοτερα χρηματα πρεπει να δαπανηθουν σε εκεινη την θεση. Ο Νασουτι ελπιζω να μπορεσει να μεινει γιατι ειναι πραγματικα ενας πολυ καλος και χρησιμος παιχτης.
Η προσθηκη ενος ψηλου (η ομαδα πασχει απο υψος) καλου με την μπαλα κατω παιχτη στο κεντρο της αμυνας θα δυναμωσει αρκετα την αμυντικη λειτουργια της ομαδας που ειναι και η μονη αδυναμια της ομαδας.

Απο κει και περα νομιζω πως στο κεντρο Ναφτι και Φερναντες (η Πριττας) ειναι μια καλη και αξιοπιστη λυση με μπακ απ τον Νατσο (και ισως ακομα εναν παιχτη πιο πολυ οργανωτη)

Οσον αφορα την επιθεση για παρτενερ του Σερχιο, εαν μεινει και ο Καμπορα χρειαζεται ακομα μια προσθηκη με ενα βαρυ ψηλο σεντερ φορ ωστε να αξιοποιει τις αρκετες σεντρες και γεμισματα που γινονται σε παιχνιδια που η ομαδα χρειαζεται να πιεσει για την νικη.

Αυτες ειναι οι αποψεις μου με ολο το θαρρος και το σεβασμο, μιας και ο προπονητης μας ξερει καλυτερα απο τον καθενα τι χρειαζεται η ομαδα, αλλα σε ολους μας αρεσει να κανουμε λιγο τους ειδικους.

Σιγουρα ειναι λιγο νωρις για αυτα μιας και η ομαδα εχει πολυ κρισιμα παιχνιδια αλλα στα πλαισια των εορτων και του ολου καλου κλιματος ειπα να προτρεξω λιγο.

Σας ευχαριστω

Ρουκουνας

RedDragon είπε... 7 Απριλίου 2010 στις 12:23 μ.μ.

@Ρουκουνας
Πάνω κάτω συμφωνώ σε αυτά που λες για ενίσχυση της ομάδας αλλά θα έχουμε καιρό να τα πούμε αυτά μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.