Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Όφη - ΆΡΗΣ 1-2, οι αλλαγές που είδαμε από τον Παντελίδη

Μια ανάλυση σε σχέση με τις διαφορές στην προσέγγιση του παιχνιδιού κόντρα στον Όφη, σε σχέση με προηγούμενά μας παιχνίδια. 

Όπως είπε και ο Παντελίδης δε θα έπρεπε να περιμένουμε πολλές διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού. Και να ήθελε άλλωστε δε θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα μέσα σε 1.5 εβδομάδα. Παρόλα αυτά κάποιες μικροαλλαγές τις είδαμε. 

Το κυριότερο και αυτό για το οποίο είχαμε κάνει παλαιότερα και άρθρο ήταν το man-to-man στα στημένα. Ένα σημείο που πονούσε ο Άρης λόγω της ζώνης που έπαιζε στα προηγούμενα παιχνίδια. Επιτέλους λοιπόν δεν είδαμε τρελά πράγματα να συμβαίνουν (π.χ. να πηδάει για κεφαλιά ο Σισέ με τον Σιώπη, (όπως με τον Ολυμπιακό), ή πάλι ο Σιώπης με τον Άλεφ (όπως έγινε με την Άεκ). 

Επίσης πετύχαμε το πρώτο μας γκολ από κόρνερ! Μπορεί να ήταν τυχαίο, αλλά και πάλι δε γίνεται σε 10 αγωνιστικές να μην έχουμε πετύχει ούτε ένα γκολ από στημένη φάση. 
Οι αλλαγές ήταν σωστές, την κατάλληλη στιγμή και άλλαξαν τη ροή του αγώνα. 

Επιτέλους η ομάδα εκμεταλλεύτηκε την ικανότητα του Γιουνές στο ψηλό παιχνίδι. Στα προηγούμενα παιχνίδια, υπήρχε το πρόβλημα με τις σέντρες του Τζανακάκη, ή του Βαλεριάνου. Όχι πως ο Κωνσταντινίδης βγάζει καλύτερες σέντρες, αλλά τουλάχιστον την κρίσιμη στιγμή ο Ματίγια βρήκε δύο φορές τον Τηνύσιο και αυτός τα κόλλησε… Νωρίτερα είχε γίνει και άλλη μια σχετική αλλαγή από τον Παντελίδη, που πέρασε τον Μενέντεθ στο παιχνίδι, μιας και ο συγκεκριμένος δεν είναι τόσο καλός αμυντικά, αλλά βγάζει καλύτερες σέντρες. Ήταν δεδομένο έτσι και αλλιώς με την είσοδο του Γιουνές πως το παιχνίδι θα πάει και σε ψηλές μπαλιές. Για αυτό άλλωστε ο αντίπαλος προπονητής είχε περάσει νωρίτερα και ο Μιχόγεβιτς στο παιχνίδι. Εδώ, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον Νίκο Παπαδόπουλο που πέρασε στον αγώνα τον Τζον Τέρι της Κροατίας (αυτό το προσωνύμιο έχει ο Μιχόγεβιτς), και μάρκαρε τον Γιουνέζ τις κρίσιμες στιγμές…

Τέλος μπορεί να μην βγήκε, πάντως ήταν φανερό πως ο Μαρτίνεζ είχε εντολή από τον Παντελίδη να σουτάρει όποτε μπορεί. Για πρώτη φορά πήραμε μερικά σουτ από τον άξονα, έστω και αν ήταν άστοχα ή αδύναμα. Πρέπει να δοκιμάζουμε περισσότερα σουτ από τον άξονα ώστε να πάρουμε ριμπάουντ που μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα. 

Πλέον με τις 2 νίκες η ομάδα έχει ανακάμψει ψυχολογικά. Οι νίκες αυτές ήρθαν απέναντι σε αντιπάλους που τις προηγούμενες χρονιές είχαμε κόντρα (βλέπε Όφη, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία κλπ). Η ομάδα επέστρεψε και επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που όλοι παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. 

Δείτε το παρακάτω βιντεάκι, παρακάμερα των Κρητικών, με τις αντιδράσεις του μετά το γκολ... :)

0 σχόλια: