Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Άρης - Ολυμπιακός Preview

Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό με στόχο την επιστροφή στις νίκες, θέλοντας να δώσει αγωνιστικές απαντήσεις και να σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του. 



Άρης 

Για πρώτη φορά φέτος, ο Άρης γνώρισε ήττα με βαρύ σκορ και ήταν κάκιστος αγωνιστικά, δίνοντας το δικαίωμα στην ΑΕΚ να τον διασύρει. Ο Ερέρα δήλωσε ότι ξέρει πλέον τι να διορθώσει και οφείλει να το κάνει πράξη σήμερα. Η 18αδα που ανακοινώθηκε για το σημερινό παιχνίδι έκρυβε εκπλήξεις, καθώς  Βαλεριάνος και Κωσταντινίδης  έμειναν εκτός (!) αφήνοντας την ομάδα με μόλις 2 πλάγια μπακ... Ελπίζω να μην χρειαστεί κάποια αναγκαστική αλλαγή. Όσον αφορά την ενδεκάδα, η πιθανότερη είναι αυτή, χωρίς να αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις του Ερέρα: 


Θέση δίπλα στον Σόουζα διεκδικεί και ο Δεληζήσης, με τον Μαβράι όμως να έχει το προβάδισμα. Τα εγκλήματα που έγιναν με την ΆΕΚ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν και ελπίζω να δούμε μια αμυντική γραμμή που θα βρίσκεται πιο ‘χαμηλά’ στο γήπεδο αντί να φτάνει ως το κέντρο. Η επιλογή Μπάσα και Σιώπη στο κέντρο θα βοηθήσει αμυντικά απέναντι σε μια επικίνδυνη μεσοεπιθετική τριάδα του Ολυμπιακού. Ο λόγος που (μάλλον) προτιμάται ο Μπάσα από τον Ματίγια σχετίζεται άμεσα με την πιθανή παρουσία του Μαρτίνες στην 11αδα.. Ταυτόχρονη παρουσία του Ισπανού με τον Αργεντίνο θα στερήσει τρεξίματα και αμυντικές βοήθειες, ενώ ο Μπάσα (αν και ντεφορμέ) θα προσφέρει λύσεις αμυντικά. Την οργάνωση θα αναλάβει Μαρτίνες, που θα πάιζει πιο κοντά στο κέντρο. Ο Ματίγια θα είναι μια εξαιρετική αλλαγή σε περίπτωση που χρειαστεί καλύτερη οργάνωση στο κέντρο. 

Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί είτε ο Ντιγκινί είτε ο Γιουνές. Η επιλογή τους θα καθορίσει και το αγωνιστικό στυλ της ομάδας επιθετικά. Εδώ να ληφθεί υπόψιν ότι οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού είναι ύψους 1,95 (Σισέ) και 1,97 (Βούκοβιτς) αντίστοιχα. Είναι καλοί στο ψηλό παιχνίδι, αλλά αργοί και ‘επικίνδυνοι’ με την μπάλα χαμηλά. Το να αγωνιστεί ο Γάλλος ως φορ και να κυνηγά ψηλές σέντρες θα ήταν άστοχο... 

Η αποστολή: Cuesta, Καντιμοίρης, Mateo Garcia, Bruno Gama, Colazo, Hugo Souza, Diguiny, Basha, Younes, Matilla, Mavraj, Martinez, Menendez, Ναζλίδης, Δεληζήσης, Σιώπης, Τζανακάκης, Διαμαντόπουλος. 

Ολυμπιακός 

Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετές ομοιότητες με τον Άρη. Δημιουργούν πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράρουν, ενώ και με τις εμφανίσεις τους τελευταία δεν πείθουν. Η ήττα από τον ΌΦΗ στην Κρήτη και η δύσκολη νίκη με 1-0 (στο 88’) απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης έχει φέρει σύννεφα στο λιμάνι.   

Στα αγωνιστικά, το 4-2-3-1 είναι σίγουρο με μοναδική θέση που παίζεται να είναι αυτή του φορ. Εκεί θα αγωνιστεί είτε ο Μάνος ( πρώτος σκόρερ πέρσι στην Β με τον ΌΦΗ) είτε ο Χριστοδουλόπουλος. Στο δεύτερο σενάριο, θέση στα δεξιά της επίθεσης θα πάρει o Ναουέλ. Ο έτερος επιθετικός Χασάν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι στην αποστολή, αν και δύσκολα θα τον δούμε βασικό. 



Ο Ολυμπιακός διαθέτει 2 εξαιρετικούς πλάγιους μπακ που ανεβαίνουν συχνά στο γήπεδο αλλά δεν φημίζονται για την άμυνά τους. Ο Ποντένσε δίνει αμυντικές βοήθειες στον Κούτρη αριστερά, κάτι που δεν ισχύει για τον Χριστοδουλόπουλο στην δεξιά πλευρά. Ο Γκαρσία μπορεί (και πρέπει) να βρεθεί σε καταστάσεις ένας-εναντίον-ενός και να δημιουργήσει προβλήματα. 

Όπως είπα και πιο πάνω, οι κεντρικού αμυντικοί του Ολυμπιακού είναι δυνατοί στον ‘αέρα’ αλλά επιρρεπής με την μπάλα χαμηλά. Πολλά από τα γκολ που δέχτηκαν φέτος προερχόταν από παράλληλες  χαμηλές σέντρες ή πάσες  από τα πλάγια. Η συνεννόηση τους με τον τερματοφύλακα Σά ή ακόμα και τον Γιαννιώτη είναι (το λιγότερο) προβληματική, τουλάχιστον στα δύσκολα παιχνίδια όπου δέχονται πίεση αμυντικά. Το αποκορύφωμα ήταν το αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο παιχνίδι με τον συμπολίτη. 

Η αποστολή: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Τσιμίκας, Κούτρης, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγιέρμε, Ναουέλ, Ποντένσε, Χασάν, Μάνος. 

Συνοψίζοντας, ο σημερινός αντίπαλος είναι μεν δύσκολος αλλά δεν...τρομάζει. Έχει χτυπητές αδυναμίες και ο Άρης οφείλει να τις εκμεταλλευτεί για να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης. Στον αντίποδα, η ομάδα μας βρίσκεται σε μια κατάσταση αγωνιστικής πτώσης, έχοντας και κακή (; ) ψυχολογία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

**Με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο έχουμε δει πολλά. Όσοι θυμούνται το Άρης-Ολυμπιακός με σκορ 2-3 την σεζόν 2011-2012, θα είχαν παρατηρήσει το ‘χειρουργείο’ για σεμινάριο που δώρισε στον Ολυμπιακό το παιχνίδι. Έφτασε στο σημείο να διακόψει το παιχνίδι με το σκορ στο 1-2 όταν ο Άρης πίεζε για ισοφάριση λόγο υβριστικών συνθημάτων (!!!), πράγμα που έκτοτε δεν έχει ξανακάνει ποτέ στην καριέρα του. Φαίνεται είναι καλός και δεν τον βρίζουν από τότε... Προσοχή λοιπόν στο 'κοράκι' για σήμερα.   

** Αν σας αρέσει το blog μας, μπορείτε να μας κάνετε ένα like στο facebook. Προσθέστε μας στις ειδοποιήσεις σας ή/και στους σελιδοδείκτες σας.  Δεν ανεβάζουμε 50 ειδοποιήσεις την μέρα και δεν θα σας 'σπαμάρουμε' την αρχική. Μην διστάσετε να μας πείτε την γνώμη σας στα  σχόλια, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με όσα γράφουμε.
 





0 σχόλια: