Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Και το όνομα αυτού: Σάββας Παντελίδης. Παρουσίαση του νέου προπονητή της ΠΑΕ ΆΡΗΣ

Νέος προπονητής της ΠΑΕ ΆΡΗΣ θα είναι ο Σάββας Παντελίδης. Σήμερα είχαμε και την επίσημη παρουσίασή του. Λιγομίλητος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου:

“Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εδώ και ξέρω που είμαι. Ο βασικός λόγος είναι πως εγώ και η ομάδα έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες. Με πάρα πολλή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας. Ξέρω τις απαιτήσεις, αλλά είμαι έτοιμος γι αυτό”.
Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη: 

Για τη φιλοσοφία της ομάδας:
“Μετά από λίγο χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας τα παιδιά, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Ταιριάζουμε απόλυτα με την φιλοσοφία αυτή, το λάτιν κομμάτι. Δεν έχω σκοπό να αλλάξω πολλά. Ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα ταιριάζει στο προφίλ του Άρη, ήρθα σε ένα από τα top κλαμπ της Ελλάδας. Να βελτιώσουμε μερικές αδυναμίες. Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε πολλά”.

Σχόλιο: τονίζει το γεγονός πως γνωρίζει σε ποια ομάδα ήρθε, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τη συνέντευξη του Ερέρα στην εφημερίδα της πατρίδας του και τα όσα δήλωσε περί Λεβάντε. Όσον αφορά για τις αδυναμίες της ομάδας, λογικά θα μιλάει για τα αμυντικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι του Άρη. 

Το κίνητρο στην απόφασή του: 
“Aσφαλώς και είναι πολύ μεγάλη πρόκληση ο Άρης. Έχω μάθει να μην φοβάμαι. Με την διοίκηση, τον κόσμο και την ομάδα θα πετύχουμε πολλά”.
Σχόλιο: δίνει και το μήνυμα πως περιμένει στήριξη από τον κόσμο. 

Για τον στόχο του Άρη φέτος: 
  • “Ο στόχος είναι να βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Είναι καινούργια ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο να γνωρίσω την ομάδα μου. Ο στόχος είναι κάθε Κυριακή να γινόμαστε καλύτεροι, να είμαστε βελτιωμένοι και στο τέλος να πετύχουμε τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη.
Σχόλιο: δε φοβήθηκε να θέσει τον στόχο και να μην κρυφτεί. Καλό είναι να θέτουμε τους στόχους εξαρχής και να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Αρκεί να μένει ο προπονητής μέχρι τέλος της χρονιάς...

Για τον χρόνο που θέλει να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα: 
“Γίνεται σε μία καλή περίοδο, γιατί έχουμε 10 μέρες να δουλέψουμε. Αν την Κυριακή είχαμε ματς θα ήταν διαφορετικά. Σίγουρα δεν χρειάζομαι πολύ χρόνο, γνωρίζω την ελληνική πραγματικότητα, έχω δει την ομάδα και ξέρω τους αντιπάλους”.
Σχόλιο: το καλό είναι πως θα έχει χρόνο να δουλέψει με τον γυμναστή της ομάδας πάνω και στη φυσική κατάσταση. Είναι εμφανές πως στην ομάδα υπάρχει θέμα με τη φυσική κατάσταση, ειδικότερα μερικών παικτών. 

Για τις αδυναμίες του Άρη: 
“Ξέρω που έρχομαι. Σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της χώρας. Μεγάλες απαιτήσεις, μία ομάδα που έχει κόσμο, που έχει αδικηθεί και ταλαιπωρηθεί. Αναγνωρίζω τη δυσπιστία, αλλά γι αυτό είμαστε εδώ να πείσουμε με την δουλειά μας. Η ομάδα πρέπει να κοιτάει με ρεαλισμό τα ματς. Ο Αστέρας ήταν τρίτος σε τελικές προσπάθειες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού θέλουμε να κάνουμε την ομάδα ρεαλιστική”.
Σχόλιο: αναγνωρίζει πως θα υπάρχει δυσπιστία στο πρόσωπό του. Αν κερδίσει η ομάδα στον Όφη, τότε στο παιχνίδι με τον βάζελο, η ατμόσφαιρα θα έχει ηρεμήσει. Αν όμως χάσει, τότε θα καταλάβει (δυστυχώς) για τα καλά τι σημαίνει Βικελίδης και δυσπιστία από τους οπαδούς του Άρη. 

Για το τι θα πει στους παίκτες σήμερα
“Η άποψή μου σχετικά με το ποδόσφαιρο, έχει να κάνει πως ένα ματς είναι όλη η εβδομάδα. Θα ζητήσω να είναι σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να δουλεύουν πολύ. Αμα όλη την εβδομάδα είναι ποδοσφαιριστές όλη τη μέρα, τότε θα πάνε όλα καλά”.

Για το αν περίμενε ότι θα ήταν εδώ, όταν ήρθε ως αντίπαλος: 
“Όταν ήρθα σαν αντίπαλος ζήλεψα την ατμόσφαιρα, αλλά δεν το περίμενα τότε πως σήμερα θα ήμουν εδώ…”.
Σχόλιο: βασικά ούτε και εμείς το περιμέναμε... :)

Για το ρόστερ του Άρη: 
“Είναι πολύ καλό. Θα γίνει βέβαια μία αξιολόγηση, αλλά ακόμα είναι νωρίς…”
Για το τι γνωρίζει για τον φετινό Άρη: 
Ξέρω πολλά περισσότερα, από όσα σας λέω τώρα. Αλλά αυτό που προέχει είναι να πω τις αδυναμίες πρώτα στους παίκτες και μετά σε όλους τους υπόλοιπους”.  
Σχόλιο: σίγουρα γνωρίζει την ομάδα. Άλλωστε πρόσφατα αγωνιστήκαμε εναντίον της πρώην ομάδας του, οπότε έκανε σχετική κατασκοπεία. Το σημαντικό είναι πως στο τιμ της ομάδας θα υπάρχει πλέον και ένας βοηθός του που στα καθήκοντά του θα είναι και η κατασκοπία του αντιπάλου/μελέτη των αδυναμιών. Κάτι που έλειπε από την ομάδα μέχρι στιγμής. 

Για την αμφισβήτηση του κόσμου προς το πρόσωπό του: 
“Aυτό συμβαίνει συνέχεια όταν ένας νέος προπονητής πάει σε μία ομάδα. Η δουλειά μου είναι να βελτιώσουμε έτσι την ομάδα, ώστε να εμφανίζεται στο γήπεδο και ακόμα και αυτοί που είναι δύσπιστοι να μας πιστέψουν για να είναι στο πλευρό ματς και να παλέψουμε όλοι μαζί για τον στόχο”.
Σχόλιο: Σάββα Παντελίδη εμείς θα σου ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβες. Δεν μπορώ να μιλήσω για το σύνολο του Αρειανού κόσμου, πάντως από την σελίδα μας θα σε στηρίξουμε όσο μπορούμε. Δώσε ό,τι έχεις και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. 

0 σχόλια: