Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

O υπουργός, οι αποφάσεις και οι...ελέφαντες!


Για κάποιους αποτελούσε έκπληξη, ενώ για άλλους ήταν…αναμενόμενο. Η απαγόρευση μετακίνησης-παρουσίας οπαδών του Άρη στον αγώνα με τον ΌΦΗ ρίχνει (ξανά) τις μάσκες και φανερώνει την ‘προνομιακή’ αντιμετώπιση άλλων ομάδων σε σχέση με τον Άρη.


Ο Άρης λοιπόν δεν θα έχει την υποστήριξη των φιλάθλων του στον αγώνα της Κυριακής, αφού η υπουργάρα  μας αποφάσισε να απαγορεύσει την οργανωμένη αλλά και την μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών. Το πρόσχημα

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4326/2015 και των διατάξεων του άρθρου 66 παρ. 3 του Ν.4410/2016, με τις οποίες επήλθε εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων σε αγώνες του επαγγελματικού αθλητισμού, καθίσταται σαφές ότι δεν μπορούν να ζητούνται ομαδικά εισιτήρια από τις Α.Α.Ε. ή τα Τ.Α.Α. δεδομένου ότι τα εισιτήρια εκδίδονται πάντοτε αριθμημένα και ονομαστικά με τον αριθμό του εισιτηρίου να αντιστοιχεί σε μία θέση καθήμενου θεατή.

Με απλά λόγια, μιλάνε για ‘ονομαστικά’ εισιτήρια, εφευρίσκοντας αιτίες για να απαγορεύσουν την μετακίνηση.

Σε ένα γήπεδο που επιτράπηκε η παρουσία φιλάθλων Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν θα επιτραπεί του…Άρη. Γιατί προφανώς και στους άλλους δεν βρέθηκε πρόβλημα με ‘ονομαστικά’ εισιτήρια!


Σε αυτό να προστεθεί ότι οι ‘άλλοι’ έχουν ήδη τιμωρηθεί φέτος για επεισόδια των οπαδών τους σε αγώνες, ενώ οι οπαδοί του Άρη δεν δημιούργησαν ποτέ και πουθενά ούτε…υποψία κακής συμπεριφοράς. Παρόλα αυτά, πάλι εμείς προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες!



Και τι να περιμένει κανείς από ανίκανους υπουργούς-πιόνια που εκτελούν εντολές άλλων; To κόμπλεξ των εντολοδόχων είναι άλλωστε γνωστό! Το πόσο τους πόνεσε και τους πονάει ο Άρης είναι φανερό και το βλέπουμε καθημερινά.

Τι να περιμένει κανείς όταν η φωτοβολίδα φιλοξενούμενων οπαδών του ΠΑΟΚ που ρίχτηκε σε οπαδούς του Πανιώνιου ‘εξαφανίζεται’ στα χαρτιά; Όταν τα επεισόδια στο παιχνίδι κυπέλλου παραγράφονται; Όταν τα επεισόδια στο Παναχαϊκή - Ολυμπιακός τιμωρούνται μόνο με πρόστιμο σε αντίθεση με όσα λέει ο κανονισμός; Όταν επιτρέπεται η μετακίνηση οπαδών της ΑΕΚ που έχουν ήδη τιμωρηθεί;

Αναρωτιέται κανείς τι θα είχε συμβεί αν ο Άρης ήταν υπεύθυνος για οποιοδήποτε από τα παραπάνω… Θα υπήρχε ισονομία άραγε; Ή θα ξαναβλέπαμε εποχές Μπέου και Κουρομπίλιας;


**Γιατί δίνουμε το δικαίωμα σε  διπρόσωπους ψηφοθήρες να φωτογραφηθούν με τα χρώματα της ομάδας μας; Το ποιόν τους το ξέρουμε, όπως ξέρουμε και τους κολλητούς τους στους οποίους και παρέχουν δωρεάν γήπεδα, παραγραφή-πάγωμα χρεών, αγορά εισιτηρίων διαρκείας με το...κιλό και άλλα πολλά. Με τον Άρη φυσικά μόνο 'επιλεκτική ευαισθησία' και φωτογραφίσεις προ-εκλογών. Μάλλον αυτοί μας έχουν ανάγκη περισσότερο από ότι εμείς!


**Για όσους είναι 'ευαίσθητοι' με τα πολιτικά τους, το παρών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πολιτική τοποθέτηση, παρά μόνο καταγραφή γεγονότων. Ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματα του και να συμφωνήσει η να διαφωνήσει.

2 σχόλια:

VardARIS είπε... 23 Νοεμβρίου 2018 στις 6:14 μ.μ.

Έτσι Γιώργο, το είχαμε τονίσει και κατά την περίοδο της Έκθεσης, πως ήταν λάθος η πρόσκληση του Βασιλειάδη στο περίπτερο του ΆΡΗ. Έτσι και αλλιώς, ό,τι και να σου υποσχεθεί εκείνη την περίοδο δεν ισχύει. Ποιος ο λόγος να χαλάς έστω και ένα 10άρικο (που κοστίζει ένα κασκόλ) για να του το δώσεις ως αναμνηστικό. Η αντιμετώπισή τους είναι έτσι και αλλιώς εχθρική, και φάνηκε και χθες αλλά και στο παιχνίδι με τα Γιάννινα.