Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ισπανός επιχειρηματίας μόνος ψάχνει...

Τι είχες Γιάννη μου , τι είχα πάντα. Άλλος ένας "επενδυτής-σωτήρας" από την...Ισπανία έκανε την εμφάνισή του τις τελευταίες μέρες , παρουσιάζοντας επιστολές , εγγυητικές , υποσχέσεις , κουπόνια στοιχήματος και ούτε εγώ δεν ξέρω τι άλλο...





Ένας άνθρωπος που θέλησε να.... "επενδύσει" στην ΑΕΛ αλλά τελικά δεν εμφάνισε τις εγγυητικές που έταξε , με αποτέλεσμα να φάει πόρτα !

 "Στην γενική συνέλευση της ΑΕΛ που διεξάγεται στις 27 Μαϊου, το σώμα ψηφίζει τον Βαγγέλη Πλεξίδα (181 ψήφοι) και όχι τον Λουίς Όλιβερ (71 ψήφοι). Και κάπου εκεί «τελειώνει» η περιπέτεια του Ισπανού στην Λάρισα."

Και τώρα αποφασίζει να κάνει... comeback και να αναλάβει τον Άρη ! 

Άλλος ένας μπατίρης Ισπανός σωτήρας  , από αυτούς που βλέπουμε επί χρόνια στον ΆΡΗ...
Οι ομοιότητες με άλλους...σωτήρες του Άρη , είναι πολλές ! Από τον Μπεναλί και τον Άλ Κάσιμι μέχρι τον Φερνάντο Πλά , η υπόθεση βρωμάει από μακριά !

Συγκεκριμένα , με βάση την ανακοίνωση της Λάρισας :

1) Η «εγγυητική επιστολή» δεν φέρει αριθμό σειράς, ή αριθμό έκδοσης ή αριθμό εξερχομένου/πρωτοκόλλου εγγράφου που φέρουν όλα τα εξερχόμενα έγγραφα εταιριών ή οποιουδήποτε νομικού προσώπου μηδέ εξαιρουμένης της ΑΕΛ.
2) Η «εγγυητική επιστολή» αν και φέρει ημερομηνία έναρξης ισχύος την 18-3-2014, δεν φέρει ημερομηνία έκδοσης.
3) Πλην του λογότυπου της εταιρίας στην αρχή του εγγράφου και της επωνυμίας της εταιρίας στο τέλος του, δεν περιέχονται λοιπά προσδιοριστικά στοιχεία, όπως πλήρη στοιχεία (χώρα, έδρα, διεύθυνση, τηλέφωνο), ώστε πιθανόν ο κομιστής της (ΑΕΛ) να μην να απευθυνθεί σε περίπτωση κατάπτωσης προς τον εκδότη της.
4) Στο τέλος του εγγράφου μετά την υπογραφή του εκδότη, δεν αναφέρεται ολογράφως το ονοματεπώνυμο του υπογράφοντος και ίσως νόμιμου εκπροσώπου με αποτέλεσμα η ταυτότητα να παραμένει ασαφής και δεν τίθεται σφραγίδα της εταιρίας.
Ως εκ τούτου το ΔΣ σεβόμενο τη διαφάνεια και το ανάγκη πλήρους ελέγχου, αποφασίζει και αποστέλλει την αντίγραφο της «εγγυητικής επιστολής» προς την Τράπεζα της Ελλάδος και το αρμόδιο τμήμα της, ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητα και η ισχύς της. Το ΔΣ επιφυλάσσεται να ζητήσει και έλεγχο γνησιότητας της «εγγυητικής επιστολής».
Ο ίδιος απαντά στα παραπάνω τονίζοντας πως η εγγυητική δεν μπορεί να ελεγχθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος διότι είναι ξένο έγγραφο.


Και επειδή καλό είναι να μήν ξεχνάμε και το (πρόσφατο) παρελθόν :

"Το καλοκαίρι του 2003 σε συνέντευξη Τύπου ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης Σωτήρης Καραμπέρης ανακοίνωνε περιχαρής τη συμφωνία με τον σεΐχη Καλίντ αλ Κάσιμι, ο οποίος άμα τη αφίξει του στη Θεσσαλονίκη θα προσέφερε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ σε εγγυητική επιταγή αναλαμβάνοντας όλα τα χρέη του συλλόγου. Μεσάζων στην υπόθεση ήταν ένας λιπόσαρκος Ισπανομαροκινός ονόματι Μπεν Αλί, ο οποίος ισχυριζόταν ότι έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Υστερα από λίγες ημέρες έφθασε στη Θεσσαλονίκη και ο μυστηριώδης σεΐχης. Από έρευνα διαπιστώθηκε ότι πράγματι ονομαζόταν Καλίντ αλ Κάσιμι και ότι όντως είχε συγγενική σχέση με την αραβική οικογένεια, αλλά μακρινή. Και ακόμη κανείς, ούτε και οι κυβερνήτες της Σάρζα (ένα από τα επτά Αραβικά Εμιράτα), δεν μπορούσε να πιστοποιήσει τις οικονομικές δυνατότητές του παρά μόνο δίνοντας αόριστες πληροφορίες, καθώς δεν φερόταν να έχει ουσιαστική εμπλοκή στη διοίκηση του Εμιράτου. Οσο για τον Μπεν Αλί, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αμφιλεγόμενη φυσιογνωμία που είχε εμπλακεί και στην αυστριακή Σάλτσμπουργκ με τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Λίγο αργότερα αποδείχθηκε ότι η εμπλοκή του και στην αυστριακή ομάδα από την οποία εκδιώχθηκε κακήν κακώς είχε τα ίδια καταστρεπτικά αποτελέσματα"

"Στο ταμείο της ΠΑΕ Αρης όμως δεν εισέρρευσε ούτε ευρώ, ή έστω πετροδόλαρο! Στο διάστημα που παρέμειναν στη Θεσσαλονίκη οι επίδοξοι αγοραστές απομακρύνθηκαν από τον Αρη ο Νασίφ Μόρις, ο Ζοέλ Επαλέ, ο Χέζους Μπράγκα, ο Ντεμπά-Νιρέν και αρκετοί ακόμη ποδοσφαιριστές οι οποίοι εκείνη την περίοδο είχαν φέρει τους Κιτρινόμαυρους ως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της ομάδας στο Κύπελλο UEFA. Μάλιστα οι υποψίες περί προμελετημένου σχεδίου πώλησης συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών ως απώτερου στόχου των «επενδυτών» γιγαντώθηκαν ύστερα από δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αργύρη Μήτσου ότι ο Αρης αποζημιώθηκε για την απόκτηση του Μόρις και του Επαλέ ενώ υποτίθεται ότι εκείνοι κέρδισαν την ελευθερία τους μέσω προσφυγής. Τελικώς, ο Καλίντ αλ Κάσιμι και ο Μπεν Αλί αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση... "


 
Αυτή είναι μία μόνο από τις περιπτώσεις που μας απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια. Αν ήθελα να αναφερθώ και στους υπόλοιπους , θα χρειαζόταν μέρες και πολλές σελίδες... Τόμοι ολόκληροι !
Όλοι ίδιοι , στα πρότυπα του Ζαχουδάνη , που έφυγε νύχτα με τα λεφτά της μεταγραφής του Χαριστέα συν τα τηλεοπτικά...


Για την συγκεκριμένη περίπτωση πάντως , είμαι ήσυχος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι του ερασιτέχνη , οι δικοί μας άνθρωποι , αυτοί που τίμησαν την φανέλα και πονάνε την ομάδα ακόμα και σήμερα , δεν θα αφήσουν άλλους καρκίνους να μολύνουν την ομάδα μας !  Έχουμε δει πολλά και έχουμε ακούσει ακόμα περισσότερα...

 

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε! Κανένας μπατίρης Ισπανός με ταμειακές τρύπες δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του στο Χαριλάου ! Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α-Σ ! Π-Ο-Τ-Ε !

 


5 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:16 μ.μ.

Τον μπούλο λαμόγια από τον Άρη. Παπαγεωργίου κακή κίνηση η μουλωχτή συνάντηση. Το νου σου...

VardARIS είπε... 11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:00 μ.μ.

Α ρε μεγάλε Σωτήρη Καραμπέρη. Έχεις και το θράσος να βγαίνεις ακόμη και σήμερα και να μιλάς για Άρη... Έλεγε:
"Από αύριο ο Άρης παίρνει άλλη διάσταση, θα οργανωθεί στα πρότυπα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής εταιρείας. Με στέρεα σίγουρα βήματα, θα συνεχίσει την ύπαρξή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας σιγουριά στις κινήσεις του..." κλπ κλπ

Πω ρε φίλε, τι μας θύμησες... Οι Αραβοισπανοί που έτρωγαν πιτόγυρα και έτρεχαν τα λάδια πάνω στα πουκάμισα! Λέσια πραγματικά.

Κανονίστε να φέρετε και άλλους τέτοιους μπατίρηδες που στόχο έχουν να βάλουν χέρι στα ταμεία του συλλόγου. Από τέτοια λαμόγια χορτάσαμε. Τουλάχιστον αν είναι να φάει κάποιος, ας είναι Έλληνας και όχι Ισπανός ή Άραβας...

Ανώνυμος είπε... 11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:59 μ.μ.

Τι είναι αυτά ρε ; ακόμη δεν ανέλαβε ο Γαλανός και φέρνετε δήθεν επενδυτές ; μαιμούδες απένταρους που φάγαν πόρτα από τη Λάρισα ;

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ και αφήστε τις μπαρούφες

Giorgos T. είπε... 12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:07 π.μ.

Οι μονοι που στεναχωρηθηκαν οταν εφυγε ο ΑΛ Κασιμι ηταν τα μπουγατσατζιδικα....

Ανώνυμος είπε... 12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:49 μ.μ.

Ο Παπαγεωργιου ειναι απο τα σημαντικοτερα προσωπα της 100χρονης ιστοριας του Αρη...Κανεις δεν αμφισβητει οτι νοιαζεται πραγματικα για την ομαδα αλλα η συγκεκριμενη του κινηση ειναι λαθος.

Gack3