Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Συμπεράσματα απο το Nick Galis Cup

Ο Άρης πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά που οργάνωσε η ΚΑΕ  προς τιμήν του τεράστιου Νίκου Γκάλη, δείχνοντας πάρα πολύ καλά στοιχεία , απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες.

Εμφανίσεις που σκόρπισαν χαμόγελα και αισιοδοξία  για την μπασκετική χρονιά που ξεκινάει...





Στον πρώτο αγώνα του τουρνουά αντιμετωπίσαμε την Μπάνβιτ , την οποία και κερδίσαμε 66-48 με χαρακτηριστική ευκολία! Από την αρχή του παιχνιδιού είχαμε τον έλεγχο και στην πορεία , με την διαφορά να είναι σταθερά πάνω από τους 10 πόντους , η ομάδα πρόσφερε σκορ και θέαμα.(Ολόκληρος ο αγώνας εδώ )

Στο ημίχρονο εγινε και η βράβευση του Σόλωνα  για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα.

Στον τελικό με την CSKA , μετά από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι , πήραμε την νίκη με καλάθι του Πάσαλιτς (60-59) στα 2 δέκατα. (Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.)

Από τα δύο αυτά δυνατά φιλικά , βγάλαμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τον Άρη που θέλει να χτίσει ο Πρίφτης,  που όπως φαίνεται δεν θα έχει καμία σχέση με τον περσινό.Με τις μεταγραφές των Αμερικάνων και του Πάσαλιτς στην περιφέρεια , όπως και του Νέιμικ στην θέση 5 ,  ο Άρης κερδίζει πολύ σε ταχύτητα σε σχέση με πέρσι , ενώ και στην άμυνα έδειξε δυνατός με πολλά κλεψίματα που μας έφεραν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Όπως όλα δείχνουν η βασική μας πεντάδα θα είναι οι : Πάσαλιτς , Ρίντ , Τόμας , Βεζένκοφ και Νέιμικ. Εναλλακτικά οι περιφερειακοί μας θα είναι οι Μούρτος , Γκίκας , Καραθανάσης , Πουλιανίτης , ενώ κάτω από το καλάθι (στις θέσεις 4-5) οι  Μανωλόπουλος , Σίμτσακ και Χαρίσης.


Τα θετικά 
  • Πολύ καλή άμυνα , με τους παίκτες μας να μην περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να προσπαθούν συνεχώς να πιέσουν τον αντίπαλο και να κλέψουν την μπάλα.
  • Καταπληκτικός Βεζένκοφ. Ο παίκτης που θα αποτελέσει το βασικό επιθετικό "όπλο" μας , έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση , μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι με την εθνική της χώρας του.
  • Δυνατή περιφέρεια. Τόμας , Ρίντ και Πάσαλιτς συνδυάστηκαν καλά , δίνοντας λύσεις τόσο οργανωτικά όσο και με σκοράρισμα. Μούρτος και Γκίκας θα αποτελέσουν δύο αξιόπιστες αλλαγές με τον νεαρό Πουλιανίτη να συμπληρώνει το ρόστερ.
Τα αρνητικά
  • Αβίαστα λάθη.  Χάσαμε αρκετές φορές την μπάλα από λάθος πάσες.
  • Οι ψηλοί μας δεν μπορούν να παίξουν με πλάτη στο καλάθι και γενικά δεν δείχνουν καλοί σκόρερ.
  • Κοντοί όλοι οι περιφερειακοί μας παίκτες. Θα έχουμε πρόβλημα με ομάδες που έχουν ψηλότερους περιφερειακούς που θα μπορούν να μαζεύουν ριμπάουντ.
 
Οι παίκτες μας αφιέρωσαν την νίκη στον Νίκο Γκάλη


Οι νίκες αυτές θα βοηθήσουν στην ψυχολογία των παικτών , που κέρδισαν ομάδες που πρωταγωνιστούν στις χώρες τους. Κρατάμε τα θετικά στοιχεία και όπως είπε και ο προπονητής , τα κεφάλια κάτω και δουλειά εν όψει του κυπέλλου και του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει σύντομα.

6 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:09 μ.μ.

Θετικά τα πρώτα δείγματα! Δουλειά, χαμηλά το κεφάλι κ πιστεύω φέτος να δούμε όμορφο μπάσκετ κ φυσικά να πάμε πολύ καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά!

Ανώνυμος είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:34 μ.μ.

απο τα φιλικα βγηκε κανα σοβαρο ποσο η μπηκαμε μεσα κανοντας αυτην την οργανωση

Giorgos T. είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:44 μ.μ.

Καλη ερωτηση φιλε...θα ηθελα και εγω μια απαντηση σε αυτο.

Γιατι οσον αφορα την προσελευση κοσμου , λιγα πραγματα. Βεβαια υπαρχουν και τα τηλεοπτικα. Και απο την αλλη δεν νομιζω ο Αρβανιτης να το ειχε οργανωσει αν μπαιναμε μεσα.

Vamos_G1 είπε... 23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:11 π.μ.

Με αυτή την εικόνα στις κερκίδες δύσκολο το κόβω να βγάλαμε κάτι. Βέβαια όπως λέει ο giorgos είναι κ τα τηλεοπτικά. Φυσικά για μένα αλλού είναι το θέμα. Στο κομμάτι οργάνωση/προβολή νομίζω τα πήγαμε καλά. Αν μπει στο καλεντάρι της FIBA το τουρνουά ως επίσημο, θα είναι καλή κίνηση, όπως φυσικά κ η προσέλκυση οποιουδήποτε επιχειρηματία για χορηγίες επίσης θα είναι στα συν (έγιναν σίγουρα συζυτήσεις με τον πρόεδρο της Lukoil).

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:22 μ.μ.

Noμιζω οτι η νεριτ δεν μας εδωσε λεφτα.Μονο διαφημιστικο χρονο αλλα δεν ειχε πολλες διαφημισεις

Giorgos T. είπε... 23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:26 μ.μ.

Οπως και να εχει , ειναι και θεμα προβολης ! Ενα τουρνουα με τετοιες ομαδες ειναι πολυ καλη διαφημιση ...